Testissä HTC Sensation: Tuplaydinkilpailun toinen osanottaja

34
Matti Robinson

Testissä HTC Sensation: Tuplaydinkilpailun toinen osanottaja
Puhelinvertailu.comin testattavaksi saapui HTC Sensation. Taiwanilaisyhtiön uusimpiin puhelinmalleihin lukeutuva älypuhelin kilpailee suoraan viimeisimmäksi Puhelinvertailu.comin testissä ollutta Samsung Galaxy S II:ta vastaan. Samsungin huippupuhelimen tapaan HTC Sensation on varustettu tuplaydinsuorittimella, Full HD -videokuvauksen taitavalla 8 megapikselin kameralla sekä markkinoiden suurimpiin lukeutuvalla kosketusnäytöllä.

Erot kahden suurimman Android-puhelimia valmistavan yrityksen huippumallin välillä ovatkin varsin pienet. Pääasiassa erot tulevat esiin yksittäisissä ominaisuuksissa, puhelimen rakenteessa ja materiaaleissa sekä käyttöliitymäkustomoinnissa.

Sisällysluettelo


HTC Sensationin heikkoudet ja vahvuudet

+Näyttö
+Videokamera
+Suorituskyky
-Koko
-AkkukestoMyyntipakkauksen sisältö


Myyntipakkauksen sisällöstä ei ole varmuutta, sillä testiyksilö saapui karsitussa pakkauksessa, jossa oli ainoastaan johdot latausta ja tietokoneeseen liittämistä varten. Todennäköisesti myyntipakkauksessa mukana ovat lisäksi jonkinlaiset ohjeet sekä HF-kuulokkeet.

Muotoilu ja rakenne


HTC Sensationin materiaalivalinnat on tehty huolella. Puhelimen näyttöä ja etuosan hipaisunäppäimiä päällystää lasi, muuten laite on päällystetty alumiinilla ja muovilla. Lukuunottamatta lasia, koko ulkokuori irtoaa yhtenä palasen, joka lisää laitteen kestävyysvaikutelmaa.

Muoviosienkin suhteen HTC on tehnyt hyvän valinnan. Muovi on pehmeäntuntuista ja kumimaista, joten ote pysyy siinä huomattavasti kiiltävää muovia tai alumiinia paremmin. Äänenvoimakkuudensäädin sekä virtapainike ovat kromimaisen metallisia, kuten myös kuulokkeen ja etupuolen kameran koristeet.

Kaiken kaikkiaan HTC Sensationin laatuvaikutelma on kohdallaan. Laadukkaat materiaalit, jämerä rakenne ja pienet yksityiskohdat paitsi miellyttävät silmää myös edesauttavat käytännöllisyydessä.

Koska allekirjoittanut ei ole kovinkaan suuri kapasitiivisten näppäinten ystävä, täytyy pieni miinus antaa niistä. Samalla kuitenkin täytyy todeta, että Sensationissa kameran linssi on syvennetty hyvin, joten siitä vastaavankokoinen plussa.Näyttö


Näyttöteknologiana HTC käyttää Super LCD -nimellä kutsuttua paneelia, joka tarjoaa tavallista LCD-paneelia paremman energiatehokkuuden, värikylläisyyden sekä erottelukyvyn kirkkaassa valossa. Resoluutio on markkinoiden huippuluokkaa eli 960x540 pikseliä ja värejä on tietysti 16 miljoonaa. Kosketusnäytön halkaisija on muistakin markkinoiden huippupuhelimista tuttu 4,3 tuumaa.


Näyttö ei jätä juurikaan toivomisen varaa. S-LCD häviää kuitenkin uusimmalle AMOLED-tekniikalle kontrastissa ja katselukulmassa. Esimerkiksi Samsung Galaxy S II:een verrattuna Sensationilla on kuitenkin antaa hieman tasoitusta korkeamman resoluutionsa ja pikselitiheytensä takia.

Näytön naarmuuntumattomuudesta huolehtii Gorilla Glass -lasi.

