Nokia E7 ennakkotilattavaksi, toimitukset ensi kuussa

20
Matti Robinson

Nokia E7 ennakkotilattavaksi, toimitukset ensi kuussa
Nokia on lisännyt omaan verkkokauppaansa QWERTY-näppäimistöllä varustetun Nokia E7 -puhelinmallin. Odotettu Communicatorin korvaaja sisältää 4 tuuman kapasitiivisen AMOLED-kosketusnäytön, nelirivisen täysnäppäimistön, 8 megapikselin kameran sekä Symbian^3-käyttöjärjestelmän.

Nokia Online Kaupassa Nokia E7 maksaa ennakkotilattuna 599 euroa. Valittavana on mustan ja hopeanväriset versiot, odotettavissa on myöhemmin myös muita värivaihtoehtoja. Puhelin jatkaa muotoilullaan Nokia N8:sta tuttua linjaa ja kiinniollessa vaikuttaakin varsin samanlaiselta, vaikka kyseessä on hieman paksumpi ja suuremmalla näytöllä varustettu puhelin.Nokia E7:n merkittävimmän uudistukset ovat ClearBlack-teknologialla varustettu AMOLED-kosketusnäyttöä sekä aiempaa edistyneemmät tietoturva- ja yrityspuhelinominaisuudet.

Nokian oli alunperin tarkoitus julkaista E7 jo viime vuoden puolella, mutta yhtiö ilmoitti joulukuun puolessa välissä viivästyksestä. Mallin markkinoilletuloa lykättiin "parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen tarjoamiseksi". Puhelimen toimistukset alkavat Nokia Online Kaupan mukaan helmikuussa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Sony Xperia 5 V – hinta laskenut -27%

Oppo A78 – hinta laskenut -21%

Oppo A78
218 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 276 €

Apple iPhone SE (2022) – hinta laskenut -19%

Apple iPhone SE (2022)
402 € Hobby Hall
499 € Gigantti
499 € Power

Alin hinta viikko sitten: 499 €

Motorola Moto G13 – hinta laskenut -16%

Motorola Moto G13
123 € Hobby Hall
131 € Proshop
145 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 146 €

Kommentit (20)

mcmopo
mcmopo

1

Jos olisi erilliset numeronäppäimet niin saattaisin harkita ostoa. Mutta tuollainen näppäimistö ei oikein houkuta. Taidan yrittää pärjäillä vielä vanhalla E90:llä parisen vuotta.

Vastaa
dmnac
dmnac

2

joillekin vaan kaikki pienikin on hankalaa. veikkaan että "pärjäilet" sillä E90:llä vielä parikin vuotta (siis niin pitkään kun vaan eloa riittää)

Vastaa
Tnoi
Tnoi

3

@1

Varmaan tottumiskysymys aika pitkälti. Ei ole nimittäin ainakaan itteäni haitannut erillisten numeronäppäinten puute ollenkaan ja melkein samanlaista qwerty näppistä tulee käytettyä kuin tossa E7.N9 odotellessa..

Vastaa
ZingaZ
ZingaZ

4

ei tässä n97 numeronäppäinten puute ole itseänikään haitannut(eräät muut seikat tosin ehkä sitäkin enemmän...). Mietityttää vain nuo nuolinäppäimet. Tässä on tämä "d-pad" joka saattaa olla hieman käyttäjäystävällisempi. Kenties parempi kosketusnäyttö korvaa sen tarpeen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
sl (vahvistamaton)

6

Kunhan ei liikaa odota siltä, niin varmasti täyttää odotukset.. Mutta, mutta..

Vastaa
Thor1993
Thor1993

8

Onkos sieltä millon tulossa Symbianille sitä isoo updatee jossa se uus alotusnäyttö ja selain ainakin ois mukana?

Vastaa
Ergopad
Ergopad

9

Kyllä tämän näppis päihittää E90:n kuin N97:nkin. Tosi hyvä tuntuma napeissa. Ja noita nuolinäppäimiä ei tarvitse lähellekkään niin paljoa, kun kosketusnäyttö on paljon parempi mitä N97:ssa. Ja numerot saa kyllä helposti pitkää painamalla nappia.

@8. Se isompi päivitys, kuten luvattu, ilmestyy alkuvuodesta, mutta todennäköisesti vasta maaliskuussa.

Vastaa
pre6dator
pre6dator

10

@1

Tuon laitteen on tarkoitus kuitenkin olla matkapuhelin, eikä pad.
Näyttää parannellulta versiolta N97:n ihan hyvästä näppäimistöstä. Nuolinäppäimet toimii paremmin minun mielestä kuin d-pad, mutta ehkä makukysymys tämäkin.

Mutta en ennakkotilaa vaan odottelen rauhassa jos sisältää taas jonkun hirvittävän lapsuksen.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

11

Hoh hoijaa... Oiskohan taas aika kysyä sen rekisteröintipakon perään?

Mielenkiintoinen puhelin tulee olemaan tämä E7 kyllä. En sitä tule ostamaan, kun on N900:nen jo. Uudistuneen ja paljon entistä paremman Symbianin kanssa kuitenkin ihan ok peli varmasti. Kenties pitää käydä tuota jossain testaan tuon näppiksen takia. N900:ssa kun on kolmirivinen näppis. Aika samanlainen muuten kyllä kuin E7:ssa, kun siinäkin numerot on kirjainten takana. Aika paljon tosin saa numeroita kaivata, että tuon miinuksena näkee. Tuplapainallus fn:ää ja numeroita voi naputella miljardi peräkkäin, joten missä vika? No en toki sano, etteikö joku voisi kaivata niitä erilläänkin silti. :)

Vastaa
Mahteri
Mahteri

12

@8,9

Jossain epämääräisissä viesteissä (engadgetilla ym.) on puhuttu myös helmikuusta.. Ei mitään tietoa mistä tämä tieto on peräisin, mutta olisi minusta järkeenkäypää, että E7 tulisi (ja huhuttu X7:kin olisi tullut) tuon päivityksen jo sisältävänä..

Vastaa
extralow
extralow

13

Mulla on uutena nyt toi iphone4, pärjään sillä paljon paremmin kuin E90.
Minulla on molemmat käytössä tupla simillä, mutta harvoin jaksan edes koskea E90 joka aikanaan oli todella hyvä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

16

12@
>Jossain epämääräisissä viesteissä (engadgetilla ym.) on puhuttu
>myös helmikuusta..

Vuosi 2012 ? uusialoitusnäyttö/UI tuskin on tämän kevään juttuja.

Uutta selainta, parempaa virtuaalinäppistä, ja pienempiä fiksauksia toivotaan jo PR2 versiioon, jota odotetaan tänä keväänä.

Vastaa
Mahteri
Mahteri

17

@16

Juuri tuota PR2:sta tarkoitin...

Ajattelin, että thor sitä tarkoitti vaikka uudesta kotinäytöstä puhuikin..

My bad :)

Vastaa
Teemui
Teemui

18

Alunperin meinasin hankkia tämän ja odotin sitä, kuin kuuta nousevaa. Sitten joulunalla hankin ensimmäisen Android-puhelimeni, tämän Saunalahden halpiksen ZTE:n. Ei sen jälkeen enää voi Symbianiin palata, joten hankin sitten HTC Desire Z:n. Eli paska ohjelmistoalusta vei tämän(kin) potenttiaalisen ostajan Nokialta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.