Apple reagoi salakuunteluskandaaliin

17
Manu Pitkänen

Apple reagoi salakuunteluskandaaliin
Apple on kertonut All Things D -sivustolle, että se poistaa Carrier IQ -kytkökset iOS-käyttöjärjestelmästä, joka löytyy yhtiön iPhone-puhelimista ja iPad-tableteista.

Carrier IQ on herättänyt paljon pahennusta viime aikoina. Älypuhelimista on nimittäin löydetty yhtiön kehittämä ohjelma, jonka väitetään keräävän henkilökohtaisia tietoja. Ohjelmistoa on käytetty ainakin Nokian, RIM:n, Samsungin ja HTC:n älypuhelimissa. Aluksi näytti siltä, ettei Applen tuotteista löydy Carrier IQ:n ohjelmaa, mutta tarkempi tarkastelu osoitti toista.

Apple mukaan henkilökohtaisia tietoja tai näppäinten painalluksia ei ole tallennettu. Carrier IQ -tuki on lopetettu Applen mukaan jo aiemmin ja ohjelmiston rippeet poistetaan seuraavan iOS 5:n ohjelmistopäivityksen yhteydessä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A78 – hinta laskenut -21%

Oppo A78
218 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 276 €

Motorola Edge 30 Ultra – hinta laskenut -14%

Motorola Edge 30 Ultra
625 € CDON
730 € Hobby Hall
749 € Power

Alin hinta viikko sitten: 729 €

Apple iPhone 14 Pro Max – hinta laskenut -14%

Apple iPhone 14 Pro Max
949 € Teleoutlet
1249 € Elisa
1255 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 1109 €

Apple iPhone 14 Pro – hinta laskenut -13%

Apple iPhone 14 Pro
849 € Teleoutlet
999 € DNA
1079 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 979 €

Kommentit (17)

Anonyymi käyttäjä
AhFm (vahvistamaton)

3

"Carrier IQ -tuki on lopetettu Applen mukaan jo aiemmin ja ohjelmiston rippeet poistetaan seuraavan iOS 5:n ohjelmistopäivityksen yhteydessä. "

Eli Carrier IQ -tuen lopetuksen jälkeen rippeitä on kuitenkin jätetty sinne tänne sopivasti - ja ne kaikki häviävät sitten päivityksen tullessa. I want to believe.

Vastaa
SirWirtanen
SirWirtanen

4

Mitä hyötyä siitä enää on - vahinko on jo tapahtunut ja tiedot vuodettu? Turha sitä sitten on enää painaa jarrua kun auto on jo seinässä ja pellit rytyssä.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

7

Tää on taas ihan turhaa meuhkaamista. Se on ihan sama mikä älypuhelin sulla on, jos se on liitetty verkkoon niin voit olla varma, että tekemisisäsi seurataan. Joskus harvoin sinulta kysytään siihen lupa, mutta yleensä ei.

Tässäkin tapauksessa valmistajien on turha nostella käsiään sillä kyllä he ovat tästä tienneet. tai sitten ovat väärällä alalla.

Jos haluat ettei sinua seurata, unohda internet. Uutisoinni seurauksena seuranta lopetetaan jossakin ja toisaalla aletaan seurata. Ei se ainaskaan vähene.

Joku sanoi jo että Andriodissa tämä on vakiona.. niin se on kuule muissakin, tyhmä luulee toisin. Voi jopa olla, että kookeli on pienin paha, kun sitä seurataan eniten. Joku Nokia / Apple saa seurailla ihan rauhassa, ovat kuitenkin toimintansa osalta niin pieniä pelaajia verrattuna Googleen (siis jos otetaan huomioon koko busines eikä vain luureja).

Vastaa
osakar94
osakar94

8

@7 Totta! Mutta Nokialle ja Aplelle ei sinällään niin ole väliä tietää noita juttuja, toisin kuin Googlelle se on bisnestä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
pate212 (vahvistamaton)

9

osakar94@ En tiedä oletko applen puolella mutta olet selvästi androidia vastaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Möö (vahvistamaton)

10

Menestyvät yritykset törmää aina tähän ennemmin tai myöhemmin ja sitten on muita parempia juttuja.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

11

Nokian kohdalla näitä salakuuntelujuttuja on tuntunut olevan vähemmän muihin valmistajiin verrattuna. Syynä toki voi olla verrattain pieni Symbianin käyttäjäkunta, mutta onkohan tämän taustalla mitään muita syitä?

