Mozillan uusi Firefox OS tositoimissa

6
Valtteri Ahonen

Mozillan uusi Firefox OS tositoimissa
Puhelinvertailu kertoi jokin aika sitten, kuinka Mozillan Boot 2 Gecko -mobiilikäyttöjärjestelmä siirtyi Firefox OS -nimen alle. Samalla annettiin lupaus pian julkaistavasta uudesta materiaalista. Nyt sitä on saatu.

Mozilla on julkaissut omalla Youtube-kanavallaan videon, jossa käyttöjärjestelmän tuoreinta versiota esitellään ZTE:n alustalla. Videolla näytetään muun muassa soitto-ominaisuuksia, Firefox-selainta, yhteystietoja, kameraa kuvagallerioineen sekä kehitteillä olevaa sovelluskauppaa.

Järjestelmä on tarkoitettu halvemman pään älypuhelimille, ja niinpä videolla nähtävää suoritusta ei tulisikaan verrata suoraan kalleimpiin ja kehittyneimpiin malleihin. Erityisen jännittävän projektista tekee se, että koko Firefox OS pohjautuu HTML5:een.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -25%

Honor Magic4 Lite
149 € Power
199 € Telia
199 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 199 €

Google Pixel 7 Pro – hinta laskenut -21%

Google Pixel 7 Pro
669 € Korhone.com
841 € CDON
880 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 843 €

Nokia C32 – hinta laskenut -21%

Nokia C32
105 € Dustin Home
149 € Hobby Hall
161 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 132 €

Xiaomi 12X – hinta laskenut -20%

Xiaomi 12X
545 € Hobby Hall
689 € Korhone.com
933 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 683 €

Kommentit (6)

arcanix
arcanix

2

@1 Samaa mieltä. Näyttää kyllä aivan samalta kuin android, jollain valmistajan omalla UI:lla. HTML5-pohjaisuus tietty mielenkiintoinen.

Vastaa
pähkinä
pähkinä

5

"Järjestelmä on tarkoitettu halvemman pään älypuhelimille, ja niinpä videolla nähtävää suoritusta ei tulisikaan verrata suoraan kalleimpiin ja kehittyneimpiin malleihin."

Mutta mites kun sen androidinkin saa niihin halvemman pään älypuhelimiin? Ei ne noin pahasti töki. Mutta vaikuttaa tosiaan, ainakin vielä, anteron halvalta kopiolta....

Vastaa
Guarded
Guarded

6

Ottakaahan huomioon että kyseessä on vielä suhteellisen alkeellinen versio, eikä kehitys ole läheskään yhtä pitkällä kuin nykyinen android.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.