Videolla: Symbianin uusi käyttöliittymä ja selain

27
Matti Robinson

Videolla: Symbianin uusi käyttöliittymä ja selain
Nokia esitteli Symbian^3-käyttöjärjestelmälle tuotavaa käyttöliittymäpäivitystä viime viikolla Kiinassa. Nyt uutta käyttöliittymää esitellään myös videolla. YouTube-käyttäjä VimeoMoNoBrow on lisännyt palveluun videon, jossa esitellään tulevaa PR2.0-käyttöliittymää.

Videolla nähdään muun muassa pienempiä muutoksia profiilivalintoihin ja sähköpostisovellukseen sekä uudet valikkoikonit, mutta tärkeimmät uudistukset koskevat verkkoselainta. Videosta huomaa, että PR2.0 ei ole vielä julkaisuvalmis, ja koska versio on päivätty vain muutama viikko sitten, emme todennäköisesti näe uudistuksia aivan heti omissa Symbian^3-puhelimissa.

Nyt itse videoon.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Sony Xperia 5 V – hinta laskenut -27%

Oppo A78 – hinta laskenut -21%

Oppo A78
218 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 276 €

Apple iPhone SE (2022) – hinta laskenut -19%

Apple iPhone SE (2022)
402 € Hobby Hall
499 € Gigantti
499 € Power

Alin hinta viikko sitten: 499 €

Motorola Moto G13 – hinta laskenut -16%

Motorola Moto G13
123 € Hobby Hall
131 € Proshop
145 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 146 €

Kommentit (27)

Jarissimo
Jarissimo

1

Ei tsiisus..:)

Eihän toi voi olla aito juttu.. Miks noi olis menny vaan huonompaan suuntaan? Toi otti 10% kosketuksista vastaan ja kaikki oli kuin hidastetusta filmistä:) Aika osuvasti oli vielä stailattu videoa vanhaksi..

Kuvakkeiden muuttaminen nyt ei kesää tee (komeemmathan noi oli, mut eikös noi olisi voitu laittaa jo 3v sitten, kun ei miltään graafikolta noiden väsäämisessä mene varttia pidempään).. Huh huh..

Vastaa
djtob
djtob

2

Oletko sokea vai etkö ymmärrä luettua uutista?

"Videosta huomaa, että --> PR2.0 ei ole vielä julkaisuvalmis, ja koska versio on päivätty vain muutama viikko sitten <--, emme todennäköisesti näe uudistuksia aivan heti omissa Symbian^3-puhelimissa."

Beta-versioita on aina ollut ja ne ei koskaan toimi kunnolla. Paljon eri ohjelmia betoineen käyttäneenä tämä on normaalia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
_mikkis__ (vahvistamaton)

3

Mielenkiintoista huomata, että 3 kuukautta sitten maintsemani muutokset sähköpostisovelluksen selkeyttämiseen on tehty. Silloin yllättäen tämä yksi henkilö heti sanoi, että valitan turhasta ja oikeen hakemalla haen valittamisen aihetta ja se on oikein hyvä juuri niin kun mitä se tällä hetkellä on ja oikeastaan kaikki muut tavat on huonoja.

tässä vielä kommenttini "Jestas että toi sähköpostiohjelma on sekava, tekstiä tekstin perään ja kaikki tungettu tosi ahtaasti kiinni toisiinsa. Olisivat nyt edes jollain lihavuusfontti kikoilla voineet hiukan yrittää tuota selkeyttää, tai vaikka otsikko erivärillä yms. Ihan perusjuttuja millä tekstistä tulee helpommin luettavampaa. Hyvä ominaisuus tuo, että voi viikonpäivän alle laittaa sen päivän viestit, mutta siellä ne on vaan muiden seassa, siinäkin olisi taas voinut käyttää jotain tehokeinoa miten se erottuu sieltä joukosta.

