Samsung uudisti organisaatiotaan: Tavoitteena lopettaa Nokian kamerakuninkuus?

5
Manu Pitkänen

Samsung uudisti organisaatiotaan: Tavoitteena lopettaa Nokian kamerakuninkuus?
Korealaisen ETNewsin tietojen mukaan Samsung on uudistanut organisaatiorakennettaan yhdistämällä kamerayksikön langattomista laitteista vastaavaan yksikköön. Muutoksen tavoitteena on parantaa entisestään Samsungin älypuhelimissa käytettävää tekniikkaa.

Organisaatiomuutos ilmentää kuinka tärkeä osa-alue valokuvaus on mobiiliratkaisujen kannalta. Nokia on ollut edelläkävijä tällä alueella niistä päivistä lähtien kun matkapuhelimella on voinut ottaa kuvia. Tämän aseman se on pitänyt hallussaan aina näihin päiviin saakka ja Samsung havittelee sitä todennäköisesti nyt itselleen.

Aiemmin tänä vuonna Samsung yhdisti puhelimen ja kameran tuotetasolla Galaxy S4 zoomin muodossa. Jää nähtäväksi johtaako organisaatiouudistus tämänkaltaisten tuotteiden tulvaan vai hienostuneempien ratkaisujen kehittämiseen.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -25%

Honor Magic4 Lite
149 € Power
175 € CDON
199 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 199 €

Nokia C32 – hinta laskenut -21%

Nokia C32
105 € Dustin Home
149 € Hobby Hall
161 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 132 €

Xiaomi 12X – hinta laskenut -20%

Xiaomi 12X
545 € Hobby Hall
689 € Korhone.com
933 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 683 €

Xiaomi POCO F4 – hinta laskenut -20%

Xiaomi POCO F4
455 € Hobby Hall
565 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 565 €

Kommentit (5)

Anonyymi käyttäjä
Teemu_84 (vahvistamaton)

1

"Nokia on ollut edelläkävijä tällä alueella niistä päivistä lähtien kun matkapuhelimella on voinut ottaa kuvia. Tämän aseman se on pitänyt hallussaan aina näihin päiviin saakka"

Miten minä muistelen, että (Sony)Ericssonilla oli välillä sen aikasiksi vielä kovempia kameroita joissain malleissa, vai muistanko ihan väärin?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
bestbetter (vahvistamaton)

2

Nokia on ollut vasta Pureview-teknologian kehityksen jälkeen edelläkävijä,EI siis aina!.Odotellaan,että miten Samsung pystyy vastaamaan haasteeseen (ehkä jo Samsung Galaxy S5 "varianttimalleissa" tai Tizen-käyttöjärjestelmällä varustetuissa malleissa.Mutta silti "hatunnostoinen haaste" Samsungilta...!.

Vastaa
arcanix
arcanix

3

@1 Mulla on sitten taas sellainen muistikuva, että puhelinten kamerat ovat olleet aivan luokattomia niin Nokialaisissa kuin muissakin merkeissä viime vuosiin saakka. Semmosta magentaa ja vihreää alisaturoitunutta kökköä. Ehkä vuoden tai pari ollut ihan välttäviä kameroita puhelimissa

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Teemu_84 (vahvistamaton)

4

@3
Se että ne vasta nyt ovat päässeet pokkaritasolle ja osin ohi, ei tarkoita sitä, etteikö niissä ennenkin olisi ollut eritasoisia kameroita. Siksi käytin aiemmassa viestissäni termiä "sen aikaisiksi". Se on ihan turha verrata vanhaa putkitelkkaria ja uutta 4k littutöllöäkään keskenään, mutta sen sijaan niissä putkitelkkareissakin on aikoinaan ollut eroja.

Tuon eron vanhojen kännykkäkameroiden kuvissa näkee hyvin, kun katsoo vanhoja otettuja kuvia. Omat 6220c:llä otetut kuvat ovat paljon parempia, kuin E71:llä otetut. Vaikka kummatkaan eivät pärjää nykypuhelimille, voi niiden välillä silti nähdä selvän eron. Erityisesti pimeässä, 6220c:ssä xenon, E71 led, aivan tajuton ero arvaatte varmaan kumman hyväksi. Voin rehellisesti sanoa, että osassa uusistakin luureista on huonompi kamera, kuin tuossa 6220c:ssä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.