Uusi video: Symbian^3 PR 2.0

19
Manu Pitkänen

Uusi video: Symbian^3 PR 2.0
YouTubeen on ilmestynyt uusi video, jossa eräs käyttäjä esittelee Symbian^3:n tulevaa isoa PR 2.0 -päivitystä Nokian C7-älypuhelimella. Vaikka päivityksessä on vielä työstettävää ja käyttöliittymä tökkii, niin uusi yhdeksän minuuttia kestävä video antaa hyvän esimaun minkälaisia uudistuksia Nokian älypuhelimiin on tulossa ja missä tilassa päivityksen kehitys nyt makaa.

Video alkaa puhelimen ohjelmistoversion esittämisellä. Esittelyssä oleva versio näyttäisi olevan koottu maaliskuun neljäntenä päivänä. Versionumeron todistamisen jälkeen videolla esitellään kotinäkymien siirtoefektiä, johon on tullut lisää sulavuutta ja lähentelee Androidin vastaavaa. Sulavuutta ja nopeutta on tullut myös valikkojen rullaukseen musiikkikirjaston selailun perusteella, vaikka selaimen rullausominaisuuksissa on vielä parantamisen varaa.

Selaimen osoiterivi on jo aiemmin nähtyjen videoiden perusteella päässyt ruudun ylälaitaan. Uusien välilehtien avaaminen näyttäisi olevan hieman jouhevampaa kuin aiemmissa PR 2.0 -videoissa.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Sony Xperia 5 V – hinta laskenut -27%

Oppo A78 – hinta laskenut -21%

Oppo A78
218 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 276 €

Apple iPhone SE (2022) – hinta laskenut -19%

Apple iPhone SE (2022)
402 € Hobby Hall
499 € Gigantti
499 € Power

Alin hinta viikko sitten: 499 €

Motorola Moto G13 – hinta laskenut -16%

Motorola Moto G13
123 € Hobby Hall
131 € Proshop
145 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 146 €

Kommentit (19)

Anonyymi käyttäjä
Bangladesh123 (vahvistamaton)

2

Päästäkää se jo tuskistaan. Ketä kiinnostaa enää joku Symbian, ei yhtään ketään. Teillä oli 10 vuotta aikaa tehdä käyttiksestä toimiva, you failed.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

4

Onko Puhelinvertailu.comin väki siis ihan täyspäiväisesti tekemässä juttuja ym., vai tehdäänkö tätä päivätöiden ohella silloin kun huvittaa? Ensin on samat uutiset päivätolkulla ja sitten yhden päivän aikana lätkitään etusivu täyteen jotain ikivanhoja uutisia. Tämäkin "uutinen" oli jopa taskumurossa jo päiviä sitten, ja tuskin sekään nyt lähellekkään eka saitti oli missä tämä video on..

Vastaa
ep_
ep_

7

Eikö se Symbianin dissaaminen ala jo riittää. Nokia on koko ajan mennyt parempaan päin Symbianin kanssa, vaikkakin liian hitaasti mutta silti. Symbian S60 oli täydellinen faili kyllä mutta Symbian^3 on jo paljon parempi ja paremmaksi menee. Ja Symbian alko muuten näyttää jo vähän Androdille.

Ei sillä, ite kyllä aattelin seuraavaksi hankkia Android luurin...

Ja jos ihan tuoreita uutisia kaipaa niin on hyvä ja käy lukemassa ne Engadgetista ja/tai TechCrunchista joissa suurin osa uutisista on yleensä jo päivää ennen kun ne tulee tänne.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Grömppa (vahvistamaton)

8

Kyllä tuo Symbian^3 ainakin näitä laitteita myyvän ihmisen näkökulmasta on ollu todella onnistunut veto. Esimerkiksi C7 ollut todella suosittu laite.

Minkään Android-laitteen kamera ei pääse lähellekkään N8:n tasoa. Nokian Kartat on ihan oikeasti hyvinkin pätevä softa navigointiin, toisin kuin esimerkiksi Google Maps. Näyttöjen tekniikassakin on otettu iso askel oikeaan suuntaan.

