Samsung lisäsi muihinkin Galaxy-puhelimiin aluelukituksen (päivitetty)

14
Manu Pitkänen

Samsung lisäsi muihinkin Galaxy-puhelimiin aluelukituksen (päivitetty)
Uutisoimme eilen illalla Samsungin päätöksestä rajoittaa Galaxy Note 3 -älypuhelimen käyttöä aluelukon avulla. Sen takia Euroopasta ostettu puhelin ei toimi yhdysvaltalaisen SIM-kortin kanssa. All About Samsungin mukaan rajoite ei koske pelkästään Galaxy Note 3:a, vaan aluelukko löytyy muistakin Euroopassa myytävistä Galaxy-puhelimista.

Aluelukittujen laitteiden joukkoon kuuluu Note 3:n lisäksi Galaxy S3, S4, S4 Mini ja Galaxy Note 2. Rajoitus koskee vain niitä puhelimia, jotka on valmistettu heinäkuun 2013 jälkeen. Keväällä ostetuista puhelimista ei löydy aluerajoitusta. Aluerajoituksesta kerrotaan puhelimen myyntipakkauksesta löytyvässä lappusessa.Android Authorityn mukaan yhdysvaltalaiset Galaxy Note 3 -puhelimet ovat aluelukittuja. Vielä ei ole näyttöä siitä, että aluerajoitus löytyisi yhdysvaltalaisista Galaxy S3-, S4-, S4 Mini- tai Galaxy Note 2 -puhelimista.

Galaxy-puhelimien aluelukituksen voi purkaa ilmaiseksi, mikäli laitetta ei ole ehditty ottaa käyttöön. Puhelimen ostaminen ulkomailta on mahdollista, toisin kuin eilen uutisoimme, mutta se vaatii ylimääräistä työtä.

Operaattorit hierovat varmasti jo käsiään Samsungin aluelukkopolitiikan takia. Lukon vuoksi ulkomailla reissaava ei voi laittaa puhelimeensa paikallista liittymää, vaan hän joutuu maksamaan liittymän käytöstä (+verkkovierailumaksu) kotimaan operaattorille.

Päivitys. Samsung on selventänyt aluelukitukseen liittyviä tietoja. Yhtiön mukaan aluelukitut puhelimet pitää ottaa käyttöön saman myyntialueen SIM-kortilla, minkä jälkeen lukitus purkaantuu ja puhelimessa voidaan käyttää mitä SIM-korttia tahansa. Asiasta uutisoi myös Androidsuomi.fi.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

TCL 40R – hinta laskenut -34%

TCL 40R
119 € Power

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Nokia C12 – hinta laskenut -17%

Nokia C12
144 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 172 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -14%

Xiaomi 13
728 € CDON
811 € BIGBOX.FI
964 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 843 €

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ – hinta laskenut -12%

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
297 € BIGBOX.FI
410 € CDON
427 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 336 €

Kommentit (14)

JoniS
JoniS

1

Noin nyt varmistui sekin että sen voi purkaa, eli pikku patchi xda:sta ja sillä hyvä, mitähän meinasivat saavuttaa tuollakin.

Vastaa
perhana
perhana

2

Eiköhän tuossa tarkoituksena ole ehkä se, että voidaan alkaa vyöryttämään esimerkiksi Amerikan, Kiinan ja Intian markkinoille Galaxy luureja huomattavasti eurooppaa halvemmalla hinnalla, ilman pelkoa siitä että eurooppalaiset tilaisivat Samsunginsa halvemmalla vaikkapa Kiinasta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

3

Ei hyvä, vaikkei asia itseäni tällä hetkellä paljoa kosketakaan. Samsungin ratkaisusta voinee päätellä sen, että yhtiö kykenee tällä hetkellä tekemään puhelimia erinomaisella katteella, jos sillä on varaa myydä älypuhelimia "köyhemmille" markkinoille selvästi halvemmalla (olettaen että tämä on aluelukituksen syy). Katteen taso näkyy toki Samsungin matkapuhelinyksikön tuloksessakin.

