Jelly Bean nousi yleisimmäksi Android-versioksi

5
Manu Pitkänen

Jelly Bean nousi yleisimmäksi Android-versioksi
Android Jelly Bean on kasvanut Googlen mobiilikäyttöjärjestelmän yleisimmäksi versioksi. Vuoden 2010 lopulla julkaistu Android Gingerbread (2.3) on pitänyt ykköspaikkaa lokakuusta 2011 lähtien.

Jelly Bean (eri versioineen) löytyy Googlen tilastojen mukaan 37,9 prosentista Android-laitteista. Selvästi iäkkäämpää Gingerbread-versiota löytyy edelleen 34,1 prosentista Android-laitteista. Kolmanneksi yleisin käyttöjärjestelmäversio on Ice Cream Sandwich (23,1 %). Vuoden 2011 alkupuolen selvän ykkösen, Froyon (2.2), osuus on kutistunut 3,1 prosenttiin. Eclairin (2.1) ja Donutin (1.6) osuudet ovat 1,4 % ja 0,1 %.

Uusimpia Android 4.2.x -ohjelmistoversioita käyttää 5,6 prosenttia Googlen ekosysteemin laitteista. Google kertoi toukokuussa, että Android-laitteita on aktivoitu 900 miljoonaa kappaletta.

Tiedot ovat peräisin Googlen palvelimilta kirjatuista tiedoista (14 vuorokauden ajalta, päättyen 8. heinäkuuta).Apple kertoi kesäkuussa, että 93 prosenttia käytössä olevista iOS-laitteista on päivitetty iOS 6:een. Vanhemman iOS 5 -käyttöjärjestelmän osuus on kuusi prosenttia.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -25%

Xiaomi 13 Pro
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -11%

Motorola Moto E22i
77 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 87 €

Kommentit (5)

Taeco
Taeco

1

Ja eihän siinä mennykkään ku vuos... ja edelleen ikäloppuja 2.x liikenteessä pilvin pimein. Ei hyvä.

Vastaa
Taeco
Taeco

3

Tiesin. Ja tiedän myös, että kaikkia ICS:iäkään ei saada Jelly Beaniin. Ja se tässä onkin melko älytöntä. Liikenteestä löytyy alle kaksi vuotta vanhoja puhelimia, joissa on kolme vuotta vanha käyttöjärjestelmä. Ihan älytöntä.

Vastaa
Taalen
Taalen

4

On toki harmi etteivät kaikki valmistajat tuo puhelimiinsa päivityksiä kovin pitkälle ajalle, mutta toisaalta Android 2.3 on jo ihan kelvollinen käyttöjärjestelmä jossa ei ole sen suurempia puutteita, ja jos laite toimi sillä kelvollisesti uutena, tekee se todennäköisesti niin myös vähän iäkkäämpänä. Toki uudet versiot ovat parempia ja toimivat sulavammin, eikä uutta laitetta vanhalla versiolla kannata ostaa, mutta ei ole kyllä mikään katastrofi jos parin vuoden ikäinen laite vielä pyörii Gingerbreadillä. Ei siinä mitään suunnattomia puutteita ole jotka olisi pakko paikata. Aina voi jatkossa tukea paremmin päivitykset hoitanutta valmistajaa jos oman puhelimen kohtalo korpeaa - eikä siitäkään haittaa ole jos lähettää asian tiimoilta asiakaspalautetta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.