Jollan MeeGo-hanke sai taakseen 2000 kiinalaista myymälää

10
Manu Pitkänen

Jollan MeeGo-hanke sai taakseen 2000 kiinalaista myymälää
Nokialla aiemmin MeeGon ja Nokia N9 -älypuhelimen parissa työskennelleet puhalsivat jo kuolleeksi julistettuun MeeGoon uutta elämää vajaa kaksi viikkoa sitten. He kertoivat perustaneensa Jolla-nimisen yhtiön, jonka päämääränä on jatkaa Nokialla alkunsa saaneen alustan kehitystä ja tuoda markkinoille siihen perustuvia älypuhelimia.

Asioiden jama on ulkoisesti tarkasteltuna varsin hyvä. Yhtiö kertoi nimittäin Twitterissä, että se on solminut kiinalaisen D.Phone-myymäläketjun kanssa sopimuksen, minkä myötä kauppa lupaa myydä Jollan toistaiseksi julkaisematonta puhelinta 2000 myymälässään ympäri Kiinaa.

Kiina on johtava ja nopeimmin kasvava älypuhelinmarkkina. D.Phonen perustaja ja toimitusjohtaja Donghai Liu kehui Jollan työtä ja uskoo sen johtavan mittavaan myyntiin. Ensimmäinen Jolla-puhelin näkee päivänvalon tämän vuoden aikana.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (10)

_kooma_
_kooma_

1

Tuota Jollaa odotan kyllä suurella mielenkiinnolla. Josko tästä Jollasta kasvaisi aikanaan uusi Nokia, tai menestyisi edes paremmin kuin edesmennyt Benefon. Kilpailu onjo nykyisellään erittäin raakaa, mutta eiköhän Suomesta edelleen löydy sitä osaamista millä Nokiakin aikoinaan nousi maailman ykköseksi. Suurimmaksi matkapuhelin valmistajaksi tuskin on hetkeen asiaa, mutta varteen otettavaa valmistajaa kaipaan silti. Ja eritoten Suomesta. Toivon toki myös että Nokia nousisi ahdingostaan, mutta pahalta tuo kyllä näyttää. Niin Android valmistajat kuin Applekin ovat tehneet mainiota työtä niin laitteiden kuin ohjelmistojenkin saralla, Nokialla oli pitkään laitevalmistus loistavalla mallilla, ja mikäli olisivat pysyneet esim Symbianissa tai tässä Meegossa olisivat saattaneet pärkätä. Windows ja microsoft sidonnaisuus on myös mielenkiintoinen asia, saas nähdä kuinka nuo lähtevät käyntiin kunhan tuo Windows 8 saadaan markkinoille. Itseäni kyseinen käyttöjärjestelmä ei ainakaan nykyisellään kiinnosta, mutta eihän sitä koskaan tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan.
Mutta vielä paluuta sen verran uutiseen, että tuo kuulostaa jo todella mielenkiintoiselta varsinkin kun firmalla ei vielä ole yhtään laitetta jota esitellä, saati sitten markkinoilla. Kuitenkin tuosta on hyvä lähteä liikkeelle. Vielä kun saavat laitteensa sekä ohjelmistonsa toimimaan sekä sovellus kaupoan auki, niin tästä voi syntyä vaikka mitä hienoa.

Vastaa
arivesa
arivesa

2

Kiinassa tehdään, Kiinassa myydään. Suomi-poika pudotetaan kaiketi n.vuoden päästä turhana välikätenä. Vai olenko vain pessimisti?

Vastaa
Sefriol
Sefriol

4

Kiina on varmasti oikea valinta päämarkkinaksi. Kiinassa on isompi markkinarako uusille tekijöille toisin kuin länsimaissa.

Mielenkiintoisinta tiedotteessa tosin oli se, että kyseinen yhtiö oli tehnyt sopimuksen, koska oli vakuuttunut käyttöliittymästä. Aika hyvin ovat siis edenneet oman UI:nsa kanssa, sillä tuskin sopimusta olisi tehty aivan keskeneräisen projektin kanssa. Luultavasti Jollalla on jo muutama prototyyppi valmiina.

Mielenkiintoista.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
JollaJodlaa@ (vahvistamaton)

5

Uskoisin,että Samsungilta ei ole helppoa viedä maailman suurimman älypuhelimien ja peruspuhelimien valmistajan paikkaa,Samsungilla on jo sen verran hyvin "pullat uunissa" eli isoin vaihde päällä!.Jolla tulee varmasti myöskin Samsungin valikoimaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
JollaJodlaa@ (vahvistamaton)

6

Uskoisin,että Samsungilta ei ole helppoa viedä maailman suurimman älypuhelimien ja peruspuhelimien valmistajan paikkaa,Samsungilla on jo sen verran hyvin "pullat uunissa" eli isoin vaihde päällä!.Jolla tulee varmasti myöskin Samsungin valikoimaan.

Vastaa
teme565
teme565

7

Näyttää se Meego vaan kiinnostavan. Aika näyttää, tekivätkö Ollila ja Elop elämänsä suurimmat munaukset vaihtamalla Meegon Windowsiin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jeprrrrr (vahvistamaton)

8

@5/@6: Sieltä on helppo tippua. Samsungilla on kova työ pitää paikkansa. Olihan se nokiakin vielä pari vuotta sitten suurin valmistaja. Ja HTC:kin taisi mennä vielä vuosi sitten aika kivasti, vaan ei mene enää.

Vastaa
arivesa
arivesa

10

@6:
Mitä tarkoitat? Molemmat kategoriat on Samppa vallannut jo.
Mitä vielä pitäisi viedä? Keneltä?
Jolla on kiinalais-suomalainen kehitelmä hylätylle pohjalle.

Sampalla on jo Meego-seuraaja Tizen työn alla. Intelin tuella.
Käyttöä vai ei,selvinnee vuodessa.
Mitäs Jollasta hyötyisivät? En keksi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.