Mozillan uusi Firefox OS tositoimissa

6
Valtteri Ahonen

Mozillan uusi Firefox OS tositoimissa
Puhelinvertailu kertoi jokin aika sitten, kuinka Mozillan Boot 2 Gecko -mobiilikäyttöjärjestelmä siirtyi Firefox OS -nimen alle. Samalla annettiin lupaus pian julkaistavasta uudesta materiaalista. Nyt sitä on saatu.

Mozilla on julkaissut omalla Youtube-kanavallaan videon, jossa käyttöjärjestelmän tuoreinta versiota esitellään ZTE:n alustalla. Videolla näytetään muun muassa soitto-ominaisuuksia, Firefox-selainta, yhteystietoja, kameraa kuvagallerioineen sekä kehitteillä olevaa sovelluskauppaa.

Järjestelmä on tarkoitettu halvemman pään älypuhelimille, ja niinpä videolla nähtävää suoritusta ei tulisikaan verrata suoraan kalleimpiin ja kehittyneimpiin malleihin. Erityisen jännittävän projektista tekee se, että koko Firefox OS pohjautuu HTML5:een.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -33%

Xiaomi 13 Pro
1115 € RDE.FI
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -17%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 398 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -12%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
557 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentit (6)

arcanix
arcanix

2

@1 Samaa mieltä. Näyttää kyllä aivan samalta kuin android, jollain valmistajan omalla UI:lla. HTML5-pohjaisuus tietty mielenkiintoinen.

Vastaa
pähkinä
pähkinä

5

"Järjestelmä on tarkoitettu halvemman pään älypuhelimille, ja niinpä videolla nähtävää suoritusta ei tulisikaan verrata suoraan kalleimpiin ja kehittyneimpiin malleihin."

Mutta mites kun sen androidinkin saa niihin halvemman pään älypuhelimiin? Ei ne noin pahasti töki. Mutta vaikuttaa tosiaan, ainakin vielä, anteron halvalta kopiolta....

Vastaa
Guarded
Guarded

6

Ottakaahan huomioon että kyseessä on vielä suhteellisen alkeellinen versio, eikä kehitys ole läheskään yhtä pitkällä kuin nykyinen android.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.