Android 4.0:n osuus kaikista laitteista viimeinkin kasvussa

15
Teemu Laitila

Android 4.0:n osuus kaikista laitteista viimeinkin kasvussa
Googlen uusimpien tilastojen mukaan Android 4.0 eli Ice Cream Sandwich on nyt saavuttanut vajaan kolmen prosentin osuuden kaikista Android-laitteista. Android 4.0 julkaistiin jo viime vuoden lokakuussa, mutta vielä kuukausi sitten osuus oli vain 1,6 prosenttia, kun maaliskuun lopussa lukema oli noussut 2,9 prosenttiin.

Ice Cream Sandwichin viimeaikaisen nousun taustalla ovat pääasiassa Samsungin pitkään odotettu päivitys suositulle Galaxy S II -puhelimelleen sekä HTC:n päivitys Sensation-mallille. Osuuden voi odottaa nousevan seuraavan kerran, kunhan muut valmistajat kuten Sony ja Motorola saavat pitkään lupailemansa päivitykset markkinoille ja Androidin uusin versio saapuu myös halvemman hintaluokan puhelimiin.

Selkeästi suurin osa Android-laitteista perustuu Googlen Play-kaupastaan keräämän datan mukaan edelleen Androidin versioon 2.3.3, johon lasketaan kuuluvaksi myös sitä uudemmat 2.3-sarjan päivitykset. Gingerbread-pohjaisten puhelinten osuus tulee todennäköisesti vielä kasvamaan hieman, kun valmistajat tuovat uusia laitteita markkinoille ennen päivitysten valmistumista.

Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -30%

Realme 11 (5G)
249 € Bigbox
388 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 353 €

Honor 90 Smart – hinta laskenut -28%

Honor 90 Smart
149 € Telia
189 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 206 €

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -28%

Motorola Razr 40 Ultra
699 € Verkkokauppa.com
699 € Power
699 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 968 €

Realme C33 – hinta laskenut -26%

Realme C33
103 € Bigbox
137 € Proshop
158 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Kommentit (15)

Anonyymi käyttäjä
sukkajumala (vahvistamaton)

1

ehkä se osuus siitä kasvais, JOS päivitys julkastais myös vanhoille malleille... terv desire HD:n kanssa jo pitkään odotellut..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sepi1008 (vahvistamaton)

2

Onneksi on erilaisia nörttiryhmiä, jotka omaksi huvikseen kääntää ICS:n myös "vanhoille" malleille

Vastaa
badmf
badmf

5

Miksi joku haluaisi ics:n..? Ainakaan galaxy s2:een.. Ainakin mulla on aikomus palauttaa vanhempi androidi luuriin muutamastakin syystä..
Esim. luuri ei enää tunnistu asemana tietokoneessa (hankaloittaa kuvien ja videoiden siirtoa koneelle talteen, koskee ainakin minua koska kiesiä en tykkää käyttää), eikä tunnistu lainkaan pleikkarissa/telkkarissa, tai sit en vaan osaa,
yhteystiedoista puuttuu aiemmin mukana olleet käyttäjien kuvat facebookista, Yhteystiedoissa muutenkin jotain hämärää, tai en taas osaa, jne jne

Viimeistä lukuunottamatta nuo taitavat olla ominaisuuksia eikä vikoja, enkä tykkää yhtään.

Vastaa
tonttila
tonttila

7

Sensationin omistajana taidan olla päivittämättä. Hyvin vanhakin toimii. Vai onko nelosesta jotain hyötyä ihan oikeasti?

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

8

Päivitin hallituksen luuriin tuon ics:n (SGS2), sillä oli hieman pätkimisongelmaa aiemmin. Päivitys meni helposti Odinilla, sillä DNA:n kytktlle (lukitulle) päivitystä ei ole vielä tullut jakoon.

Olen lukenut paljon valituksia, ettei toimi tai toimii huonosti, mutta täällä on ihan eri mielipide, kuten emännälläkin.

Nykyisellään ei enää pätki (ainaskaan vielä) ja muutenkin parannukset ovat olleet parempaan suuntaan. Yhteystiedot ovat muuttuneet, mutta eivät huonommaksi (Loki on muuttunut huomattavasti paremmaksi). FB:stä tulee kuvat samalla tavalla kuin aiemminkin, eli ei tuo ole mihinkään muuttunut, vaikka olen lukenut muuta (Outoa ettei monella muulla tule). Akkukestossakaan ei ole minusta suurta muutosta (ei ole kuulunut valitusta, enkä ole itsekään huomannut muuta).
Selaimesta ei voi nykyisellään soittaa suoraan numeroon (Ei siis ole enää klikattavia puhelinnumeroita), mutta tuo korjautuu käyttämällä Dolphinia.

Meidän vinkkelistä tuo päivitys on ollut hyvä, ei paljoa muutoksia, kun TW peittää osan, mutta kaikki parannus on hyvästä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Erska88 (vahvistamaton)

9

Miksei mulle tuu tota päivitystä? Johtuuko ku GS II on ilman mitään kytkyä, jollain perus ikivanhalla soneran liittymällä? Joku puhu jostain liittymäriippuvuusjutuista...

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

10

Mikäli luuri on lukittu niin päivitys tulee myöhemmin. Voi johtua myös jostakin muusta, mutta kyllä se vielä tulee. Kannattaa kokeilla sekä kiesillä, että fotana.

Mutta omaan tai muijan tilanteeseen päivitystä, eli pätkii edelleen puheluita satunnaisesti, joten huoltoon menee.

Vastaa
badmf
badmf

11

Itsellänikin luuri toimii nopeasti, ei muutosta edelliseen, ei pätkimisiä eikä muuta sellaista, ja itseasiassa tämä kuvien ja videoiden varmuuskopiointikin rupesi toimimaan kikkailemalla..itse fotana asensin, enkä tyhjälle pohjalle, niin kuva-kansion kokonaan poistaminen sai uudet kuvat ilmaantumaankin normaalisti. Ainoa ongelmani onkin sitten enää pleikkari/tv-kytkentä ja yhteystietojen kuvat, joita ilmankin pärjään kyllä, mutta jos ne kerran saa toimimaan kuten herra Jarissimolla, loppuu itkut ics:stä. Täytyy tutkia lisää.. :)

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

12

En tiedä miten nuo yhteystietokuvat saa toimimaan, kun emännän luurissa ne toimi samall tavalla päivittämisenkin jälkeen. Eli en tehnyt mitään muutosta, kuten en myöskään tehnyt mitään palautuksia tms..

Vastaa
Lauzi
Lauzi

13

@13 En ole varma oletko jo tehnyt näin, mutta pistän kumminkin "ohjeet":
1. Sulla täytyy olla FB asennettuna. Sen asetuksista valitset Sync contacts -> Sync with existing contacts.
2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta "sync".

Nyt pitäisi kaiken olla kosher ja kuvien näkyä kontakteissa.

Jos kuvia ei vieläkään näy: Kontaktit > Näytettävät kontaktit > Muokkaa > Facebook ja ruksi "näytä kontaktit" ruutuun.
Asetuksista Tilit ja synkronointi ja tarkistat, että FB sync on päällä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Näsis (vahvistamaton)

15

Milloin on tulossa LG optimus 2X:lle tämä odotettu 4.0 androidjärjestelmä :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.