Hän saa maailman ensimmäisen Jolla-puhelimen - katso kuva!

29
Jari Ketola

Hän saa maailman ensimmäisen Jolla-puhelimen - katso kuva!
DNA ja Jolla ovat järjestäneet Helsingin Kampin Narinkkatorille "Maailman hauskin jono" -tapahtuman, jossa ennakkovarauksen tehneet ja tilaisuuteen kutsutut pääsevät ostamaan ensimmäiset Jolla puhelimet. Tänään myyntiin tulee 450 puhelinta, jotka myydään nopeimmille Jollan ennakkovaraajille. DNA:n mukaan kaikki paikat tapahtumaan varattiin hetkessä.

Kiinnostus Jollaa kohtaan on ollut merkittävää koko maassa ja lanseeraustilaisuuteenkin saapuu ennakkovarauksen tehneitä Jolla-faneja ympäri Suomea. On todella upeaa päästä tekemään kaupat maailman ensimmäisen Jolla-ostajan kanssa

-- DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko


Ensimmäiseksi jonoon ehtineestä henkilöstä tulee samalla maailman ensimmäinen Jolla-puhelimen ostaja. Kirjoitushetkellä jonossa ensimmäisenä seisoo @JollaSuomen mukaan Henri Huttunen (@Kuuskutonen), jota Jollan lähettämässä kuvassa haastatellaan par'aikaa.
Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -25%

Xiaomi 13 Pro
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -11%

Motorola Moto E22i
77 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 87 €

Kommentit (29)

ArttuH5N1
ArttuH5N1

1

Kyllä PV.comin olisi pitänyt panostaa ja napata ensimmäinen paikka ;)

Mutta tosissaan. Toivon todella, ettei Jolla floppaa. Suomessa siitä on jaksettu puhua ja yllättävän moni tietää jotain Jollasta. Maailmalla tilanne taitaa olla merkittävästi heikompi. Toivottavasti tämä ensimmäinen malli menestyy. Saattaisin itsekin hypätä Jollan kelkkaan (Jollan jollaan?) sitten seuraavan mallin kohdalla.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

2

Puhelimesta ei todennäköisesti tule mikään suuri myyntihitti, mutta toivottavasti käyttiksestä tulee. Olisi hienoa nähdä laitevalmistajien omaksuvan Sailfish OS -käyttiksen Androidin rinnalle.

Vastaa
mckonen
mckonen

3

N9 käyttäneenä muut käyttikset tuntuvat kömpelöiltä, mutta Jollassa viellä lisäksi toimivat suoraan Anroidin sovellukset (N9ssä kaksoiskäynnistysvalikko), joten senkin puolesta varsin kiinnostava, tosin kamera ei kaiketi ole mikään huippu...

Vastaa
Ketola
Ketola

4

@1: Puhelinvertailun/AfterDawnin Juha on paikalla haistelemassa tunnelmaa, mutta jonoon meitä ei tällä kertaa saatu. Odottelemme laitetta testattavaksi suurella mielenkiinnolla.

@2: Android-yhteensopivuus voi jonkin verran ainakin erikoisempia kiinalaisvalmistajia houkutella kokeilemaan. Lisäksi "toiseen puolikkaaseen" olisi hauska nähdä jotain kekseliäitä sovelluksia. @Pyyny haaveilee QWERTYstä edelleen.

@3: N9 on itsellänikin palaamassa vuoden kestäneen Lumia 800 -kokeilun jälkeen käyttöpuhelimeksi. Ainakin mikäli Google-kalenterin synkronoinnin saa vielä toimimaan.

Vastaa
arivesa
arivesa

5

Toivotan onnea Jollan "henkilöille",mutta katsoessani ykkösen aamuteeveessä Pienimäen haastattelua,heräsi sääli.

Toimittajan asenne ja tiedot tuntui hölmöltä,ikäänkuin messiasta olisi odotettu tulevaksi,ja petytty jo etukäteen.(VAIN 450 kpl!)

Ei tule tuosta isoa varmaankaan,mutta tuottava myynti riittääkin pienelle.Jatko taitaa olla asiakkaiden päätettävissä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
abacaca (vahvistamaton)

6

Sitä parannettua N900:sta edelleen odotan.

Myös mahdollisuus asentaa Sailfish aiempiin maemo/meego-puhelimiin olisi jees.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
116564894516 (vahvistamaton)

7

Puhelinvertalu on aika lahjakkaasti välttänyt uutisointia Jollasta, joten en ihmettele etteivät oleet aktiivisena paikalla.