Yhteydet, muisti ja prosessori


HTC Sensation on varustettu miltei joka osa-alueella parhaalla mahdollisella raudalla. Puhelimesta löytyy Qualcommin MSM 8260 -järjestelmäpiiri, joka tunnetaan paremmin nimellä Snapdragon. Uuden sukupolven Snapdragon-piirissä hyrrää 1,2 gigahertsin tuplaydinsuoritin sekä Adreno 220 -grafiikkasuoritin. Kaksikko tarjoaa suorituskykyä merkittävästi edellisen sukupolven Snapdragoneita enemmän, mutta aivan markkinoiden tehokkaimmasta kokoonpanosta ei ole kyse.

Quadrant-testiohjelmalla HTC Sensation sai noin 1700-1900 pistettä, joka nostaa puhelimen selvästi yhdellä ytimellä varustettujen puhelinten yläpuolelle, mutta jää toista tuhatta pistettä Samsung Galaxy S II:n tuloksesta.

Myös muistia laitteesta löytyy varsin kelvollisesti. RAM-muistia laite pitää sisällään 768 megatavua ja sisäistä tallennustilaa on gigatavun verran. Ainakin testilaitteen mukana toimitettiin 8 gigatavun microSD-muistikortti, joka laajentaa tallennustilankin moderniin kokoluokkaan.Yhteyksiä HTC Sensationilla voi pitää neljällä taajuudella GSM-verkossa ja kahdella 3G-verkossa. 3G-verkoissa tuetaan myös tiedonsiirtoa nopeuttavia HSDPA- ja HSUPA-standardeja. Ainoastaan kahden 3G-taajuuden tukeminen on hieman harmillista, mutta onneksi Suomessa käytettyjä 900MHz ja 2100MHz verkkoja tuetaan.


HTC Sensationin yhteysominaisuuksiin kuuluvat lisäksi totutut Bluetooth, 802.11 b/g/n WLAN ja microUSB. Puhelin tukee myös WLANin ylitse DLNA-palveluita ja intenet-yhteyden jakamista hotspot-sovelluksella.

Useat lähteet ovat kritisoineet HTC Sensationia kuuluvuusongelmista. Antennien heikon sijainnin ja kenties laadun takia sekä puhelinverkkojen että WLAN-verkkojen ja jopa Bluetoothin kuuluvuudessa on huomattu ongelmia. Myös Puhelinvertailu.comin testeissä todettiin heikentyvää kuuluvuutta kun puhelimen otti tiettyyn “death grip”-otteeseen. Tämä tarkoitti puhelimen muovilla päällystetyn takakannen yläosan peittämistä. Ongelmat eivät testeissämme olleet kuitenkaan kovinkaan vakavia eikä merkittävää kuuluvuusvaihtelua tapahtunut tavanomaisella otteella. Merkittävempiä ongelmia saattaa ilmeentyä verkkojen kantaman rajamailla.Käyttöliittymä ja käytettävyys


HTC Sensation pyörittää Androidin uusinta Gingerbread-versiota. Puhelimesta löytyvä Android kantaa versionumeroa 2.3.3, joka on sama kuin Samsung Galaxy S II:ssa. Käyttöliittymänä toimii uudistettu Sense 3.0.

Uusi käyttöliittymä tuo mukanaan kolmiulotteisen työpöytänavigoinnin, uuden lukitusnäkymän sekä liudan muita ulkoasu- ja käyttöliittymäuudistuksia. Lukitusnäkymän pikakäynnistysikonit mahdollistavat käytetyimpien sovellusten avaamisen yhtä helposti kuin lukituksen poistamisen. Erittäin tervetullut ominaisuus, jonka avulla esimerkiksi kameran käynnistäminen onnistuu nopeasti vaikka käytössä ei ole fyysistä kamerapainiketta. Lukitusnäkymän yksinkertaisuudesta ja käytettävyydestä ehdoton plussa.
Sense UI 3.0:n mukana tuoma karusellimainen 3D-työpöytä miellyttää silmää, kuten HTC:n kustomoinnit yleensäkin. Mikäli työpöytien välillä vaihtaa nopeasti tai heilauttaa sormea nopeasti useaan kertaan, pyörähtää karuselli pienempänä paljastaen kaikki seitsemän työpöytää. Karusellin käytännönarvo on kuitenkin suhteellisen minimaalinen.

