Ice Cream Sandwich -päivitys vihdoin ladattavissa Galaxy S II:lle

66
Teemu Laitila

Ice Cream Sandwich -päivitys vihdoin ladattavissa Galaxy S II:lle
Samsungin suosittu Galaxy S II -puhelin on viimein saanut pitkään odotetun päivityksen Androidin uusimpaan 4.0-versioon. Päivitys on ladattavissa heti Samsungin Kies-sovelluksen kautta ja OTA-päivityksenä puhelimen asetuksista.

Ice Cream Sandwich -nimelä tunnettu käyttöjärjestelmäversio tuo mukanaan uusia ominaisuuksia, kuten Face Unlock -toiminnon, paremman tehtävienhallinnan ja modernimman ulkoasun, joka perustuu kuitenkin edelleen Samsungin omaan TouchWiz-käyttöliittymään. Käyttöjärjestelmän versionumero on 4.0.3.

Galaxy S II on Samsungin ensimmäinen päivityksen saava laite, mutta päivityksen luvataan saapuvan myöhemmin myös Galaxy Notelle, Galaxy Advancelle sekä Samsungin tablet-laitteille.

Kerro kommenteissa oliko pitkään odotettu päivitys odottamisen arvoinen? Miten päivitys vaikuttaa käyttökokemukseen?

Edit: Lisätty maininta mahdollisuudesta OTA-päivitykseen.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -32%

Motorola Razr 40 Ultra
699 € Verkkokauppa.com
848 € CDON
894 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 1028 €

Realme C33 – hinta laskenut -26%

Realme C33
103 € Bigbox
137 € Proshop
158 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Samsung Galaxy A15 (5G) – hinta laskenut -22%

Samsung Galaxy A15 (5G)
133 € Bigbox
179 € Gigantti
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 169 €

Motorola Edge 30 Neo – hinta laskenut -21%

Motorola Edge 30 Neo
236 € CDON
236 € Teknikproffset
341 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 297 €

Kommentit (66)

jeppi
jeppi

2

Positiivinen yllätys että päivitys tuli saman tien Suomeenkin, eilenhän jo huhuttiin että päivitys julkaistaan etelä-Koreassa tänä aamuna klo 10:00 paikallista aikaa, ja näköjään myös kaikkialla muuallakin. Päivittäminenkin onnistui hyvin OTA:na, vaikka siinä yllättävän kauan kestikin. Kaikki muutokset mitä tähän mennessä oon tutkinut on ollut positiivista.

E: muutama kirjain vähän sekaisin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Tsdvbv (vahvistamaton)

3

Toivottavasti päivittäisivät myös Samsung S:n molemmat version. Tuskin tosin sitä tekevät. Aivan tarkoituksella jättävät päivityksen tekemättä saadakseen ihmiset vain ostamaan uuden puhelimen. Siihen asti pitää sitten tuutua Samsung S:een, johon on tuo ICS itse asennettua.

Vastaa
Robustus
Robustus

7

Hyvä jos Galaxy S II:ta päivitetään. Ite täällä karjotan Galaxy tabilla gingerbreadillä, koska eivät lupauksista huolimatta ole välittäneet Honeycombia panna jakoon, IceCreamSandwichistä nyt puhumattakaan. Toinen huoli on akun hiipuminen. Se kestää täydestä latauksesta enää vajaan tunnin, eli saa olla jatkuvasti lataamassa. Puoli vuotta vielä kytkysopimusta jäljellä, sitten vasta on laite maksettu. Ei näköjään sinne asti kestänyt. Olen sangen verisesti loukkaantunut Samsungille ja tunnen itseni täysin kusetetuksi. 800 euroa meni suoraan sanottuma tamman persiiseen.

Tätä näpyttelen vaimon iPad kakkosella, joka tuntuu olevan sangen vaivaton peli. Akku tuntuu kestävän ikuisesti ja surffailu sujuu leikitellen ilman nykimistä, mitä nyt välillä ei pysty katsomaan flash-videoita. Olen alkanut arvostaa tämän iPadin eleettömyyttä ja luotettavuutta kun vertaa tuohon Samsungin tuulella kulkijaan.

