Puhelinvertailu paljastaa: Tässä on Nokian huominen SUURI julkistus

12
Manu Pitkänen

Puhelinvertailu paljastaa: Tässä on Nokian huominen SUURI julkistus
Puhelinvertailu paljasti pari viikkoa sitten Lumia 1020:n virallisen teknisten ominaisuuksien luettelon ennen puhelimen julkistusta, ja annamme nyt saman kohtelun Nokian huomiselle tuotejulkistukselle. Saimme tiedot luotettavaksi katsotulta lähteeltä.

Nokia kiusoitteli tänään julkistavansa huomenna kello 11.00 jotakin SUURTA. Kyseessä on Lumia 625 -älypuhelin, kuten monet terävät alaa seuraavat osasivat päätellä. Lumia 625:n LCD-näyttö on Lumia-malliston kookkain: 4,7 tuumaa. Aiemmissa malleissa näytön koko oli korkeintaan 4,5 tuumaa ja Lumia 600-sarjassa on rajoitettu vieläkin pienempiin näyttöihin: 3,7" (Lumia 610) ja 3,8" (Lumia 620). Lumia 625:n näytön resoluutio on 800x480 pikseliä. Kosketusnäyttöä voidaan käyttää myös hansikkaat kädessä.Lumia 625 tukee LTE-yhteyksiä. Puhelimessa on 1,2 gigahertsin taajuudella toimiva tuplaydinsuoritin, keskusmuistia 512 megatavua, kahdeksan gigatavua tallennusmuistia, seitsemän gigatavua SkyDrive-tilaa ja microSD-korttipaikka (max. 64 GB). Lumia 625:n sisältämiin palveluihin kuuluu Here Drive Beta, Here Maps, Here Transit, Nokia Music ja Smart Camera. Kamerassa on viisi megapikseliä ja se kykenee kuvaamaan 1080p-tasoista videota. Akku on 2000 milliampeerituntia.

Puhelin tulee saataville viidessä eri värissä. Osittain läpinäkyvät kuoret ovat vaihdettavat. Värivaihtoehdot ovat oranssi, kirkkaan vihreä, keltainen, valkoinen ja musta.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -25%

Xiaomi 13 Pro
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -11%

Motorola Moto E22i
77 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 87 €

Kommentit (12)

tataka
tataka

1

keskiluokan ja isommissa androideissa on se etu että resoluutio voi olla edes vähän parempi, kun taas windows phone 8 on joko alemmassa luokassa hyvä ja alemmassa keskiluokassa keskikokoisissa hyvä 800*480 mutta sitten hd pitäisikin olla kalleimassa luokassa, keskiluokassa ei ole kuin varsinkin isoissa liian huono 800*480 tai sitten muiden ominaisuuksien huonontaminen, tässä on hyvä lte mikä saattaa joillekin olla tärkeämpi kuin hd näyttö samassa hintaluokassa.

mutta 520 ja 620 lumian hinnoittelu on tosi hyvään väliin, androidvalmistajat tarjonneet aika paskaa samaan hintaluokkaan esim lumia 520 129 euroa melko moderni tuplaydin ja näyttis, 159 euroa huawei tuplaytimellä ja vanhalla näyttiksellä ja huonommalla kameralla. muuten aika tasavertaiset, paitsi nokiassa offline kartat, sekä sulavampi, johtuen huawein vanhasta näyttiksestä, muuten käyttöjärjestelmän edut käyttäjän mukaan.

edit ja huawein malli josta puhuin oli ascend y300 ja siinä onkin led salama jota ei ole 520 mutta vain 4 gigaa muisti(vs 520/620 8gigaa)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ativ @ (vahvistamaton)

2

Ketä tällaista ostaa!!. =)
Lelupuhelin suurella näytöllä!!. =)

Vastaa
Maluska
Maluska

4

Saisikohan Nokia jatkossa isoon lippulaivaluuriinsakin ison ja suurella ppi:llä varustetun näytön? Itsellä nyt Lumia 720 käytössä ja kelpo luuri on kyseessä, eikä itseä niin alhainen resoluutio haittaa. Saisi vaan tulla isommalla näytöllä näitä.

