Ensimmäiset ruutukaappaukset Nokia Carlasta vuotivat verkkoon

17
Teemu Laitila

Ensimmäiset ruutukaappaukset Nokia Carlasta vuotivat verkkoon
Nokian seuraava päivitys entiseen Symbian-järjestelmään on aiempien tietojen perusteella Nokia Carla, josta verkkoon on nyt vuotanut ensimmäiset ruutukaappaukset. Kuvat ovat GSM Arenan mukaan peräisin Nokianesia-blogista, josta alkuperäinen teksti on kuitenkin poistettu.

Kuvien perusteella Nokia Carla lainaa graafisia elementtejä N9:n MeeGo / Harmattan -järjestelmästä ja esimerkiksi näppäimistössä on viitteitä yhtiön Windows Phone -laitteiden näppäimistösuunnittelusta. Yksi suurimmista muutoksista on tapahtunut lukitusruudussa, jossa perinteinen avausnappula on korvattu modernimmalla pyyhkäisyeleellä.

Kuten jo aiemmin osattiin odottaa, ensimmäisen sukupolven Symbian^3-puhelimet (N8, E7, C7) eivät tule saamaan uusinta päivitystä, sillä tietojen mukaan Carla vaatii puhelimilta esimerkiksi vähintään 1 GHz:n taajuudella toimivan prosessorin. Päivitys tulee siis saataville vain Nokia 700 -, 701-, 603- ja 808 PureView-malleihin.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Sony Xperia 5 V – hinta laskenut -27%

Oppo A78 – hinta laskenut -21%

Oppo A78
218 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 276 €

Apple iPhone SE (2022) – hinta laskenut -19%

Apple iPhone SE (2022)
402 € Hobby Hall
499 € Gigantti
499 € Power

Alin hinta viikko sitten: 499 €

Motorola Moto G13 – hinta laskenut -16%

Motorola Moto G13
123 € Hobby Hall
131 € Proshop
145 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 146 €

Kommentit (17)

Ranvier
Ranvier

1

Vaikuttaa ihan hyvältä. Toivottavasti saadaan pian kuulla Carlasta lisää. Toivottavasti Carla tuo myös mukanaan uusia malleja. :)

Vastaa
chatboy
chatboy

2

Voikohan noista "vuotivat" puhua ihan vaan reilusti, että xxx(valmistaja) on antanut julkisuuteen tulevista uutuuksista

Vastaa
Patti12
Patti12

3

Eikös C7:aan ole tulossa päivitys, joka nostaa prossun kellotaajuuden gigahertsiin, vai muistanko ihan omiani?

Vastaa
Mysticiza
Mysticiza

4

@3
Ei ainakaan nykytiedon mukaan.
Kuitenkin vanhempiin laitteisiin(C7, N8 jne...) tulee ilmeisesti joku päivitys kesän aikana, tietoa sen sisällöstä ei ole joten hyvin voisi noihinkin tulla kellojen nostoa kun nythän ne on alikellotettu vanhemmissa laitteissa. Nyt ne on 680mhz ja oletus muistaakseni 772mhz.

Vastaa
3rd_party
3rd_party

7

@6 niin voi, mutta tuskin ainakaan (puoli)tahallaan vuodetuissa ruutukaappauksissa olisi tuollaista taustakuvaa.

Muutenkin pirun huonoa pr:ää Nokialle. Hävetköön mokomat.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

9

@7 3rd_party

Eiköhän noi ruutukaappaukset ole lähtösin jonkun Carlan kanssa työskentelvän kehittäjän puhelimesta ja hän on voinut käyttää sitä taustakuvaa mitä haluaa, eli turha nyt tohon asiaan on takertua.

Ja mikä nyt muka niin huonoa pr:ää on?

