Pirkanmaalainen poika joutui sairaalaan kärähtäneen iPhone-laturin takia

16
Manu Pitkänen

Pirkanmaalainen poika joutui sairaalaan kärähtäneen iPhone-laturin takia
Ilta-Sanomien mukaan 13-vuotias pirkanmaalainen poika joutui yöksi sairaalaan tarkkailtavaksi saatuaan palovamman iPhone 5:n syttyneestä laturista. Poika laittoi yhdessä nuoremman serkkunsa kanssa iPhone 5 -älypuhelimen lataukseen. Puhelin ei lähtenyt lataantumaan ja hetken kuluttua laturin muuntaja syttyi palamaan. Pojan kerrotaan saaneen sähköiskun ja palovamman käteen.

Tapaus sattui viime viikon tiistaina. Viime viikolla kiinalaisen naisen kerrotaan kuolleen saatuaan sähköiskun puhuttuaan latauksessa olleeseen iPhone 5:een. Molemmissa tapauksissa kerrotaan olleen käytössä iPhonen alkuperäinen laturi. Tukes selvittää syytä laturin palamiselle pirkanmaalaisen pojan tapauksessa.

Global Times kertoi kiinalaisnaisen tapauksen uutisoinnin yhteydessä, että viime viikolla kärähti myös iPhone 4 -puhelin Kiinassa.Puhelimia on räjähtänyt tai kärännyt viime vuosina useisiin otteisiin. Taustalla on litiumioniakut, joita käytetään tunnetusti useissa elektronisissa laitteissa ja ne voivat ylikuumentua. Boeingin Dreamliner 787 -lentokoneissakin on ollut ongelmia litiumakkujen kanssa (eräässä tapauksessa akku syttyi tuleen). Vuonna 2009 kiinalainen mies kuoli kun hänen taskussaan ollut puhelin räjähti ja vahingoitti hänen kaulavaltimoita. Viime vuonna Defcon-tapahtumassa mukana olleen hakkerin taskussa ollut akku poltti reiän miehen takataskuun. Akku kuului Droid Bionic -puhelimeen, mutta tapahtumahetkellä akku ei ollut kiinni puhelimessa.

Aiemmin kesäkuussa raportoitiin sveitsiläisen naisen taskussa räjähtäneestä Samsung Galaxy S III -älypuhelimesta ja keväällä kärysi Nexus S -puhelin, jossa oli käytössä kolmannen osapuolen valmistama akku. Helmikuussa taas uutisoitiin miehen taskussa kärähtäneestä Galaxy Notesta.

Viime vuoden kesällä uutisoitiin vuorostaan valvontakameralle tallentuneesta tapauksessa, jossa iPhone alkoi kärytä porilaisen miehen taskussa. Kärynneestä Galaxy S III -älypuhelimestakin liikkui uutisia viime kesänä, mutta kyseinen tapaus osoittautui lopulta huijaukseksi (kastunutta puhelinta oli yritetty kuivattaa ulkoisella energianlähteellä).


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -42%

Honor X7a
69 € DNA
142 € BIGBOX.FI
229 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto E14 – hinta laskenut -34%

Motorola Moto E14
79 € Power
119 € Gigantti
119 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -20%

Motorola Moto G24
115 € BIGBOX.FI
143 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 143 €

Motorola Edge 50 Fusion – hinta laskenut -20%

Motorola Edge 50 Fusion
339 € Proshop
339 € Power
417 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 424 €

Kommentit (16)

delic
delic

4

On se jännä, että apple nimi on se mikä vasta ylittää uutiskynnyksen. Mutta näinhän se on aina mennyt, tästä tuleekin ihmisille tunne, että ne iPhonet on aina niitä mitkä on vikoja täynnä.

Viimeisen muutaman kuukauden aikana on syttynyt joku 4kpl galaxyja tuleen, mutta eihän sellasta tarvi uutisoida?

Viimeisin tapahtu viikko sitten http://axeetech.com/2013/07/13/a-burnt-...g/#.UeT6yHwaySM A burnt Samsung Galaxy S4 spotted, the owner claims that it catches fire while charging.


Tämä viimekuussa http://www.dailymail.co.uk/health/artic...-burnt-pig.html Exploding Samsung Galaxy phone leaves teenager with third degree burns and smelling like a 'burnt pig'

Vastaa
Taeco
Taeco

5

@1-2 Miksi kopioit pätkiä uutisesta ja linkkaat sivuille, joihin itse uutisesta löytyy jo linkki? Ei ole ensimmäinen kerta, kun vain kopioit uutisesta pätkiä ja lisäät omia välimerkkejä väliin antamatta mitään omaa sisältöä viestiin. Täysin tarpeetonta.

Anyway.... Eikä aikaakaan, kun EU keksii kieltää tällaiset akut... Saisivat muutenkin keksiä jotain uutta akuille, että niissä riittäisi virtaa edes joksikin aikaa. Prosessorit ja näytöt jo ihan tarpeeksi hyviä, sijoittakaa akkujen innovointiin, hyvät valmistajat!

Vastaa
Teknotuuletin
Teknotuuletin

7

@4 pysys poika pöksyissäs nyt. Apple on nyt ollut uutisissa koska eilinen uutinen johti kuolemaan ja tämänpäiväinen tapathui pienessä Suomen maassamme. Ulkomaillahan tuota sattuu koko ajan muuten.

Vastaa
delic
delic

9

@7 Jos iPhone käyttäjältä palaisi jalka, se olisi uutisoitu joka paikassa, kyllähän sen nyt tietää.

Vastaa
wipe2000
wipe2000

10

Onhan näitä ollut:

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194817...ongelmista.html
http://www.zdnet.com/blog/btl/nokia-rec...to-explode/5938
http://news.cnet.com/Dell-Exploding-bat..._3-6115710.html

Olisihan noita turvallisempiakin li-ion-kennokemioita olemassa, esim. LiFePo4 (joita turvallisuussyistä sähköautoissa monesti käytetään) mutta ilmeisesti nykyisten li-rautafosfaattiakkujen tehotiheys jää edelleen selvästi pienemmäksi kuin esim. kännyköiden litium-koboltti-akkujen, joten eipä sen kai väliä, jos nyt silloin tälläin joku lehtiin asti pääsevä vähän isompi vahinko sattuu...

Vastaa
Kaaro
Kaaro

11

iPhoneista uutisoidaan, koska ihmiset luulevat sen toimivan ongelmitta. Siksi siitä maksetaan niin paljon. Totuus on kuitenkin, että virheetöntä laitetta ei löydy.

Vastaa
Abcabc375
Abcabc375

12

Elikkä kiinalainen nainenhan oli saanut sähköiskun ollessaan kylpyhuoneessa märkänä ja vastatessaan iPhoneen joka oli ollut seinässä.

Vastaa
wipe2000
wipe2000

14

Niinpä. Siihen voisi vaihtaa kuvan siitä kylpyhuoneessaan alasti olevasta kiinalaisnaisesta, mielellään kuitenkin ENNEN puheluun vastaamista:) Klikkauksiakin tulisi takuulla enenmmän.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.