Symbian^3 PR 2.0 ilmestyy kesällä – tiedossa myös nopeampaa rautaa

16
Manu Pitkänen

Symbian^3 PR 2.0 ilmestyy kesällä – tiedossa myös nopeampaa rautaa
Nokian ohjelmistokehityssuhteista vastaavan yksikön varapuheenjohtaja Purnima Kochikar lupailee Symbian-kehittäjille suunnatussa avoimessa kirjeessä, että Symbian^3-käyttöjärjestelmän iso PR 2.0 -päivitys valmistuu tänä kesänä. Hän lupailee Symbian-puhelimiin myös nopeampaa rautaa.

Nokian aiemmin julkaiseman virallisen tiedon mukaan PR 2.0 -päivitys valmistuu tämän vuoden ensimmäisen vuosipuoliskon aikana. Viime viikolla Nokia keskustelufoorumilla tiedotettiin, ettei aikatauluun ole tullut muutoksia. Kochikar täsmentää kirjeessään, että valmista tulee kesällä, joten näiden tietojen mukaan päivitys saapuu viimeistään kesäkuussa.

Kuten jo aiemmin vuotaneista videoista on nähty, niin PR 2.0 tuo mukaan suuria uudistuksia Symbian^3:n käyttöliittymään. Kotiruutujen selaaminen on sulavampaa, ikonit ovat pyöreäkulmaisia ja widgeteistä on tehty monipuolisempia. Käyttöliittymän ohella isoja muutoksia on tehty selaimeen, joka on aiempaa helppokäyttöisempi ja nopeampi.Kochikarin mukaan Nokian siirtymävaiheen aikana – eli vuosina 2011 ja 2012, jolloin Nokia siirtyy Windows Phone 7 -käyttöjärjestelmään – on tulossa myyntiin nopeammalla raudalla varustettuja puhelimia. Tiedossa on yli gigahertsin prosessorilla ja ripeämmillä näytönohjaimilla varustettuja puhelimia. Myös paikannuspalveluja ja kuvausominaisuuksia on tarkoitus parantaa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Sony Xperia 5 V – hinta laskenut -27%

Oppo A78 – hinta laskenut -21%

Oppo A78
218 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 276 €

Apple iPhone SE (2022) – hinta laskenut -19%

Apple iPhone SE (2022)
402 € Hobby Hall
499 € Gigantti
499 € Power

Alin hinta viikko sitten: 499 €

Motorola Moto G13 – hinta laskenut -16%

Motorola Moto G13
123 € Hobby Hall
131 € Proshop
145 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 146 €

Kommentit (16)

Tnoi
Tnoi

1

Toivotaan parasta ja pelätään pahinta. :)

Parempi selain ja se pysty qwerty olis tosiaan ihan jeppis.

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

3

@2
Itse ainakin olen aina saanut sellaisen käsitykse, että tämä tulee kaikille S^3-puhelimille (nykyään pelkkä Symbian). Ja on kyllä aihettakin, kun übernokiafanit ovat saarnanneet tästä päivityksestä jo varmaan ainakin puoli vuotta. :D Taitaisi mennä useammallakin huuli mutruun, jos tämä tulisi vain uusille malleille. Sitä paitsi, N8, C7, E7 yms. ovat minusta vielä uusia malleja. :)

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

4

@2
Itse ainakin olen aina saanut sellaisen käsitykse, että tämä tulee kaikille S^3-puhelimille (nykyään pelkkä Symbian). Ja on kyllä aihettakin, kun übernokiafanit ovat saarnanneet tästä päivityksestä jo varmaan ainakin puoli vuotta. :D Taitaisi mennä useammallakin huuli mutruun, jos tämä tulisi vain uusille malleille. Sitä paitsi, N8, C7, E7 yms. ovat minusta vielä uusia malleja. :)

Vastaa
Puppek
Puppek

9

"Hän lupailee Symbian-puhelimiin myös nopeampaa rautaa."

Uuh, ihan kostun kun mietin Nokian laittavan puhelimeen 384Mt muistia. 512 olisi varmaankin liikaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

11

Hö. Miksi nopeampaa rautaa, kun ystävämme miksuh2 on täällä niin usein sanonut, että rauta on nykyiselläänkin erittäin hyvää - ellei jopa parasta mitä markkinoilla on.. Eikö se ollutkaan totta?? :P

Vastaa
akse
akse

12

@10 koska jotkut valittaa että noi default ikonit on niin vanhat ja rumat. Eivät kai tajua että niitä voi vaihtaa teemoilla mutta eipä kai siin.

@11 kai ne numerot myy..

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

13

@12

Miten iphone käyttäjät vois semmosesta tietää, kun ei sitä ilman jailbreikkausta oo mahollista tehdä? Aika naurettavaa kangistumista kaavoihin. Mä kylläki tykkään noista nykysistä ikoneista, enkä tajua miks niistä pitäis tehdä semmosia tylsiä liian yksinkertasia.

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

14

@Dollarinen

Äläpä nyt trollaa miksuhia :o

Kyllä sä sen itekki tiedät, että kilpailutilanne vaatii Nokian käyttämään niitä niin mediaseksikkäitä 1GHz prosessoreita. Jo pelkästään senki takia, että jääräpäisimmät Android ja iphone fanit edes vilkaisis Nokian luureihin.

Vastaa
Puppek
Puppek

15

@14 Olisipa myös riittävä määrä käyttömuistia mediaseksikästä. Uusimmat ja kalleimmatkin Noksut itkevät jatkuvasti muistin loppumista - naurattaa Samsung/HTC käyttäjää jolla sitä on neljä kertaa enemmän.

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

16

@15

Tää ei kylläkään johdu siitä että muisti olis täynnä, vaan se on joku ohjelmistobugi todennäkösesti. Sitäpaitsi Symbian^3 luurit ei tästä oo valittanu ilman aihetta. Jos ihan oikeesti täytyy pyörittää niin montaa ohjelmaa kerrallaan päällä, et muistia tarvitaan 1Gt, nii miks ei samantien osta kannettavaa??!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.