Minä tässä mietin, miten voisin parhaiten kostaa Samsungille kokemani vääryydet. Ei kai se auta kuin panna valmistaja boikottiin, kun on kerran noin kovakorvainen ja ylenkatsoo asiakkaitaan. Tekisi mieli palauttaa tuo tabi liikkeeseen ja vaatia rahat takaisin, koska sitä luvattua 3.0 Honeycombia ei sitten tullutkaan.

Edit: typoja korjattu. Niitä tämä iPadin näppis on näköjään altis tekemään ;0)

Vastaa
On1on
On1on

8

Juuri itse pari tuntia sitten päivitin oman SGS2 luurin ja hyvältä näyttää. Kyllä parani kertaheitolla käyttis tuossa puhelimessa.

Lisäys: siis päivitin omani 3G verkon yli. Eikai tuohon päivitykseen mitään Kiesiä tarvitse...

Vastaa
henull89
henull89

9

Puhelin sanoo että Päivitystä ei ole saatavana kun FOTAna koittaa ja kaapelin yli yrittäessä Kies ei löydä mitään päivityksiä. Hieno oli tämä päivitys siis. Takaisin nurkkaan itkemään.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

11

Kait se sieltä ajan kanssa tulle kaikille. Emännälläkin on DNA:n pinkki versio, joten siihen tuskin vielä on tullut, kun on DNA:n kytky. Pitääpä illalla kokeilla.

Vastaa
henull89
henull89

12

"Android 4.0, Ice Cream Sandwich (ICS) on ladattavana heti operaattorilukitsemattomille Galaxy S II -älypuhelimille. Päivitys tulee myöhemmin saataville operaattorilukittuihin laitteisiin." -http://www.samsung.com/fi/news/productnews/2012/samsung-galaxy-s-ii-paivittyy-android-4-0-aan

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

13

Kuinka kauan Sampan päivityksissä on normaalisti mennyt, että tulee myös lukittuihin laitteisiin?

On DNA:lta siis luuri otettu viimeviikolla, joten kaupat voi vielä purkaa. Eli jos tuo päivityksen tulo on kestänyt aiemmin pitkään niin siinä tapauksessa pitää purkaa sopimus ja ottaa vastaava saunikselta. Miinuksena joutuu tinkimään väristä, mutta se on oikeastaan pieni hinta jos meinaavat pihdata päivityksiä pitkäänkin.

TAi jos jollakin olisi tietoa dnan paivityksistä niin sekin kelpaisi. Kenestä noiden päivitysten tuleminen muten on kiinni, sampasta vai operaattorista?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
CarpeDiem^ (vahvistamaton)

14

Ei ole DNA:sta kiinni kuinka pitkään menee päivitysten tulossa, ja jos olet jo puhelimesi avannut ja ottanut käyttöön ei sitä ihan noin helpolla enää palautakkaan.

Päivitys tulee kun samsung saa sen sim-lukollisille pihalle.
Tuskin pitäisi mennä pitkään.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Nakke82 (vahvistamaton)

16

Aamu töiden jälkeen luuri ilmoitti että " uusi päivitys on saatavissa " latasin, asensin ja pelittää ku junan vessa : )ainoa vaan että tais se päivitys hörästä akun tyhjäksi kun vasta aamulla laturista irroitin ni nyt enää 57 % akkua (miulla on se samsungin oma 2000mAh akku) mutta pelkkää positiivista sanomista löytyy tuosta ICS : )

Vastaa
rmCowboy
rmCowboy

17

@17 Ehdottomasti päivittämisen arvoinen. Prosessi on kuitenkin hyvin yksinkertainen ja kaikki tiedot sekä ohjelmat säilyvät täysin ennalla. Akunkäytössä en ole ainakaan vielä huonompaa huomannut, oikeastaan akku vaikuttaa kestävän paremmin kun WLAN on päällä verrattuna 2.3.6:een. Uusia ja kaivattuja ominaisuuksia myös löytyy tästä hyvin paljon.

Vastaa
Good_and_Bad
Good_and_Bad

18

Ei vastannut ICS omia odotuksiani. Itse pidin paljon enemmän 2.3.5-versiosta. Tässä nyt pientä listaa pikaisen testailun jälkeen...

Miinukset:

- Yhteystiedoissa ei ole enää lokia eikä numeronäppäimistöä vaan ne löytyy ainoastaan puhelinkuvakkeen takaa.

