Samsung Galaxy S III:n massatuotanto alkamaisillaan

28
Manu Pitkänen

Samsung Galaxy S III:n massatuotanto alkamaisillaan
Samsungin älypuhelinmalliston seuraavan lippulaivan, Galaxy S III:n, suunnittelutyöt on saatu tehtyä. Puhelimen massatuotanto alkaa Eldar Murtazinin mukaan pian.

Murtazinin Twitter-viestin mukaan Samsung olisi päätynyt materiaalivalinnoissaan keramiikkaan. Aiemmissa Galaxy S -puhelimissa on käytetty muovisia kuoria. Keramiikan avulla voidaan valmistaa (lähes) naarmuuntumattomia esineitä. Puhelimen paksuudeksi on kerrottu vain seitsemän millimetriä.

Galaxy S III:ssa on mahdollisesti kehyksetön 4,8 tuuman teräväpiirtonäyttö ja kahdeksan megapikselin kamera (1080p-videokuvaus).

Samsung on luvannut esitellä Galaxy S II:n seuraajan tämän vuoden ensimmäisen puoliskon aikana.
Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -30%

Realme 11 (5G)
249 € Bigbox
388 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 353 €

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -28%

Motorola Razr 40 Ultra
699 € Verkkokauppa.com
699 € Power
699 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 968 €

Honor 90 Smart – hinta laskenut -28%

Honor 90 Smart
149 € Telia
189 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 206 €

Realme C33 – hinta laskenut -26%

Realme C33
103 € Bigbox
137 € Proshop
158 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Kommentit (28)

Ranvier
Ranvier

2

@2: Nämä ovat vain edelleen huhupuheita. Eivätkä ne megapikselit sitä kameraa tee. Mihinkään spekulaatioihin ei kannata mennä uskomaan, ennen laitteen virallista julkistusta. Eli siis faktoihin kannattaa uskoa, ei huhupuheisiin.

Vastaa
jvc007
jvc007

6

Ei TOD OLE "8 Mb" kamera! Kuka näit juttui tänne kirjottelee?? Maailman parhaana pidettyyn kännykkään ei laiteta vuonna 2012 mitään "kaheksan mekapikselin juttui"! Vähintään 12!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Simo457 (vahvistamaton)

10

En usko että pärjää Iphone 4s:n kaameralle, oli sitten 8 tai 12 MB

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

13

Voihan MB vai oliko se Mpix vai mitä se nyt oli.. Tosi kiva lueskella kun kaikki kirjottaa eri asiasta ja onnistuu vielä kiistelemään:)
No mun veikkaus on, että löytyy 8Mpix kamera. Tuolla luvulla kun ei käytännössä ole mitään merkitystä, sillä 5 riittää oikein hyvin, kun optiikka ja kenno on kunnossa. Uskonkin, että sieltä tulee kunnollisella optiikalla ja kamerasoftalla (jokin uusi jippo voisi olla mukana, kuten esim HTC:lläkin) oleva kamera,jossa on kunnollinen kenno. Mukana on varmana Nexus luurista tuttu Zero Shutter Lag toiminto.

Toisaalta uskoisin Samsungin tuovan jotain uutta, kun tuo on nyt venähtäny noin pitkälle. Se uutuus voisi olla näyttö, jossa ei ole reunoja, mutta toivon, ettei niin ole. En oikein käsitä mitä hyötyä siitä olisi, haitat kyllä käsitän:
- Kestävyyden ja kolauksien kanssa on varmasti ongelmia, oli mikä tahansa gorilla linssinä
- Miten sellaista laitetta pitäisi pitää kädessä, ettei joku kohta kämmenestä laahaisi reunaa ja ottaisi painalluksia?

Muutenkin toivon, etteivät ole kasvattaneet enää ruutua s2:sta. Siinä on ruudun koko juuri passeli.