Ei sillä että joka nasausta pitäisi uutisoida, mutta jos vertaa mihin tahansa suomalaiseen mobiilisivustoon, niin täällä on eletty hiljaiseloa pitkään. Matkapuhelinfooruilla joku totesikin osuvasti, vapaa lainaus:


Ei sitä joka vuosi, vuosikymmen tai vuosisatakaan pääse todistamaan uuden puhelinvalmistajan (etenkään kotimaisen, toim. huom.), uudella käyttöjärjestelmällä olevan ensimmäisen tuotteen julkistusta. Jos suomessa jossain pitäisi alaa seuraavien olla innoissaan, niin tästä.

Mutta kuten sanottu, puhelinvertailua asia ei kauheasti kiinnosta. :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
surppi (vahvistamaton)

8

PV ei olekaan kovin laadukas portaali mobiiliuutisten seuraamiseen. Välillä uutisia puskee useita päivässä, välillä on päiväkausia hiljaista.

Ei taida AD:llä olla juurikaan intressejä tähän palveluun. Mobiiliblogi loppui, muroa ei vaan pysty seuraamaan ja mobiili.fi.. Voi herranen aika.
Laadukkaalle kotimaiselle olisi tilausta, joskin lukijoita varmasti niin vähän että kannattavaa toimintaa pelkällä mobiiliuutisoinnilla siitä ei saa.

Vastaa
pain83
pain83

9

@7
Se kenen leipää syöt, sen lauluja laulat...
Aika aktiivisesti täällä nuo Samsungin mainokset pyörinyt. Taannoin koko sivuston teema oli yksi iso Samsung luuri.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

10

@9: "Se kenen leipää syöt, sen lauluja laulat..." Eli varmaankin tarkoitat tuolla, että Puhelinvertailun uutiset ovat maksettuja mainoksia?

Vastaa
dRD
dRD

11

Lainaus:

Puhelinvertalu on aika lahjakkaasti välttänyt uutisointia Jollasta, joten en ihmettele etteivät oleet aktiivisena paikalla.

Kuten Ketola totesi, miehemme oli paikanpäällä ja tänään myös medialle tarkoitetussa testaustapahtumassa, jossa päästään käpälöimään luuria ekaa kertaa. Eilenhän media ei puhelimia saanut testailtavaksi, ellei sitten joku onnekkaista ostajista antanut hetken ostamaansa tuotetta kokeilla.

Lainaus:

Ei taida AD:llä olla juurikaan intressejä tähän palveluun.

Resurssien rajoissa. Toimittajia on neljä + päätoimittaja. Yksi on juuri par'aikaa lomalla Thaimaassa (palailee ensi viikolla), kaksi tekee sivutoimisena avustajana hommia ja opiskelut vievät valtaosan ajasta ja päätoimittaja on tämän ja ensi viikon lomalla. Eli nyt mennään yhden toimittajan miehityksellä, jolla katetaan 3 sivustoa.

Tätähän mä olen useampaan kertaan jankuttanut, mutta mainitsempas taas: uutisointitoimintaa tehdään käytännössä nollakatteella ja samaan aikaan 20-30% sivunäytöistä jää tuloutumatta, kun jengi käyttää mainosblokkauksia. Tuolla 20-30% saisi ainakin yhden vakitoimittajan lisää remmiin -> noin 100-150 uutista/artikkelia lisää kk-tasolla.

Lainaus:

Se kenen leipää syöt, sen lauluja laulat...

Aika väsynyttä. Tätä työtä ei 15 vuotta olisi voinut uskottavasti tehdä, jos mainonta vaikuttaisi sisältöön -- tai toisinpäin. Siitä kirjoitetaan, mistä on juttua ja silloin kirjoitetaan kun kirjoittajia on käytössä. Me ei edes tiedetä 9/10 ajasta kenen mainoksia meillä tulee seuraavalla viikolla pyörimään, mainosmyynnin kun hoitaa täysin eri firma.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

12

@dRD: Ihan uteliaisuudesta kysyn, kun olen aina ihmetellyt, että miten noista mainosbannereiden käytöstä maksetaan? Maksetaanko niistä klikkauksien vai latauksien perusteella? Vissiinkin latauksien, jos mainosblokkaukset vie noin suuren osan tuloista? Olen olettanut, että niistä varmaankin maksetaan klikkauksien mukaan.

Vastaa
dRD
dRD

13

@12: Pienen pienet sivustot saavat yleensä tulonsa klikeistä, mutta keskikokoiset ja sitä isommat (joihin AfterDawnkin kokonaisuutena kuuluu Suomessa) sivustot myyvät mainostilansa pääsääntöisesti näyttöpohjaisena.

