Videolla: Näin syntyi Nokia Lumia 800

7
Matti Robinson

Videolla: Näin syntyi Nokia Lumia 800
Nokia julkaisi tänään Conversations-blogin ja YouTuben välityksellä videon, jossa käydään läpi yhtiön ensimmäisen Windows Phone -älypuhelimen kehitystä. Videolla tarinaa puhelimen synnystä kertovat Lumia-käyttöliittymäsuunnittelun ja Nokia Industrial Designin pomot.

Conversations-blogissa kerrotaan, että Lumia 800 -projektissa kyse ei ollut vain Nokia-laitteen ja Microsoft-ohjelmiston yhdistämisestä, vaan syvällisestä yhteistyöstä yhtiöiden välillä. Kahdeksan minuuttia pitkällä videolla kerrotaan muun muassa kuinka lasin kaarevuus soveltuu erityisen hyvin Windows Phonen paneelikäyttöliittymään. Oliko alkuperäinen tarkoitus kuitenkin sovittaa se MeeGon Swipe-käyttöliittymään?Videolla Nokian design-pomo Stefan Pannenbecker kertoo, että useiden prototyyppien jälkeen päädyttiin muoviin, jotta kuuluvuus olisi paras mahdollinen. Pannenbeckerin mukaan puhelin edustaakin ensimmäistä muovista tehtyä premium-designia.

Olipa puhelimien suunniteltu MeeGolle tai Windows Phonelle, toivotaan että "uusi ajattelutapa on tullut jäädäkseen", kuten Pannenbecker toteaa.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

TCL 40R – hinta laskenut -34%

TCL 40R
119 € Power

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Nokia C12 – hinta laskenut -16%

Nokia C12
144 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 171 €

Nokia X30 – hinta laskenut -15%

Nokia X30
341 € CDON
341 € Teknikproffset
399 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 399 €

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ – hinta laskenut -12%

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
297 € BIGBOX.FI
410 € CDON
427 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 338 €

Kommentit (7)

Anonyymi käyttäjä
Sillattiis (vahvistamaton)

1

Ei voi kyllä käsittää tätä videota. Kohdeyleisö on kuitenkin ihmisiä, ketkä tasan tarkkaan tietävät että laitetta ei todellakaan tehty WP:lle. Kaiken lisäksi UX tyypit puhuvat kuin heillä olisi ollut jotain sanomista Mangon UX asioihin. Ei tälläiset tee ainakaan hyvää yhtiön maineelle kun puhutaan ihan puhtaasti paskaa suoraan päin naama.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jskskxkxufjd (vahvistamaton)

2

Uutiskuvassa n9 :) Ja hyvä niin, koska en halua nähdä windowsia pilaamass n9:n kuoria

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
EeVvVvKk (vahvistamaton)

4

Tai Suomalais-Jenkkiläisellä asenteella Jenkki markkinoille!.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
vinosilmä (vahvistamaton)

6

@5
Mistä tiedät? Onko sulla joku sisäpiiri tieto tästä? Luulen että tuo kuori suunniteltiin eka näille windows perheen puhelimille. Sama kuori laitettiin sitten N9 jotta voitais kokeilla mitenkä kuluttajat suhtautuu tuohon ulkonäköön.

Vastaa
Lauzi
Lauzi

7

@6
Koska jotkut ovat ottaneet MeeGon ja N9:ksän niin vahvasti omakseen, että valmistajilla/kehittäjillä ei oikeastaan ole niihin enää oikeutta koskea tai puuttua. Ie. Nokia pilaa N9:ksän kuoret Wintoosalla.
MeeGolla ja N9:ksällä alkaa olla yhtä fanaattinen fanijoukko, kuin Iphonella... Siinä jää SGS2!!.!..!!..! pojat aika vaisuiksi rinnalla.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.