Ubuntu-puhelimen rahoitus vastatuulessa alkuinnostuksen jälkeen

5
Sami Koivunen

Ubuntu-puhelimen rahoitus vastatuulessa alkuinnostuksen jälkeen
IndieGoGo-palvelun rahoitusennätyksenkin kampanjan alussa rikkonut Ubuntu Edge -puhelin ei ole enää viime päivinä pysynyt vaadittavalla tasolla, jotta 32 miljoonan dollarin tavoitepotti toteutuisi tasaisella rahoitustahdilla.

Asiasta uutisoivan NextPowerUpin mukaan nykyinen rahoitustahti ei yksinkertaisesti ole riittävä tavoitesumman täyttymiseksi. Canonicalilla on kuitenkin mahdollisuus piristää kysyntää luomalla palveluun esimerkiksi lisää rahoituskategorioita samaan tapaan kuin viikko sitten.Edgen sisuskaluiksi on suunniteltu muun muassa vähintään neljää gigatavua RAM-muistia, 128 gigatavua tallennustilaa ja markkinoiden nopeinta prosessoria.

Näytön suojaksi yhtiö suunnittelee erittäin kestävän safiirilasin käyttöä. Käyttöjärjestelmästä on puolestaan tarkoitus tehdä samankaltainen työpöydän Ubuntu-Linuxiin verrattuna ja mahdollistaa näytön saumaton skaalautuminen ulkoisille näytöille.Viime viikolla Ubuntu Edgestä saatiin myös kuvamateriaalia, jossa laite paljastui kulmikkaaksi ja lähes painikkeettomaksi eleohjattavaksi puhelimeksi.

Kampanjaan voi osallistua IndieGoGossa ja rahoituksen onnistumista voi seurata täältä. Rahoitusaikaa projektilla on jäljellä vielä 23 päivää.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -17%

Realme 11 (5G)
256 € Bigbox
353 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 309 €

Motorola Moto G54 – hinta laskenut -16%

Motorola Moto G54
149 € Gigantti
179 € Veikon Kone
179 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 177 €

Realme 10 – hinta laskenut -16%

Realme 10
192 € CDON
229 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 228 €

Nothing Phone (2) – hinta laskenut -14%

Nothing Phone (2)
499 € Gigantti
579 € Bigbox
599 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 579 €

Kommentit (5)

pain83
pain83

1

Nuo aikaisemmat "edulliset" rahoitusvaihtoehdot on kuin märkä rätti päin kasvoja, jos nyt haluasi luurin hankkimiseen riittävät rahat pulittaa.

Vastaa
Sefriol
Sefriol

2

Voisihan sitä 600 dollaria puhelimesta maksaa, kun se on aika kovan tason spekseillä varustettu. Toisaalta sitten kun mennään yli 600 euron yli, niin asia onkin toinen. Varsinkin, kun tavaran saaminen siirtyy luultavasti vasta ensi vuoden puolelle. Maailma on voinut mennä aivan nurin kurin siinä ajassa.

Vastaa
wipe2000
wipe2000

3

En ole pahemmin seurannut, kuinka pitkällä tuon rautasuunnittelu on, mutta pelkästään kaikkien eri radio- ym. standardien vaatimien testien suoritus puhelimelle ja sen hiominen testien läpäisykuntoon vie ainakin puoli vuotta. Eli siitä vaiheesta, kun testilaitteet on valmiiksi koottu kuoriinsa, en alle puolen vuoden usko saatavan mitään kauppoihin tai käyttäjille asti.

Jos kuvat ovat oikeasti lähes lopullisesta testiversiosta, ensi vuoden alku voi olla realistinen. Mutta mikäli ollaan vasta vaiheessa , jossa "Edgen sisuskaluiksi on suunniteltu muun muassa" jotain, ensi kesäkin tekee tiukkaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.