Samsung esitteli kaksi uutta Tizen-älykelloa

2
Manu Pitkänen

Samsung esitteli kaksi uutta Tizen-älykelloa
Samsung on esitellyt toisen sukupolven Galaxy Gear -älykellonsa. Viime syksynä esitellyn kellon seuraajaksi on tullut kaksi kelloa:Gear 2 ja Gear 2 Neo.

Gear 2:ssa kahden megapikselin automaattitarkenteinen kamera on sijoitettu kellon runkoon, eikä hihnaan kuten alkuperäisessä Gearissä. Tämän ansiosta kellojen hihnoja voi vaihdella kuten puhelimen kuoria. Kameralla voidaan kuvata 720p-tasoista videota. Uudessa Neo-mallissa ei ole lainkaan kameraa ja se on oikeastaan kellomallien ainoa ero. Kameran puuttumisen takia Neo on hieman kevyempi (55 g vs. 68 g).

Ohjelmiston suhteen Samsung on siirtynyt Androidista omaan Tizen-alustaan. Samsungin omien palveluiden lisäksi sovelluksia on tarjolla muutamilta yhteistyökumppaneilta. Kellon sanotaan olevan yhteensopiva useiden Samsung-laitteiden kanssa.

Alkuperäisen Gearin kohdalla kritiikki kohdistui erityisesti sen heikkoon akkukestoon. Akku on uusissa Gear-kelloissa hieman pienempi (300 mAh), mutta akkukeston luvataan olevan tyypillisessä käytössä kahden tai kolmen päivän luokkaa. Vähäisessä käytössä voidaan päästä kuuden päivän akkukestoon.Gear 2:sta ja Gear 2 Neosta löytyy gigahertsin suoritin, 1,6 tuuman AMOLED-näyttö (320x320 pikseliä) ja sykemittari. Kellot tulevat myyntiin huhtikuussa, mutta niiden hintoja ei vielä paljastettu. Gear 2 tulee saataville seuraavissa väreissä Charcoal Black, Gold Brown and Wild Orange. Gear 2:lle on myös kolme värivaihtoehtoa, mutta Gold Brown on korvattu Mocha Greyllä.

Alla olevissa kuvissa Gear 2 on ylempänä ja Gear 2 Neo alempana.
Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -25%

Xiaomi 13 Pro
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -11%

Motorola Moto E22i
77 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 87 €

Kommentit (2)

Jonahan
Jonahan

1

Käyttisstrategian kannalta aika mielenkiintoinen veto, mutta muuten nuo eivät kyllä jaksa kiinnostaa oikein lainkaan.

Kieltämättä eivät oikein muutkaan älykellot. Pebble voisi kiinnostaa, jos sillä olisi vähän enemmän käyttökohteita ja olisi hyvän näköinen, uusikaan ei oikein sitä valitettavasti ole.

Vastaa
wipe2000
wipe2000

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Käyttisstrategian kannalta aika mielenkiintoinen veto, mutta muuten nuo eivät kyllä jaksa kiinnostaa oikein lainkaan. Kieltämättä eivät oikein muutkaan älykellot.

Aika samaa mieltä, ainakin toistaiseksi. Varsinkaan ei kiinnosta vain yhden valmistajan puhelimen jatkeet. Sykemittarikäytössä, kuten vaikka http://www.adidas.fi/micoach-smart-run/G76792_500.html , hyöty sitten jo selvästi suurempaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.