Eli meidän tapauksessa mainostaja maksaa mainosten näkymisestä. Klikkauksia ei tarvita.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
PV:hen pettynyt (vahvistamaton)

14

Saman huomannut puhelinvertailu.comista, uusista puhelimista ei uutisoida tarpeeksi paitsi Samsungista. Tuntuu oudolta, että kukaan toimittajista ei ole lomalla tai kiireinen kun Samsung julkaisee jotain, mutta kun joku muu julkaisee on tämä valitettavan usein tilanne.

Nyt tilanne oli mielestäni etenkin erittäin surullinen, koska Nokia on kaatunut ja uusi Jolla olisi pyrkimässä täyttämään Nokian vanhoja kumisaappaita. Ei mitään hehkutusta täällä aiheesta. Kerrottiin vaan PV:n toimittajan olevan paikalla mutta eipä ole sieltäkään kuulunut mitään tänne. Olisi voinut panostaa vaikka jonkinlaiseen livelähetykseen paikan päältä.

Tämä oli mielestäni erittäin osuvasti sanottu: "Ei sitä joka vuosi, vuosikymmen tai vuosisatakaan pääse todistamaan uuden puhelinvalmistajan (etenkään kotimaisen, toim. huom.), uudella käyttöjärjestelmällä olevan ensimmäisen tuotteen julkistusta. Jos suomessa jossain pitäisi alaa seuraavien olla innoissaan, niin tästä."

Loppujen lopuksi kunnon hype ja hehkutus ylipäätään voisi tuoda Jollalle lisää näkyvyyttä ja taata sille parempia mahdollisuuksia päästä haasteellisille älypuhelinmarkkinoille. Mutta, jos sitä eivät tee edes suomalaiset itse niin miksi ulkomailla kiinnostuttaisiin aiheesta? Toki Jollan ja Sailfishin näytöt puhuvat sitten puolestaan tulevaisuudessa ja jos ne todetaan kyllin hyviksi kuullaan Jollasta varmasti jatkossakin. Kuitenkin olisin toivonut PV:ltä huomattavasti parempaa panostusta.

Vastaa
Lauzi
Lauzi

15

@14
"Nyt tilanne oli mielestäni etenkin erittäin surullinen, koska Nokia on kaatunut ja uusi Jolla olisi pyrkimässä täyttämään Nokian vanhoja kumisaappaita. Ei mitään hehkutusta täällä aiheesta. Kerrottiin vaan PV:n toimittajan olevan paikalla mutta eipä ole sieltäkään kuulunut mitään tänne."

Etusivulla on ihan kohtuu mittainen reportaasi em. tapahtumasta. Live lähetys kännykän julkaisutapahtumasta? Voi olla, että on tulleet elämän realiteetit vastaan, tuommoinen meinaan vaatii jonkin sortin kalustoa ja kameramiehen palkkaamista toimittajan lisäksi.

"Loppujen lopuksi kunnon hype ja hehkutus ylipäätään voisi tuoda Jollalle lisää näkyvyyttä ja taata sille parempia mahdollisuuksia päästä haasteellisille älypuhelinmarkkinoille. Mutta, jos sitä eivät tee edes suomalaiset itse niin miksi ulkomailla kiinnostuttaisiin aiheesta?"

Ei voi olla tietyn alan uutissivuston tehtävä nostaa yrityksiä ja varmistaa niille riittävää näkyvyyttä. Menisi usko koko sivustoon, jos alkaisivat kirjoittamaan hypeä firmasta, jolta on tullut tasan yksi tuote ulos.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
PV:hen pettynyt (vahvistamaton)

16

@15

Mutta se, että tieto ei tule tapahtumasta livenä, on mielestäni iso puute. Ja oliko jutussa haastatteluja ensimmäisiltä ostajilta, ei ollut? Luulisi olevan ihan perusjuttu.

Samsungille kuitenkin tarjotaan aina hypeä, joten eiköhän se uskottavuus ole jo muutenkin hyvin karissut pois.

Vastaa
harham
harham

17

Onkos tietoa milloin se Samsungin Tizen tulee jakeluun. Jolla ehti ennen paljon pienemmällä porukalla. Naljailevat kommentoijat voisivat myös kertoa mistä on ladattavissa heidän tekemiään super ohjelmia. Kehittäjät voisi ottaa mallia. Käsittääkseni Samsung käyttää muiden organisaatioiden tekemää käyttistä, oikaiskaa jos olen väärässä.