N900 Näyttää ihan selkeältä ja syy on yksinkertainen, otsikko eri kokoa kuin viestin aihe, selkeyttää huomattavasti"

Tuota jälkeenpäin lukeneena vaikuttaa kyllä ihan kuin olisivat lukeneet kommenttini ja tehneet muutokset :) Päivät eroteltu selkeästi check, otsikko isommalla kuin viesti check, lihavointia käytetty check. Siinähän noi videolla kaikki näkyy :)

Tässä vielä tämän yhden kirjoituksia "lisäksi nuo otsikoiden alla olevat tekstit on vaikeasti luettavissa.

Ihan sama pätee tähän, ruma, liian pelkistetty ja otsikoiden alla olevat tekstit on todella vaikeasti luettavissa.

Ja ihan sama ongelma on tässäkin. Lähettäjän nimi näkyy hyvin, otsikko kohtalaisesti, mutta sen alla oleva teksti on ihan lukukelvotonta. Tekstin väri on ihan liian lähellä tauista väriä ja teksti on liian pientä."

Eli siis tuosta kiteytettynä teksti oli liian pientä androidilla, wp7:llä ja iphonella mail sovelluksessa.

Mites nyt kun se on myös pientä symbianilla? aika pattitilanne vai mitä?

Niin ja mielestäni toi uusiksi sommiteltu symbian mail näkymä näyttää todellla paljon paremmalta kun se edellinen tekstimössö, mikä oli erittäin vaikealukuinen ja sekava. Nyt tuo on selkeä ja helposti luettava.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

6

> esitteli .... viime viikolla Kiinassa. Nyt uutta käyttöliittymää
> esitellään myös videolla.

Tuliko oikea video, ei muistuta tuota edellisen jutun käyttöliittymää lainkaan.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

7

@2
En ole sokea ja ymmärrän luetun oikein mainiosti.

Pointti on se, että tuota päivitystä on nyherretty jo vaikka kuinka helvetin kauan. Jos tuossa on kaikki mitä tähän mennessä on saatu näkyvää aikaiseksi niin EI HYVÄÄ KESÄÄ/JOULUA!

Tuon päivityksen piti olla suuri muutos, joka vie hommaa eteenpäin reilusti, tarjoten mainostetun käyttäjäkokemuksen. Muutoksiahan ei käytännössä ole juuri ollenkaan (Ja kyllä niitä pitäisi jo tässä vaiheessa olla).

Ja miksi ihmeessä julkaistaan video, jossa kaikki tökkii ihan jumalattomasti (eikö Nokia opi ikinä, että mielikuva on se joka tuo euroja). Ja on kai sinunkin nyt pakko myöntää, että mielikuva tuon videon jälkeen ei ole mikään mieltä ylentävä?

Ja @6 on oikeassa, eihän tuossa oli mitään yhteistä niihin esiteltyihin kuviin.

Toivon todella että tekstissä on virhe: "versio on päivätty muutama viikko sitten", toivottavasti sen on tarkjoitus olla "Video on päivätty muutama viikko sitten" ja todellisuudessa tuo on jokin ihka ensimmäinen kokeilu jostakin viime syyskuulta.'

Bravo..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
-ng- (vahvistamaton)

8

Vihdoinkin kunnon käytettävyyttä! Hyvä idea että muutama boxi oli pienempi kuin koko näyttö ja jokaista nimeä phonebookissa ei avattu, voivat olla sellaisia henkilöitä listalla, jonka profiiliin oon laittanut, että "älä avaa vaikka painan".

Samoin täysin valkoinen näkymä on sellaine mitä mun mielestä iPhonessa ei vielä ole.

>> -alikessunnatsat on hyvä idea, mutta käytettävyyden kannalta puhelinta on pidettävä 45 asteen kulmassa, että natsat olis selkeämmät. Toisaalta silloin X naäyttää plussalta. Suo sielä vetelä täälä.

Vaikuttaa siltä, että näytön lasi on tosi liukas, kun sormi sutii siinä. Kandeaa varmaan käyttää semmosta oranssia kumista sormenpää huppua jolla voi plarata näyttöä, kitka on sillon parempi.

Vasemmassa alakulmassa oli nuoli vasemmalle, mutta en nähnyt pöydällä mitään. Näyttiköhön se kauemmas jos vaikka pöydällä oli jotain sielämpänä.

