Tämä ominaisuus tarkoittaa sitä, että puhelun osapuolet voivat kirjoittaa tekstiä toisilleen natiivisti ja reaaliaikaisesti puhelun aikana eli vastaanottaja näkee välittömästi toisen osapuolen kirjoittaman tekstin ja hän voi vastata tähän puheella tai tekstillä.
"Nimensä mukaisesti reaaliaikainen teksti tarkoittaa sitä, että teksti näkyy puhelun aikana näytöllä reaaliajassa, siis kirjain kirjaimelta. Vastaanottaja voi lukea viestin saman tien ja aloittaa vastaamaan siihen kirjoittamalla tai puhumalla. RTT tukee siis myös ääntä kirjoittamisen aikana, joten puhelu voi koostua sekä kirjoitetusta tekstistä että puheesta", DNA:n pilvipalveluista ja mobiiliydinverkoista vastaava johtaja Pekka Jääskeläinen kuvailee.
DNA:n mukaan RTT on aktivoitu mahdolliseksi koko DNA:n mobiiliverkossa, eikä se vaadi liittymäkohtaisia muutoksia tai lisäpalveluiden hankkimista. Tekniikka vaatii kuitenkin toimiakseen puhelun molemmilta osapuolilta 4G-verkkoa eli VoLTE-puhelua.
Vaikka DNA on nyt aktivoinut ominaisuuden, sitä ei toistaiseksi voi hyödyntää, sillä Suomessa ominaisuutta ei vielä hyödynnetä käyttöjärjestelmien toimesta laajasti.
"Kunhan ohjelmistot uuden ominaisuuden ensin mahdollistavat, ja se on otettu asetuksista käyttöön, voi reaaliaikaisen tekstin puhelun soittaa helposti siihen tarkoitetulla painikkeella. RTT-puhelun voi myös soittaa henkilölle, joka ei ole ominaisuutta vielä asetuksistaan aktivoinut. Tällöin hän voi päättää puhelimen näytöltä vastata puheluun RTT-ominaisuuden kanssa tai ilman sitä. Puhelun aikana kirjoitettu teksti tallentuu puhelulokiin, joka on luettavissa myös puhelun jälkeen", Jääskeläinen kertoo.
Ominaisuuden pitäisi tulla käyttöön lähitulevaisuudessa ja myöhemmin ominaisuutta on mahdollista hyödyntää myös hätänumeroon soitettaessa.
Kommentoi artikkelia