- Yhteystiedoissa näkyy nyt koko ajan "Hae yhteystietoja"-palkki joka vie ärsyttävästi näytön tilaa, kun aikaisemmin se näkyi vain jos puhelinluettelo oli aivan listan alkupäässä.

- Yhteystiedoissa näkyy ylimmäisenä listalla "MINÄ" eikä siihen saa yhdistettyä jo aikaisemmin luomiani tietoja. Myöskään tuota MINÄ-yhteystietoa ei saa halutessaan poistetuksikaan.

- Pientä nykimistä näkyy esim. työpöytää vaihdettaessa kun ennen nykimisestä ei ollut tietoakaan.

- Ylös/alas-scrollaamista on muutettu niin että liukuminen ei ole yhtä sulavaa.

- Asetukset-valikko oli aikaisemmassa versiossa selkeämpi ja ainakin itselleni helppokäyttöisempi tähän uuteen verrattuna.

- Lukitusnäytössä itseäni ainakin ärsyttää kun siinä lukee "Poista lukitus pyyhkäisemällä näyttöä." Se vie ensinnäkin tilaa hienolta kuvalta ja toisekseen kyllähän jokainen oman kännykkänsä osaa ottaa pois lukituksesta.

Plussat:

+ Lukitusnäytön avaus on hienompi ja sulavampi kuin ennen.

+ Gmail on selkeämpi ja hienompi.

+ Ruudun yläosassa näkyvät 3G-verkko yms. härpäkkeet ovat hienomman näköisiä aiempaan verrattuna.

+ Nettiselain parempi kuin aikaisemmin.

P.S. Ne jotka eivät löydä ICS-päivitystä itselleen, niin oletteko kokeilleet katsoa: Asetukset-> Tietoja puhelimesta-> Ohjelmistopäivitys-> Päivitä.

Vastaa
pelce
pelce

19

Itsellä ei löydä päivitystä Kiesin kautta, eikä asetusten ohjelmistopäivitys-toiminnon kautta. Sanoo että on uusin ohjelmistoversio tai että päivitystä ei ole saatavilla.

E: Puhelin dna:lta, ei sim-lukitusta.

Vastaa
jeppi
jeppi

22

@24: link

@22 millon oot ostanut sen? itse ostin SGS II kesällä dna:lta, ja päivityksen löysi ensiyrittämällä seitsemän aikaan aamulla.

Vastaa
jnetzky
jnetzky

24

@23: csc kertoo seuraavaa: I9199OXXLPD

päivitys onnistui hyvin ainut puute minkä huomasin oli että usb otg:lla kytketty hiiri ei ainakaan ihan heti ruennut toimimaan, kun ennen päivitystä toimi hyvin.

Vastaa
pelce
pelce

27

@25 ostin joulukuussa 2011.
E: Ja se vissiin selittääkin sen, eli päivitykset menevät ilmeisesti IMEI-koodin mukaan. Eipä auta muuta kuin odotella.

Vastaa
comoc
comoc

28

Itsellä on DNA:n kytky ja heti aamutuimaan ennen kahdeksaa kytkin piuhalla Kies:iin ja päivitys tuli samantien (tosin Kies ilmoitti "paivitüksesta" tutulla tavalla viroksi). Meni noin 10min hitaalla mokkulalla ladatessa ja asennettaessa. Päivitys on kyllä hyvä ja huomaan akunkeston ainakin hiukan parantuneen. Samoja huomioita tein itsekkin kuin "Hyvää ja huonoa"-käyttäjäkin. Tuo "Poista lukitus pyyhkäisemällä näyttöä" -teksi lukitusruudussa on todella ärsyttävä pidemmän päälle, samoin myös puhelinluettelo tuntui menevän sekaisin sim:ille ja puhelimeen tallennetuista numeroista. Onneksi mitään ei kuitenkaan hävinnyt kun en ehtinyt tehdä varmuuskopiota ennen Kies:n päivittämistä. Plussaa myös WiFi yhteyksien yksilöllisten asetusten tallennuksesta. Ennen piti kytkeä staattinen IP päälle käsin aina kun se oli tarpeen. Nyt puhelin muistaa minkä verkon kanssa mennään staattisella ja millä ei. Kerta kaikkiaan hyvä päivitys ja suosittelen kaikille! Muistakaa ottaa varmuuskopiot jos puhelin tai tietokone laukeaa kesken päivityksen.. :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
asdasddsa (vahvistamaton)

