Näin Lumia 925 eroaa 920:sta -- katso lista muutoksista

14
Matti Robinson

Näin Lumia 925 eroaa 920:sta -- katso lista muutoksista
Tänään Nokian julkistama Lumia 925 muistuttaa varsin paljon edeltäjäänsä, kuten mallinimen varjolla voi odottaakin. Muutamia eroja puhelimissa kuitenkin on, joten tehdäänpä pikainen katsaus puhelinten eroihin.

Suurimmat muutokset ovat tapahtuneet laitteen fyysisessä muotoilussa ja rakenteessa. Lumia 925 käyttää runkona alumiinia, Lumia 920 polykarbonaattia. Takakansi on kuitenkin myös Lumia 925:ssä polykarbonaattia.

Uusi muotoilu ja langattoman latauksen jättäminen pois tarkoittaa, että Lumia 925 on ollut merkittävällä laihdutuskuurilla. Paino on tippunut 185 grammasta 139 grammaan ja Lumia 925 on nyt pari milliä edeltäjäänsä ohuempi 8,5 millimetrin vyötäröllä. Langattoman latauksen saa Lumia 925:een värikkäillä lisäkuorilla.

Näytön osalta on siirrytty AMOLED-tekniikkaan, mutta resoluutio, koko ja esimerkiksi ClearBlack-tekniikka on pidetty ennallaan. Lumia 925 toimii edeltäjänsä tavoin myös hanskat kädessä.Kameran osalta muutokset ovat enemmänkin ohjelmistollisia, mutta onpa kameran linssijärjestelmään lisätty yksi kerros. Viiden elementin sijaan Lumia 925:ssä on kuusi elementtiä. Nokian mukaan kuudes linssi parantaa suorituskykyä hyvässä valaistuksessa.

Esimerkiksi akku, verkkoyhteydet, suoritin ja RAM-muisti on ennallaan. Tallennustilaa Lumia 925:ssä on edeltäjäänsä vähemmän, ainoastaan 16 gigatavua 32 sijaan.

Lumia 920Lumia 925
NäyttöIPS LCD 4,5" ClearBlackAMOLED 4,5" ClearBlack
Kamera8,7 Mpix, viiden elementin linssi8,7 Mpix, kuuden elementin linssi
Tallennustila32 GB16 GB
Koko130.0 x 70.8 x 10.7 mm129 x 70.6 x 8.5 mm
Paino185 g139 g
Langaton latausVakionaLisäkuorella
RakennePolykarbonaattiAlumiini+Polykarbonaatti
VäritPunainen, musta, valkoinen, keltainen ja harmaaValkoinen, harmaa ja musta
Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -17%

Realme 11 (5G)
256 € Bigbox
353 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 309 €

Motorola Moto G54 – hinta laskenut -16%

Motorola Moto G54
149 € Gigantti
179 € Veikon Kone
179 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 177 €

Realme 10 – hinta laskenut -16%

Realme 10
192 € CDON
229 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 228 €

Nothing Phone (2) – hinta laskenut -14%

Nothing Phone (2)
499 € Gigantti
579 € Bigbox
599 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 579 €

Kommentit (14)

Siggy
Siggy

2

@1

Lisätty selvennys kuudennen linssin vaikutuksista. Luvataan siis parempaa suorituskykyä kirkkaassa valossa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
sepposeponseponseppo (vahvistamaton)

7

Kyllä Nokian pitäisi saada mahdutettua tuohon runkoon huomattavasti suurempi näyttö. Tai vastaavasti pienentää runkoa. Markkinoita johtava merkki kykenee tuuppaamaan käytännössä saman kokoiseen puhelimeen liki puoli tuumaa suuremman näytön. Resoluutiolla ei käytännössä ole merkitystä, mutta muut valmistajat lyövät jostain syystä FHD näyttöjä lippulaivoihinsa.. Ja kauppa käy.. Paino alkaa sentään Nokiallakin hieman keventymään...

Vastaa
joksak
joksak

8

@6 ei. Maallikolle esittämäsi teoria vaikuttaisi ihan todelta, mutta et löydä perusteluja tuollaiselle väittämälle. Esim Nikonin 50mm 1.8G ja 1.8D ovat molemmat identtisiä valovoimaltaan, mutta uudessa G-versiossa on yksi elementti vanhaa D:tä enemmän. Vastaavasti uudempi on myös terävämpi kuvaltaan.

Vastaa
ypsilon
ypsilon

9

@8 Ihan fyysikkona tiedän etttä osa valosta absorpoituu ja osa heijastuu rajapinnalla. Kameroista sen enempää kylläkään tiedä.

Vastaa
KalikoJak
KalikoJak

10

@8 kyllä jokainen kerros vähentää sitä valoa, usko pois. Vaikkakin vain muutaman prosentin, mutta kuitenkin. Kameroiden linsseissä taas vaikuttaa muutkin tekijät kuin linssien määrä, mikä selittää sanomasi asian.

On hyvä puhelin, mutten usko menestyvän järisyttävästi, sillä veikkaan highend-puhelinta ostavan odottavan vielä hetken. Jos ei muuta niin ainakin EOS mallin tuloon asti.

Vastaa
joksak
joksak

13

ypsilon: ne hyvinkin. Ehkä uutinen onkin kirjoitettu pieleen kun ensin puhutaan kerroksista ja sitten elementeistä. Yleensä yksinkertainen rakenne on hyvästä, mutta ei sekään takaa laadukasta optiikkaa, vaan suunnittelu, hyvät materiaalit ja tinkimätön kokonaisuus. Sen on tuntunut noksu (carl zeiss) osaavan jo pitkään paremmin, mutta mitenpä sitäkään maailman jonneille mainostaa, pitäis olla joku arvo jolla kertoa se "Six 1,6Gppm Carl Zeiss Quad-Core lenses!"

Vastaa
Feynman7
Feynman7

14

@9 Elementit ovat varmasti jotain muovimateriaalia tai vastaavaa, joissa absorptiota ei ole nimeksikään eli sillä ei ole merkitystä. On totta, että yksinkertaisella rajapinnalla osa valosta heijastuu, mutta sopivasti suunnitellulla pinnoituksella (ohutkalvoja) pinnan heijastavuus voidaan saada hyvin pieneksi. Toisaalta en ole kameroiden asiantuntija, joten en tiedä miten tuo niissä tehdään, mutta uskoisin että tuollaista hyödynnetään.

@11 Elementin paksuudella ei ole merkitystä. Heijastukset tapahtuu aina rajapinnoilla. Paksuus vaikuttaisi absorptioon, mutta se on näissä olematonta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.