Vastaa
3rd_party
3rd_party

11

@8 ja 9

Ehkä nyt olen turhan kyyninen ja analyyttinen, mutta ajatellaanpa nyt kuitenkin asiaa tätä kautta: miten hyvää pr:ää olisi, jos ensimmäisissä julkisuuteen vuotaneissa iPadin kuvissa olisi taustakuvana Samsungin logo? Tai jos Mersun testikuljettajan ensimmäinen toimenpide olisi vaihtaa keulalle BMW:n logo?

Kyllä tämä ainakin omissa silmissäni kertoo ihan vain siitä, ettei kehittäjä ole a) sitoutunut ja/tai b) vakuuttunut tuotteesta (jotka molemmat ovat huonoa pr:ää firmalle). Tai sitten kaikessa yksinkertaisuudessaan siitä, ettei näissä kuvissa ole mitään aitoa.

Eikä tähän tarvitse kenenkään muun kiinnittää huomioita, tai tykätä kyttyrää. Eikä kenenkään muun tarvitse vetää samoja johtopäätöksiä. Itsekin pidän tuota lähinnä koomisena kuriositeettina.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

12

@ 11

> Kyllä tämä ainakin omissa silmissäni kertoo ihan vain siitä, ettei kehittäjä ole a)
> sitoutunut ja/tai b) vakuuttunut tuotteesta (jotka molemmat ovat huonoa pr:ää firmalle). Tai
> sitten kaikessa yksinkertaisuudessaan siitä, ettei näissä kuvissa ole mitään aitoa.

Pöh, pöh, Kyllä on melkosen kaukaa haettuja noi päätelmät, teet nyt kyllä kärpäsestä härkäsen. Toi ei kerro välttämättä muusta kuin, että kyseinen kehittäjä on sattunut pitämään kyseisistä taustakuvan ulkonäöstä.

Minulla on Symbiansovellus-kehitykseen käyttämäni Linux-PC:n sisäänkirjautumisruudussa mulkosilmäinen pingviini, joka on muodoltaan tunnistettavissa Applen logoksi :-) Mutta ei se tee musta Applefania tai jotain, se on vain hauskan näköinen kuva.

Vastaa
3rd_party
3rd_party

13

@12

lukutaito: "Eikä tähän tarvitse kenenkään muun kiinnittää huomioita, tai tykätä kyttyrää. Eikä kenenkään muun tarvitse vetää samoja johtopäätöksiä. Itsekin pidän tuota lähinnä koomisena kuriositeettina."

Vastaa
xmedia666
xmedia666

14

NO NIIN RIITAPUKARIT! Pakkoko se kaikesta on aina väkisin riitaa haastaa, vaikka tässä tapauksessa lukijat huomaavat kyllä, että toisella osapuolella on siihen kovemmat halut :) Ja itse näen kyllä asian aika samalla tavalla, kuin "3rd_party" ja varmasti moni muukin.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

15

Näyttää aika pitkälle samalta, kuin Belle. Mutta siinä nyt ei ole kovin paljon pahaa, kun Belle on ihan kelvollisen näköinen itsessäänkin.

@3rd_party: Voihan olla, että vuotajana on ollut joku, joka päätoimisesti androidia käyttää. Tai oikeastaan mitä vain maan ja taivaan väliltä, mutta tuo tuli minulle ensimmäisenä mieleen :P

Nokia Maps Suite 2.0:n päivitykseen muuten kannattaa varata rutkasti aikaa. C7:n Bellelläni päivitti "tovin", lähemmäksi puolta tuntia. Toivotaan, että kyseessä oli vain joku vimmailu oman puhelimeni kohdalla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

16

12@
>Pöh, pöh, Kyllä on melkosen kaukaa ...

Taisi hänen viestin väite olla se että uutisen uskottavuus ja varsinkin että virallinen PR lähde on aika vähäinen, ja kasa perusteltuita sille.


Esittääkö tuo Androidkuva uutisessa mainittua lukitusruutua

Vastaa
Phiideer
Phiideer

17

Ja halutessaan myös tuota android-taustakuvaa voi lukea sillä tavalla, että laitteen omistaja pitää android-ympäristöä yhtä vetoavana kuin Fukushimaa... :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.