Vastaa
Lauzi
Lauzi

18

@16

Mitä puhelinjulkaisusta voi uutisoida livenä? Eikö kattava uutisraportti tapahtumasta pienellä viiveellä ole laadukkaampaa luettavaa, kuin joku muutaman minuutin välein päivittyvä "Nyt ensimmäinen kaveri sai puhelimen kouraan. Nyt niitä on jo kolmella ihmisellä. Nyt ne on loppu" tyylinen "live" seuranta.

Haastatteluja ensimmäisiltä ostajilta? Miksi kummassa? Ei muidenkaan puhelimien, tai puhelinvalmistajien kohdalla haastatella ostajia, ellei sitten kyseessä ole joku hullu, joka jonottaa pari viikkoa pakkasessa kaupan edustalla ja silloinkaan ei ole kyse itse laitteesta, vaan siitä kaverista, jolla on vapaa-aikaa ja intoa norkoilla siellä pakkasessa. Tuollaisesta haastattelusta saataisin irti vain jotain "Kyllä tätä on odotettu ja aivan sika siistiä, että sain tän luurin" kommentteja, jotka olisivat juurikin sitä turhaa katteetonta hypeä, koska noilla ostajilla ei tuossa tilanteessa voi olla mitään konkreettista kerrottavaa siitä laitteesta.

"Samsungille kuitenkin tarjotaan aina hypeä, joten eiköhän se uskottavuus ole jo muutenkin hyvin karissut pois."

Niin ja jos taas et tykkään Applesta, niin sitten tuntuu, että kaikki aina puhuu siitä ja hehkuttaa ihan turhaan, eikö ne tajuu että se on ihan tyhmä frima. Jos taas olet katkeroitunut, kun Nokia ei enää aikoihin ole valmistanut kaikkia luurejaan täällä Suomessa, niin alkaa suututtaa, kun suomalaiset edelleen lampaina määkii sen perään jne.

Jos vaan katsoisit uutisarkistoa ja vertailuja vähän taaksepäin, niin huomaisit, että täällä on ihan asiallisia uutisia valmistajaan katsomatta ja pohjaton hype loistaa poissaolollaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
seinaaja (vahvistamaton)

19

Teette mokkulan joka estää kontentin näkymisen jos adblock havaittu. Ei se mutta vaadi. jonnet jotka käyttää blockereita tuskin tuovat mitään lisäarvoa sivustollenne joten mahdollinen "jaloilla" äänestäminen tuskin paljoa haittaa.

Ei tarvitse kiittää.

Vastaa
arivesa
arivesa

20

Mikäs tässä nyt mättää,kuten näyttää? Minifirma on lanseerannut ekat harjoitelmansa pienellä volyymillä.Ei tuosta voi otsikoita repiä.

Jos homma etenee,kyllä uutisointikin lisääntyy.Voi myös kuolla kehtoonsa.Aika vasta näyttää.

Iso älyttömyys sensijaan on Newkia-viritelmä idässä.Kuin Jolla 2 tavoitteena,mutta vailla heidän eväitään.

Eikä mitenkään helpota se,että toimarina on taannoinen naapuri, talkkarinpoika Munkkivuoresta,Urpo Karjalainen.

Kuulemma pätevä muinoin Nokian edustajana.Nyt puuttunee pihvi?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
PV:hen pettynyt (vahvistamaton)

21

@16

Kyllä nuo vain maailmalla tuntuvat osaavan kirjoittaa hyvää live-raporttiakin tapahtumasta. Nythän PV:n kautta ei ollut edes luettavissa milloin julkistustilaisuus alkaa. Todella vähän infoa tapahtumasta etukäteen.

Samsungin-tapahtumista tuollainen live-seuranta on PV:stäkin löytynyt yllättäen.

Mielestäni kuluttajilta olisi hyvä saada haastatteluja ja kertoa heidän odotuksistaan laitteita kohtaan jne. Jollan kohdalla etenkin kun ihmiset, jotka niitä ostavat ovat tietoisia mitä ovat tekemässä.

Hyvä kuitenkin, että sinä olet tyytyväinen PV:n tarjontaan. Moni muu ei ole.

Vastaa
Lauzi
Lauzi

22

@21

Eipäs osunut silmään yhtäkään Samsung julkkarin live-seurantajuttua, voi tietty olla, että ne on vaan mennyt ohi. Kuluttajahaastatteluiden kärttäminen ennen kuin uunituoreeseen laitteeseen on edes saatu virtoja päälle ei edelleenkään palvele ketään muuta, kuin mokoman kohuhaastattelun tekijää ja sen laitteen valmistajaa, joten olen ihan tyytyväinen ettei moisiin mainospläjäyksiin tällä törmää.