Aika muuten vaan paksu puhelin, jotain 30mm paksu.Ne pienet pikkuscreenit pyöri mukavasti niinkuin N95:ssa jotkut valokuvat semmoisessa ympyräjonossa. Ehkä parasta mitä näytölle voi rakentaa, jos on pakko olla liikkuvia elementtejä.

Mutta kyllä sormi sutii, tarviaa laittaa sormi aina välillä suuhun ja sit kokeilla.

-ng-

Vastaa
KIPPO76
KIPPO76

9

Ei tsiisus mitä paskaa oli sit valmista tai beta tai alpha versioo.Oli kyllä
Nokialta loistava veto haudata toi symbian se kyllä olis täytynyt tehdä jo vuosia sitten.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
__Antti__ (vahvistamaton)

10

@3 _mikkis__

Hitto sä mikkis olet turha jätkä. Ihme riidan haastaja. Säälittävää, että pojun pitää kaivella jotain vanhoja viestejä, irrottaa niistä muiden sanomisia asiayhteydestä, ja pasteta niitä lainauksia alkuperäsen kirjottajan selän takana omien mielipiteidesi pönkittämiseksi. Ja lähettelet samaa vielä monelle eri sivustolle.. Etkö ymmärrä, että kaikki ei ole kanssasi samaa mieltä, eikä edes tarvite olla? Oletko noin katkeroitunut siitä, että olet hävinnyt monta väittelyä, vai mitä sinä kuvittelet tekeväsi? Vai onko sun tarkotuksesi vain yrittää saada aikaan riita, siltä se ainakin vaikuttaa. Aika moni on kyllästynyt tollaseen turhanpäiväseen riidanhaastamiseen, eli jospa lopettasit?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
_mikkis__ (vahvistamaton)

11

@10

"Etkö ymmärrä, että kaikki ei ole kanssasi samaa mieltä, eikä edes tarvite olla?"

Tästä on nimeomaan kysymys! Kaikilla pitäisi olla oikeus omaan mielipiteeseensä, oli se sitten positiivista tai negatiivista! Ilman että siinä hyökätään kommentoijien päälle, ei mua kiinnosta kuka on kenenkin kanssa samaa mieltä.

Kuten tuossa sanoin, että kerroin silloin mikä maili sovelluksessa mätti mielestäni ja annoin vielä kehitysehdotukset ja kerroin miten se mun mielestä olisi parempi, mutta koska se kommentti koski nokiaa ja tuli minulta sitä ei jokainen voinut sulattaa ja täysin aiheetta hyökättiin päälle.

Kuitenkin nyt näkee, että kehitysehdotukseni oli ihan asiaa?

Vastaa
akse
akse

12

"Ja miksi ihmeessä julkaistaan video, jossa kaikki tökkii ihan jumalattomasti (eikö Nokia opi ikinä, että mielikuva on se joka tuo euroja). Ja on kai sinunkin nyt pakko myöntää, että mielikuva tuon videon jälkeen ei ole mikään mieltä ylentävä? "
Meinaat että tää on Nokian virallinen julkaisu? Ei.

Optimoimatonta softaa selkeesti, siitä johtuu käytettävyys ongelmatkin osittain. Lagailee hieman kun sivua ladataan jolloin käyttäminen on tahmeeta. Tuo vielä pitäs korjata sulavammaks niin luulis toimivan paremmin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
uytyvti (vahvistamaton)

13

No jos tätä kerran katsotaan symbian kriittisesti, ja android symbianin hakkaa, niin aika katso tätäkin positiivisesti:

http://www.tekniikkatalous.fi/ict/article585789.ece?
"Nokia muuttaa N8:n käyttöliittymää androidmaiseksi"

Eli summa summaarum:
Vaihdos Android luuriin N8:n(& muiden S3 luurien) jälkeen on huomattavasti matalamman kynnyksen takana, kuin aiemmin. Ehkä jopa matalampi kuin vaihdos Windows Phone luuriin.

Se on toki eri asia, onko tämä positiivista Nokian kannalta.