Lisäksi on otettava huomioon yksi todella monelle käyttäjälle, ERITYISESTI yrittäjille, hyvinkin olennainen ominaisuus, joka on akun kesto. Symbian^3 pyörii huomattavasti vaatimattomammalla raudalla, kuin Android. Jo pelkästään lähes 400MHz ero prosessoreissa riittää tekemään aikalaisen eron akkujen kestoon. Suht usein on tullut parempia Android-laitteita (Galaxy S, HTC Desire yms.) ostaneilta negatiivista palautetta siitä, ettei akku välttämättä selviä edes päivää ilman laturia. Ainakin Nokian N8 ja E7 tuntuvat kuitenkin samassa käytössä kestävän vähintään 1,5 vuorokautta.

Nokiassa on paljon, paljon enemmän hyvää, kuin viimeaikoina on mediasta ja netistä saanut lukea. Alkaa jopa vähän tuntua, ettei nykyään Nokiaa edes saisi kehua.

Ehkäpä nokialle ja uudelle Symbianille pitäisi antaa mahdollisuus?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jepajuu (vahvistamaton)

9

Jotenkin tuntuu hassulta, että sen jälkeen kun kehitys tuntuu viimein liikkuvan johonkin suuntaan niin se kuopataan. S^3 oli monelle pettymys, koska se ei tuonut niin kauheasti näkyvää parannus muutosten tapahtuessa lähinnä pellin alla. 2011 näyttäisi vievän symbbaria enemmän eteenpäin kuin mikään vuosi sitten sen tulon Nokian puhelimiin. Saa sitten nähdä miten nämä ilmassa roikkuvat vähennykset vaikuttavat aikatauluihin. Vielä kun löisivät edes hieman parempaa rautaa kehiin niin tilanne näyttäisi ihan hyvältä. Vakioselain on toki edelleen huono ja sen isompi parannus näyttäisi valuvan vähintään syksylle. Elop taisi karkoittaa ison osan kehittäjistä, joten näkymät eivät ole hyvät, vaikka julkaisivat millaisen jeesuspuhelimen.

Vastaa
Tnoi
Tnoi

10

@8

Samaa mieltä olen kyllä. Itsekkin s^3 laitteen omistan enkä kyllä allekirjoita puoliakaan niin kutsutuista huonoista puolista mitä netissä arvostelut ja muut kirjoittelee. Ainoa valittamisen aihe on selain ja se että softaa vois vähän enemmän löytyä. Muuten laite toimii kuin unelma.

Tuo video ei kyllä itsessään hirveästi vakuuttanut noiden parannuksien osalta, mutta toivotaan että tuo videomateriaali on keskeneräisestä versioista ja että parannuksia on luvassa kuten uutisessa sanotaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Kälypuhelin (vahvistamaton)

11

"Kyllä tuo Symbian^3 ainakin näitä laitteita myyvän ihmisen näkökulmasta on ollu todella onnistunut veto. Esimerkiksi C7 ollut todella suosittu laite."

Niinno suomijuntille kelpaa nokiakin vielä, onhan se kuitenkin suomalainen firma. Eiku...

Kyllähän sitä nokiaa ihan käyttää mieluummin kuin turpaansa ottaa, niin kauan kun ei paremmasta ole kokemusta. Eipä ole kyllä itselläni 2008 hankitun Iphonen jälkeen kiinnostanut insinööripalikkalogiikka-nokian suuntaan edes vilkaista. Käytettävyys on niin monta vuotta oikeita älypuhelimia jäljessä, että en tajua miten kukaan joka puhelimista mitään tietää noita vapaaehtoisesti hankkii käyttöönsä. Nokia voisi niiden satojen hirveällä tahdilla keskeneräisinä markkinoille syydettyjen mallien sijaan tehdä muutaman puhelimen jotka olisivat oikeasti hyviä ja käyttökelpoisia. Viimeisimpänä testasin E7:aa, ja samaa skeidaa oli sekin. Eli eipä siinä, ihan itse ovat kyllä omaa kuoppaansa kaivaneet jo vuosikaudet nämä nokion visiottomat pukumiehet.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Kälypuhelin (vahvistamaton)

12

"Kyllä tuo Symbian^3 ainakin näitä laitteita myyvän ihmisen näkökulmasta on ollu todella onnistunut veto. Esimerkiksi C7 ollut todella suosittu laite."

Niinno suomijuntille kelpaa nokiakin vielä, onhan se kuitenkin suomalainen firma. Eiku...