29

7@ Nyt oli kyllä sinulta apple fanboylta todella surkeaa trollausta. Näpyttele sinä vain sillä ylikalliilla omenalogoisella romullas

Vastaa
Robustus
Robustus

30

33@ Rupesit sitten suuta soittamaan. Joka toisia syyttää, on ite! En ole missään tapauksessa Applen fanipoju enkä minkään muunkaan. Että muistahan vaan pyyhkiä kämmenet ja sormenvälit...

Vastaa
epoksi
epoksi

31

Mikä on tämä mystinen "Poista lukitus pyyhkäisemällä näyttöä" -teksti? Minulla sellaista ei ainakaan lukitusnäytössä lue. Pientä nykimistä olen huomannut kun vaihdetaan työpöytänäkymää ja tosiaan skrollaaminen ei tunnu olevan muutenkaan yhtä sulavaa kuin ennen. Toistaiseksi en ole mitään hyötynyt tästä päivityksestä, mutta kyllähän uudempi on aina uudempi.

Vastaa
kydex
kydex

32

Mulla puhelin ostettu tammikuun puolessavälissä 2012 (saunalahti)ja eilen päivitin OTA päivityksenä 3G verkon yli, kaikki meni hienosti noin 20 min kaikkiaan. Päivitys vei akkua aika reippaasti eli se kannattaa ottaa huomioon. Eikä ainakaan vielä ole mitään valittamista 4.0:n suhteen. Sauniskaan ei ole vielä kertaakaan jumittanu.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
EPPK (vahvistamaton)

33

Toivottavasti korjaisi ongelmat tavallisten puheluiden soittamisessa. En tiedä onko muilla ollut ongelmia, mutta itselläni ei aina tekstarit liiku tai puhelut yhdistä, vaikka palkit on täynnä. Käytän Saunalahden liittymää.

Korjauksena toimii yleensä ensin pakettidatan katkaiseminen, sitten lentokonetilaan ja pois sieltä. Tämän jälkeen pelittää jälleen. Jos lyö suoraan lentokonetilaan, niin sitten se ei palaudu ilman puhelimen käynnistämistä uudelleen. Menisiköhän pakettidatayhteys jotenkin jumiin ja tukkii koko yhteyden?

Vastaa
sirkuttaja
sirkuttaja

34

firman s-posti (lotus notes) kaatuilee kokoajan nettiselain ei käynnisty alkuunkaan työpöytä ihan sekasin PRKL! muuten ihan hyvä päivitys hieno lukitusnäyttö ja kuuluvuuspakit erillaiset!! voi ttu!
Ja tällä pitäis töitä tehä!!!

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

37

Tarkoitin tehdasasetusten palautusta. Jos kyseessä on vain jotkut sovellukset, kuten esim selain, niin mene: Asetukset -> sovellukset -> Sovellusten hallinta -> valitse vi#¤uileva sovellus -> Tyhjennä data.

Vastaa
Digster
Digster

38

allekirjoittaneella puhelin veti itsensä kaulakiikkuun, muuten hyvin meni päivitys, mutta mitkään vanhat ohjelmat eivät toimineet ja ei voinut edes palauttaa vanhoja kies backuppeja enää. ( osoite / asetus tietoja ). Tulipa samalla nollattua puhelin , ylimääräiset roskat pois.

Vastaa
Tekarit
Tekarit

39

Mitäs pitäisi tehdä, kun nettiselain kaatuu nyt päivityksen jälkeen? Esimerkiksi Accuweatherin päivittäminen onnistuu niin Wifin kuin 3G yhteydenkin kautta, mutta selainta käytettäessä ruutu muuttuu mustaksi ja välillä valkoiseksi, ja lopulta se sulkeutuu kokonaan.

