Samsung integroi projektorin älypuhelimeen

12
Manu Pitkänen

Samsung integroi projektorin älypuhelimeen
Samsung on julkistanut uuden Galaxy Beam -älypuhelimen. Puhelin erottautuu massasta pikoprojektorin ansiosta.

Pikoprojektori on nimensä mukaisesti erittäin pieni projektori. Pienuudesta huolimatta sen avulla voidaan heijastaa suuriakin kuvia fyysisille pinnoille. Samsungin mukaan Galaxy Beamin projektori pystyy tuottamaan korkeintaan 50 tuumaa leveän kuvan. 15 lumenin valovirran ansiosta projektorin kuvan luvataan näkyvän myös ulkotiloissa.

Muita ominaisuuksia ovat gigahertsin tuplaydinprosessori, kahdeksan gigatavun tallennustila ja viiden megapikselin kamera. Android 2.3.6 -käyttöjärjestelmän sisältävässä Galaxy Beamissä on 2000 milliampeeritunnin akku.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 10 – hinta laskenut -47%

Realme 10
149 € CDON
312 € Hobby Hall
371 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 282 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -41%

Honor Magic4 Lite
129 € DNA
221 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 220 €

Oppo Reno10 Pro – hinta laskenut -40%

Oppo Reno10 Pro
600 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 992 €

Kommentit (12)

Rokkiman
Rokkiman

2

Ja akku kestää tuollaisn lampun kanssa 15min? Piuhan kanssa ihan hauska kyllä jos laatu olisi jollain tasolla siedettävä.

Vastaa
capuzino
capuzino

5

Tuntuupas tuo 15 lumenia pieneltä, ja en usko että kovinkaan hyvin näkyy ulkotiloissa, kun 2000 lumenia ei riitä sisätiloissa jos yhtään tulee valoa.

Ja huomioksi otsikointiin ja muutenkin, niin Samsung julkaisi myös 2010 "Galaxy Beam" (I8520) puhelimen, jossa oli integroituna pico -projektori

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

7

6@
>15 lumenia?

Aika tyypillinen edellisen polven taskuprojektoireissa, vaikka Samsungin erillisessä taisi olla vähän enemmän.

Vastaa
Raattis
Raattis

8

Toimii se ulkonakin, jos on yö ja uusikuu.

Minä itse henkilökohtaisesti omasta mielestäni pidän tarpeellisena, että kännykkävalmistajat tekevät kaikkea uutta, erikoista ja kiinnostavaa. Ihan sama jos ei ole kovin häävi tässä vaiheessa. Ei ensimmäisellä lentokoneellakaan rikottu äänivallia.

Tuskin projektorit tulevat kokonaan näyttöjä korvaamaan, jollei aurinko ensin sammu. Mutta sisätiloissa tuo mahdollistaisi joskus hamassa tulevaisuudessa kännykän kokoisen taskutietokoneen mukavalla näytöllä. Vaikka itse odotankin enemmän verkkokalvoprojektoreja.

Älkää pelätkö. Ei teidän ole pakko tuota ostaa.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

9

@8
>Mutta sisätiloissa tuo mahdollistaisi joskus hamassa tulevaisuudessa kännykän kokoisen taskutietokoneen mukavalla näytöllä.

Tuohon vielä se ominaisuus, että se loisi virtuaalisen näppiksen ihan mille tahansa pinnalle. Se on jo nykypäivää. Ja kun tuohon samaan syssyyn saataisin hyvin integroitua ubuntu for android tai jokin muu vastaava, niin hyvin toimiessaan tuo voisi korvata monilla ihmisillä pöytäkoneen tai läppärin.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

10

Ihan hauskaa kokeilua, mutta en kyllä usko että tuolle on mitään järkevää käyttöä. Ainoa sovellutus voisi olla jossain bisnes-ympäristössä ja siellä tuo projektoripuoli on yleensä hoidettu paremmalla vehkeellä. Toki tälle voi kehittää niitä (enemmän tai vähemmän) villejä sovellutuksia, "entä jos" tilanteita. Mutta ei tuo siinä tapauksessa saisi tuoda a) kauheasti enempää hintaa b) tavallista luuria surkeampaa (>1 päivä) akkukestoa.

Lyhyesti, hyvä että kokeillaan, mutta on erittäin hölmö idea.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

11

10@
>Ihan hauskaa kokeilua, mutta en kyllä usko että tuolle on mitään
>järkevää käyttöä. Ainoa sovellutus voisi olla jossain bisnes-
>ympäristössä ja siellä tuo projektoripuoli on yleensä hoidettu
>paremmalla vehkeellä.

Neukkareissa on, mutta ei joka paikassa missä pien palaveria, ja ei tarvi sitä piuhaa olla kytkemässä, jos edes piuha sattuu oleen mukana.


> Toki tälle voi kehittää niitä (enemmän tai vähemmän) villejä
>sovellutuksia, "entä jos" tilanteita.

Kaksi kohdettä mihin ei tarvita keksimistä tai uutta ideaa on, kuvien ja videoidenkatselu kaksin tai isommalla porukalla. voi siitä yksikin olla iloa.

> Mutta ei tuo siinä tapauksessa saisi tuoda a) kauheasti enempää
> hintaa b)

Hintaa ja kokoa nostaa, erillisenä mallina ei ongelma.

>tavallista luuria surkeampaa (>1 päivä) akkukestoa.

Tuskin se laitteen muuhunvirrankulutukseen vaikuttaa, ja ei siis poisolessa virtaa ja jos tila otetaan näytöltä tai laitteenkokoa kasvattamalta niin ei akkukaan pienene. Eli ei vaikuta toiminta-aikoihin.

Jos esim jotain elokuvaa katselee niin useimmiten varmaan myös tarjolla varavoimaa joko suoraan seinästä tai muuten.

>Lyhyesti, hyvä että kokeillaan, mutta on erittäin hölmö idea.

Testimielessä pienille ryhmille projektoreita luureissa on ollut, kun projektori on luurissa plussaa on että kulkee mukana, mutta siloin tarvitaa käyttöliittymään jotain muita välineitä jos meinataan tehdä muutakin kuin vain katsella. tärinnän vaimenin tuskin vielä ihan niin kova noissa....

Erillinen taskuprojektori mahdollistaa itse luurin käyttämisen UIna ja projektori hotelisi näytön virkaa.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

12

@11

No, vähän tuota hain, että kyllä niitä sovellutuksia löytyy, mutta todellisuudessa tuon projektorin hyöty jää hyvinkin vähäiseksi.

Ja akkukestolla lähinnä viittasin siihen, että jos vain nopeasti näyttää jotain projektorilla, vie sekin varmaan erittäin paljon virtaa ja puhelin simahtaa melko pian, mikä on tietty ongelma. Verkkovirrasta nyt ei oikein voi puhua, kun tuon tarkoitus olisi juuri olla mobiili projektori, niitä tilanteita varten, kun oikeata projektoria ei ole saatavilla.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.