Tyly tilasto: Samsungin sovelluksista ei juuri välitetä

5
Manu Pitkänen

Tyly tilasto: Samsungin sovelluksista ei juuri välitetä
Samsungilla on toimintaa vähän jokaisella teollisuuden alalla, jopa ohjelmistoissa, vaikkei yhtiö olekaan sovelluksilla mainetta erityisen paljon niittänyt. Korealaisyhtiö on kuitenkin muutaman viime vuoden aikana alleviivannut, että sen tulee lisätä panostuksia ohjelmistokehityksessä, jotta se voisi erottautua paremmin kilpailijoistaan.

Panostamiseen on aihettakin, mikäli Strategy Analyticsin tutkimusta on uskominen. Sen mukaan Samsungin omat sovellukset ovat lähinnä vähän käytettyä bloatwarea.

Yhdysvaltalainen Galaxy S3:n ja Galaxy S4:n käyttäjä viettää tutkimusyhtiön mukaan Samsungin omien sovellusten parissa alle 10 minuutin ajan (kuukaudessa). ChatOn-pikaviestimen parissa kuluu kuukaudessa aikaa keskimäärin kuusi sekuntia. Eniten käyttöaikaa, muutaman minuutin verran, keräävät S Memo -muistio ja S Voice -avustin.

Samat Galaxyn omistajat käyttävät sen sijaan Facebookia yli 660 minuutin ajan kuukaudessa. Instagramin käyttöön menee aikaa 151 minuuttia ja YouTuben katseluun 146 minuuttia.
Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -30%

Realme 11 (5G)
249 € Bigbox
388 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 353 €

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -28%

Motorola Razr 40 Ultra
699 € Verkkokauppa.com
699 € Power
699 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 968 €

Honor 90 Smart – hinta laskenut -28%

Honor 90 Smart
149 € Telia
189 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 206 €

Realme C33 – hinta laskenut -26%

Realme C33
103 € Bigbox
137 € Proshop
158 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Kommentit (5)

johku12
johku12

1

Omalla kohdallakin tämä huomattu. Sampan androidromi on esimerkiksi itselläni olevassa SIII niin täyteen tungettu, että muistia on yllättävän vähän käytössä itse ajetuille sovelluksille josta syystä sovellukset suljetaan taustalta herkästi. Vaihdon aosp romiin ja oikeastaan hieman kaipailen lähinä tuota s-voice toimintoa, joka tosin oli oletuksena kytketty pois päältä eli sekään ei tarpeetonta muistia varannut.

Vastaa
Quirzo
Quirzo

2

Itse hankin juuri S4 käytettynä ja kyllä tympii nuo bloatwaret. Onneksi niitä pystyy kytkemään pois päältä, vaikka poistaminen ei onnistu. Miten ihmeessä ne Samsungin tyypit ei tajua, että ihmiset ei halua tällaista roskaa.

Vastaa
Kiedis
Kiedis

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Quirzo:

Itse hankin juuri S4 käytettynä ja kyllä tympii nuo bloatwaret. Onneksi niitä pystyy kytkemään pois päältä, vaikka poistaminen ei onnistu. Miten ihmeessä ne Samsungin tyypit ei tajua, että ihmiset ei halua tällaista roskaa.

Eivätkö? Eihän S5:ssä ole juuri niitä karsittu ja tehty itse ladattavikso, eihän? Ostaisit uusinta, niin saisit haluamaasi.

Onhan siellä jotain turhaakin, mutta todellisuus lienee ison osan asiakkaista osaamattomuutta hyödyntää kyseisiä sovelluksia. Linkillä kuvat ja videot television ruudulle, toiselle puhelimelle tai läppärille, SideSyncillä (Android 4.4) -laitteesta peilattu kopio windows-koneen ruudulle, jolloin whatsapp-viesteihin vastataan ja puhelinta hallitaan suoraan koneelta, vaikka puhelimen ruutu on pimeänä, Smart Switchillä tietojen siirto vanhasta puhelimesta uuteen, smart cameralla kuvataan Samsungin kameralla etänä, jne. On siellä paljon hyödyllistäkin, mikä saa jatkamaan samassa leirissä.

Vastaa
rockknee
rockknee

4

"Korealaisyhtiö on kuitenkin muutaman viime vuoden aikana alleviivannut, että sen tulee lisätä panostuksia ohjelmistokehityksessä, jotta se voisi erottautua paremmin kilpailijoistaan."
No kyllähän samsung tossa on onnistunut; ei meinaan yhelläkään kilpailijalla oo yhtä paljon paskaa ängettynä vakio ROMiin :D ChatON, samsung apps, s suggest, game hub, video hub... list goes on. Mitä hemmettiä ne oikeen ajattelee? Tossakin on jo kaks sovelluskauppaa ja kukaan ei oikeesti käytä muuta ku google playta.

Vastaa
perhana
perhana

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti rockknee:

"Korealaisyhtiö on kuitenkin muutaman viime vuoden aikana alleviivannut, että sen tulee lisätä panostuksia ohjelmistokehityksessä, jotta se voisi erottautua paremmin kilpailijoistaan."
No kyllähän samsung tossa on onnistunut; ei meinaan yhelläkään kilpailijalla oo yhtä paljon paskaa ängettynä vakio ROMiin :D ChatON, samsung apps, s suggest, game hub, video hub... list goes on. Mitä hemmettiä ne oikeen ajattelee? Tossakin on jo kaks sovelluskauppaa ja kukaan ei oikeesti käytä muuta ku google playta.

Kylläpähän ne on Samsungilla tuon ihan ajatelleet... tällä täyteen ängetyllä paskalla jota ei saa poistettua saadaan se speksihirmu vuoden sisällä lagimaan senverran pahasti että saadaan taas uusi malli kaupaksi kun mainostetaan jälleen tehokkaampaa prosessoria ja superhyper-resoluutioista näyttöä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.