EU mainostaa Micro-USB-latureita kaikille kelpaavana keittona

4
Kaarlo Räihä

EU mainostaa Micro-USB-latureita kaikille kelpaavana keittona
Vuosia kestänyt vääntö yhteisistä matkapuhelinlatureista on tulossa päätökseen EU-maissa, sillä lähes kaikki matkapuhelinvalmistajat ovat lupautuneet tuomaan markkinoille Micro-USB-liitäntään perustuvia latureita tämän vuoden aikana.

Euroopan komission aloittamista toimista luotiin lopulta standardi, jota ovat luvanneet tukea Apple, Emblaze Mobile, Huawei Technologies, LGE, Motorola Mobility, NEC, Nokia, Qualcomm, Research In Motion (RIM), Samsung, Sony Ericsson, TCT Mobile (ALCATEL), Texas Instruments ja Atmel. Kyseisen valmistajien on siis tarjottava puhelinten mukana jatkossa Micro-USB-liitäntään sopivia latureita.

Päätös koskettaa kaikkia niitä matkapuhelimia, jotka voidaan liittää tietokoneeseen datan siirtämistä varten. Itse puhelimissa Micro-USB-liitäntää ei tarvitse olla, mutta valmistajien on tällöin tarjottava kuluttajille adapteria, jonka avulla puhelimen saa latautumaan Micro-USB-laturista.Yhteisen standardin on tarkoitus vähentää kuluttajien kokemaa turhautumista ja samalla suojella ympäristöä, kun ylimääräisten latureiden valmistus ja myynti vähenee paremman yhteensopivuuden myötä.

Tarkempia tietoja asiasta voi lueskella viralliselta One charger for all -sivustolta.

Alla asian virallinen promovideo, jossa sama keitto kelpaa kaikilleTilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -25%

Honor Magic4 Lite
149 € Power
199 € Telia
199 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 199 €

Nokia C32 – hinta laskenut -21%

Nokia C32
105 € Dustin Home
149 € Hobby Hall
161 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 132 €

Google Pixel 7 Pro – hinta laskenut -21%

Google Pixel 7 Pro
669 € Korhone.com
841 € CDON
880 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 843 €

Xiaomi 12X – hinta laskenut -20%

Xiaomi 12X
545 € Hobby Hall
689 € Korhone.com
933 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 683 €

Kommentit (4)

EmDzei
EmDzei

1

Asiasta on kirjoitettu kiitettävästi, mutta standardia on vain itse liitin. Kuluttajia kiinnostaa laturin milliampeerit (mA). Tietokoneen USB-portti antaa esim. vain aneemiset 500 mA. Tarkoittaa siis pitempää latausaikaa 1 500 mAh Li-ion akulle (Galaxy S). Vastaavasti yli 1,5 mA:n USB-laturi olisi jo liian iso ja vaurioittaisi akkua.

Tutkivat journalistit. Tutustukaapa ja kirjoittakaapa tästä asiasta hieman lisää. Kiitos.

Vastaa
admins
admins

2

Epäiröin silti voiko Samsungin usb-laturin tökätä nokialaiseen ilman laitteen särkymistä. Mistä tietää mikä puhelin tukee toimintaa ja mikä ei. Ei kait kaikki joissa usb liitäntäinen laturi käy ristiin.

Vastaa
Arzgahhh
Arzgahhh

4

Eiköhän se mene sillai että, nää uusimmat mallit latautuu. Melkei kaapelil kun kaapelil ainakin itse olen tuota kokeillut. Toiminut ihan hyvin tähän asti. Tuo on vaan plussaa jos tuo yleistyy. Ei tarvi pitää enää normi laturia muakana. Kun kuitenkin aina joku micro usb johto mukana. Esim vaikka kameran johto... :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.