Neljä videotutoriaalia Nokian Pro Cam -sovelluksen käyttöön

3
Teemu Laitila

Neljä videotutoriaalia Nokian Pro Cam -sovelluksen käyttöön
Nokian Lumia 1020 ja erityisesti sen kameraa varten suunniteltu Pro Cam -sovellus julkaistiin kesällä, mutta suomalaiset joutuvat odottamaan puhelinten myyntiin tuloa vielä jonkin aikaa. Pro Cam -sovellus on kuitenkin tarjolla myös muihin Pure View -kameralla varustettuihin puhelimiin ja sen jakelu on jo alkanut Amber-päivityksen myötä.

Pro Cam tarjoaa huomattavasti enemmän säätövaraa, kuin mihin suurin osa puhelimilla kuvia näpsivistä on tottunut. Nokia on julkaissut YouTube-kanavallaan joukon tutoriaaleja, joissa Pro Camin eri säätöjä käydään läpi yksityiskohtaisesti. Osa ohjeista pätee lähinnä Luma 1020:n uniikkiin 41 megapikselin kameraan, mutta suurinta osaa voi hyödyntää myös Lumia 920:lla ja uudella Lumia 925:lla.

Parhaiten Lumia 1020:ssa toimii esimerkiksi mahdollisuus uudelleen rajata jo otettuja kuvia hyödyntäen koko 41 megapikselin sensorin tallentamaa valtavaa yksityiskohtien määrää.

Seuraavan videon aiheena on valotusaika ja ISO-arvo ja niiden suhde toisiinsa. Videolla esitetään miten valotusajan säätäminen vaikuttaa IOS-arvoon ja miten kamera opastaa käyttäjää potentiaalisesti huonojen asetusten kohdalla.Valokuvauksessa tarkennuspisteellä ja kuvassa tarkkana näkyvän alueen syvyydellä on tärkeä rooli kuvien tunnelmanluojana. Pro Cam sisältää manuaalisen tarkennuksen säädön, jolla tarkennuspistettä voi säätää portaattomasti ja kamera näyttää tuloksen koko ajan ruudulla.Neljännen videon aiheena on pimeäkuvaus, johon Pro Camin neljään sekuntiin yltävä pisin valotusaika sopii hyvin. Kuten videolla, käytössä on kuitenkin syytä olla jo jalusta, sillä edes kuvanvakain ei riitä neljän sekunnin valotusaikaan vapaalla kädellä.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
99 € Power
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -25%

Honor Magic Vs
1199 € DNA
1599 € Power

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Oppo A78 – hinta laskenut -21%

Oppo A78
218 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 276 €

OnePlus Nord CE 2 Lite 5G – hinta laskenut -15%

OnePlus Nord CE 2 Lite 5G

Alin hinta viikko sitten: 199 €

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
jghjhfukh (vahvistamaton)

1

"41 megapikselin sensorin tallentamaa valtavaa yksityiskohtien määrää."

808 Pureviewissä(jossa on isompi kenno kuin 1020:ssa), yksityiskohtien määrä suhteessa pikselimäärään on todella huono(~3100 LPH eli ~12,7 megapikseliä, resoluutiokartta löytyy gsmarenasta). Pienet linssit eivät pysty mahdottomiin.

"tarkan alueen syvyydellä"

Tarkoitatte varmaan syväterävyyttä?

Vastaa
Hegetarium
Hegetarium

2

Aina tulee näitä valittajia jotka keksii jotain moitittavaa... Ei tietenkään kaikki voi olla täydellistä? Olisihan se hienoa jos saisi tungettua kaikki järjestelmäkameran hienoudet 10,4mm paksuun koteluun johon pitää myös saada näyttö, akku ja muut älypuhlimeen tarvittavat, mutta se ei vain ole niin helppoa. Nokia on kuitenkin tässä tehtävässä paremmin onnistunut kuin mikään muu valmistaja, joten papukaijamerkinkin ansaitsisivat eikä nysvääjien ilkkuamisia!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.