Vastaa
Apebc
Apebc

40

Päivitys ei vieläkään tullut.... Puhelin ei ole kytky ja ostettu joulukuun puolessa välissä. csc sanoo I9100OXXKJ3 . Kies ei löydä mitään (yllätys) eikä FOTA:na tule..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
rottiii (vahvistamaton)

41

Joku kertokaa pliis mitä parempaa tässä on vanhaan. Niinkuin aikaisempi heppu jo kommentoi, työpöydän vaihdoissa tökkii (häiritsee suunnattomasti), sovellukset-valikossa scrollausanimaatio on hitaampi eikä tule sormen mukana ja siinä on latenssia. Ylipäätänsä puhelin tuntuu nyt kömpelöltä. Mikä tässä nyt meni vikaan?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

43

Voidan Samsung..

KIES ei suostu päivittämään ja teksti muuttuu liettuan kielelle ja pyörii vaikka päivän tekemättä mitään.

OTAna taas ei suostu asentamaan päivitystä ja kehottaa ottamaan yhteyttä samsung huoltoon.

Onko ehdotuksia miten tämän romun saa päivitettyä? Olen asentanut KIESin miljoona kertaa uudelleen, palauttanut tehdas asetukset jne.

Vastaa
Lauzi
Lauzi

45

@48
Onko puhelin rootattu? Millainen ilmoitus tulee ruutuun, kun OTA epäonnistuu? Mitä KIES ilmoittaa liettuaksi? Koita vaikka google translatella kääntää englanniksi.

Jos oot rootannut puhelimen, tai jos roottaus ei pelota niin virallisen SGS II ICS rommin flässääminen on aika suoraviivaista ja helppoa.

Jos rootti ei kiinnosta niin ei muuta kun puhelua samsungille ja oman operaattorin tekniseen tukeen.

Tää viimeinen on sitten täyttä mutuilua, mutta mulla on muutamaan ongelmaan auttanut, kun olen irroittanut SD-kortin asennuksen/toimenpiteen ajaksi, jos puhelin on herjannut jotain sekavaa. Tuskin auttaa, mutta ei maksa mitään kokeilla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

46

@50

KIES ei ole koskaan toiminut kunnolla, kun päivitys pitäisi alkaa asentumaan vaihtuu kieli latviaksi tms. ei tule mitään herjaa, mutta ei myöskään tapahdu mitään.

OTA lataantuu normaalisti ja asennus palkki menee 7% kohdalle ja sitten kaatuu. Käynnistymisen jälkeen tulee ilmoitus, että asennus ei onnistu ja suositellaan samsung huoltoon yhteyden ottamista.

Luuri on rootattu (haittaako se), mutta siinä on kuitenkin samsungin alkuperäinen rom tällä hetkellä. saattaa tosin olla järkevämpää laittaa joku toimiva rom kuin ICS. en ainakaan mitään ylistäviä lausuntoja ole tästä ICS löytänyt, mutta olisi sitä kiva kokeilla.

Koitetaan tempaista tuo SD irti, kun on koko ilta aikaa :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

47

KIES lataa päivityksen, kun päivitys pitäisi asentua katkeaa KIESin ja luurin välinen yhteys..

Vastaa
KuuUkko
KuuUkko

48

ICS asennettuna ja eniten pidän parantuneesta ulkonäöstä sekä selaimesta. Mullistavaa uutta tässä ei näytä olevan, mutta täyttää kyllä odotukset :)

Vastaa
Lauzi
Lauzi

49

@51 Pelkästä roottauksesta ei pitäisi olla haittaa päivitykselle. Custom ROMien päälle ei voi vetää virallista KIES, tai OTA-päivitystä.

Jos homma on kerran tuttua, niin täältä löytyy virallinen SGS 2 ICS rommi ja muut tarvittavat hilppeet: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1544487

Itse oli pakko käyttää tuota päivitystä, kun alla oli epävirallinen ICS versio, jossa oli kaikenlaista bugia. Täytyy kyllä sanoa että tää samsungin TouchWiz alkoi korpeamaan oikeen urakalla, kun olin kerennyt tottumaan Nexus tyyppiseen "puhtaaseen" ICSään.

