MeeGon sovellusjohtaja jätti tehtävänsä

12
Manu Pitkänen

MeeGon sovellusjohtaja jätti tehtävänsä
Nokialla MeeGon sovellusjohtajana toiminut Sotiris Makrygiannis on jättänyt tehtävänsä. Hän työskenteli Nokialla omien sanojensa mukaan 12 vuotta, joista viimeiset kuusi vuotta Maemon/MeeGon parissa.

Makrygiannis kertoo olevansa ylpeä Nokia N9:stä. MeeGo-tiimi panosti todella puhelimeen, mistä osoituksena on puhelimelle julkaistut kolme suurta päivitystä, joista viimeisimmän jakelu alkoi tällä viikolla. Nokian viime vuoden alussa julkistaman Windows Phone -strategian vuoksi yhtiö ei aio enää panostaa omien käyttöjärjestelmien kehittämiseen, joten Makrygiannisin lähtö vaikuttaa varsin luontevalta päätökseltä.
Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (12)

Anonyymi käyttäjä
Marko Kivinen (vahvistamaton)

1

Tizenille uhkaa käydä samalla tavalla kuin Meegolle.

Tizen puhelinten piti tulla markkinoille jo kuukausia sitten, mutta puhelimet viipyvät edelleen. Kyseessä on samanlainen ikuisuusprojekti kuin Meego oli.

Nyt Samsung on vähin äänin hautaamassa koko Tizen-ideaa, kun totesi että Tizen viipyy ja viipyy.

Vastaa
PJL78
PJL78

2

Paska, kaikki parhaat loppuu ja paskat menestyy! MeeGossa ei ollut ainuttakaan sellaista vikaa, jota ei voisi korjata, olisi sopinut Nokian suurimmaksi käyttikseksi helposti. Käyttöliittymä on niin simppeli, että ketä vain osaa käyttää sitä, päin vastoin kuin Symbiania tai jotain kilpailevaa käyttistä. Suuremmalla panostuksella Meego olisi voinut korvata Symbianin ja S60/S40 käyttikset ja jopa muutkin Nokian käyttikset, tekemällä kevyemmän ja pienemmille näytöille sopivan version. Perkule Eloppi mitä menit tekemään. WP ei ikinä ole niin hyvä kuin Meego olisi ollut suuremmalla panostuksella, usko ei Nokialla riittänyt Meegoon, vaikka kuluttajat vuosia jo odotti koko käyttistä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Tizan@ (vahvistamaton)

3

Marko Kivinen.Nyt taitaa sua harmittaa,kun tollasta toivot?. Tizenille ei kuitenkaan käy samoin ja ensimmäiset Tizen älypuhelimet tulevat Q4 aikana markkinoille.

Vastaa
mhonkala
mhonkala

4

MeeGosta olisi hyvinkin voinut tulla Nokia lippulaivamallien perusta, joten tuntuu käsittämättömältä noin hyvän laitteen ja koko ympäristön kuoppaaminen. Jos Meego-laitteisiin olisi laitettu tuo PureView-teknologia kylkeen, niin kukapa tietää olisiko Nokian vääjäämätön tuho voitu välttää?

Vastaa
PJL78
PJL78

5

JES, PureView ja Meego yhdessä, mukaan Nokian Music Mix, lisää pelejä ja sovelluksia, parempi NFC-tuki (maksamiseen), USB 3.0 mini-liitin, uuden sukupolven akku (nykyistä hiukan isompi), niin Nokialla voisi olla mahtava tulevaisuus.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

6

Suurin osa MeeGo teamista sai kenkää jo vuosi sitten ja nämä loput kun PR1.3 on julkistettu eli ei mitenkään yllättäen lähtinyt.

@4 MeeGosta olisi tullut se alusta, Qt ym. tukivat tätä symbian MeeGo siirtymistä ja Pureview piti vielä MeeGoon tulla, mutta Seppo kanadasta muiden idioottien säestyksellä päättivät tämän parhaan alustan tappaa.

Tilasin eilen tämän kunniaksi Nokia N9 64Gb valkoisen mallin. SGS2 perii 5 vuotias poikani, syksyllä alkaa eskari niin saan se pojan harmiksi.

Vastaa
Isontalon_antti
Isontalon_antti

7

Veikkaan Nokian Meego -tiimin menevän Samsungin ja Intelin Tizeniä kehittämään. Saavat nyt kaiken knowhown ilmaiseksi mitä Nokian N9:ssä on. Sillälailla! Voiko tyhmempää olla enää Nokian johdolta?

Vastaa
TemeTee
TemeTee

9

@8 Tuskin Nokia nyt on kehittäjien taitoja ja mielikuvituksia tekijänoikeussuojannut? Hra. 7 puhuikin nyt knowhowsta eli osaamisesta kehityspuolella. Ja onhan RIM jo apinoinut N9:n swipe UI:n Blackberryyn.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
android/tizen@ (vahvistamaton)

10

Ei Nokia nyt ole taas kaikkea kehittänyt!!.Vähän nyt vähemmän sitä ylimielistä Nokia asennetta kehiin!. ;)

Vastaa
arivesa
arivesa

11

Nokia kehitti Meegoa Intelin kumppanina.Lopetti.
Intel,nyt Samsungin kanssa,Tizen-nimellä,kehittää sille jatkoa.

Nokian hypättyä lautalta,Intel tietysti etsi jatkojalostukseen uuden kumppanin.
Eikä kuulemma painopiste työssä ole luureissa,vaan laajempi.

Aiheuttiko MS-sopimus tuon lopetuksen,vai lopetus MS-sopimuksen?
Tuota ei ole kerrottu,mutta selventää,ettei omillaan yksin ollut enää mahdollista jatkaa.

Menettäjiä kaiketi vain osakkaat.Tänäänkin häviäjät6kk -61%.
Joka 6kk sitten tuntui mahdottomalta suoritukselta.

Käyttäjät eivät näytä jäävän suremaan,ostavat toimivampaa.
Maksavat rahaa kivasta.Kun 900 taas ei käy "ilmaiseksikaan".

WP8 taas on uusi tarina kokonaan.Mistä taikonee Nokia raudan?

Vastaa
3rd_party
3rd_party

12

Suru-uutisena/muistutuksena kaikille teille jotka odottavat Tizeniä kuin kuuta nousevaa: Intel ei saanut Nokian kanssa mitään aikaiseksi, eikä Samsung ole pärjänny sen paremmin Badan kohdalla. Mitenkäs se taannoinen vertaus menikään... "Two turkeys don't make an eagle"?

Osaamistahan Nokia tässä jokatapauksessa menettää. Kaikkea hyää ko. tiimin jäsenille jatkossa, hyvää työtä tekivät vaikkei se tällä kertaa riittänytkään kuin pistesijoille. Toivottavasti heidän työnsä hedelmät näkyvät edes lisämausteina tulevissa sopissa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.