Mukana on myös muista Android-puhelimista tuttu Expose-tyylinen näkymä, joka avautuu nipistyseleellä tai kotinäppäimellä työpöydällä ollessa oletustilassa. Tila mahdollistaa työpöytien uudelleenjärjestelyn ja vaihtamisen työpöytien välillä. Animointi noudattaa työpöytäsiirtymien kaavaa ja seuraa sormen liikettä, toisin kuin useissa kilpailijoiden malleissa. Taka-alalta pyörähtävät työpöydät yhdessä silmäkarkkia pursuavan sää-widgetin kanssa olivatkin varmasti suosittua demo-materiaalia puhelimen esittelytilaisuuksissa.

Puhelimen sovellusvalikko koostuu pystysuunnassa olevista paneeleista, joka muistuttaa Samsungin vaakatasossa toimivaa TouchWiz-käyttöliittymän valikkoa. Toiminnaltaan paneelityylinen valikko ei mielestäni voita vapaastirullaavaa.

Kamera ja galleria


HTC Sensationissä on älypuhelinten kärkipään standardiksi muodostunut 8 megapikselinen kamera. Automaattitarkennuksella ja kahdella salamalla varustettu pokkarinkorvike kuvaa 3264x2448-resoluution kuvia ja peräti Full HD 1080p -resoluution videota. Videon tarkkuus onkin nopeassa aikataulussa noussut huippupuhelimissa “perus”teräväpiirtoisesta 720p:stä täyteen teräväpiirtoon.


Kamera on puhelimen merkittävimmän kilpailijan, Samsung Galaxy S II:n, kanssa paperilla miltei identtinen. Molemmat ovat siis 8 megapikselin kameroita Full HD -videokuvauksella, automaatti- ja kosketustarkennuksella sekä tukevat muun muassa kasvojentunnistusta. Suurimpana erona voidaankin pitää HTC Sensationista löytyvää yhtä ylimääräistä LED-salamaa.

Vaikka HTC Sensationin kamera vaikuttaa teknisten tietojen perusteella huippulaitteelta, huomaa kuvista, että yhtiö jatkaa keskinkertaisten kameroiden saralla. Kamera ei tosin ole missään nimessä huono, mutta kenties optiikka rajoittaa kuvanlaatua sen verran, ettei se yllä parhaimpien kamerapuhelinten tasolle.Videokuvauksessa eroa ei muiden HD-tasoisten kamerapuhelinten laatuun juurikaan huomattu, joten siltä osin Sensation pärjää paremmin.

Gallerian osalta HTC Sensation ei tarjoa oikeastaan mitään erikoista. Nopeasti toimiva galleria loistaa kuitenkin jako-ominaisuuksiltaan, sillä kuvien ja videoiden jakaminen onnistuu käytännössä kaikkien mahdollisten sovellusten ja palveluiden kautta.Esimerkkikuvat ja -videot
Viestit, sähköposti ja puhelut


Viestien ja sähköpostin osalta ollaan muiden Android 2.3 -puhelinten kanssa samoilla linjoilla. Muutamia muokkauksia on tehty Androidin viestittely- ja puheluominaisuuksiin, mutta tarjolla ei ole mitään kovin poikkeavaa.

Henkilöt-sovellus yhdistää nykyaikaisesti osoitekirjasta löytyvät henkilöt muun muassa Facebook-yhteystietojen kanssa ja mahdollistaa myös ryhmät. Henkilötietojen välilehdistä löytyy puheluhistorian ja muiden tavanomaisten tietojen lisäksi myös Facebook- ja Flickr-galleriat sekä tilapäivitykset.

