Apple aloitti iOS 7 -käyttöjärjestelmän jakelun

11
Manu Pitkänen

Apple aloitti iOS 7 -käyttöjärjestelmän jakelun
Apple julkaisi eilen illalla iOS 7 -mobiilikäyttöjärjestelmän. Päivityksen tultua saataville useat iOS-laitteiden omistajat rynnistävät lataamaan sitä, mikä johti monien kohdalla virheilmoituksiin.

IOS 7 on Applen mobiilikäyttöjärjestelmän historian suurin päivitys ulkoasun puolesta. Fyysisiä esineitä jäljittelevistä graafisista elementeistä ja on siirrytty tasaisempaan, yksinkertaisempaan ja kevyempään suuntaan. Läpinäkyvyysefektit tuovat oman mausteensa käyttöliittymään. Ulkoasu-uudistuksesta huolimatta iOS 7 on toimintojensa puolesta samankaltainen kuin edeltäjänsä, eli kovin suurta opettelua sen käyttö ei pitäisi vaatia.

Uusi iOS tuo mukanaan ohjauskeskuksen, parannetun ilmoituskeskuksen, parannetun moniajon, uudistetut kamera- ja galleriasovellukset, AirDrop-tiedostonjaon, päivitetyn Safari-selaimen, uudistetun Sirin ja iTunes Radion (toimii Yhdysvalloissa).IOS 7 on saatavilla iPhone 4:lle, iPod touchille (5. sukupolvi) ja iPad 2:lle sekä näitä uudemmille laitteille. Vanhempien laitteiden kohdalla iOS 7:n ominaisuudet voivat olla karsitumpia.

IPhone 5s:n myötä Apple aloitti käyttöjärjestelmän uusimisen myös konepellin alapuolelta. Yhtiö on siirtämässä mobiiliekosysteeminsä 64-bittiseen aikaan.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A78 – hinta laskenut -21%

Oppo A78
218 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 276 €

Motorola Edge 30 Ultra – hinta laskenut -14%

Motorola Edge 30 Ultra
625 € CDON
730 € Hobby Hall
749 € Power

Alin hinta viikko sitten: 729 €

Apple iPhone 14 Pro Max – hinta laskenut -14%

Apple iPhone 14 Pro Max
949 € Teleoutlet
1249 € Elisa
1255 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 1109 €

Apple iPhone 14 Pro – hinta laskenut -13%

Apple iPhone 14 Pro
849 € Teleoutlet
999 € DNA
1079 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 979 €

Kommentit (11)

Japi73
Japi73

1

Pakko sanoa, että yöllä asennettuna pikaisesti mulkaistuna ruma ku per***e, vanhempi oli parempi. Miksi alareunaan kiinnitettyjen kuvakkeiden taustalle on pitäny laittaa toi ruma harmaa palkki? Ja tää näyttää paikoin ku oltais suunnittelupöydällä pelailtu hirsipuuta, tyyli muistuttaa kynällä piirreltyä ohutta hirsipuu-tikku ukko viritelmää. Ehkä tähänkin kohta tottuu, mutta huh huh

Vastaa
Jonahan
Jonahan

2

@1 "pikaisesti mulkaistuna ruma ku per***e, vanhempi oli parempi"

Odota muutama päivä, kyllä ne parannuksetkin sieltä osuvat silmään.

"Miksi alareunaan kiinnitettyjen kuvakkeiden taustalle on pitäny laittaa toi ruma harmaa palkki?"

Kiinnitettyjen kuvakkeiden taustalla on puoliläpinäkyvä palkki, jossa on vahva blurraus jos rauta riittää (eli alkaen 4S:sta tai 5:sta). Se voi sitten näyttää harmaalta tai vaikka sinertävältä väriliu'ulta riippuen minkälaista taustakuvaa käytät.

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

3

"parannetun moniajon"...

Mitään en mee moniajosta sanomaan, mutta viimeisimpien sovellusten näkymä on ainakin suoraan Windows Phonesta ryöstetty :'D

Vastaa
Jonahan
Jonahan

4

@3
Ihan totta, näkymä on varastettu WP:sta, joka varasti sen Meegosta, joka varasti sen WebOS:sta, joka varmaan varasti sen jostakin.

Mutta ne moniajon parannukset ovat enemmänkin pellin alla kuin siinä miltä käyttöliittymä näyttää.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

5

Pakko sanoa, että WP on ulkonäöllisesti vissiin niin onnistunut, että muut haluavat sitä kopioida. Sääli, että käyttis itsessään niin rampa. Mutta henkilönä, joka tykkää kovasti WP:n ulkoasusta, toivotan tervetulleiksi kaikki "matkijat".

Vastaa
Kalle76
Kalle76

7

Toi 3d on todella ärsyttävä, saako sen jostain pois? Muutenkin koko olemus muuttunut liian "karkkimaiseksi"..

Vastaa
Jonahan
Jonahan

8

@7
Itse taasen pidän erittäin paljon fyysisen tilan tunteesta, jonka uudet 3d- ja zoomauseffektit tuovat käyttöliittymään. Niitä tuskin saa kokonaan pois, mutta niiden määrää voi vähentää asetuksista.

General > Accessibility > Vision > Reduce motion

Ja flatimpi ulkoasuhan on vähentänyt visuaalista karkkia monesta paikasta. Ei ole enää nahkaa eikä tekonurmea. Eikä jokainen nappi ole feikki 3D.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mussee (vahvistamaton)

9

Mielestäni visuaalinen ilme meni roimasti huonompaan suuntaan. Aikaisemmin olin puhelimesta ylpeä, nyt se näyttää joltakin mikä on nostettu lasteni lelulaatikosta.

Todella outo linja visuaaliseen ilmeeseen sillä aiempi näytti vakavasti otettavalta ja ammattimaiselta. Tällaisen visuaalisen ilmeen omaavasta puhelimesta en tällaisia rahoja maksaisi. Katse suuntautuu Samsungin suuntaan...

Vastaa
Jonahan
Jonahan

10

@9 "Todella outo linja visuaaliseen ilmeeseen sillä aiempi näytti vakavasti otettavalta ja ammattimaiselta."

Makuja on tietenkin monia, mutta vähän vaikuttaa siltä, että vahvistamattomalla nimimerkillä on vastakohtapäivä. Jos olisit sanonut edes Lumia, niin olisin voinut uskoa. :)

Vastaa
Jonahan
Jonahan

11

@9 "Todella outo linja visuaaliseen ilmeeseen sillä aiempi näytti vakavasti otettavalta ja ammattimaiselta."

Makuja on tietenkin monia, mutta vähän vaikuttaa siltä, että vahvistamattomalla nimimerkillä on vastakohtapäivä. Jos olisit sanonut edes Lumia, niin olisin voinut uskoa. :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.