Apple otti karttakritiikistä vaarin

25
Manu Pitkänen

Apple otti karttakritiikistä vaarin
Applen uuden iOS 6 -käyttöjärjestelmän mukana toimitetaan yhtiön itse valmistama karttasovellus, joka ei ole laatunsa takia saanut juurikaan kiitosta viime viikkoina. Teknologiajätti on tiedostanut ongelmat ja ryhtynyt toimenpiteisiin.

Apple kommentoi "karttagatea" tällä viikolla. Yhtiön mukaan se on vasta ottamassa ensimmäisiä askeleita paikannuspalveluissa ja ajan kanssa karttojen laatu paranee nykyisestä. Pilvipohjaisen teknologian ansiosta palvelu paranee sitä mukaa mitä enemmän sitä käytetään. Samaan aikaan Cupertinossa majaansa pitävä Apple hakee riveihinsä karttoihin erikoistuneita ohjelmisto-osaajia.

Hollantilainen TomTom, jonka materiaalia kartoissa käytetään, on luvannut auttaa Applea sen ongelmissa. Ei kuitenkaan tiedetä onko Apple tarttunut auttavaan käteen, vai aikooko se selviytyä ongelmista yksin. TomTom huomautti, etteivät ongelmat johdu sen materiaalista.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A78 – hinta laskenut -21%

Oppo A78
218 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 276 €

Apple iPhone 14 Pro Max – hinta laskenut -14%

Apple iPhone 14 Pro Max
949 € Teleoutlet
1249 € Elisa
1255 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 1109 €

Motorola Edge 30 Ultra – hinta laskenut -14%

Motorola Edge 30 Ultra
625 € CDON
730 € Hobby Hall
749 € Power

Alin hinta viikko sitten: 729 €

Apple iPhone 14 Pro – hinta laskenut -13%

Apple iPhone 14 Pro
849 € Teleoutlet
999 € DNA
1079 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 979 €

Kommentit (25)

Nseries
Nseries

1

Samsungin kartat yhtä onnettomia! Tai oikeastaanhan ne ei edes ole Samsungin vaan Googlen. Ei edes Offline -mahdollisuutta, todella surekeeta. Ei voi siis käyttää ulkomailla, sama ongelma Aplella! Samusgilla ongelmana tuntuu olevan vielä sekin, ettei puhelinten GPS:iin ole panostettu joten ne eivät löydä satelliitteja sisätiloissa.

Yritettiin värkätä kaverin "samppaa" sisällä ja katella karttoja, muuta ei antanut selata karttoja kun ei ole GPS yhteyttä saatavilla! Onnetonta homma, sillä kun laitoin omasta nokialaisesta kartat päälle, niin alle 10 sekunnissa löyty paikkatiedot, eikä tarvinu olla eses netti päällä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Peter Pani (vahvistamaton)

2

Jep, nopea korjaus tiedossa. Katsellaan sit 2015 tilannetta uudelleen :)

Vastaa
mcmopo
mcmopo

5

@1

Samankaltainen online ongelma on myös nokian puhelimissa. Ulkomailla ilman online modea ei löydä osoitteella lähestulkoon mitään. Koordinaatit onneksi sentään toimii mutta siltikään ei voi suositella mitään muuta kuin ihan kunnon navigaattoria.

Mutta tosiaan eikö apple ollenkaan testannut karttasovellusta vai mikähän tässä on ideana? Ja miten muka tuo pilvipalvelu muka auttaa tekemään kartoista kunnollisia? Jos joku ajaa mönkiällä mettässä niin olettaako tuo että siinä on tie ja lisää sen palveluun vai mikähän tuossa on ideana. Tai meinaako tuo tunnistaa että metrot mukamas jotenkin pilvipalveluista?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jeisus (vahvistamaton)

6

Minkähän takia täällä ei uutisoida ollenkaan uuden iOS:in ongelmista. Viestit häviävät bittiavaruuteen ja mielestäni viestien vastaanottaminen on aika keskeinen ominaisuus PUHELIMELLE.

Vastaa
aj84
aj84

7

Varmaan siksi, että valmistusvirheitä on jokaisessa erässä. Sitä sattuu kaikille, joten siinä tuskin on mitään uutisoitavaa ? Eipä näitä näyttö "vikaisia" näytä edelleenkään löytyvän kuin muutaman youtube videon verran. Mikä antennagate 2, kun en löydä tietoa tuosta ? iMessage ongelmista en tiedä koska en sitä ole koskaan käyttänyt aktiivisesti. Itse odottelen että saavat uuden erän markkinoille, kun ensimmäisten joukossa on "AINA" hämminkiä.

Vastaa
Susanoo
Susanoo

8

Niin kauan kuin ios 6:lle ei saa googlemapsia, jossa street view, iphone 4S 5.1.1 firmwarella on markkinoitten paras puhelin. Kun tämä asia korjaantuu, parhaan puhelimen kruunu siirtyy luonnollisesti iPhone 5:lle.

Vastaa
aj84
aj84

10

Saas nähdä onko tämä kyseinen iPhone "yksilö" vai onko kyse laajemmasta viasta kuten juuri mainittu "antennagate". En pitäisi mahdottomana sitäkään että on maanantaikappale. Eikös näissä ollut joku antenneista tuolla takapuolella yläosassa, kun sitä kohtaa tämä kaveri kovasti "ruumiinosillaan" hinkkasi.