Viesteissä ja sähköpostissa käytössä on Android Gingerbreadin perussovellukset, joihin HTC:n osalta ei ole tehty ainakaan suuria muutoksia. Uusin Android tosin tuo mukanaan esimerkiksi iPhonesta tutun suurennuslasin, jonka avulla tekstin valitseminen helpottuu.Selain


Selaimen osalta tilanne on sama kuin viesti- ja puhelinominaisuuksien kanssa. Juurikaan erikoisuuksia Androidin perusselaimeen ei ole tuotu. Selain toimii suhteellisen hyvin, joskin pientä nykimistä tai ruudunpäivityksen hävikkiä esiintyy raskaampia sivustoja nopeasti rullatessa.Selain hyötyy kuitenkin erityisen paljon HTC Sensationin näytön suuresta resoluutiosta, jonka avulla sivustonäkymän lisäksi esimerkiksi valikot, auki olevat ikkunat tai visuaaliset kirjanmerkit mahtuvat selkeästi ruudulle.


Muut sovellukset


HTC ujuttaa tyypilliseen tapaan myös Sensationiin omia sovelluksia, joilla pyritään erottautumaan muista laitevalmistajista. Mukana ovat muun muassa sosiaalisia- sekä synkronointipalveluita yhdistävät HTC Hub ja HTC Likes sekä Friend Stream, jolla mm. Facebook- ja Twitter-päivitykset saa näkymään työpöydälle kolmen erilaisen widgetin avulla. Muita sovelluksia ovat “Uutiset ja sää” sekä näyttävä Accuweatherin sääsovellus widgetteineen.

Excel ja Word -tiedostojen avaamisesta ja luomisesta puolestaan vastaa Polaris Office.Yhteenveto


HTC Sensation on paperilla lähes identtinen Samsung Galaxy S II:n kanssa. Kyseessä on siis huippupuhelin, josta löytyy miltei kaikki mahdolliset tekniset ominaisuudet mitä markkinoilla on tarjota. Useimmille ei tule mieleenkään, että puhelimeen tarvitsisi esimerkiksi lisää muistia, paremman suorittimen, laadukkaamman näytön tai kyvykkäämmän kameran. Tästä teknologiapakkauksesta saa tietysti myös maksaa reilusti.


Usealle Android-puhelimia harkitsevalle Sensation vaikuttaa täydelliseltä kuten edellä mainittu Galaxy S II:kin. Kun rautaa ahdetaan järjettömästi puhelimeen, unohtuu kuitenkin monesti pienet asiat. Nämä pienet asiat voivat kuitenkin muodostaa osalle kuluttajista jopa ylitsepääsemättömiä esteitä. Esimerkiksi puhelimen mittasuhteiden ja ergonomian, materiaalivalintojen, akkukeston ja muiden käytännöllisyystekijöiden unohtaminen tai sivuuttaminen usein paikataan megapikseleillä, gigahertseillä tai keskivertokuluttajalle arvoituksellisilla teknologialyhenteillä.

Vielä kuitenkaan huippupuhelinten osalta ei olla jouduttu siihen pisteeseen, että tekniikka jyrää täysin käyttökokemuksen ylitse. Monipuolisten puhelinten ominaisuuskirjo pikemminkin auttaa kuin haittaa käytössä.

Muutamia ikäviä ongelmia on kuitenkin havaittavissa. Esimerkiksi tehokkaiden suorittimien varjolla käyttöliittymäoptimointi on menettänyt merkitystään. Tämä aiheuttaa väistämättä tilanteita, joissa edes tehokkaampi suoritin ei pysty suoriutumaan moitteettomasti. Samalla suorittimen kellotaajuutta joudutaan pitämään korkealla, jonka takia akku joutuu koville. Seurauksena on laitteiston kuumeneminen ja akkukeston tipahtaminen.

