Samsung haluaa nähdä iPhone 4S:n lähdekoodin

9
Manu Pitkänen

Samsung haluaa nähdä iPhone 4S:n lähdekoodin
Samsung vaatii Applea esittämään uudessa iPhone 4S -älypuhelimessa käytettävän firmwaren lähdekoodin. Lisäksi korealaisvalmistaja pyytää nähtäväksi Applen ja australialaisten operaattoreiden väliset sopimukset.

Samsung tivasi viime keväänä Applea paljastamaan iPhone 4S:n designin, jottei se voisi vahingossakaan kopioida sitä omissa puhelimissaan. Apple suhtautui vaatimuksiin kielteisesti, eikä yrityksellä ole tälläkään kertaa mitään aikomusta suostua Samsungin ehdotuksiin vapaaehtoisesti.Erikoiselta vaikuttava vaatimus liittyy yhtiöiden Australiassa (ja muualla maailmassa) vellovaan nokitteluun. Samsungia Galaxy Tab 10.1:n myynti on kielletty maassa, koska se rikkoo kahta Applen patenttia. Samsung yrittää vuorostaan estää iPhone- ja iPad-laitteiden myynnin Australiassa, koska ne rikkovat sen omistamia 3G-patentteja. Lähdekoodin avulla Samsung yrittää todistaa patenttirikkomukset paikkansapitäviksi.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -25%

Xiaomi 13 Pro
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -11%

Motorola Moto E22i
77 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 87 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentit (9)

Anonyymi käyttäjä
iFooni (vahvistamaton)

1

Samsung tivasi viime keväänä Applea paljastamaan iPhone 4S:n designin, jottei se voisi vahingossakaan kopioida sitä omissa puhelimissaan. Apple suhtautui vaatimuksiin kielteisesti, eikä yrityksellä ole tälläkään kertaa mitään aikomusta suostua Samsungin ehdotuksiin vapaaehtoisesti.

Aika säälittävää ÄRSYTTÄMISTÄ Apple osaa harrastaa,kun jääräpäisesti esittää vaatimuksia Samsungille ja sitten itse kuitenkin toimii päinvastoin!!.

Vastaa
ep_
ep_

2

Niinpä. Apple ei anna muille mahdollisuutta varmistaa, etteivät he varmastikkaan kopioi omenan tuotetta. Siinäpä sitten kelpaakin omenan asemassa laitella haasteita menemään, kun kilpailijoilla ei ole ollut mahdollisuuksia varmistaa etteivät kopioi omenaa. No ei ihan sentään näin onneksi.

Jos kerran firmis olisi todiste, niin mikä muu Applea estäisi paljastamasta sitä, kuin pelko oikeusjutun häviämisestä. No joo onhan niitä Applen salaisuuksia siellä. Mutta eikö tuo tarkastus voitaisi tehdä joissakin tarkkaan vahdituissa oloissa.

Vastaa
Plasticma
Plasticma

3

Tulipa mieleeni:

Miten Samsung voi tietää Applen käyttävän sen patentteja, jos Samsung ei kuitenkaan tiedä lähdekoodia? Lisäksi, eiköhän tuo lähdekoodi ole yrityssalaisuus? Ilmeisesti sen takia Samsung sitä halajaapi.

Vastaa
ep_
ep_

4

@3
Tuo on oikeasti jännä juttu. Ihmettelen itsekkin. Samsungilla on ilmeisesti kasa hakkereita murtamassa iPhonen koodeja auki. Tietenkään Samsung ei voi paljastaa tällaista niin sen täytyy nyhtää koodit nyt omenalta. =)

Vastaa
tonkie
tonkie

5

Eiköhän tuon 3G liikennöintiä ja signalointia seuraamalla pysty seuraamaan puhelimen käyttäytymistä. Enkä tosin ihmettelisi vaikka samppa ois jaibreakannu iluurin ja asentanut oman diagnosointi ohjelman tsekkaamaan sisäisten prosessien toimia. Siitä näkee jo aika kattavasti onko tiettyjä patentteja käytetty luvattomasti.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

6

@5 Itse en lähtisi syyllistämään pelkästään Samppaa. Uskon vahvasti, että jokaisella matkapuhelinjätillä on hyvin pitkälle tiedossa toisten firmikset yms "salaisuudet". Sen verta raakaa tuo peli suuryritysten välillä on.

Mutta tuo vaatimus on kyllä hauska. Jos Samsungilla ei ole iPhone 4S:n firmis tiedossa, niin miten he voivat tietää, että iPhone 4S käyttää Samsungin patentteja? Ovat taitaneet "omin luvin" syynätä tuon iPhonen lähdekoodin :D Tulee mieleen tilanne, missä henkilö A murtautuu henkilö B:n kotiin ja henkilö A sattuu sieltä löytämään omia tavaroitaan.

Vastaa
Lamma
Lamma

7

Ei siinä ole mitään outoa, että Samsung (kai) tietää iPhonen rikkovan jotain patentia. Binäärikoodista puretun toiminnallisuuden todistusvoima vain lienee oikeudessa vähän varsinaista sorsaa heikompi. Eli kannattaa koittaa järjestää se varsinainen sorsa istuntoon tuomareille :-)

Vastaa
Jonahan
Jonahan

8

@6
Mistä Samsung voi tietää? Kyseessä on 3G-standardiin kuuluva patentti, Samsung tietää Applen käyttävän Qualcommin basebandia, jonka speksit ovat julkiset.

Patentit joihin Samsung taas vetoaa ovat essentiaalipatentteja, joiden oikeuksista Samsung on osittain luopunut luovuttaessaan ne standardiin. Vaatimukset ovat hyvin erikoisia.

En väitä tuntevani Australian oikeuskäytäntöä, mutta jos siellä asiat hoituvat yhtään kuten muissa teollisuusmaissa, ei Samsungilla ole mitään oikeutta Applen lähdekoodiin eikä varsinkaan Applen ja operaattorien välisiin sopimuksiin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.