Vastaa
JuhaW
JuhaW

14

Niin, sitten kopioidaan, kun ei muuten osata. Samahan se nyt tässä vaiheessa enää onkaan, vaikka mitä kopiois...

Vastaa
ProfaneX
ProfaneX

15

Mikkis. Mitä ikinä luen täältä afterdawnin sivuilta, sinä oot kirjottanu sinne hirveän pitkän virren. Mene töihin.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

17

Ihan mukaviltahan nuo muutokset näyttää. Toivottavasti tuo tulee pian niin pääsee kokeilemaan omalla luurilla. Niin ja tuohan on vasta alkua uudistuksille, joita on tulossa tämän vuoden puolella jne. Nopeuskin on varmasti lopullisesa versiossa ihan kohdillaan.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

18

"Meinaat että tää on Nokian virallinen julkaisu? Ei."

No en tosiaan meinaa, mutta on idioottimaista päästää julkisuuteen noin surkean näköistä settiä, vaikka kyseessä on mikä mockup tahansa.. Sillä mielikuva siitä jää vaikka se paranisi kuinka huimasti tahansa ennen julkaisua.

En ole Applefani en sitten mitenkään, mutta esimerkkinä se toimii: Heiltä ei ikinä tule esille mitään tahmaavaa videoa/muutakaan materiaalia mistään suunnitelmasta, alphaversiosta, ei siis mistään. Ja siinä on juuri se syy miksi sitä yleisesti ottaen pidetään varmana, toimivana ja ylellisenä yms..

Eli kaikenmaailman kököt piilooon niin hyvin kuin vain mahdollista ja sitten sitä valmista esitellään.

Vastaa
Phiideer
Phiideer

19

@13
Onko nyt kyseessä enemmänkin, kuin nuo kaksi ominaisuutta(eli vedettävä systeemipalkki ja widgettien koko ja muoto)?. Tuollainen artikkeli on vähän tyhmä sinänsä, kun ei kuitenkaan jatkuvasti pidetä kunnolla kirjaa siitä kuka matkii ja ketä. Heitetään vain silloin tällöin raflaava otsikko ympäripyöreään uutiseen hiljaisen päivän täytteeksi.

@14
Huoh. Loppujen lopuksi kukaan ei osaa mitään, koska aina joku "kopioi" jotain.

@15
Mutta asiaahan siinä oli, eikö?

@18
Liiotteletkohan nyt vähän tuollaisen 37 tuhannen ihmisen katsoman videon vaikutusta ja merkitystä? Uskallan väittää, että tuostakin 37 tuhannesta katsojasta omaa riittävän medialukutaidon, jonka myötävaikutuksella eivät tee aivan perustelemattomia johtopäätöksiä.

Pitää myös ymmärtää, että avoimuuden kääntöpuoli on alfat ja betat.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

20

Mielestäni en liioittele. Eikä tuo jää vain noiden katsojien iloksi vaan keskusteluissa siirtyy myös muille..

Medialukutaitoa on varmasti ihmisillä, mutta näin Nokian ollessa kyseessä pitää ottaa mukaan myös "historia tekijä" ja sen varmasti myöntää jokainen, että se historia ei imartele (puhutaan siis kosketusnäytöille tarkoitetusta Symbianista).

Lisäksi, kun otetaan mukaan Elopin antama kuva Symbianista (karkeasti summasummarum: Kehityskelvoton roska ja siksi vaihtoon). Eihän se loputulos voi mikään käänteentekevä olla?

Alfat ja Betat kuuluu avoimuuteen, kuten muihinkin softiin. Ei Nokian olisi tuota ollut silti pakko julkaista.

En tosiaan ihannoi mitään Applea, mutta hattua sinne täytyy nostaa. Ei niinkään välttämättä tuotteista, mutta yleisestä taidosta myydä ja julkaista tuotoksia.