Vastaa
rmCowboy
rmCowboy

50

Jos ilmenee pieniäkin onglemia päivityksen jälkeen niin kannattaa puhelin resetoida. Itsellä oli pientä nykimistä eikä exchange enään pelittänyt kunnolla vaan veti akun tyhjäksi nopeasti. Resetoinnin jälkeen akunkesto parani yms nykiminen ja "bugit" hävisivät taivan tuuliin. Eli 1. Päivitä puhelin 4.0.3:seen. 2. Ota esim KIES:llä varmuuskopiot memoista, viesteistä yms. 3. Mene settings -> Backup and restore -> Factory data reset. 3. Kun uudelleenkäynnistyy resetin jälkeen, syötä gmail tunnukset niin Android automaattisesti synkkaa/asentaa ohjelmat ja asetukset (kuten wlan salasanat yms). 4. Palauta KIES:in kautta varmuuskopiot ja voila.

Eli jos ilmenee päivityksen jälkeen, resetoikaa puhelin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
rujoapina (vahvistamaton)

51

Tulipa ongelmia päivityksen jälkeen.
Buuttailee itseään tai useimminkin sammuu eikä yritä edes käynnistää udelleen. Päivittäin. Ja palautettu on tehdasasetukset.
Kello ei päivity, kolmessa päivässä kello jätätti 4 min.
Nykii ja lähtee huonommin kosketukseen kuin ennen.

Toivottavasti saadaan pikaisesti paranneltu päivitys tähän.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
timnis (vahvistamaton)

52

sattuuko joku tietämään mistä saan ladattua sen XXLPQ NEE(nordics countries) paketin, pitäis asennella se odinilla puhelimeen? Oon löytänyt vain sen XEO(poland) paketin.....

Vastaa
Apebc
Apebc

53

Sattuuko joku tietämään miksei päivitys ole vieläkään saapunut puhelimeeni, Dna asiakkaana(ko) saan kärsiä tästä ? Ei ole kytkyllä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
CarpeDiem^ (vahvistamaton)

54

@62
Kyllä, operaattorissasihan se vika tietysti on , kun kyse on puhelimesi päivityksestä... :D

Muista myös varoa käyttämästä verkkopannkia kännyllä, saattaa muuten urkkia vielä tunnukset ja salasanat, unohtamatta sitä puheluiden salakuuntelua... :D

Vastaa
rujoapina
rujoapina

55

Itseasiassa kytkyihin päivitys tulee myöhemmin kuin vapaisiin.
Sampan tuesta annettiin tällainen vastaus:

Eli on tullut paljon palautetta tuosta päivityksestä ja yritämme pushia korjauspäivitystä markkinoille, mutta meillä ei valitettavasti ole tarkempaa tietoa että missä vaiheessa se on ja milloin tulee julki.
Mutta kokeile sellaista akkujumppaa, eli kuluta akku niin loppuun että se sammuu ja sen jälkeen lataa puhelin täyteen, jonka jälkeen vasta avaa se. Se on yksi niksi mitä voit kokeilla. Toivottavasti sillä lähtee ja kiitos viestistä !

Vastaa
rujoapina
rujoapina

56

Jaa jaa... Taisi olla väärää infoa mulla että kytkyt saisi myöhemmin. Sori. Mutta sampan palaute on kopsattu kyl suoraan viestistä.

Vastaa
Apebc
Apebc

57

@63
Sinä niin viisaana voisit sitten kertoa meille mistä johtuu ettei päivitys tule kies:in kautta tai OTA:na ?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
CarpeDiem^ (vahvistamaton)

58

Varmaan joku voi korjata jos olen väärässä, mutta eikös tuo päivitys tule Imein mukaan pihalle, ja jos on loppupään puhelimia tulee päivitys myöhemmin, ja jos se on otettu ns 2v sopimuksella mutta puhelin maksettu kerralla, voi se silti olla kytky...

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

59

DNA:n luurit ovat olleet operaattorilukittuja viimevuoden loppupuolelta (kun hinta laski) asti. Päivityksen jarruttelu johtuu siitä ja siitä saamme syyttää DNA:ta koska ovat taas menneet perseilemään noiden helvetin lukitusten kanssa!