Ongelmat eivät ole kuitenkaan läheskään niin dramaattisia kuin ne kuulostavat. Vaikkakin akku on pieni, se kestää kyllä päivän normaalikäytössä ja pari päivää hieman säästellen. Käyttöliittymän hidastelut tai tökkimisetkin ovat erittäin harvinaisia, eikä niitä välttämättä edes huomaisi, mikäli vertailukohtana ei olisi toista tuplaydinsuorittimella varustettua huippupuhelinta.

HTC Sensation ei kaikilta osin ole täydellinen, mutta huippuvarusteltua, laadukkaista materiaaleista valmistettua ja näyttävällä käyttöliittymällä varustettua älypuhelinta arvostavalle se on ehdottomasti loistava valinta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (34)

mRkukov
mRkukov

1

"Videokuvauksessa eroa ei muiden HD-tasoisten kamerapuhelinten laatuun juurikaan huomattu, joten siltä osin Sensation pärjää paremmin."

Eli tämän puhelimen "1080p" on samaa tasoa kuin muiden 720p? Mielestäni on väärin sanoa sen pärjäävän paremmin, kun kerran puhutaan kahdesta täysin eri tason videosta.

Ainoa toinen oikeasti 1080p videota kuvaava kamerapuhelin kun on Galaxy S2. Siinä lukkiutuu zoom tiettyyn tasoon, mutta 1080p kuva on oikeasti 1080p ja yllättävänkin tarkkaa. Käytännössähän näillä kummallakaan ei kannata 1080p videoita kuvata koska 720p toimii lähes aina paremmin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Hans Zarkov (vahvistamaton)

2

Kiitokset kun mainitsitte akkukeston tärkeyden loppuyhteenvedossa. Tämä jää usein liian pienelle huomiolle.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
tommije (vahvistamaton)

3

@mRkukov

Kyllä ainakin itselläni on tälläkin hetkellä pöydällä LG Optimus 2X joka kuvaa myös 1080p-videota. Alkuperäisillä asetuksilla kuitenkin vain 24fps, mutta XDA-Developers -foorumin ohjeiden avulla pystyy kuitenkin 30fps kuvaukseen ja parempaan bitrateen kuin esimerkiksi Galaxy S2.

Vastaa
tonttila
tonttila

4

Muistuttaisin että hämärässä tai pimeässä otetut kuvat ovat aika huonoja tai sitten en osaa kuvata. Ja kameranäppäin olisi ehdoton.

Muuten ei valittamista,paitsi akku ei tosiaan kestää kun sen päivän.

S2:sta en ole kokeillut mutta tuskin se sen parempi on kuin tämäkään.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

5

Siinä missä galaxy s2:n selain oli todella vakuuttava niin tämä htc:n selain meininki näyttää aika heikolta, ärsyttävää nykimistä melkein koko ajan, plus vilkkuvaa kuvaa jne. Kyllä olis vielä paljon pitänyt säätää kuten samsung on tehnyt.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sillattiis (vahvistamaton)

6

Tekstissä sanotaan, että selain on lähes Androidin vakioselain. Silti jotkut sivut nykii, vaikka kyseessä 1.2GHz dualcore prossu. Mitäs sitten niiden halpisten kanssa, mitä suurin osa Android laitteista on?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
SGS 2 (vahvistamaton)

7

720p ja 1080p-resoluutioiden videokuvauksessa on myös eroa,että toinen kuluttaa virtaa..."aika reippaasti" mutta laatukin on sitten ...erittäin hyvää!.

Vastaa
KIPPO76
KIPPO76

8

@4
Omasta mielestä toi napin puuttuminen on ollut paras parannus kamera toimintoihin mitä uusiin luureihin on tullut. Heti sen 10x helpompaa käyttää ja kuvata. Toki jotkut varmasti tykkää mutta itse en.

Vastaa
akse
akse

9

Nappia tarvii silloin jos haluaa focusta käyttää niinkuin oikeissa kameroissa.