Esimerkkinä eilen julkaistu iPad 2, joka oli kunnossa julkaisutilanteessa ja saapuu kauppoihin alle kahden viikon kuluttua julkaisusta ja laajemmille markinoille 3 vk julkaisusta. Toisin kuin kilpailevan Android leirin tabletit, jotka on jo julkasitu ajat sitten ja vieläkään ei uuden sukupolven laitteita ole myynnissä. JA esimerkiksi Zoom joka tulee myyntiin kai ensimmäisenä, saapuu kauppoihin ilman hehkutettua Flash tukea. Eli siis käytännössä rikkonainen tuote tulee kauppaan ja sitten sitä korjataan sopimaan specsilistaan.

Ja tuo Motorolan tapa on ikäväkyllä sama jolla Nokiakin toimii edelleen. Ei se anna hyvää kuvaa sen enempää tuotteesta kuin valmistajastakaan.

Eli se mitä esittelet asiakkaalle, on se mitä ne menevät ostamaan, mikäli se niitä sen jälkeen enää kiinnostaa.

Voin vertailuna sanoa, että toimin graafisella alalla ja kyllä jäisi makkara ostamatta, mikäli esittelisin asiakkaille ensimmäisiä luonnoksia tarjouksen yhteydessä. Mielestäni sama pätee myös muihin aloihin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

21

19@
> Onko nyt kyseessä enemmänkin, kuin nuo kaksi ominaisuutta(eli
> vedettävä systeemipalkki ja widgettien koko ja muoto)?. Tuollainen
> artikkeli on vähän tyhmä sinänsä, kun ei kuitenkaan jatkuvasti
> pidetä kunnolla kirjaa siitä kuka matkii ja ketä

Juu, ei tulisi klikkejä jos mainitsis että Maemosta tutut widgetit ja pudotusvalikot.

20@
>Alfat ja Betat kuuluu avoimuuteen, kuten muihinkin softiin. Ei
>Nokian olisi tuota ollut silti pakko julkaista.

No ei se video ollut Nokian julkaisema

>Toisin kuin kilpailevan Android leirin tabletit, jotka on jo
>julkasitu ajat sitten ja vieläkään ei uuden sukupolven laitteita
>ole myynnissä.

Kyllä siellä kaupoissa on Android tabletteja, ja julkaisu tarkoittaa juurkin sitä että se on asikkaiden saatavilla.

Aplle on onnistunut luomaan hyvin onnistuneen systeemin ja onnistunut halitsemaan mediaa. moni firma unelmoi vastaavast, onneksi kaikki ei ole kuitenkaan Aplenkaltaisi

Vastaa
Phiideer
Phiideer

22

@20

Kai se sitten riippuu paljon siitä ostajasta, että arvostaako varsinaista tuotetta vai näennäistä imagoa. Tottahan se on, että imagolla voidaan luoda placebo-efektiä, joka ei kuitenkaan välttämättä kaikkiin toimi.

Onko tämä "tapa toimia" julkisuuden kanssa jotenkin oikeasti merkittävä ja ratkaiseva juttu - sitä tuskin voi tällaisella jälkiviisaalla tarkastelulla päätellä; vai miten maailma makaisi, jos Symbian olisi Applen ja iOS Nokian. Kuitenkin niillä tuotteilla on ratkaiseva merkitys?
Lisäksi on idioottimaista verrata Applen ja Nokian toiminnan vaikutuksia jokun täysin määrittelemättömän tahon julkaiseman videon perusteella.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

24

No en tarkoittanut noita vertailuja tämän videon takia vaan luomisen tuskassa ekyin Offtopicciin ja puhuin jo yleisestä tavasta toimia.. Sorry siitä.

Käsitin, että olisi olut Nokian esittelyä siellä kiinassa, mutta olinpa pahasti väärässä (lukutaito ja sisäistys ollut hieman pielessä..). Eli tutkinpa asiaa hieman ja siellä Kiinassahan esiteltiin vain kuvia, jotka taas ovat ihan tyylikkäitä.

No mutta kuitenkin kumma ettei yritys saa pidettyä tuotoksiaan piilossa paremmin.. Merkityksellistä tai ei..

Törmäsin kyllä jossakin jo parempaanki nvideoon tuosta, mikä ei tahmannut yhtä pahasti.