Vastaa
tataka
tataka

5

@3 itse olen huomannut että samsung on saanut applemaisia piirteitä joka johtuu menestyksestä ja molemmilla yhtiöillä isot katteet.

itse kyllä tykkään että samsungilla on micro sd korttipaikan ja irrotettavan akun omaavia huippumallejakin mutta s4 jälkeen saattaa tulla joku muu kuin samsung, tulisipa nexus 5/6 kunnollinen niin olisi hyvä, alkanut ketuttaa androidvalmistajien päivitysten hitaus ja se ettei niitä tule ollenkaan.

itse pidän huonona että samsungilla on applen kanssa suurimmat katteet, no se korjaantuisi jos porukka minä mukaanlukien ostaisi muiden valmistajien tuotteita.

Vastaa
Kiedis
Kiedis

6

@Manu Pitkänen: On tosiaan syytä huomata, että aluelukitus koskee vain laitteen käyttöönottoa, minkä jälkeen laitteessa voi käyttää esimerkiksi reissussa paikallista SIM-korttia. Mm. Androidsuomi saanut virallisen vahvistuksen asialle.

Vastaa
perhana
perhana

8

@6
En tiedä mitä kautta kyseinen "virallinen vahvistus" asialle on tullut, mutta Samsung Germany on siis ilmoittanut näin:

"•If a user takes a new phone that hasn’t been yet activated to a country outside the home region, the user can unlock the phone at a local Samsung service partner for free."

Lausetta on kyllä tulkittu monin tavoin, mutta itse kyllä ymmärtäisin lauseen aivan kirjaimillesesti tarkoittavat sitä, että sen jälkeen kun laite on aktivoitu ostoalueen sim-kortilla, lukituksen voi purkaa ilmaiseksi paikallisessa Samsungin huoltopisteessä.

Ainakaan minun englanninkielen ymmärrykseni ei millään löydä tuosta lauseesta mainintaa siitä että lukituksen voi "helposti" itse poistaa, tai että se poistuisi automaattisesti kun laite aktivoidaan.

Vastaa
JoniS
JoniS

9

"•If a user takes a new phone that hasn’t been yet activated to a country outside the home region, the user can unlock the phone at a local Samsung service partner for free."

Jos käyttäjä vie uuden puhelimen MITÄ EI OLE aktivoitui "kotialueen" ulkopuolelle, hän voi avata sen ilmaiseksi Samsungin liikkeessä/valtuutetusta huollossa.

Tuo kyllä voi viitata siihen että lukitusta ei ole jos se on aktivoitui jo, mutta ei sitä suoraan sanota.

PS. Ei tosiaan ole lukion/amk englannin kielioppia alla ettei se välttämättä noin suomenneta.

Vastaa
perhana
perhana

10

Muista aiheeseen liittyvistä selityksistä päätellen itse ymmärtäisin tuon lauseen tarkoittavan että "jos käyttäjä ottaa käyttöön uuden puhelimen jota ei ole vielä aktivoitu kotialueen ulkopuoliseen maahan, käyttäjä voi purkaa lukituksen ilmaiseksi paikallisessa samsungin huoltoliikkeessä"

Näin päättelisin siitä että toisaalla samsung on selittänyt että laite pitää ensin aktivoida kotialueen sim-kortilla

Mutta joo.. samsungin eri maiden erilaisista selityksistä päätellen he eivät taida vielä oikein itsekkään tietää miten asian asiakkaille selittäisi.

Vastaa
hinuk
hinuk

11

miten sit jos käyttäjä vaikka suomessa tyhjentää puhelimensa täysin eli siis "wip+ettää", joutuisko usa tuliais samsungin sisällä käyttämään taas jotain verizonin korttia yai kiikuttamaan sen tuonne samsungin huoltoon.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ralle_ (vahvistamaton)

12

Jätetään Samsungin luurit kaupan hyllylle tällaisen perseilyn ja huonon softan vuoksi (luuresissa on paljon turhaa tauhkaa). Onneksi Jolla tulee pian markkinoille ja vapauttaa meidän rajoittuneisuuden kahleista.

Vastaa
perhana
perhana

14

@13
Miksi Nokia-puhelimen omistajan katkera tarvitsisi olla, eihän tuo typerä aluelukitus koske Nokia-puhelimia ;-)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.