Nokia esitteli isokokoisen ja edullisen Lumia 625:n

9
Manu Pitkänen

Nokia esitteli isokokoisen ja edullisen Lumia 625:n
Nokia on julkistanut tänään Lumia 625 -älypuhelimen. Eilisen "jotakin isoa" -kiusoittelun jälkeen Puhelinvertailu.com vuoti laitteen tarkat tekniset tiedot julkisuuteen, joten kovin paljoa uutta kerrottavaa puhelimesta ei enää tälle päivälle jäänyt.

Tekniset tiedot löytyvät Puhelinvertailun vuotouutisesta, mutta ohessa lyhyt kertaus jos ei eilen illalla sattunut olemaan koneen ääressä.

Lumia 625:ssä on suurin näyttö mitä on tähän asti Lumia-mallistossa nähty: 4,7 tuumaa. Näytön resoluutio jää kuitenkin vain 800x480 pikseliin, koska puhelin on suunnattu kuluttajille joilla ei raha polttele taskussa. Tuplaydinsuoritin tikittää 1,2 gigahertsin taajuudella ja keskusmuistia on 512 megatavua. Lumia 625 on markkinoiden edullisin LTE-yhteyksiä tukeva Lumia-puhelin. Tallennusmuistia on kahdeksan gigatavua (microSD-korttipaikan ansiosta laajennettavissa max. 64 gigatavulla). Puhelimessa on viiden megapikselin kamera.Aiempiin Lumia 600 -sarjan puhelimiin verrattuna Lumia 625 on myös ohuempi, mutta toisaalta myös painavampi (9,15 mm, 159 grammaa).

Laitteen veroton suositushinta on 220 euroa, ja sen arvioidaan tulevan myyntiin vielä kuluvan vuosineljänneksen aikana Kiinassa, valikoiduilla markkinoilla Euroopassa, Tyynenmeren ja Aasian alueella, Intiassa, Lähi-idän ja Afrikan alueella, sekä Latinalaisessa Amerikassa.

Päivitys. Lisätty maininta hinnan verottomuudesta, jota ei suomenkielisessä lehdistötiedotteessa kerrottu.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -25%

Xiaomi 13 Pro
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -11%

Motorola Moto E22i
77 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 87 €

Kommentit (9)

kranaatti
kranaatti

3

2@ ilmeisesti sillä verrataan aikaisempiin nokian puhelimiin, siihen verrattuna se on aika iso näyttö.

4G sijaan olisivat voinneet laitta vielä 3G:n joka sentään jotenki toimii. Muutenhan tuo on hyvä ja halpa älypuhelin. Sattuukohan olemaan kenties halvin isonäyttöinen älypuhelin tällähetkellä?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

6

@ kranaatti:

"2@ ilmeisesti sillä verrataan aikaisempiin nokian puhelimiin, siihen verrattuna se on aika iso näyttö."

Jutussa ei kuitenkaan puhuttu "aika isosta näytöstä" vaan "jättinäytöstä". On myös aika ontuvaa ajatella että jostain tuotteesta tai komponentista tulisi "jätti" vain sen vuoksi, että juuri kyseisellä valmistajalla ei aiemmin ole ollut valikoimassaan sen kokoista. Jos esimerkiksi tähän asti vain pikkukennoilla varustettuja kameroita tehnyt valmistaja tekee kameran, jossa on 4/3-kuvakenno, ei 4/3:sta sen myötä tule mikään jättikenno.

Eli kyllä se höpö-höpöksi luokittuu tuo YLE.fi:n "jättinäyttö".

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Samdungi (vahvistamaton)

7

Onhan tää halvempi kuin mikään sgs2 variantti (niissä muuten sama reso ja paljon huonompi prossa ja käyttis).

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
sorrynyttaas @ (vahvistamaton)

8

7@ Ja kooltaan,painoltaan suurempi "ikkunalelu puhelin". ;) Ihmettelen kyllä,että kuka ostaa halpaa 4,7 tuumaisella näytöllä varustettua ("hybridi") älytöntä puhelinta???.Tai no,ei se enään ole halpa,kun lisätään kaikki verot (tuonti,...) päälle!!.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
juhani59 (vahvistamaton)

9

Kommentit jättinäyttö sanasta on pelkkää isottelua pieniltä, keskittykää asiaan. Ostan tuon, se sopii kun on isompi näyttö pienemmällä resoluutiolla. Olenko ensimmäinen joka huomioi huonomman lähinäön omaaville suunnatun puhelimen, kosketusnäyttöisen siis. Heh, ei tietenkään suunnattu, mutta parempi vaihtoehto kuin pienempinäyttöinen 520, jonka kohtalo kahdesti esti ostamasta. Ja pankaa mielissänne sitaatteihin sopivia kohtia, vai haluatteko jatkuvasti "isotella", kuten joka palstalla näkyy teini-ironiaa? Naurua on riittänyt tyhjän nyhjääjistä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.