Taas Offtopiccia:

Kävin tänään Gigantissa käydessäni kokeilemassa E7:aa pikaisesti ja sehän ei vaikuttanutkaan ihan surkealta, tosin punaista luuria jäin kaipaamaan, sitä kun Nokioissa tuli ennen käytettyä.

Näppäimistö ja yleinen laadukkuus oli todellakin kunnossa, mutta tahmaiseltahan se vaikutti. Sovellusten aukaisu ja niiden välillä liikkuminen oli todella hidasta, eikä työpöytien vaihtaminenkaan sujunut kuin tanssi. Tuli kuitenkin paljon parempi fiilis kuin mikä markkinoille tulleesta N8:sta (Eli tuossakin mielikuva "samasta laitteesta (Rauta ja softa suurimmaksi osaksi samaa)" jätti sellaisen arven, että lähtökohtaisesti pidin sitä ihan sutena, enkä olisi sitä käynyt testaamassakaan, mikäli en siihen ohikulkiessa olisi törmännyt.

Eli siis parannusta oli tapahtunut paljon siihen millaisessa kunnossa N8 tuli markkinoille. Olen 100 varma, että en ole ainoa joihin tuommoiset asiat vaikuttaa ja jokin tuote saa niin ikävän näkymättömän leiman, ettei sellaisen/sen sisartuotteen hankkimista edes harkitse.

Vastaa
Phiideer
Phiideer

25

@24
No ei siinä mitään. Sattuuhan offtopikkeja :)

Ei tuo N8(nykyisin) eikä E7 mitenkään pöllömmältä vaikuta. Itse asiassa olen vähän itsekin pettynyt, että ei ole luuri-nappeja.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

26

@24
>eikä työpöytien vaihtaminenkaan sujunut kuin tanssi.

Jos ei mitään tansseja (Efektejä) niin vaihtaminen on ainakin nopeaa, jos efektejä päällä niin sitten kestää sen verran.

Jos kone on bootattu ja työpöydillä on aktiivisia widgettejä niin ne on toki kerran ladattava.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
__Antti__ (vahvistamaton)

27

@11 _Mikkis__

> Tästä on nimeomaan kysymys! Kaikilla pitäisi olla oikeus omaan
> mielipiteeseensä, oli se sitten positiivista tai negatiivista!
> Ilman että siinä hyökätään kommentoijien päälle, ei mua
> kiinnosta kuka on kenenkin kanssa samaa mieltä.

Lopeta jo toi selittely. Kukahans se tässäkin ketjussa hyökkäsi toisia vastaan? Ei ainakaan se, johon viesteissäsi viittaat. Kyllä se olit sinä. Sinä alotit taas kirjottelemaan toisista tuollasta ilman mitään syytä. Se, joka nytkin hyökkäsi toisia ja toisten mielipiteitä vastaan olet sinä. Sä esität jotain oikeuden puolustajaa ja samaan aikaan itse toimit ihan siten kuin mistä muita syytät, eikä ole ensimmäinen kerta.

> Kuten tuossa sanoin, että kerroin silloin mikä maili
> sovelluksessa mätti mielestäni ja annoin vielä kehitysehdotukset
> ja kerroin miten se mun mielestä olisi parempi, mutta koska se
> kommentti koski nokiaa ja tuli minulta sitä ei jokainen voinut
> sulattaa ja täysin aiheetta hyökättiin päälle.

Sinulla tuntuu olevan asenne, että muilla saa kyllä olla oma mielipide niin kauan kuin se mieliopide ei ole eri kuin sinulla. Mutta heti jos joku sanoo sulle, että sun väitteesi ei pidä paikakansa niin alat esittämään tommosia väitteitä. Samaten jos joku puolustaa Nokiaa sillon kun sinä haukut Nokiaa, niin heti alat selittämään tuollasta. Eli sä et siis kestä sitä, etä sun sanotaan olevan väärässä etkä sitä ettei kaikki ole sun kanssasi samaa mieltä. Sulla näkyy olevan hirveä tarve osotata muiden olevan väärässä ja sinun oikeassa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.