Miniopas: Näin paritat PlayStation-peliohjaimen Xperia Z3 -laitteen kanssa

3
Juha Tuppi

Miniopas: Näin paritat PlayStation-peliohjaimen Xperia Z3 -laitteen kanssa
Toivoisitko parempia kontrolleja Sony Xperia Z3 -laitteellasi pelaamiisi peleihin? Löytyykö sinulta myös PlayStation 3 tai 4 -pelikonsoli? Mikäli vastasit kyllä, ongelmaan on helppo ratkaisu: Xperia Z3 -laitteista löytyy nimittäin sisäänrakennettu tuki DualShock 3- ja DualShock 4 -ohjaimille.

Helpoiten laiteparin muodostaminen onnistuu PlayStation 4 -pelikonsolin DualShock 4 -peliohjaimella, joka käyttää avointa Bluetooth-yhteyttä laiteparin muodostamiseen, etkä näin ollen tarvitse ylimääräisiä kaapeleita toimenpiteeseen. PlayStation 3:n peliohjain on sen sijaan hieman mutkikkaampi tapaus: laiteparin muodostamisen aloitus vaatii lisävarusteeksi USB-kaapelisovittimen, joka ei kuulu Sonyn laitteiden pakkaussisältöön.


On-The-Go-tuella varustettu USB-kaapelisovitin.Kyseessä oleva sovitin on microUSB-urosliittimellä ja USB-naarasliittimellä varustettu OTG-kaapeli, jollaisia saa elektroniikkaliikkeistä alle kympillä ja netistä epäilemättä vielä halvemmalla. Muita toimenpiteeseen vaadittavia laitteita ovat tietysti Sony Xperia Z3 -laite, PlayStationin mukana tullut peliohjaimen lataukseen käytettävä USB-kaapeli sekä itse DualShock-peliohjain.

Aloita laiteparin muodostaminen avaamalla Xperia Z3 -laitteen Asetukset-valikko. Valitse valikosta Xperia-yhteydet, jonka alta löytyy DUALSHOCK 3/DUALSHOCK 4 -vaihtoehto. Napauta sitä, ja valitse sitten käyttämäsi peliohjain. Tässä vaiheessa ohjaustoiminto pyytää sinua kytkemään peliohjaimen Xperia Z3 -laitteeseesi. DualShock 4 -peliohjaimen kanssa riittää, että käynnistät laitteen ja muodostat laiteparin Bluetoothin välityksellä, mutta PlayStation 3:n peliohjaimen kanssa tarvitset edellä mainittuja kaapeleita.Mikäli olet siis parittamassa DualShock 3 -peliohjainta, tökkää nyt OTG-kaapelin microUSB-pää Xperia Z3 -laitteesi microUSB-porttiin ja liitä peliohjain OTG-kaapelin jatkoksi peliohjaimen USB-kaapelilla. Aktivoi sitten peliohjain PS-painikkeella, jolloin Xperia Z3 -laite tunnistaa peliohjaimen ja käynnistää Bluetooth-yhteyden. Paina Valmis-painiketta ja irroita johdot: voit nyt käyttää DualShock 3 -peliohjaintasi langattomasti mobiililaitteesi kontrolloimiseen! Kaikki Android-pelit eivät välttämättä tue PlayStationin peliohjaimia, mutta yleisesti ottaen pelit, joiden tiedoissa mainitaan tuki peliohjaimille, toimivat myös DualShock-ohjaimien kanssa.

Maininnan arvoinen on myös Sonyn PS4 Remote Play -sovellus, joka julkaistiin pari päivää sitten: jos sinulta löytyy PlayStation 4, etkä ole vielä testannut etäpelaamista Xperia Z3 -laitteellasi, kannattaa piipahtaa mitä pikimmiten Google Play -sovelluskaupassa!


Huomaathan myös, että paritettuasi DualShock-ohjaimen Xperia Z3 -laitteen kanssa ohjain ei enää ole paritettuna PlayStation-konsoliisi. Jos haluat käyttää ohjainta taas konsolin kanssa, sinun tulee kytkeä se USB-kaapelilla konsoliin ja muodostaa laitepari uudelleen. Tämä tietysti vuorostaan purkaa parituksen Xperia Z3 -laitteen kanssa.

Haluaisitko käyttää DualShock-peliohjainta Android-peliesi pelaamiseen, mutta et ole päivittänyt vielä Xperia Z2 -laitettasi uuteen Xperiaan? Ei huolta, Sony Xperia Z2 -laitteista löytyy myös tuki PS3:n peliohjaimelle, ja niiden parittaminen tapahtuu niin ikään yllä kuvatulla tavalla.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (3)

JoniS
JoniS

1

Erillisellä softalla saa aika moneen laitteeseen nuo ps3 ohjaimet ainakin liitettyä, 4 en omista niin en ole päässyt testaamaan.

Vastaa
arcanix
arcanix

3

Vielä kun lisäisivät vitan remote playlle ohjaintuen. Onnistuu kyllä jos kikkailee kahdella eri käyttäjätilillä, mutta tilien vaihto vitassa onnistuu vain muistikorttia vaihtamalla. Remote play on hieno toiminto, mutta yhtä tuskaa pelata niillä kontrolleilla mitä tahansa PS4 peliä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.