Tosin N9:ssä se on ratkaistu siten että focus määritellään käsin näytöltä.. tiedä sitte onko se hyvä vai ei.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Antero 2 (vahvistamaton)

10

Kuule Mmikkis, otappa huomioon että Sensationissa on QHD (960x540) näyttö eli huomattavasti tarkempi kuin GS2:ssa (800x480) eli Sensationilla on huomattavasti enemmän töitä näytön päivityksessä!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
SGS2 omistaja (vahvistamaton)

11

Antero 2
Sensationissa on QHD (960x540) näyttö eli huomattavasti tarkempi kuin GS2:ssa (800x480) eli Sensationilla on huomattavasti enemmän töitä näytön päivityksessä!

Resoluutio määrä on suurempi,mutta kyllä Super Amoled plus on siitä huolimatta tarkempi!.On ainakin virtapihimpi,kuin tuo Sensationin näyttö.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iKnow_ (vahvistamaton)

12

@11

Huonompi resoluutioinen tarkempi? Just joo. Monella muulla osa-alueella se voi olla parempi, mutta ei millään tarkempi. Ei vaikka olisi Super Hyper Mega Amoled plus 2 näyttö, resoluution ollessa 800x480.

@10

Kannattaako laittaa noin isoresoluutiosta näyttö, jos tehot ei riitä sulavaan piirtämiseen?

Vastaa
tonttila
tonttila

14

Täytyy todeta että (Samsung) S2 fanipojat alkaa lähennellä samaa tasoa kuin iPhonen omistajat aikoinaan ja se taso on todella syvältä kuten suurin osa puolustavista kommenteista. Kyllä amoled on tarkempi yms.

Kyse on jumalauta puhelimista, ei mistään sen vakavammasta.

Hyviä lienevät molemmat?

Vastaa
DigiMedia
DigiMedia

15

Kokeilin hieman Sensationia paikallisessa Gigantissa. Vertailin näyttöä Samsungin vastaavaan Amoled-näyttöön (ei S2). Kirkkauksia en säätänyt yms. Nopea vaikutelma oli, että Sensation oli selkeästi tarkempi. Molemmissa sävyeroja, jotka korostuvat näköjään testien valokuvissa. Itselläni ei ole vielä kumpaakaan (ehkä ottaisin Nokian Meegon, jos olisi jo kaupoissa. Jos vaihdan ennen syksyä puhelimen, saattaisi se olla S2). Tarkoitus on verrata vierekkäin auringon paisteessa. Silloin luulen Amoledin vievän voiton.

Sensationin "karuselli" oli pienoinen pettymys. Ei huono, mutta... Näytön zoomaus on mielestäni S2:ssa aivan omaa luokkaansa, kun sen zoomauksen voi tehdä kallistamalla. En ole kummankaan fani (Sensation/Samsung S2), mutta jostain syystä iPhone ei ainakaan sytytä.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

16

Lainaus:

tonttila
Täytyy todeta että (Samsung) S2 fanipojat alkaa lähennellä samaa tasoa kuin iPhonen omistajat aikoinaan ja se taso on todella syvältä kuten suurin osa puolustavista kommenteista. Kyllä amoled on tarkempi yms.

Kyse on jumalauta puhelimista, ei mistään sen vakavammasta.

Asiaa :)

Tosin kyllähän mobiilivempeleellä rupiaa pian tuleen toimeen ilman sitä "tietokonetta" helposti päivittäis asioiden hoidon suhteen,ei siitä mihkään pääse.
Mutta tämä henkeen verisuupielissä vaahtoaminen luuriosiossa saa aina v**lun helmen syntymään.. se juuri parasta tällä saitilla.

