Uusi sovellus yhdistää Skypen ja perinteisten puheluiden parhaat puolet

3
Teemu Laitila

Uusi sovellus yhdistää Skypen ja perinteisten puheluiden parhaat puolet
Brittiläinen O2-operaattori on julkaissut uuden Tu Go -sovelluksen, jolla operaattori pyrkii patoamaan nettipohjaisten puhepalveluiden kuten Skypen yleistymistä. Tu Go toimii Skypen tapaan datayhteyden kautta ja se toimii sekä älypuhelimilla että tietokoneella, mutta sen käytöstä laskutetaan normaaliin tapaan puhelinlaskun avulla.

Tu Go -palvelun uusi innovaatio on siis VoIP-puheluiden tuominen takautuvan minuuttilaskutuksen piiriin ja toisaalta oman puhelinnumeron vapauttaminen yhdestä puhelimesta useisiin laitteisiin samanaikaisesti. Tu Go:ta käytettäessä riittää, että vain soittajalla on sovellus olemassa, puhelut reititetään normaaleiksi puheluiksi vastaanottajan päässä.

Asiasta uutisoivan BBC:n mukaan palveluun voi rekisteröidä yhteensä viisi eri laitetta, jotka kaikki soivat puhelun saapuessa. Puheluihin voi siis vastata tabletilla, älypuhelimella tai tietokoneella riippuen siitä mikä on lähimpänä. Vastaavasti kaikilla laitteilla voi soittaa normaaleita puheluita. Sovellus toimii tällä hetkellä Androidilla, iOS:lla sekä Windows 7 -tietokoneilla.O2:n tuotepäällikkö Caroline Dundas vertaa palvelua sähköpostiin, joka alkuaikoina vaati kirjautumista palveluun tietyn tietokoneen kautta, mutta joka nykyään toimii miltä tahansa nettiin liitetyltä laitteelta.

Tu Go on osa teleoperaattoreiden pyrkimyksiä pysäyttää puheluista saatavan liikevaihdon kutistuminen. BBC:n mukaan jopa Kiinan ja samalla koko maailman suurimman teleoperaattorin China Telecomin hallituksen puheenjohtaja totesi äskettäin, että yhtiön suurin kilpailija on nykyään Microsoftin omistama Skype eikä enää muut teleoperaattorit.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -28%

Motorola Razr 40 Ultra
699 € Verkkokauppa.com
699 € Power
699 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 968 €

Realme C33 – hinta laskenut -26%

Realme C33
103 € Bigbox
137 € Proshop
158 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Motorola Moto G53 – hinta laskenut -23%

Motorola Moto G53
99 € Telia
129 € Power
145 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Motorola Moto g32 – hinta laskenut -23%

Motorola Moto g32
130 € CDON
169 € Power
204 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 169 €

Kommentit (3)

LigHtX
LigHtX

1

Varmasti tulee olemaan mahtava rahasampo. Skype ja kumppanit tarjoaa tätä jo ilmaiseksi, niin ajattelivat sitten että ihmiset haluaisivat maksaa tästä hienosta mahdollisuudesta =) Ja luonnollisesti datayhteyden hinta pysyy samana.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

2

1@
> Skype ja kumppanit tarjoaa tätä jo ilmaiseksi,

Ehkä jossain, mutta jos lätkit ne Skype IN ja Skype out ja oman tele numeron, niin kaukana ilmaisesta ja tarvii lisäksi sen Skype softan, standarti VoIP palvelut toimii liki laitteella kuin laitteella kunhan speksi tuettu.

Vastaa
Raqoo
Raqoo

3

Ei tunnu puhelinoperaattorit uskovat että 2G/3G-ala kuolee, koettavat kaikin keinoin tekohengittää 3.9G:llä!

Oikea 4G ei ole tullut kun operaattorit eivät tiedä miten saisivat kassavirran kääntymään puhtaassa VoIP heille. Kaikki kikkailut VoIP puolella saavat käyttäjät vaihtelemaan sovelluksia laitteissa aina siihen ilmaiseen tai ainakin halvimpaan!

Valitettavasti nuo 2G/3G-yhteydet lopulta poistuvat kokonaan kun todellinen 4G jyrää ne ja puhelinten verkkoratkaisut siirtyvät datamäärä-laskutukseen. Ikävä juttu meille käyttäjille kun vasta totuttiin halpoihin kännykkäyhteyksiin!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.