"Tästä syystä Lumia 925:n näyttö on esikuva"

11
Matti Robinson

Tästä syystä Lumia 925:n näyttö on esikuva
Nokia on julkaissut omassa Conversations-blogissaan tietoja uuden Lumia 925 -mallin näyttöön liittyen. Edeltäjästään poiketen Nokia on käyttänyt uutuudessaan AMOLED-näyttöä, jonka kerrotaan jälleen kerran olevan markkinoiden huippua.

Blogin jutussa Nokian näyttöexpertit Hannu Lahti ja Kenneth Majander kertovat näytössä käytetyistä ominaisuuksista.

Pelkästään speksitaulukkoa silmäillessä käy ilmi, että Lumia 925:n näyttö on varustettu PureMotion- ja ClearBlack-tekniikoilla. Ensimmäinen varmistaa, että näytön liike on sulavaa 60 kuvan sekuntinopeudella ja toisen ansiosta polarisoidaan häikäisyä pois kirkkaassa valossa.

Näiden kahden ominaisuuden lisäksi kerrotaan, että uusi laminoitu AMOLED-näyttöteknologia mahdollistaa Lumia 920:ssä käytettyyn LCD-näyttöön nähden ohuemman rakenteen, jonka lisäksi se edesauttaa heijastavuuden vähentämistä.Toinen suuri kehun aihe on uuden näytön kirkkaus, jota Nokia kehuu vuolaasti markkinoiden kirkkaimmaksi OLED-näytöksi. Tavanomaisesti AMOLED-näytöt eivät ole yhtä kirkkaita kuin LCD-näytöt, mutta Nokia on onnistunut nostamaan uuden näytön LCD:n tasolle.

Esimerkiksi iPhone 5:stä ja Lumia 920:stä löytyvät LCD-näytöt pystyvät aina 600 nitin kirkkauteen, johon siis Nokia kertoo uuden AMOLED-näytönkin kykenevän. Puolestaan Samsung Galaxy S4:n AMOLED-näytön on arveltu tuottavan jotain kolmesta sadasta reiluun neljään sataan nitiin.

Nokia kehuu myös Lumia 925:n katselukulmia, superherkkää kosketusnäyttöä sekä Lumia Colour Profiling -sovellusta, jolla saa säädettyä näytön asetuksia, kuten värilämpötilaa.

Nähtäväksi jää lunastaako näyttö todella Nokian lupaukset. Otamme näytön erityistarkkailuun, kun saamme uutuuden testiin.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -17%

Realme 11 (5G)
256 € Bigbox
353 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 309 €

Motorola Moto G54 – hinta laskenut -16%

Motorola Moto G54
149 € Gigantti
179 € Veikon Kone
179 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 177 €

Realme 10 – hinta laskenut -16%

Realme 10
192 € CDON
229 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 228 €

Nothing Phone (2) – hinta laskenut -14%

Nothing Phone (2)
499 € Gigantti
579 € Bigbox
599 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 579 €

Kommentit (11)

Anonyymi käyttäjä
Taneli324234 (vahvistamaton)

1

Nokia käyttää Samsungin valmistavia AMOLED näyttöjä joten ei ole kovin vaikea olettaa etteivät Lumian näytöt yllä Samsungin omien puhelimien tasolle. Samsung on pitänyt aikaisemmin ainoastaan itsellään nokian clearbackiä paremman polarisaatiokalvon. Uudessa GS4 tarkkuus on jo 1080p.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

2

Olen huomannut, että samsung on tosiaan pitänyt itsellään clear blackia vastaavan kalvon, olisi nyt myynyt sitä edes samsungin ostajille. Nimemerkillä mun samppalinnasta ei näe mitään kirkkaassa päivänvalossa.

Vastaa
Kiedis
Kiedis

3

^ jännä juttu, sillä itse näen kirkkaammassakin auringonpaisteessa ihan hyvin vielä S3:n näytöstä. S4:ssä kirkkaus on huomattavasti suurempi S3:een verrattuna, etenkin automaattisella kirkkaudensäädöllä, ja itse asiassa S4:n näytön heijastavuusprosentti on testeissä (esim. DisplayMate) pienin älypuhelimista mitattu.

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

7

@6

Olisiko parempi vaikka ensin edes yrittää tajuta teknologiasta jotain ennen kuin sitä haluaa? Jos 925 olisi FHD-näyttö, se olisi ~490 ppi.. Edelleenkin, silmän erottelukyky on siellä jossain 300 ppi kohdalla niin se ylimääräinen on aika mitätön hyöty.

Yllättävän hiljaista oltiin näytöistä kun markkinoilla oli myynnissä S3, iP5 ja L920, kun L920 oli paras resoluutio ja paras ppi :) Itsellä ei ole mitään näistä.

Nokian ClearBlack on oikeasti huikea apu aurinkoisella kelillä mitä on tullut vertailtua. Arvosteluja mitä katsellut niin HTC One näyttäisi ainakin S4 pieksevän näyttötesteissä mennen tullen monelta osin.

Vastaa
jonzee
jonzee

8

Juu Nokia on kyllä hypänny näytöissään taas kilpailijoiden tasolle :)

@6
Ja voi olla että Nokia on jättänyt Full hd näytön pois
a) Koska siitä ei olisi selkeää hyötyä niinkuin Kuveerty jo sanoikin
b) Koska Nokia haluaa pelata varman päälle akunkeston kanssa, sillä osalla aikaisemmista lumioistahan oli joitain ongelmia akunkeston kanssa

Vastaa
XB700
XB700

10

@5
Ajatellaan että mitä tavallinen kuluttaja ymmärtäisi tosta litaniasta yhtää mitään.

Mutta itse asiaan. Tiedenkin Full HD näytöt ovat ihan turhia puhelimissa loppujen lopuksi. Mutta siihen suuntaa se tekniikka menee, ennen kuin se pystyy tulemaan "uudelle tasolle" vois sanoa että jonkin tason evoluution niissäkin.

Joten kysymys kuuluu milloin 4K?
Vaikka Nokia ei tule hirveen nopeasti pääsemään siihenkään koskaan rajotuksien takia.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.