Eikä se minulta ole pois, jos joku tykkää, tai ei tykkää jonkin sivuston sisällöstä, joskus olisi vain mukavaa lukea mielipiteiden perusteiksi muutakin, kuin sitä iänikuista "täälläkin aina" ja "kyllä muut tekee paremmin" -settiä ilman mitään linkkejä, tai esimerkkejä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Lauzihyvä (vahvistamaton)

23

@22

Juuri kun pääset sanomasta niin ironisesti Jollan ensikäyttöä koskevassa artikkelissa on kuva Jollan selainnäkymästä Afterdawnin sivuilla ja mikäs muukaan kuin Samsungin mainos täyttää puolet näytöstä. On selvää, että PV saa Samsungilta sponssia siitä, että Samsungista tiedottaminen pidetään korkealla tasolla ja muita valmistajia "sorsitaan".

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Nykynuorisoperustelu (vahvistamaton)

24

Tämä Lauzi voisi joskus olla kyseenalaistamatta kaikkea mitä sanotaan. Asiat voi olla totta vaikka sinä et olisi niitä omin silmin nähnytkään tai muuten vaan noteerannut ja hyväksynyt... En ymmärrä minkä takia jonkun pitäisi kaivaa sinulle Puhelinvertailu.comin arkistosta esimerkkejä Samsungin julkaisutapahtumista, etsi itse jos et usko.

Vastaa
Lauzi
Lauzi

25

Vain idiootti uskoo perustelemattomiin huhuihin ja väitteisiin, lisäksi yleisesti sen joka laukoo syytöksiä olisi hyvä pystyä laittamaan niille tueksi jotain muutakin, kuin vain omaa tunnetta ja tyhjää lätinää. Mutta eiköhän lopeteta turha puolin toisin nassuttaminen ja toivoteta hyvää joulunaikaa.

Vastaa
Ketola
Ketola

26

Todetaan nyt vielä kerran varalta, jos se on jollekin epäselvää: toimituksellista sisältöä ei voi ostaa Puhelinvertailuun, AfterDawniin tai Hardware.fi:hin. Se, että Samsung (ja Nokia) mainostavat sivustoillamme johtuu siitä yksinkertaisesta syystä, että ko. yritykset laittavat markkinointiinsa huomattavia summia rahaa. Uskallan väittää, ettei Suomesta löydy kovin montaa IT-alan sivustoa jolla ei Samsungin mainosta näkyisi.

AfterDawnin mainosmyyntiä hoitaa erillinen yritys, johon toimitus ei ole millään tavalla sidoksissa. PR-yhteydet hoituvat suoraan valmistajien PR-firmojen kautta kun taas mainosrahat kulkevat ihan eri reittejä.

Samsungin ja Nokian puhelimia testataan paljon siitä yksinkertaisesta syystä, että heiltä puhelimia saadaan testattavaksi. Kyllä Jollaakin ollaan kovasti kyselty, mutta testipuhelimia ei ole ollut tarjolla. Tästä ovat myös muut mediat kirjoitelleet. Puhelin on toki ennakkotilattuna meillekin ja siitä kirjoitellaan heti tarkemmin, kun laite saadaan hyppysiimme.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
abacaca (vahvistamaton)

27

@19: Tiedoksi että about jokainen internetin käyttäjä maailmassa käyttää adblockia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
feyric (vahvistamaton)

28

@28. Höpöhöpö. Itse vedän aika suurta saittia ja otanta on aika kattava viimeisen 3 vuoden ajalta.

Adblockaajat eivät meidän sivustoilla viihdy, eikä niitä siellä edes tarvita. Todennäköisesti sivuilla kuitenkin käyvät, joko ab disabloituna tai toisella selaimella = voitto!

Vastaa
perhana
perhana

29

@27
Eli ymmärrän asian niin, että esimerkiksi Jollaa koskevassa uutisessa ujutatte artikkeliin kuvan Jollan selaimesta jossa näkyvillä suurikokoinen Samsung Note-mainos ihan vaan siksi koska toimittajankin mielestä uutinen kaipaa mukaan pienen vinkin siitä että Jollan sijaan artikkelin lukijan tulisi kiinnittää huomionsa uuteen Samsung Note puhelimeen ja unohtaa mokomat Jollat, vaikka Samsung ei tätä piilomainosta ole varsinaisesti ostanutkaan.

Se mainoshan ei siihen artikkelin sisältöön todellakaan ole päätynyt toimituksen tietämättä mainosmyynnin mukana, ja kuvan ottaja tuskin on välttynyt huomaamasta että kuvan ottohetkellä siinä selaimella näkyy juuri Samsungin mainos ;-)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.