Kyllähän sitä nokiaa ihan käyttää mieluummin kuin turpaansa ottaa, niin kauan kun ei paremmasta ole kokemusta. Eipä ole kyllä itselläni 2008 hankitun Iphonen jälkeen kiinnostanut insinööripalikkalogiikka-nokian suuntaan edes vilkaista. Käytettävyys on niin monta vuotta oikeita älypuhelimia jäljessä, että en tajua miten kukaan joka puhelimista mitään tietää noita vapaaehtoisesti hankkii käyttöönsä. Nokia voisi niiden satojen hirveällä tahdilla keskeneräisinä markkinoille syydettyjen mallien sijaan tehdä muutaman puhelimen jotka olisivat oikeasti hyviä ja käyttökelpoisia. Viimeisimpänä testasin E7:aa, ja samaa skeidaa oli sekin. Eli eipä siinä, ihan itse ovat kyllä omaa kuoppaansa kaivaneet jo vuosikaudet nämä nokian visiottomat pukumiehet.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

13

Hyvältähän tuo näyttää, ja koko ajan paranee. Symbianin vihaaminen vain koska se on symbian on yhtä fiksua, kuin iVihaaminen koska Apple. Ja erittäin mukavahan tämä on niille lukuisille, joilla Symbian on käytössä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

14

8@
>Minkään Android-laitteen kamera ei pääse lähellekkään N8:n tasoa

Kamerat on erikseen, patsi jos puhutaan E7sta.

> Näyttöjen tekniikassakin on otettu iso askel oikeaan suuntaan.

S^3 koenissa sentäs käytetään OLED näyttöjä hyväksi.

> Symbian^3 pyörii huomattavasti vaatimattomammalla raudalla,
> kuin Android. Jo pelkästään lähes 400MHz ero prosessoreissa
> riittää tekemään aikalaisen eron akkujen kestoon

Nyt hyväajatus mielessä, mutta meni perustelut vähän harhaan.

Monessa Android koneessa on kymmeniä perosentteja isompi akku, eli esim puheajat ovat pidempiä. S^3 koneissa on kuitenkin virranhallinta varsin hyvää kuosissa.

Symbian virtapiheys ei perustu tuohon pienempää kellotaajuuteen, tuoreempi ARM sukupolvi, pirteämpi CPU voisi viedä vieläkin vähemmän virtaa.

Siinä olet oikessa että esim Yrityskäyttäjille Android on vaikea pala. väki haluaa, mutta puhelinosasto ei uskalla ottaa.

Vastaa
syrtek66
syrtek66

16

Nähtävästi tuossa pr2.0:ssa ollaan heittämässä hyvästejä Avkon UI-kirjastolle, En finalmento! Tuolle kaiken innovatiivisuuden estäjälle ja ollaan entistä enemmän kiinni sitten Qt ja QML pohjaisessa Ui:ssa. Avkon ei millään taivu tämmöiseen. Samalla ollaan häivyttämässä itse Symbianin pahimmat kirjastot piiloon Qt.n taakse, ehkä joiltakin osin ei onnistuta mutta suuremmalta osin kyllä. Sitten kun tuota security vähän löysennäisiin pikkuisen ja siihen liittyvää kyykytys byrokratiaa niin oltaisiin tuotteessa joka kelpaisi niin kehittäjille että käyttäjille...

Niin sitten kun saisi vielä Linux tuen...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
_mikkis__ (vahvistamaton)

17

Näyttäisi samaa hidasta tahmaavaa roskaa olevan toi uusikin nokian selain, enpä kyllä muuta odottanutkaan. No onneksi paremmat ajat on tulossa WP7:n myötä, pääsee nokiakäyttäjätkin vihdoin huomaamaan miten vaivatonta se nettiselailu voi olla, kun se on toteutettu hyvin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jepajuudas (vahvistamaton)

18

@17
Eikös tämä ole vain vanhan selaimen kiillotus, ei varsinainen uusi selain?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
_mikkis__ (vahvistamaton)

19

@18 jep, joskus sitten voi tulla kesällä tai vuoden lopussa tai ens vuonna joku oikeesti uusi selain.

En kyllä ymmärrä tuota kiilotusta, kun se suurin ongelmahan on se SUORITUSKYKY. Se on aika sama jos se on ulkonäöllisesti ja valikollisesti hiukan muuttunut jos se on edelleen käyttökelvoton.

Ei tuo auta nokiaa myymään yhtään enempää, käyttäjät odotti varmasti huomattavasti enemmän.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.