Videolla: Nokia N9:n uusi PR1.2-päivitys

15
Matti Robinson

Videolla: Nokia N9:n uusi PR1.2-päivitys
Nokia laittoi aiemmin tänään jakoon päivityksen yhtiön ainokaiselle MeeGo/Harmattan-laitteelle. PR1.2-ohjelmistopäivitys on suurin Nokia N9:lle julkaistu päivitys ja sisältää tuhansia muutoksia, parannuksia ja korjauksia.

Kaiken kaikkiaan yli 3000 muutoksen joukossa on muun muassa parannuksia selaimen toimintaan, uudistuksia kameran ja gallerian toimintaan sekä tuet videopuheluille ja kansioille. Lisäksi kopioi ja liitä -ominaisuuden toimivuutta on laajennettu, karttasovellus osaa käyttää nyt kompassia, mediajakaminen onnistuu nyt DLNA-yhteensopivien laitteiden välillä ja uusi fontti on otettu käyttöön.

Alla muutama pikainen video PR1.2:ta pyörittävästä Nokia N9:stä.
Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Sony Xperia 5 V – hinta laskenut -27%

Oppo A78 – hinta laskenut -21%

Oppo A78
218 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 276 €

Apple iPhone SE (2022) – hinta laskenut -19%

Apple iPhone SE (2022)
402 € Hobby Hall
499 € Gigantti
499 € Power

Alin hinta viikko sitten: 499 €

Motorola Moto G13 – hinta laskenut -16%

Motorola Moto G13
123 € Hobby Hall
131 € Proshop
145 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 146 €

Kommentit (15)

KIPPO76
KIPPO76

1

TÖK TÖK TÖK ei hyvää päivää. Aivan uskomatonta pätkimistä selaimessa ja galleriassa. Kyllä toi luuri tuntuu olevan pelkkä vitsi. Älkää nyt N9 omistajat sit vetäkö hernettä nenään. Sain N900 tilalle huollosta N9 ja onneks tuli myytyä pois.

Vastaa
Ketola
Ketola

2

Sen verran täytyy N9:ää puolustaa että videot on kuvattu suoraan bootista, jolloin todennäköisesti taustalla vielä pyöri kaikenlaista. Selainta testatessa mm. meilien lataus liitetiedostoineen.

Otetaan huomenna parempia videoita pidempään päälläolleesta laitteesta. =)

Esim. Swype on parantunut huomattavasti PR1.2:ssa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
puh.joht. (vahvistamaton)

3

Ei mulla töki ollenkaan, tuossa on nyt jotain hämärää. Erittäin sulavasti toimii uudella softalla. Huom. toimittaja. Toimii. Ei pyöri. Ihan paikallaan pysyy.

Vastaa
cahva
cahva

4

Joo töksähteli se mullakin juuri päivityksen jälkeen eli ilmeisesti teki siellä taustalla jotain vielä(päivittelin myös noita sovelluksia bootin jälkeen). Nyt toimii buenosti eikä tökkimisestä tietoakaan. Kansio homma on hyvä juttu ja sai kivasti siistittyä sovellukset näkymää. Vielä en ehtinyt kaikkea kokeilemaan mutta ainakin Twitter ja FB toimii paremmin ja sisäänrakennettu Dropbox tuki on tervetullut.

Vastaa
neptunus
neptunus

5

Sama homma ton jumittelun kanssa. Heti päivityksen jälkeen toimi suunnilleen tollai, ku tossa videossa, mut nyt toimii hiton hyvin!

Melkeen kaikki itseä ärsyttöneet pikku bugit on korjattu ja toimii muuteskii sulavammin. Jopa kalenterin kuvake näyttää nyt oikeeta päivää :)

Vastaa
Ergopad
Ergopad

6

"Tökkiminen" johtuu siitä, että puhelin tallettaa esimerkiksi ikonit välimuistiin, jonka jälkeen niitä ei tarvitse uudestaan skaalata ja piirtäminen nopeutuu --> UI pyörii sulavasti.

Vastaa
Susanoo
Susanoo

7

Oho kun tökkii ja hidastelee pahasti, selaminen avautuminen kestää 5 sekuntia ja näpäimistön avautuminen kestää 3 sekuntia. Muutenkin puhelimen käytöstä puutttuu tietynlainen jouheus ja selkeys. Mun omenapuhelimessa ei ole viivettä näissä toiminnoissa lainkaan, ja valikot toimivat kuin rasvatut. Animaatio ja valikot pyörivät aina 60fps.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Barcasda (vahvistamaton)

8

Miksi videopuhelut ei toimi vieläkään, vaikka sanotaan että tämä päivitys tuo tuki videopuheluille?

Vastaa
Siggy
Siggy

9

Selainvideo päivitetty uuteen. Kuten Ketola kertoi aiemmassa videossa ilmeisesti taustaprosesseja ajettiin bootista johtuen, joten tökki alkuun.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
BL (vahvistamaton)

10

Tämä ei oikein liity aiheeseen, mutta mistä saa tuon videoissa olevan näppäimistön jolla pystyy kirjoittamaan ?

Vastaa
eemeli5
eemeli5

11

Paljon hyvää tuli taas, hienoa!
Mutta mites on 3G videopuheluiden laita, ei näytä tukea vieläkään löytyvän.
Onko kukaan onnistunut 3G videopuhelua tekemään tai vastaanottamaan PR1.2:lla?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
purkki2 (vahvistamaton)

12

Videopuheluista ei hajuakaan, mutta muuten olen aivan fiiliksissä. Kun päivitykset oli tehty, homma pelittää juuri niin kuin pitää. Hieno juttu että tälle (mahtavalle) marginaalipuhelimelle saa vielä tällaisen fixpäkin.

Vastaa
Ketola
Ketola

13

Juttuun on päivitetty video selaimesta n. 12h päälläolon jälkeen. Selaimessahan ei ole juuri muuta uudistusta kuin aloitusnäkymään lisätty historialista, joka on kyllä varsin näppärä, jos käy useinmiten samoilla sivuilla.

Vastaa
helgep
helgep

14

Päivityksen myötä valokuvien nimeäminen muuttui erinäköiseksi - voiko formaattia itse muuttaa? Muuten vaikuttaa hyvältä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
User yv (vahvistamaton)

15

Storeen oli tullut gtalk sovellus jolla voi soittaa videopuheluita esim n900seen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.