Tuo 7mm paksuus kuulostaa hyvältä, helpottaa kantamista paljon. Keraamisesta kuoresta en kyllä välitä, sillä tippuessa käy kuten iPhonelle. Ja lisäksi nykyinen "Halpamuovi" toimii minusta hyvin, sillä luuri pysyy kevyenä, ikä taas helpottaa noin suuren puhelimen kantamista ja ennenkaikkea tekee siitä paljon todellisuutta pienemmän oloisen.

Sitten Simo: iPhonen kameralla et saa yhtään väriä oikein talteen, mutta näyttähän ne kuvat ihan kohtuullisilta. Minä pidän enemmän Galaxu S2:sen tuottamista kuvista, joten luulisin tulevankin pärjäävän:)

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

14

15@ Siksi, että pikkulapset voisivat saada joitakin tuloja, eikä tarvitsisi kerjätä kaikkea..:)

Miksi tukisit amerikkalaista teollisuutta, ne ampuu kaiken ilmaan eripuolilla maailmaa, Korea vain osan. Ja melkein samoilla tehtailla nuo kaikki nykyisin kasataan.

Voittojen jako taas menee ympäri maapalloa osakkeiden takia.

Tottakai tukisi mielellään suomalaista teollisuutta, mutta kun sitä ei oikein voi matkapuhelimien puolella enää tekemään. Niin ieni osa Nokiankaan rahoista enää hyödyttää meitä, enemmän Nokia oikeastaan aiheuttaa nykyisin harmia kuin hyötyä Suomeen. Tuo tietysti pari ropoa veroja ja maksaa palkkoja, mutta niin surkeaa on tuo henkilöstöpolitiikka meidän näkökulmasta, että jää kyllä hyödyt miinusmerkkiseksi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Carl Gustaf (vahvistamaton)

15

@17 Kehottaisin päivittämään tiedot Nokian osalta. Suomessahan on vielä tuhansia ihmisiä suunnittelemassa puhelimia ja niiden logistiikkaa, vaikka valmistusta enää vähemmän täällä onkin. Ja kyllä niitä veroja Nokia taas maksaa Suomeen kunhan on jotain mistä maksaa.

Koreassa kansalaiset ymmärtävät nämä asiat suomalaisia paremmin, kuinka tärkeää on tukea kotimaansa teollisuutta ja yrityksiä. Ja ovathan saaneet esim. Jarissimonkin samaan kelkkaan... :) mikä on kyllä suomalaisittain ajateltuna aika säälittävää.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

16

Olen kyllä päivittänyt ja aikoinaan itsekin Nokian alihankkijan palveluksessa olleena tiedän (tämä alihankinta siirrettiin halvempiin maihin, pääasiassa Kiinaan ja Unkariin) että väki on vähentynyt murto-osaan. Tämänkin alihankkijan palveluksessa oli parhaillaan n.3000 työntekijää suomessa.

Tarkoitin tuolla miinusmerkkisellä hyödyllä sitä, että jos otetaan esimerkiksi jatkuvista yt neuvotteluista sekä työn menettämisen pelosta aiheutuvat negatiiviset asiat huomioon niin kokonaisuus painuu pahasti pakkaselle. Osittain varmaan jopa rahallisesti, sillä tuo kyllä lisää kustannuksia sairastelun ja muun ikävän muodossa.

Kyllä minä tuen kotimaista teollisuutta, varmaan jopa keskimääräistä enemmän. Tuen tosin lähinnä pienyriyksiä, joiden kohdalla tietää ketä tukee. Esimerkkejä..

-Ostan pääasiassa kotimaista ruokaa, usein suoraan tuottajalta
-Käytän kotimaisia korjaus palveluita
-Ostan ulkomailla tuotetut tuotteet suomesta, ulkomaita korkeammalla hinnalla, usein jopa joltakin paikalliselta myyjältä, jonka hinnat ovat korkeammat, kun Giganttihelveteillä.