Muuten on Nokialaisista lähinnä negatiivista sanottavaa käyttöjärjestelmän suhteen. Symbianissa ja Androidissa ohjelmien moniajo on sulavampaa kuin Windows Phone 8:ssa. Harmittavasti caps lock puuttuu ja tekstin automaattista täydennystä ei saa pois päältä. Tietyt sanat joutuu kirjoittamaan kahdesti. Harmi, että Nokialla on näin keskeneräinen järjestelmä.

Ps. Mistä tuo 'ketä' on peräisin? Särähtää silmään ja korvaan.

Vastaa
Boss93
Boss93

5

@4 Ainakin omasta L800:sta löytyy Caps lock, kun napauttaa kaksi kertaa nopeasti putkeen Shiftiä ja automaattisen täydennyksen saa ainakin l800:ssa pois menemällä asetukset->Näppäimistö->kirjoitusasetukset-> Näpäytä lähes ylimpänä olevaa tekstiä, jossa lukee tällä hetkellä käytössä olevat näppäimistön kielet->Korjaa kirjoitusvirheet

Vastaa
Maluska
Maluska

6

Näinhän se olikin, toimintalogiikka vaan hieman toisenlainen kuin entisissä luureissa. Tuolle moniajolle ei vissiin mitään voi, se kun ohjelmien välillä vaihtaessa kertoo "jatketaan" ja jatkaa vasta jonkun ajan kuluttua. Ohjelmia myös häviää välillä taustalta. Aivan ongelmaton ei selainkaan ole, sulava käyttää, mutta välilehdet tämä usein lataa uudestaan. Kiitos sinulle kuitenkin nyt noista vinkeistä!

Vastaa
perhana
perhana

7

no jaa... jos tämä nyt sitten on se "SUURI" julkaisu, niin ehkä ihan hyvä että ei ole suuremmin ennakkoon hehkutettu, kyllähän tuo hieman halpis-mallilta vaikuttaa, ja ehkä sen sitä on tarkoitus tuolla resoluutiolla ja kameralla ollakkin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Matti19951 (vahvistamaton)

8

Android-nörttejä kiinnostavat ainoastaan puhelimen tekniset speksit, gigahertsit ja rammit.

Tavalliselle kännykän käyttäjälle on tärkeintä että puhelimen käytettävyys on hyvä. Android jumittaa ja lagaa jo silloin kun puhelimen kotiruutua vieritetään.

WP8 toimii sulavasti, myös nettiä selatessa. Tällaisista asioista tulee puhelimen hyvä käytettävyys ja siksi Android on menneen talven lumia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
puhjoht (vahvistamaton)

9

@8. Juuri näin.
@2. Ketä? Aivan hirveen näköistä ja kuuloista tuollainen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
JonneAntero (vahvistamaton)

10

@8

Noloa että Android Jonnet hehkuttavat puhelintensa gigahertsejä vaikka heidän kalliilla ostettu Android lagaa enemmän kuin halvat Lumiat :D

Vastaa
Henry1979
Henry1979

11

Android pellet jaksaa aina tosta resosta nillittää :D Eivät ole lumian (lumia 920) rutua tainneet livenä edes nähdä. Kaveri hommas samsungin ativ S windos luurin ja ekan kerran kun näin ruudun omin silmin hämmästyin kuinka siinä erottuu pikselit selvästi, mutta lumia 920 luurissa ei kyllä näe pikseleitä lainkaan. Kai se on toi super amoled tekniikkaa sellasta kuraa et tarvii olla yber ful hd resot ennen ku pikselit katoaa paljain silmin näkyvistä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jani @ (vahvistamaton)

12

Hinta: 220e ja muut verot päälle,niin taitaa hinta alkaa 3:lla!!. ;/

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.