Financial Times: Nokia aikoo haastaa Galaxy Note -puhelimet

1
Manu Pitkänen

Financial Times: Nokia aikoo haastaa Galaxy Note -puhelimet
Arvostettu brittilehti Financial Times kertoo verkkosivuillaan, että Nokia suunnittelee omaa puhletti-kokoluokan ("phablet") laitetta. Laite siis kilpailee käytännössä Samsungin Galaxy Note -laitteiden kanssa.

The Verge uutisoi aiemmin tässä kuussa, että Microsoft aikoo julkaista Windows Phone -alustalleen myöhemmin tänä vuonna päivityksen, joka tuo mukanaan tuen 1080p-resoluutioille ja yli viisituumaisille näytöille. Tutkimusyhtiö IDC:n analyytikko Francisco Jeronimo on myös vaatinut Nokialta isokokoista puhelinta. Hänen mukaansa isoruutuisen puhelimen puute uhkaa muodostua samanlaiseksi esteeksi yhtiön menestykselle kuin simpukkapuhelinten tai kosketusnäyttöjen puute aikanaan.Valitettavasti Financial Times ei osannut kertoa kehitteillä olevan Nokia-puhletin yksityiskohdista mitään.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -25%

Xiaomi 13 Pro
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -11%

Motorola Moto E22i
77 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 87 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentit (1)

jpa00
jpa00

1

Otsikko on aika huvittava. Nokialla ei ole WP:n kanssa mitään mahdollisuuksia haastaa Galaxy Note -laitteita siitä yksinkertaisesta syystä, että niissä on asioita, joita ei ole nykyisellään mitenkään mahdollista WP-laitteisiin saada. Muutamana esimerkkinä aidosti paineentunnistava kosketusnäyttö, sovellusten ajaminen rinnakkain ikkunoissa ja toimiva kynä.

Mikään ei tietysti estä Microsoftia muuttamasta WP-käyttöjärjestelmää sen verran, että sillekin tulisi tuki moisille ominaisuuksille, mutta en näe kovin todennäköisenä sitä, että noita asioita MS tulisi koskaan sallimaan, ehkä paineentunnistusta lukuunottamatta. Ja koska Nokialla ei ole mahdollisuuksia ihan oikeasti muokata WP-käyttöjärjestelmää tai tehdä siihen noin perustavanlaatuisia laajennoksia, niin otsikko menee aika pahasti huti. Nokialla on tietysti mahdollisuus tehdä phablet-laite, mutta toimintoihin on turha odottaa mitään perus-WP-laitteen ylittävää.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.