On suorastaan huijausta, ettei tuota kerrota asiakkaalle selvästi. Tai ainaskaan lukituksen todellisisa vaikutuksia, eli että se vaikuttaa mm. päivitysten tulemiseen.
Se kyllä kerrotaan että luuri ei toimi muiden kortilla, mutta mitäs väliä sillä on. Kukaan ei käy ostamassa dna:lta luuria että käyttäisi sitä Sauniksen kanssa, koska hinnat ovat molemmilla melkolailla samat. Ja dna:lla ei taida olla mitään sellaista myynnissä mitä ei saunalahdelta/elisalta saisi (iPhone varauksin, mutta se on niiden perseilylukitusten kanssa ihan oma lukunsa).

Eli kyllä tuosta saamme kiittää / syyttää DNA:ta.. Kiittää sen puolesta, että nykyisessä päivityksessä taitaa olla enemmän ongelmia kuin hyötyjä, joten DNA uudet asiakkaat välttävät ainaskin nuo ongelmat.

Vastaa
Apebc
Apebc

60

Minulla puhelimen ei pitäisi olla lukittu koska lukitus purettu heti ensimmäiseksi elisan kortilla... :'(

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jamppa76 (vahvistamaton)

61

Kyllähän näitä Nokian kamppeita tulee ikävä. Kohta pari viikkoa käyttänyt S2:sta ja ei hurraita kestä. Erehdyin valitsemaan työpuhelimeksi. Onhan se hieno ja iso näyttö ja paljon löytyy sovelluksia, mutta jostakin syystä en tykkää. Ja sitten kun asensin tuon ICS:n niin loppui netti pelaamasta. No onneksi Opera näköjään pelaa. Ja olen saanut tuonkin puhelimen melko monta kertaa jumiin. On se vain jännä kun näistä ongelmista ei mainita julkisesti koskaan missään, mutta autappa kun Nokian kamppeet tökkii, niin revitään valtavat otsikot. Vaihtaisin heti N9:n takaisin jos onnistuisi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jamppa76 (vahvistamaton)

62

Kyllähän näitä Nokian kamppeita tulee ikävä. Kohta pari viikkoa käyttänyt S2:sta ja ei hurraita kestä. Erehdyin valitsemaan työpuhelimeksi. Onhan se hieno ja iso näyttö ja paljon löytyy sovelluksia, mutta jostakin syystä en tykkää. Ja sitten kun asensin tuon ICS:n niin loppui netti pelaamasta. No onneksi Opera näköjään pelaa. Ja olen saanut tuonkin puhelimen melko monta kertaa jumiin. On se vain jännä kun näistä ongelmista ei mainita julkisesti koskaan missään, mutta autappa kun Nokian kamppeet tökkii, niin revitään valtavat otsikot. Vaihtaisin heti N9:n takaisin jos onnistuisi.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

63

Lukaiseppa vaikka viestiketjua ylöspäin niin saat selaimen toimimaan.. Voit myös lukaista mm. matkapuhelinfoorumilta missä kerrotaan yleensä ongelmistakin sekä niiden ratkaisuista. Niin Nokiasta kuin Sampastakin. Esim tuosta Selaimen toimimattomuudesta on ollut siellä paljon puhetta, kuten muistakin ongelmista.

mm. minä olen siellä käsitellyt emännän luurin pätkimisongelmaa. Eli kyllä niistä vioista puhutaan ihan samalla tavalla jokaisen merkin kohdalla, jopa Applen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
apua! (vahvistamaton)

64

latasin tos kuukaus sit android 4.0n ja sen jälkee en oo saanu s2 omaa selaint toimii ollenkaa.. avaa eka mustan näytön ja sit vaihtaa sen valkosee ja sulkee ja tulee ilmotus näyttöö nopeest et "Internet on pysäytetty -OK" osaaks joku auttaa et mitä mun tarvii tehä et saisin toimii.. oon kyllästyny jo toho operan selaimee ku kaikki vanhat kirjamerkit o s2 omas selaimes.

Vastaa
Swimmaaja
Swimmaaja

66

Kertokaas tyhmeliinille miten Ice cream-päivityksen jälkeen saan vaihdettua eri henkilöille haluamani soittoäänet. Nyt ei onnistu mistään kautta. Aiempi versio toimi normaalisti eli kaikille sai oman soittoäänet ja kuvat näkyviin. Tehdasaetuksetkin on palauteltu ja muokattu puhelinta uudelleen. Ei muuten löytynyt Kiesin kautta vanhat soitto-asetukset eikä ladattuja ohjelmia.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.