Ihmettelen vain sitä, että miksei käyttöohjeissa ple mainintaa siitä että puhelimella ei ole tarkoitus puhua jalasta saatika perseestä ? Onneksi nyt ei jälkimmäistä kuitenkaan kokeillut :D

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
MarkoKivinen (vahvistamaton)

11

Apple betatestaa tuotteensa asiakkaillaan. Nokia teki aikaisemmin vastaavalla tavalla ja kaikki tietävät miten kävi.

Täydellisiin tuotteisiin pyrkinyt Steve Jobs ei olisi ikinä päästänyt keskeneräistä karttasoftaa levitykseen.

Sanonta "It just works" ei päde enää Applen ylihintaisiin tuotteisiin.

Vastaa
djtob
djtob

12

Sori, näin ihan väärin, että tämä onkin joku 4S eikä mikään 5. 5:ssähän on takana puoliomena eikä kokonainen.

Vastaa
djtob
djtob

13

Lienee totta, että ihmiset eivät enää osaa erottaa iPhone 4S:ää vitosesta, näyttävät liikaa samalta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iphooni (vahvistamaton)

14

Antenna gatessa on kait lähinnä kysymys pohjois ameriikan cdma ja lte verkon yhdistelmästä. Apple on taas säästänyt ja laitteessa on vain yksi mobiili radioiden antenni. Täastä johtuen cdma ja lte ei toimi saman aikaisesti. Verkko operaattorit jakvat puhe yhteydet cdma verkolla ja data yhteydet lte verkolla. Tällöin ouhe ja data ei toimi yhtäaikaisesti. Voi tosin olla että applen desing johtuu myös puhelimen rakenteesta suljetussa pelti kopassa ei kovin paljon ole antenni paikkoja verrattuna muovi runkoisiin. Pitkälti tästä johtuen puhelimet ovat nykyään muovi eli polycarbonaatti runkoisia, se antaa suunnittelijalle parhaat mahdollisuudet sijoittaa antennit eri puolille puhelinta.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

15

@11
Oletko koskaan kuuluut OS X-käyttöjärjestelmästä. Muisteleppa 10.0 ja 10.1 versioita, tai katso MobileMe-palvelua. Sen jälkeen voit miettiä uudestaan mitä kaikkea Steve Jobs voikaan päästää levitykseen. :)

@14
En nyt tiedä mistä "Antennagatesta" on kyse. Alkuperäisen aikana ei CDMA-iPhonea ollut olemassakaan. Yllä oleva video käyttää AT&T:n GSM/3G/LTE verkkoa.

Mutta ihan totta, puhe ja data ei toimi samanaikaisesti CDMA/LTE iPhonessa. Ei ainakaan ennenkuin operaattorit tukevat VoLTE:a.

Tuskin ihan kauhean suuri "gate", toiminta on täsmälleen samaa kuin edellisissä CDMA-iPhoneissa.

Vastaa
JussiFX
JussiFX

16

Kuulostaa aika lohduttavalta "paranee ajan kanssa", jos edellisessä versiossa oli paljon parempi karttasovellus. Hyvä Apple, tosin pässit ostavat aivan kuten aina ennenkin.

Vastaa
demo52
demo52

17

Mä oon ollu mac käyttäjä jo ennen 90 luvun alkua ja mitään näin keskeneräistä kuin tää iOS 6 ei oo tullu Applelta ulos Steve Jobsin persoona tais vaikuttaa kehitykseen todella paljon näin surkeeta tuotetta ei olis laskettu ulos Jobsin aikana

Vastaa
demo52
demo52

18

Mä oon ollu mac käyttäjä jo ennen 90 luvun alkua ja mitään näin keskeneräistä kuin tää iOS 6 ei oo tullu Applelta ulos Steve Jobsin persoona tais vaikuttaa kehitykseen todella paljon näin surkeeta tuotetta ei olis laskettu ulos Jobsin aikana

Vastaa
demo52
demo52

19

Mä oon ollu mac käyttäjä jo ennen 90 luvun alkua ja mitään näin keskeneräistä kuin tää iOS 6 ei oo tullu Applelta ulos Steve Jobsin persoona tais vaikuttaa kehitykseen todella paljon näin surkeeta tuotetta ei olis laskettu ulos Jobsin aikana

Vastaa
demo52
demo52

20

Mä oon ollu mac käyttäjä jo ennen 90 luvun alkua ja mitään näin keskeneräistä kuin tää iOS 6 ei oo tullu Applelta ulos Steve Jobsin persoona tais vaikuttaa kehitykseen todella paljon näin surkeeta tuotetta ei olis laskettu ulos Jobsin aikana

Vastaa
demo52
demo52

21

Mä oon ollu mac käyttäjä jo ennen 90 luvun alkua ja mitään näin keskeneräistä kuin tää iOS 6 ei oo tullu Applelta ulos Steve Jobsin persoona tais vaikuttaa kehitykseen todella paljon näin surkeeta tuotetta ei olis laskettu ulos Jobsin aikana

Vastaa
demo52
demo52

22

No just joo nykin kirjoitan näitä tekstejä iPadillä ja eikös tullu sama viesti muutamaan kertaan olen pahoillani

Vastaa
demo52
demo52

23

Vai olisiko tämäkin OS6:n uusi ominaisuus kun menin pöljyyksissäni päivittämään tämankin joku uus paste copy yhdellä enterin painalluksella

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

24

@7
Mietippä hetki miten toimisit, jos kyseessä olisi Nokian tai Samsungin luuri, joka hukkaa viestit... Tuskin olisi lainkaan normaalia... ;)

@8
"Luonnollisesti". Niinpä niin...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.