Apple patentoi kaarevan kosketusnäytön - odotettavissa kaareva iPhone?

8
Juha Tuppi

Apple patentoi kaarevan kosketusnäytön - odotettavissa kaareva iPhone?
Apple sai tiistaina patentin kaarevien kosketusalustojen ja -näyttöjen valmistustekniikalle.

Applen tuore patentoitu valmistustekniikka mahdollistaa kaarevat kosketusnäytöt, joiden muoto ei häiritse näytön kuvanlaatua, kirjoittaa asiasta raportoinut Apple Insider. Patentti koskee valmistustekniikan hyödyntämistä muun muassa näytöissä ja kosketusalustoissa.

Valmistustekniikan avulla voidaan valmistaa kaarevia kosketusnäyttöjä, joiden kosketusta havainnoiva pinta olisi myös kaareva tasaisen sijaan. Tällöin kaarevat näytöt on mahdollista saada tunnistamaan kosketus herkemmin.

Vaikka kaarevilla näytöillä varustetut LG:n G Flex- ja Samsungin Galaxy Round -älypuhelimet ovat jo herättäneet huomiota maailmalla, ei ole vielä tiedossa, aikooko Apple hyödyntää kaarevia kosketusnäyttöjä kaupalliseen tarkoitukseen. Ainakin Applella on nyt hallussaan teknologia, jolla se pystyy halutessaan pyrkimään kaarevien näyttöjen markkinoille.Patenttihakemuksen kuvamateriaalia on nähtävissä Apple Insider -sivustolla.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -17%

Realme 11 (5G)
256 € Bigbox
353 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 309 €

Motorola Moto G54 – hinta laskenut -16%

Motorola Moto G54
149 € Gigantti
179 € Veikon Kone
179 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 177 €

Realme 10 – hinta laskenut -16%

Realme 10
192 € CDON
229 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 228 €

Nothing Phone (2) – hinta laskenut -14%

Nothing Phone (2)
499 € Gigantti
579 € Bigbox
599 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 579 €

Kommentit (8)

ZZboy
ZZboy

2

Voi rähmä, Samsungin teollisuusvaikoilijat ovat taas olleet vauhdissa. Tuo Applen patentti pohjautuu 5 vuoden takaisiin Magic Mouse hiiri kehitelmiin ja patentti on laitettu hakuun 2010 ja tuli vasta nyt ulos. Mielenkiinnolla jään odottelemaan iVase kukkamaljakkoa, joka on myös puhelin tarvittaessa. Noh, ehkä se iWatch kaarevalla safiirilasi näytöllä saapuu kuitenkin ekaksi.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

3

@1
Onko nyt jossain todettu että Samsung tai LG käyttävät juuri kyseistä patentoitua valmistusmetodia? Jos näin on, tulee raha vaihtamaan omistajaa ja valmistusmetodit muuttumaan, ei sen ihmeempää.

Kuten ZZboy jo huomasikin, Apple jätti (julkisen) patenttihakemuksen jo kolme vuotta sitten, jos joku on sen jälkeen käyttänyt samaa tekniikkaa, on se ottanut laskelmoidun riskin siitä, että patenttihakemus menee läpi.

Patenttihakemuksista – etenkin Applen – tunnutaan uutisoitavan käsittämättömän hanakasti ja täysin harhaanjohtavilla otsikoilla. Mutta tähän ne klikkimainokset vievät mediaa.

P.S. Otsikossa on käytetty välimerkkinä väärää viivaa. Välimerkiksi soveltuva viiva ei ole yhdysviiva (-), vaan lyhyt (–) tai pitkä (—) ajatusviiva.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
hellhapens (vahvistamaton)

4

Apple patentoi varmaan väritkin,mitä saa käyttää käyttöjärjestelmän ikoneissa jne!!.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
camoon@ (vahvistamaton)

6

Eihän Apple ole saanut kyseiselle patentille päätöstä, että hyväksytäänkö se joten...vapaassa käytössä toistaiseksi ja Samsung voi hyödyntää ihan hyvin!.

Vastaa
ZZboy
ZZboy

7

Just oli puhetta tästä patentista tänä aamuna. Eli patentti on myönnetty äplelle ja se rajoittaa jonkun verran muitten valmistajien kykyä tuottaa esim. iWatchissa mahdollisesti käytettäviä ohuita kosketusherkkiä kaarevia (lasi)pintoja. Applen käyttämä valmistusprosessi näyttäisi olevan yhtäkkiä katsottuna ainoa mahdollinen, vrt. jos kattopellin 7 eri päällystys kerrosta pitäisi laittaa jo muotoiltuun peltiin verrattuna, että kerrokset pinnoitetaan tasaiselle levylle. Tuo patentti saattaa oli yksi ratkaisevimmista eduista Applelle iWatchin tuotannossa.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

8

@6
Luitkohan nyt varmasti saman uutisen, kuin me muut? Applelle oli nimenomaan myönnetty patentti, josta uutisessa puhutaan, vai mikä muu "päätös" vielä mielestäsi tarvitaan?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.