Samsung odottaa ennätystulosta

12
Manu Pitkänen

Samsung odottaa ennätystulosta
Samsung Electronics on julkaissut ennusteensa omasta menestyksestään tämän vuoden ensimmäisen kvartaalin aikana. Toteutuneet luvut julkaistaan myöhemmin osavuosikatsauksen yhteydessä.

Yhtiö odottaa liikevaihdon olevan ensimmäisellä neljänneksellä 44-46 biljoonaa wonia eli noin 39 miljardia dollaria. Mikäli ennuste toteutuu, niin liikevaihto jää kolme miljardia dollaria matalammaksi kuin viime vuoden lopulla, jolloin joulumyynti nosti lukemia.

Vaikka liikevaihdon odotetaankin laskevan, niin liikevoiton uskotaan olevan viime vuoden viimeisen neljänneksen tapaan ennätyksellisen suuri. Liikevoittoarvioksi kerrottiin 5,8 biljoonaa wonia eli 5,1 miljardia dollaria. Yhtiö ei täsmentänyt hyvän tuloksen taustatekijöitä, mutta Reutersin haastatteleman analyytikon mukaan suurin kiitos kuulunee Galaxy-malliston laitteille.

Reutersin haastattelemat analyytikot uskovat Samsungin toimittaneen 44 miljoonaa älypuhelinta tämän vuoden alussa. Lukema on 25 prosenttia suurempi kuin viime vuoden lopulla.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -30%

Realme 11 (5G)
249 € Bigbox
388 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 353 €

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -28%

Motorola Razr 40 Ultra
699 € Verkkokauppa.com
699 € Power
699 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 968 €

Honor 90 Smart – hinta laskenut -28%

Honor 90 Smart
149 € Telia
189 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 206 €

Realme C33 – hinta laskenut -26%

Realme C33
103 € Bigbox
137 € Proshop
158 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Kommentit (12)

Anonyymi käyttäjä
etiopiansomali (vahvistamaton)

1

Näinhän siinä taitaa käydä. Nokian 14v kestänyt herruus loppuu tänä vuonna. Samsung myy yhtä paljon kalliita älypuhelimia kuin Nokia 20e halpisluureja. Nokialla oli vielä 2007 yli 60% osuus älypuhelinmyynnistä, joten alas on tultu ja kovaa. Osuus taitaa olla nyt 12-16%.

Vastaa
Jeva
Jeva

2

Oikeesti voisko tollasen trollin bannata?
Tiettyyn rajaan asti sen pystyy ignoraamaan, mutta raja silläkin.

Samsung kyllä noussut ihan kivasti niiltä ajoilta kun vielä läppämalliset luurit olivat muotia. Oikeastaan olisin aika tyytyväinen jos menisi Applen ohi. Ei sillä että Samsungia fanittaisin sen kummemmin, mutta ottaa vain tuo Applen meininki välillä kaaliin turhankin kanssa.
Apple fanien ei tarvitse ottaa herneitä. Jokaisella saa olla mielipiteensä.

PS. Huawein 4-ydin mallia odotellessa :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
schannah (vahvistamaton)

3

Olkaat te Korean pojat ja tytöt ja niiden Suomessa asuvat vasallit nyt tyytyväisiä. Suomalaisiksi en teitä ketään kutsu.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

5

@7: Voi tätä ennakkoluuloisuuden ja putkiaivoisuuden aikaa. En ole sellainen henkilö, joka on jonottamassa oven ulkopuolella odottamassa yhden laitteen myyntiin tulemista. Mikään laite ei edes ole niin tärkeä, että sitä pitäisi olla oven takana odottamassa monta tuntia. Varsinkin jos kyseiselle laitteelle ei ole välttämätöntä tarvetta. Itselläni on elämässäni niin paljon muita tärkeämpiäkin asioita. Enkä ole muutenkaan nyt hetkeen hankkimassa uutta puhelinta. Mistä edes sellaista päättelit? En ole tietääkseni missään välissä sanonut mitään sellaista. Hankin seuraavan puhelimeni vasta sitten, kun koen sen tarpeelliseksi.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

6

Ihmetyttää kyl taas tää kommenttien taso. Uutisessa puhutaan vain Samsungista, eikä Nokiasta sanallakaan, mutta heti ekassa kommentissa aletaan trollaamaan Nokia. Eri asia olis, jos olisi fiksua kommentointia, eikä puhdasta trollausta.

Vastaa
3rp3
3rp3

7

"Kyllä on jo huomannut Nokia puhelimien omistajien asenteista,että heitäkin jo pelottaa tilanne."

En kyllä ymmärrä, miksi Nokia-käyttäjiä pitäisi tippaakaan liikuttaa firman tilanne. Eivät he sentään mitään osakkeenomistajia ole. Enkä ymmärrä sellaista yrityksen fanittamista, jota sinä Samsung-trolli näytät harrastavan :)

Vastaa
Jeva
Jeva

8

Wait wut? Mitä tuo on jollei trollaamista?
Jos kerran kommenttisi menevät aivan ohi uutisen ja heittelet täysin perusteettomia arvioita puhelinvalmistajien "sijoittumisesta".
Jos isäs osti sulle Samsungin Android luurin niin ei se tarkoita että sitä alat täällä ylistämään muille.

"Don't feed the troll". Tiedän. Pahoittelut.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

9

@11: Sinulta ei myöskään saa koskaan vastausta mihinkään, jos sinulta kysyy jotain. Sivuutat kysymykset täysin. Ei koskaan saa asiallista vastausta mihinkään. Sinun kanssasi ei voi myöskään koskaan keskustella asiallisesti ja fiksusti, sillä sinä aloitat aina kommentoinnin äärimmäisellä trollailulla, eikä sellaista kukaan ota vakavasti, eikä kukaan myöskään kunnioita sellaista. Se on rehellisesti sanottuna turhan päiväistä p*skaa. Eli jos pysyisit jatkossa ihan uutisen aiheessa ja kommentoisit fiksusti etkä provosoivasti trollaillen, niin sitten ei ole enää minkäänlaista ongelmaa. Toivoisinkin, että ottaisit tämän kehittävänä kommenttina/neuvona, etkä v*ttuiluna ja provosoituisi, sillä sitä tämä ei ole.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

11

@15: Tuo sinun vastauksesi oli niin ennalta arvattavissa. Sinulta on nähtävästi turha pyytää mitään fiksua ja asiallista vastausta. Et tuollaisella asenteella tule pääsemään kovinkaan pitkälle.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.