LG:ltä neliytiminen Android-superpuhelin

12
Matti Robinson

LG:ltä neliytiminen Android-superpuhelin
Viime viikolla vuosi verkkoon kuvakaappauksia LG:n huippupuhelimesta. Silloin puhelinmalli tunnettiin nimellä LG X3 ja suorituskykymittauksissa tulokset olivat erinomaiset päihittäen Galaxy Nexuksen selvästi. Tänään LG jatkoi MWC-alla tapahtuvien tuotejulkistusten sarjaa julkistamalla kyseisen superpuhelimen mallinimellä LG Optimus 4X HD.

Viimeisen parin viikon aikana LG on esitellyt erikoisen LG Optimus VUn sekä L-sarjan Optimus-puhelimet ja 3D-puhelin LG Optimus 3D Maxin. Nyt vuorossa oleva LG Optimus 4X HD on jatkoa Optimus 2X-mallille, joka oli aikoinaan ensimmäinen tuplaydinsuorittimella varustettu älypuhelin.Optimus 4X HD:n nimestä voikin päätellä kaksi tärkeintä ominaisuutta. Laitteesta löytyy Tegra 3 -järjestelmäpiiri ja sen mukana tuleva 1,5 gigahertsin neliydinsuoritin, josta kertoo lisänimi 4X. HD puolestaan tulee laitteen True IPS -näyttöpaneelin tarkkuudesta, joka on teräväpiirtoon pystyvä 1280 x 720 pikseliä. Kokoa HD-näytöllä on 4,7 tuumaa ja paksuutta puhelimella on 8,9 millimetriä eli kyseessä on kutakuinkin Galaxy Nexuksen kokoinen laite.

Muihin LG:n uuden superpuhelimen ominaisuuksiin kuuluvat kahdeksan ja 1,3 megapikselin kamerat, gigatavu RAM-muistia, 16 gigatavua tallennustilaa sekä 2150 mAh akku. Puhelimen käyttöjärjestelmänä on Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

LG tulee esittelemään ja kertomaan lisää Optimus 4X HD:sta ja muista hiljattain julkistetuista puhelimista ensi viikon MWC-messuilla.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Nokia C02 – hinta laskenut -23%

Nokia C02
79 € Prisma Verkkokauppa
98 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 103 €

Motorola Moto E13 – hinta laskenut -22%

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -17%

Realme 11 (5G)
256 € Bigbox
353 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 309 €

Realme 10 – hinta laskenut -16%

Realme 10
192 € CDON
229 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 228 €

Kommentit (12)

Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

5

4@
>Ja akku kestää 3-6h tuommoisella hirviöprosessorilla?

Jos softa ja rauta muutentoimii niin toimintajat voivat olla varsinhyviä, iso akku ainakin pistetty.

Jos softa ja rauta ei toimi, niin toimintajat ajat voivat olla sitä perinteistä vuorokautta, kuten aikanaan yksiytimisillä.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

6

Ehkäpä nyt tuo "superpuhelin" on oikeutettu sana. Neljä ydintä ja HD-näyttö, melko vaikuttavaa. Itseänikin toki mietityttää tuo akun kesto, mutta onhan tuossa melko suuri akku mukana. Saa tosiaan nähdä, miten on käyttöä optimoitu.

Fyysiseltä kooltaan tuo on kyllä pieni tabletti. Itse en ymmärrä tuollaisten mörssöreiden käyttöä matkapuhelimena, mutta ilmeisesti markkinoilla näille löytyy kysyntää.

Vastaa
Agent_007
Agent_007

7

Idlenä akun pitäisi kestää ihan hyvin, sillä Tegra 3:ssa on viides pienemmällä kellotaajuudella toimiva ydin, joka pyörittää hommaa, kun laskentatehoa ei tarvita. Aktiivisessa pelikäytössä akun kesto tosin on varmaan kehno, kiitos suuren näytön + päälle suorittimen ja näytönohjaimen rasituksessa tarvitsemat mehut.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

9

@
>Ehkäpä nyt tuo "superpuhelin" on oikeutettu sana.

On, :-) sillä Google ja Puhelinvertailu kutsuu Android puhelimia sellaiseksi jos yksiytiminen 1Ghz suoritin ja gigatavun tallennustilaa.

Vastaa
Kaakatus
Kaakatus

10

Agent_007:
Tämän lisäksi raskaampiin laskutoimituksiin käytetty aika on huomattavasti lyhyempi kuin vaikkapa 1kpl 1GHz ytimellä, jolloin idlaamaan päästään nopeammin.

Vastaa
tonttila
tonttila

11

Automessuilla ainakin kunnon esittelijöitä eikä tuollaisia 15 vuotiaita pikkutyttöjä. Miinusta niistä, puhelimesta plussaa :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.