Vastaa
Feynman7
Feynman7

17

Aiemminkin olen kommentoinut näitä nykyajan näyttöjä, että ei puhelin varmasti enää huoletta sujahda farkkujen taskuun. Tänään ensimmäistä kertaa testasin SGS2:sta Verkkokaupassa, ja on siinä koossa toinenkin ongelma, siis ainakin itselläni. Mielestäni käteni on kyllä suht normi kokoa, mutta ei tuota puhelinta kyllä ongelmitta yhdellä kädellä pysty käyttämään (käytän siis nykyistä usein yhdellä kädellä). Normiotteella kun pidän puhelinta kädessä, niin peukku ei yllä mitenkään yläreunaan, puhumattakaan vasemmasta yläkulmasta. Toivon että tulevaisuudessa saa huippurautaa myös pienemmillä näytöillä.

Vastaa
Kokono
Kokono

18

Super Amoled plussassa on jokaisessa pisteessä kolmasosa enemmän pisteitä kuin lcd:ssä (2 per tuuma lcd, 3 per tuuma SA+), se siis voi näyttää tarkemmalta vaikka ei virallisesti olisi.

Ja akusta. Kumpaakaan puhelinta en omista (SGS2/Sensation), mutta tämä pätee jokaiseen puhelimeen. Esim. SGS2:een saa verkkokaupasta 25€ vara-akun, mikä kaksinkertaistaa akkukeston. Niin helppoa se on. En siis ole näihin akkujen hintoihin perehtynyt, mutta sattumalta näin tuon.

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

19

Ei kaksi lediä välttämättä ole kirkkaampi kuin yksi. Nimittäin SGS2:sen yksi led päihittää esim ainakin Nokian 5800 ja N97 minin tuplaledit mennen tullen.

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

20

@9.

öö... wut?

"Nappia tarvii silloin jos haluaa focusta käyttää niinkuin oikeissa kameroissa."

Niin mitäköhän nappia? Kameran ohjelmassa on näppäin jolla kuva otetaan. Tässä on jopa kaksi vaihtoehtoa miten tarkentaa, joko painaa etsimestä mitä kohtaa haluaa tarkentaa, tai sitten painaa suljinnäppäintä ensin pitkään ja sitten nostaa sormen ylös jolloin kuva otetaan. Ei voi olla niin vaikeaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jepajuudas (vahvistamaton)

23

@22

En ole ennen tiennytkään, että joku ottaa scriptiteinien peukut todesta. Hyvä tietää.

Vastaa
Smanci
Smanci

24

Poistetaanko samalla kommentit-osio? Eihän kommenttejakaan voi ottaa todesta, kaikki ovat yhden henkilön kirjoittamia. :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jepajee123 (vahvistamaton)

25

Perheestä löytyy iteltä SGS 2 ja isältä Sensation. Molemmat meistä on todennut että samsungissa on tarkempi näyttö, sillä saa parempia kuvia ja videoita. Vaikka te kuinka itkette niin sille ei voi mitään että SGS 2 on tällä hetkellä varmaankin paras älypuhelin mitä on, iphone 4 ja kyseinen sensation ovat kuitenkin tiukasti perässä. En tarkoita että tämä sentasion huono olisi koska tykkään kyllä siitäkin kun olen sitä käyttänyt mutta mielestäni samsung silti ykkönen :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sssamuhh (vahvistamaton)

26

Perheestä löytyy iteltä SGS 2 ja isältä Sensation. Molemmat meistä on todennut että samsungissa on tarkempi näyttö, sillä saa parempia kuvia ja videoita. Vaikka te kuinka itkette niin sille ei voi mitään että SGS 2 on tällä hetkellä varmaankin paras älypuhelin mitä on, iphone 4 ja kyseinen sensation ovat kuitenkin tiukasti perässä. En tarkoita että tämä sentasion huono olisi koska tykkään kyllä siitäkin kun olen sitä käyttänyt mutta mielestäni samsung silti ykkönen :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

27

Testasin kaupassa sensationia ja se tahmasi melko paljon, ei ollut lähellekään sitä mitä mainosvideoissa oli. Kuitenkin löysin tuubista myös videoita missä se toimi käytössä hienosti.

Onko androidin moniajo noin onneton, että se saa luurin tahmaamaan niin paljon vai mistä oli kyse? miksi tämä elisan kaupan testiluuri oli ihan jumissa.

