HTC:n hankaluudet jatkuvat

9
Manu Pitkänen

HTC:n hankaluudet jatkuvat
Taiwanilaisen HTC:n ongelmat eivät ole tahtoneet kaikota uuden One-sarjan lanseerauksesta huolimatta, vaikka One X- ja One S -puhelimet ovatkin saaneet hyvän vastaanoton. Massiivisen myynnin laukaiseva tuote antaa vielä odottaa itseään.

Nettotulosta kertyi heinä-syyskuussa 2,4 miljardin dollarin liikevaihdosta 133,2 miljoonaa dollaria. Se on varsin vaatimaton luku, sillä vielä vuosi sitten HTC pystyi tahkoamaan yli 636 miljoonan dollarin tulosta. Liikevaihtokin oli viime vuoden kolmannella kvartaalilla lähes kaksinkertainen tämän vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden.

Tämän vuoden toisella kvartaalilla yhtiön tuloskunto oli tuplasti parempi kuin nyt. Samaan aikaan Samsung, toinen aasialainen Android-valmistaja, tekee ennätyksellisen hyvää tulosta.Käännettä tuskin tapahtuu lähitulevaisuudessa, ainakaan Yuanta Securitiesin analyytikko Dennis Chan ei usko uusien Windows Phone -pohjaisten 8X- ja 8S-puhelimien nostavan HTC:n suosta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -17%

Realme 11 (5G)
256 € Bigbox
353 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 309 €

Motorola Moto G54 – hinta laskenut -16%

Motorola Moto G54
149 € Gigantti
179 € Veikon Kone
179 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 177 €

Realme 10 – hinta laskenut -16%

Realme 10
192 € CDON
229 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 228 €

Nothing Phone (2) – hinta laskenut -14%

Nothing Phone (2)
499 € Gigantti
579 € Bigbox
599 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 579 €

Kommentit (9)

Anonyymi käyttäjä
Ralle_ (vahvistamaton)

2

WP-luureja on myyty maailamlaajuisesti todella vähän. Alusta ei tunnu oikein muita kiinnostavan kuin suomalaisia Nokia-faneja.

Vastaa
delic
delic

4

Merkkitunnettavuus, siitä se lähtee, htc:lla sitä ei taida olla läheskään sen vertaa mitä esim samsung on hankkinut, jonka on tänäpäivänä melko helppo myydä luureja ja takookin ennätystuloksia, kun muut android valmistajat ongelmissa.

Vastaa
DeNiWar
DeNiWar

5

Ja moni esim DesireZ: ostanut kuten itsekin, varmasti kettuuntui HTC:n tempaukseen hylätä kallis puhelin lähes heti julkaisunsa jälkeen. Ainoaksi ohjelmapäivitykseksi jäi päivitys 2.2 androidista 2.3.3:een eikä edes turvallisempaa 2.3.5:ttä suostuttu antamaan, vaikka samaanaikaan julkaistua DesireHD:ta päivitettiin ahkeraan. Tosin HD:nkin päivitys ICS:ään peruttiin loppumetreillä.

Eipä mikään näistä tempuista tuo merkille kovinhyvää kannatusta ja asiakastyytyväisyyttä. Itellä Z oli ensimmäinen ja viimeinen HTC, senverran paha kuva jäi firman tavasta kohdella asiakkaitaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
s730 (vahvistamaton)

6

Kyllä se siitä kun kansa huomaa että tämä on laadultaan parempi kuin esim Nokia ja Samsung.Mulla on kohta 5vuoden kokemus.Kahta en hevillä vaihda,se on HTC ja Volvo

Vastaa
Miikkaa
Miikkaa

7

Omalla kohdalla tämä HTC Desire Z on meikäläisen ensimmäinen ja samalla myös viimeinen HTC:n puhelin.

Alle pari vuotta vanhan puhelimen näppäimistön n-näppäin ei enää toimi. Lisäksi puhelin sammuilee välillä itsekseen, vaikka akku olisi juuri ladattu, eikä puhelinta saa enää päälle, ellei käytä akkua irti. Joskus puhelin ei suostu soittamaan puhelinluettelossa oleviin numeroihin ilman puhelimen uudelleenkäynnistystä tai vastaamaan saapuviin puheluihin, eli kun yritän liuttaa sitä slideria (vai mikä se nyt onkaan) alaspäin, niin puhelin miettii hetken ja hylkää puhelun. Lisäksi puhelimella otettuja kuvia on mystisesti kadonnut, mutta jos saman kuvan lataa esim. Dropboxiin, niin silloin kuva säilyy myös puhelimessa. Ja ei, tallennustilaa löytyy kyllä. Olikohan siinä kaikki...

Vastaa
pelce
pelce

8

@7 Vaikuttaa kyllä enemmänkin rikkinäiseltä luurilta eikä niinkään Z:n ominaisuuksilta.
Kannattaa viedä tehdasresetin jälkeen huoltoon, varsinkin jos fyysisen näppäimistön kirjaimet eivät toimi.

Vastaa
whiz_e_wig
whiz_e_wig

9

Tämähän ei kerro kun sen totuuden ihmisen läheisyydestä paviaaneihin ja miten suuri merkitys laumalla on sukimis-järjestyksessä. Alphat hankkii hedelmän nimeltä S3,ja lähes tulkoon pian kaikilla laumassa on samasta puusta tai metsästä hankitut hedelmät.
Tosin tarinan opetus ei kerro miten kävi mätien omenoiden yms.muiden laamahinureiden kanssa huippu kameroineen

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.