Nokia Play To tuo DLNA:n takaisin Symbianiin

10
Teemu Laitila

Nokia Play To tuo DLNA:n takaisin Symbianiin
Nokian Beta Labs -palvelu on julkaissut Symbian^3-laitteille tarkoitetun Nokia Play To -sovelluksen, jonka avulla puhelimen muistissa olevat kuvat, video tai musiikki on helppo siirtää isolle ruudulle WiFi-yhteyden läpi. Play To hyödyntää DLNA-standardia, eli ominaisuuden käyttö on vaivatonta, kunhan laitteet vain yhdistetään samaan verkkoon.

Nokian Play To tukee vain DLNA:n perustoimintoja kuten kuvan siirtoa laitteesta toiseen ja DLNA-palvelimena toimimista. Nokian mukaan sovelluksen ominaisuuksia kehitettäessä haluttiin keskittyä helppokäyttöisyyteen ja useimmin tarvittaviin ominaisuuksiin.

DLNA ei ole varsinaisesti uusi ominaisuus Symbian-puhelimissa, sillä DLNA-tuki oli sisäänrakennettuna esimerkiksi N95-mallissa ja muissa vastaavan aikakauden (S60 3rd Edition Feature Pack 2) puhelimissa. Kirjastot toiminnon toteuttamiseen ovat olleet osana uudempiakin Symbian-laitteita, mutta tähän mennessä alustalle ei ole ollut olemassa tarvittavaa sovellusta.Nokia esittelee Play To -toimintoa Beta Labsin julkaisemalla videolla.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Sony Xperia 5 V – hinta laskenut -27%

Oppo A78 – hinta laskenut -21%

Oppo A78
218 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 276 €

Apple iPhone SE (2022) – hinta laskenut -19%

Apple iPhone SE (2022)
402 € Hobby Hall
499 € Gigantti
499 € Power

Alin hinta viikko sitten: 499 €

Motorola Moto G13 – hinta laskenut -16%

Motorola Moto G13
123 € Hobby Hall
131 € Proshop
145 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 146 €

Kommentit (10)

ArttuH5N1
ArttuH5N1

1

DLNA on kyllä pirun kätevä ja melko monessa laitteessakin nykyään, miksi tätä ei ole hyödynnetty enempää? Aloite on taas annettu Applelle, joka tapansa mukaan loi oman täysin suljetun systeeminsä. Ja se ei ole kuluttajan etu.

Vastaa
squi
squi

2

@1, niinkun itsekin sanoit, niin kyllähän DLNA-tuki löytyy yllättävänkin monesta paikasta. Olisiko syy heikkoon suosioon huono markkinointi? Ehkä älypuhelinten ja taulutelkkareiden omistajat ei edes tiedä tollasesta mahdollisuudesta...?

Vastaa
miksuh2
miksuh2

3

Kokeilin tuota Debianin ja Totem-videosoitinsovelluksen kanssa, homma toimi ihan hienosti. Kun puhelimen asetuksista laittoi mediapalvelimen päälle, niin Totemista pystyi selaamaan puhelimessa olevia videoita ja niiden katselu onnistui hienosti.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

4

@3 miksuh2

Niin, kannattaa huomatta että Totemin DLNA / uPNP plugibni pitää tietenkin olla asennettuna ja otettuna käyttöön Totemin asetuksista.

Vastaa
McTre
McTre

5

Markkinoinnissa varmaan vikaa... Kai siinä on jokin, että TV ja muuta laitevalmistajat ei oikein tahdo mainostaa toistensa tuotteita.
Ja jos Samsung menee ja mainostaa: "voit toistaa sisältöä suoraan tietokoneestasi tai puhelimesta!" Ja moinoksessa on tietenkin galaxy S. Ihmiset menee ja ajattelee "Ei mulla oo tota puhelinta, en taho maksaa turhasta."
Kaverikin ropasi aina leffat ulkoiselle kiintolevylle, mikä sitten siirrettiin telkkarin usb porttiin... Molemmat kuitenkin verkossa: DLNA ja elämä hymyilee.

Vastaa
KalikoJak
KalikoJak

8

Beta labs on Nokian parhaita systeemejä ja siihen olisi pitänyt panostaa enemmän varsinkin markkinoinnin suhteen.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

9

Kyllä se varmaan se markkinointi on. Perusjampalle on helpompi muutenkin ymmärtää tuota Applen natsisysteemiä: Siinä on selkeästi rajattu mitkä laitteet toimivat ja mitkä eivät. Ei tule mitään kysymyksiä.

@8 Kyllä, Beta Labs on hieno systeemi. Kunhan ne kaikki hienot sovellukset ja muut projektit saataisiin "ulos" eikä niihin lyötäisi ikuista beta-leimaa. Ja siis, ulos ja osaksi Symbiania, MeeGoa jne.

Vastaa
roponen
roponen

10

Omat kokemukset DLNA:sta ovat olleet lähes poikkeuksetta laimeita. Kohtasin lähinnä tahmeaa käytettävyyttä ja oikuttelevaa toimivuutta. Siksi en ihmettele että siitä on luovuttu Nokialla ja Apple on kääntänyt katseensa muualle.

Kokeiluista on kuitenkin vierähtänyt aikaa, ehkäpä kehitystä on tapahtunut?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.