Lisäksi tässähän olisi vaihtoehtona siis ostaa Nokian luuri Samsungin tilalle (minulla on kaksi HTC:n luuria..). No Nokialla ei tällähetkellä ole edes tarjota mitään kilpailukykyistä konetta, eli se siitä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Carl Gustaf (vahvistamaton)

18

@19 Hienoa, että ainakin yrität tukea kotimaista teollisuutta. Mutta kyllä se Nokian tuottama hyöty on vielä Suomelle vahvasti plussan puolella ja tästä eteenpäinhän suunta on vain ylöspäin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Carl Gustaf (vahvistamaton)

20

@22 Toivottavasti nyt kun nämä tuotannolliset irtisanomiset realisoituvat on näiden jälkeen pohja saavutettu ja Nokian nousu alkaa. Ainakin merkit viittaavat nyt positiivisempaan suuntaan. Mutta tälläkin tasolla kokonaishyöty Suomelle on vielä vahvasti positiivinen.

Vastaa
jvc007
jvc007

21

Olis kyllä paha takaisku sampalle jos eivät päivittäisi puhelimen pikseleitä! Saisivat paljon "kehuja" maailmalla kun muut kuitenkin lisäilevät pikseleitä koko ajan! Vaikka pikselit eivät välttämättä takaa paremmuutta niin suurimmalle osalle käyttäjistä kuitenkin takaa! Menettäisivät tietyn prosentin myynnistä ihan vaan pikselien takia koska itse ainakin ostaisin kahdesta samanlaisesta puhelimesta sen jossa on enemmän "pikseleitä"!

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

22

"Menettäisivät tietyn prosentin myynnistä ihan vaan pikselien takia koska itse ainakin ostaisin kahdesta samanlaisesta puhelimesta sen jossa on enemmän "pikseleitä"!"

:) amen!

Vastaa
Good_and_Bad
Good_and_Bad

23

Taidanpa kuitenkin odotella Samsung Galaxy S IV:n julkaisua ennenkuin kännyn vaihtamista alan edes harkitsemaan. Tällä nykyisellä S II:lla pärjään vallan mainiosti siihen asti.

Eikä minun omaan makuuni vielä tänä päivänäkään ole markkinoille tullut saman tasoista kännykkää miltään valmistajalta, vaikka hyviä ja varsin varteenotettavia vaihtoehtoja onkin mm. Nokia N9, Iphone 4S, Samsung Galaxy Nexus yms.

Mutta tämähän on tietenkin vain minun oma mielipiteeni ja kukin ostakoon kännykkänsä omien tarpeidensa ja mieltymyksiensä mukaan riippumatta merkistä tai mallista.

Vastaa
Lauzi
Lauzi

24

AD/Puhelinvertailu voisi joskus tehdä pientä tutkivaa journalismia ja listata Murtazinin ennustukset ja niiden toteutumiset ja vaikka jonkun onnistumisprosentin. Ei millään pahalla, mutta olisi ihan mielenkiintoista saada taustoja kaverista.

@27 Joo ei tule mieleen, mitä kakkosesta (no pun...) voisi parantaa, että lähtisin päivittämään. Seuraavan android versionkin tulee varmaan saamaan customina, vaikka Samppa luultavasti lopettaa tuen, kun kolmonen tulee markkinoille.

Vastaa
Good_and_Bad
Good_and_Bad

25

"Seuraavan android versionkin tulee varmaan saamaan customina, vaikka Samppa luultavasti lopettaa tuen, kun kolmonen tulee markkinoille."

@28 Samaa mieltä. :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
JesseKristian (vahvistamaton)

26

Venäläinen huru-ukko veistelee arpoo faktoja twitteriin ja Suomessa on Samsung-hermannit sotapolulla, lol.

Jos ette nyt rauhoitu, niin kakkaan teidän koulukirjojenne väliin sillä välin kun nukutte.

T: Jeesus Kristus

PS. Murtazin on Napoleon Bonaparten reinkarnaatio - fact.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jepajuueipas (vahvistamaton)

27

Mielenkiinnolla seuraan onko Samppa saanut lastentaudit kuriin ja pidettyä lämmöt sen verran kohtuullisina, että laite ei sula taskuun.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.