Google korjasi lähes kaikkia Android-laitteita koskeneen haavoittuvuuden

8
Manu Pitkänen

Google korjasi lähes kaikkia Android-laitteita koskeneen haavoittuvuuden
Google on korjannut aiemmin tällä viikolla median tietoisuuteen nousseen tietoturva-aukon. Bluebox Securityn ilmituoneen aukon avulla saattoi muuttaa Android-sovelluksen koodia ilman että muutosta pystyttäisiin havaitsemaan tyypillisessä allekirjoitustarkistuksessa.

Haavoittuvuus on ollut Androidissa versiosta 1.6 lähtien, eli noin neljä vuoden ajan, ja kattaa käytännössä kaikki Android-laitteet. Bluebox Security ilmoitti aukosta Googlelle tämän vuoden helmikuussa. Google kertoo korjanneensa aukon ja jakelee nyt korjattua koodia laitevalmistajille, joiden harteilla on korjauspäivityksen jakelu käyttäjille asti.

Googlen edustajan mukaan mikään ei osoita, että kyseistä haavoittuvuutta olisi käytetty Google Playssä tai muussa sovelluskaupassa löytyvässä sovelluksessa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -25%

Honor Magic4 Lite
149 € Power
199 € Telia
199 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 199 €

Google Pixel 7 Pro – hinta laskenut -21%

Google Pixel 7 Pro
669 € Korhone.com
841 € CDON
880 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 843 €

Nokia C32 – hinta laskenut -21%

Nokia C32
105 € Dustin Home
149 € Hobby Hall
161 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 132 €

Xiaomi 12X – hinta laskenut -20%

Xiaomi 12X
545 € Hobby Hall
689 € Korhone.com
933 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 683 €

Kommentit (8)

JoniS
JoniS

5

käytetty modaamisessa jo hetken tätä(n. 2v ainakin) Tämä tietää vain sitä että customointi on huomattavasti vaikeampaa tästä edespäin.

Vastaa
perhana
perhana

6

Ei ollut kiire korjata, kun vasta neljä vuotta oli ollut... mutta ilmeisesti nyt äkkäsivät että hitto jokuhan voi tätä hyödyntäen tehdä customoidun romin jossa toimii mainostenesto... pitikin sitten korjaus tehdä äkkiä ettei vaan jää android-käyttäjiltä jokin tärkeä mainos näkemättä :D

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Janne76 (vahvistamaton)

7

Toistaiseksi ainoastaan Samsungin on raportoitu korjaavan ongelmaa päivityksillä. ”Vahvistan korjauksen toimitetun kumppaneillemme, jotkut valmistajat, kuten Samsung, toimittavat jo korjauksia Android-laitteisiinsa”, kertoi Googlen Android-viestinnästä vastaava Gina Scigliano ZDNetille. Tällästä luin mobiili.fi.

Vastaa
DeNiWar
DeNiWar

8

Mistä vetoa että HTC ei tapansa mukaan anna päivitystä kuin aivan viimeisimmille puhelinmalleilleen, jos niistäkään kaikille.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.