Ubuntu Edge tarvitsee yli 23,5 miljoonaa dollaria 15 päivässä

8
Manu Pitkänen

Ubuntu Edge tarvitsee yli 23,5 miljoonaa dollaria 15 päivässä
Ubuntu Edge -älypuhelimen joukkorahoitushanke on edennyt puolimatkan krouviin, eli vielä on 15 päivää aikaa osallistua puhelimen rahoitukseen. Indiegogo-palvelun kautta on kerätty tähän mennessä noin 8,35 miljoonaa dollaria.

Ekstrapoloimalla keräyksen etenemistä näyttäisi siltä, ettei tarvittavaa 32 miljoonaa dollaria saada kokoon määräajassa. Projekti tarvitsee kunnon loppuspurtin päästäkseen tavoitelukemiin.

Edgen rahoitus käynnistyi vauhdikkaasti, sillä ensimmäisen vuorokauden aikana saatiin kokooon yli kymmenesosa tavoitteesta eli 3,4 miljoonaa dollaria. Sen jälkeen tahti on hidastunut.

Hankkeen tavoitteena on rakentaa teknisesti mahdollisimman edistyksellinen laite, joka lyö laudalta nykyiset lippulaivatuotteet. Suunnitelmissa on moniydinsuoritin, neljä gigatavua keskusmuistia, 128 gigatavua tallennustilaa, stereo-kaiuttimet, safiirilasilla suojattu kosketusnäyttö sekä piianodia käyttävä litiumioniakku. 4,5 tuuman näytön tarkkuudeksi on kerrottu 720p. Käyttöjärjelminä ovat Ubuntu ja Android.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -25%

Xiaomi 13 Pro
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -11%

Motorola Moto E22i
77 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 87 €

Kommentit (8)

Lumikki
Lumikki

1

Jotenkin asia ei innosta, kun takana on Canonical ja sivuilla oli seuraavaa:

"The Ubuntu Edge is the next generation of personal computing: smartphone and desktop PC in one state-of-the-art device."

Kuulostaa taas hieman Windows 8 touhulta jossa luullaan että PC-tietokoneet ja kännykät on sama asia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Metsästäjä (vahvistamaton)

2

Puhelin vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta. Speksit ovat ylivertaiset muihin puhelimiin verrattuna, ja hintakin juuri tänään laski: noin 530?:lla on mahdollista saada laadukas ja suorituskyvyltään erinomainen puhelin. Ja mikä parhainta, softa perustuu avoimeen lähdekoodiin, mikä näin vakoiluskandaalien jälkitunnelmissa tuntuu huomattavasti paremmalta vaihtoehdolta kuin applen, microsoftin tai googlen suljetut tietojen kähmintään valjastetut käyttöjärjestelmät.
---

"The Ubuntu Edge is the next generation of personal computing: smartphone and desktop PC in one state-of-the-art device."

"Kuulostaa taas hieman Windows 8 touhulta jossa luullaan että PC-tietokoneet ja kännykät on sama asia."

Edgen sivuilla selkeästi selitetään mistä on kyse; mikäli luuri kytketään HDMI liitännällä äyttöön, niin sitä voi käyttää täysverisenä pöytäkoneena. Puhelimen rauta riittää tähän mainiosti. Vastaavasti kännykkäkäytössä Edgen ei ole tarkoituskaan yrittää matkia pöytäkonetta, kuten edellinen kommentoija virheellisesti väittää.

Ohessa voi vertailla Edgeä muihin puhelimiin: http://icreateofx.co.uk/theedge.php

Vastaa
Lauzi
Lauzi

3

Ideana tämä Ubuntun kännykän ja PC:n yhdistäminen on parempi, kuin Microsoftin näkemys aiheesta. Metsästäjä vain taitaa unohtaa, ettei laitetta ole vielä olemassakaan, mikä tekee sen vertailemisesta muihin, tai kovin vuolaasta kehumisesta vähän vaikeaa.

Toivottavasti kuitenkin saadaan markkinoille ja päästään vertailemaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
abacaca (vahvistamaton)

4

Tarvitsee edelleen sen fyysisen QWERTYn.

Ja tietenkin ääkkösillä.

Vastaa
Lumikki
Lumikki

5

Lainaus:

Vastaavasti kännykkäkäytössä Edgen ei ole tarkoituskaan yrittää matkia pöytäkonetta, kuten edellinen kommentoija virheellisesti väittää.


En väitä mitään, sanoin että kuulostaa samalta touhulta kuin Windows 8. Siis Windows 8:n idea on että kännykässä, tabletissa ja PC:ssä on samankaltainen käyttöliittymä, vaikka kyse on täysin erillaisista laitteista.

Tarkoitat varmaan että lisälaitteilla kännykkää voi käyttää kuin PC:tä. Joka käytännössä siis tarkoittaa suurempaa näyttöä ja hiiri/näppäimistö juttuja. Käyttöliittymä on edelleen samantyylinen kuin se on siinä kännykässä ja suorituskyky myös.

Vastaa
Lauzi
Lauzi

6

@5 Ilmeisesti tuon laitten tarkoitus on bootata Ubuntun desktop versio, kun se kytketään jonkinlaiseen telakkaan, jossa on kiinni näyttö, näppis ja muut vermeet. Eli siinä olisi kaksi eri käyttöliittymää, yksi kännykälle ja toinen tietokoneelle.

Tehojenkin kai pitäisi riittää, vaikka hieman herättää skeptisyyttää, miten tuohon kokoon puristettu laite voisi pyörittää sulavasti PC käyttöliittymää ja mitään raskaampia ohjelmia.

Vastaa
akse
akse

7

Jep Ubuntun desktop versio tulee käyttöön kun sen laittaa kiinni telakkaan tms?

Ei noissa mobiilikäyttöliittymissä olisi mitään järkeä 10" isommissa laitteissa.

Vastaa
akse
akse

8

Jep Ubuntun desktop versio tulee käyttöön kun sen laittaa kiinni telakkaan tms?

Ei noissa mobiilikäyttöliittymissä olisi mitään järkeä 10" isommissa laitteissa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.