@7 Kaikki vain eivät halua levittää käsiään ja antaa virran viedä, vaan jotkut haluavat jopa taistella tälläistä kehitystä vastaan. Ei ole mitään kuluttajasta riippumatonta vääjäämätöntä suuntaa. Ei missään nimessä voida sanoa, että "asiat nyt vain menevät näin, asialle ei voi mitään".

Vastaa
Phiideer
Phiideer

12

@7
Kyynisyys ei ole tietoa.
Ymmärrän kyllä ja myös hyväksyn (yleensä), jos minulta kerätään anonyymia käyttäjädataa. Se on eri asia, jos puhelin seuraa kaikkea minun dataani; Trevor Eckhart'in demon mukaan Carrier IQ:ssa on key logger, ja ei ole täysin poissuljettua, etteikö joku 3. osapuoli voisi päästä tallennettuun dataan jotenkin käsiksi. Sitä voi miettiä, että mitä järkeä on älypuhelimilla ylipäänsä, jos tällainen on ok.

Kaukaa haetulla analogialla sanoisin, että ei mua haittaa, jos joku haluaa kiikaroida minua tuolla kadulla, mutta jos se kiikari on aseeseen kiinnitetty kiikaritähtäin, niin en hyväksy: luottamuskysymys.

@11
Nokia ja RIM ovat ainakin kiistäneet, että olisivat asentaneet tuota puhelimiinsa, tai että hyväksyisivät sen käytön; ja iso määrä jenkkioperaattoreita ovat sanoneet käyttävänsä sitä.

Lisäys:

Lainaus:

Apple's iPhone also has been using the Carrier IQ software but as iPhone hacker Chpwn discovered, it is disabled by default and has to be enabled by the user in diagnostic mode. Another thing to note is that unlike the Android devices, iPhones do not log your keystrokes and other private information but only technical data like call status and location.


Lähde: GSMArena

Vastaa
Bluejack
Bluejack

13

Googlen integroinnissa on se hauska puoli että,se tuodaan "kaikille" jakoon AVOIMENA!
Hei,APPLEPEOPLES ,olettehan muna ojossa jo? ja uskotte että firma ei ole sinusta kiinnostunut?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Möö (vahvistamaton)

14

Mistä näitä 13 idiootteja sikiää jotka jakaa ihan avoimen p****sä
googlelle? Tai ostaa Jobsin tuotteita josta ei saa edes moista riemua.

Vastaa
SamiM2
SamiM2

17

Taas yksi esimerkki myrskystä vesilasissa. Käytännössä kaikissa puhelimissa on jonkinlainen diagnostiikkaohjelma, jonka avulla laitteen tila voidaan selvittää. Joskus kyseessä on valmistajan oma ohjelma ja joskus käytetään valmiita ohjelmia. Vastaavia ohjelmia löytyy käytännössä jokaisesta digitaalisesta laitteesta aina televisioita myöten. Joskus ohjelma on asennettu valmiiksi ja joskus se asennetaan vasta huollossa. Useissa laitteissa on diagnostiikkaa varten jopa rautaratkaisuja, joita ei voi mitenkään poistaa.

Kyseinen ohjelma on ollut erittäin suosittu, mutta sitä ei löydy kaikista Androideista. Joissakin tapauksissa ohjelma on asennettu esimerkiksi operaattorin toimesta tai pyynnöstä.

Olennaisinta on miten diagnostiikkaohjelmia käytetään. Artikkelista ei käy ilmi, että esimerkiksi iPhone on välittänyt tiedot salatussa muodossa eikä tietoja ole voitu yhdistää yksittäiseen käyttäjään. Kaikkia tapahtumia ei myöskään tallenneta. Esimerkiksi näppäinten painalluksia tai tekstiviestejä ei ole tallennettu. Ainakaan iPhonen käyttäjillä ei ole syytä huoleen.

Joidenkin valmistajien tai tuotteiden kohdalla kyseessä on toki tietoturvaongelma ja se pitää tietenkin korjata. Toistaiseksi ei ole kuitenkaan tullut ilmi ainuttakaan tapausta, jossa tietoja olisi käytetty väärin.

Jos te todella uskotte, että valmistajat tai tiedusteluviranomaiset ovat kiinnostuneita teidän puhelinten sisällöstä, niin suosittelen hakeutumaan hoitoon. Ketään ei nimittäin kiinnosta teidän puhelimenne sisältö tippaakaan. Jotkut tuntuvat nostavan oman elämänsä kiinnostavuuden ihan omiin ulottuvuuksiin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.