Jo tämmösilläkin on suuri vaikutus kaupassa, kun ensivaikutelma ei vakuuta, tuttuni meinaan oli innostunut tästä sensationista ja käytiin testaamassa ja pettyi kyseisen luurin yleiseen toimintaan.

Vastaa
hooteecee
hooteecee

28

"miksi tämä elisan kaupan testiluuri oli ihan jumissa. "

Oiskohan kyseinen luuri ollut käynnissä päiviä, tai hyvällä tuurilla viikkoja putkeen ja kun sitä tarpeeksi räplää niin äkkiä välimuistit sun muut täyttyy... Omasta HTCsta tulee välillä ihan uusi puhelin kun käynnistelee uudestaan.

Vastaa
hooteecee
hooteecee

30

Voipi olla, mutta ei se välimuistien tyhjentely sillekään varmasti pahaa tekis. Wanha android-sanontakin kuuluu "Reboot a day keeps the lag away". Tosin tuo juontaa juurensa niihin vanhoihin ja halvempiin androideihin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

31

@28 Aika onnetonta jos luuria pitää sammutella, että se taas toimii nopeammin. Taitaa siis htc:ta vaivata windows syndrooma.
Ärsyttää tuo ominaisuus windowsissa, onneksi ei tarvi puhelimessa kärsiä siitä.

Oman iPhonen olen viimeks käynnistänyt uusiksi kun siihen tuli päivitys. Siitä taitaa olla nyt kuukausi, ainoat kerrat kun tota sammuttelee on silloin kun uus OS päivitys tulee, eli varmaan n. 2-3kk välein.

Vastaa
hooteecee
hooteecee

32

Eipä tuota htc:ta niin usein tarvitte reboottailla, mutta kun vanhan T-mobile Pulsen jäljiltä se on tullut tavaksi. Eräällä CCleaner-tyyppisellä ohjelmalla tuli kerran testattua, että paljonko sitä roskaa sinne kertyy, niin reilut 100megaa cache-tiedostoja se poisteli. Käytöstähän se on pitkälti kiinni, että paljonko sovellukset sinne sitä roskaa vääntää...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sssamuhh (vahvistamaton)

33

@31 Minusta on outoa että ylistät koko ajan iphonea eri topiceissa mutta kun joku kehuu jotain android puhelinta niin hän on sitten kauhea android fanipoika. Ei se iphone niin ihmeellinen kuitenkaan ole. Se on huonosti muokattavissa verrattuna androidiin ja siinä on lisäks paljon rajoituksia. Puhumattakaan sitten siitä mistä lie antenni ongelmasta. Onko sitten esim tuo iphone 4 16gb todellakin 600e arvoinen? Ei minusta. Luulisi tuon hintaisen puhelimen olevan parempi eikä täynnä pieniä virheitä. Toivokaamme että iphone 5 tulee olemaan parempi kuin sen yliarvostettu edeltäjänsä. Ei mulla muuta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Thugou (vahvistamaton)

34

Itse olen ollut todella tyytyväinen omaan Sensationiin (noin viikko sitten hankittu) ja kertaakaan ei ole tullut mieleen vaihto SGS2:seen. Tykkään tästä paljon enemmän. Näyttöönkin olen ollut todella tyytyväinen reson ja kuvasuhteen takia, ja vaikka kyseessä ei olekaan super amoled+. En tykkää super amoled -näytön oudoista väreistä, SLCD:ssä värit on melko luonnolliset. Mustan tasohan ei ole niin hyvä taas SLCD:ssä, mutta eipä ole haitannut yhtään. SGS2 ja Sensation ovat kumpikin hyviä luureja, mulle paremmin sopii Sensation; Sense 3.0, näytön reso ja kuvasuhde, laadukas rakenne jne. Ihme keskusteluja muuten täällä voi lukea just kumpi SGS2 vai HTC Sensation on parempi kunkin mielestä.... ihme jauhamista.... ;)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.