Arvostelussa Nokia Lumia 830

14
Arvostelu: Nokia Lumia 830
Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Sisällys

Liian kallis ollakseen halpa huippupuhelin

Kuka haluaa hyvää, mutta halvalla? Tietysti jokainen, tähän rakoon Microsoft yrittääkin ujuttautua vähän aika sitten kauppoihin saapuneella Lumia 830:llä. Markkinointiosastolla puhelimelle on keksitty herkulliselta kuulostava edullinen high-end-puhelin -kuvaus.

Mutta onko Lumia 830 todella sitä, mitä sen luvataan olevan: halpa ja huippuominaisuuksilla varustettu älypuhelin. Otimme siitä selvää.

 • Mitat:
 • 139,4 x 70,7 x 8,5 mm
 • Paino:
 • 150 g
 • Näyttö:
 • 1280 x 720 pikseliä (noin 296 PPI), 5”
 • Suoritin:
 • Qualcomm Snapdragon 400 (neljä ydintä, 1,2 GHz)
 • RAM:
 • 1 Gt
 • Tallennustila:
 • 16 GB, microSD
 • Kamera:
 • 10 MP, optinen kuvanvakain / 0,9 MP etukamera
 • Akku:
 • 2200 mAh
 • Yhteydet:
 • LTE, 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, NFC
 • Järjestelmä:
 • Windows Phone 8.1 Update (Lumia Denim)
 • Muuta:
 • Nano-SIM, kuulokeliitin, USB 2.0

Design

Ulkonäöllisesti Lumia 830 muistuttaa läheisesti Lumia 930:tä. Puhelimen takakuori on valmistettu Lumioille tyypilliseen tapaan polykarbonaatista, joka yhtyy puhelimen reunoja koristavaan metalliseen kehykseen. High-end-tuntumaa vahvistaa myös maltillisesti kaarevoitettu näyttölasi.

Ulkonäöllisesti Lumia 830 muistuttaa läheisesti Lumia 930:tä.

Ulkonäöstä puhuttaessa ei voi olla mainitsematta takapuolta hallitsevasta suuresta kameraelementistä, jolla yritetään selvästi luoda mielikuvatasolla yhteyttä kamerapuhelinten kuninkaaseen, Lumia 1020:een. Kysymys ison mustan lätkän sopivuudesta muutoin melko solakkaan puhelimeen jakaa varmasti mielipiteitä, mielestäni Lumia 930:n designia olisi kannattanut noudattaa loppuun asti.

Tarkalla silmäilyllä Lumia 830:stä löytää muutamia muitakin eroja sen esikuvaan verrattuna. Takakuori on esimerkiksi Lumia 830:ssä irrotettavaa sorttia, joten SIM-kortin paikka on sijoitettu sen alle. Lumia 930:ssä SIM-kortille oli varattu paikka puhelimen yläreunasta, mutta Lumia 830:ssä samaan kohtaan on laitettu microUSB-portti. Ratkaisu osoittautuu kömpelöksi, kun latauksessa olevalla puhelimella vastaa puheluun (allekirjoittaneella on paha tapa käyttää älypuhelinta "lankapuhelimena").

Toinen hieman kömpelö valinta löytyy äänenvoimakkuus- ja virtapainikkeiden sijoituspaikoista. Painikkeet on sijoitettu oikealle kyljelle reunaan, minkä takia virtapainike on oikeakätiselle hankalassa paikassa (kuten Lumia 930:ssäkin). Suosittelisin käyttämään puhelimessa kaksoisnäpäytysherätystä.

Käyttöjärjestelmä

Lumia 830 on Microsoftin yksi ensimmäisistä Windows Phone 8.1 Updatella varustetuista puhelimista. Kesällä jakeluun päässeeseen Windows Phone 8.1:een verrattuna tuore käyttöjärjestelmäversio sisältää esimerkiksi aloitusnäytölle luotavat kansiot, joihin voi ryhmitellä sovelluksia omien mieltymysten mukaisesti. Kansion luonti onnistuu yksinkertaisesti raahaamalla sovelluskuvakkeen toisen sovelluksen päälle.

Windows Phone 8.1 Updatessa on myös niin sanottu sovellusnurkkaus, jonka avulla sovellusten käyttöoikeuksia voi hallita salasanojen avulla. Perheen pienimmät eivät siis pääse käsiksi OneDriveen tallennettuihin dokumentteihin, vaikka heille antaisikin luvan pelata puhelimella.

Käyttöjärjestelmässä on lisäksi muutamia vain Lumia-puhelimille tarkoitettuja ohjelmistoekstroja (Lumia Denim). Ekstrat näkyvät toistaiseksi lähinnä monipuolisempana vilkaisunäyttönä (Glance Screen), johon saa nyt näkyviin esimerkiksi säätiedot. Suurin osa ektroista on osa Lumia Camera -ohjelmaa (korvasi Nokia Cameran), mutta sen jakelu ei ole vielä alkanut (ohjelman nimi vaihtui jutun kirjoituksena aikana, mutta uusia ominaisuuksia ei ole tuotu vielä käyttäjien ulottuville).

Lumia Camera sisältää lukuisia parannuksia sovelluksen nopeuteen ja uusien algoritmien ansiosta hämärässä otettujen valokuvien kuvanlaatu on aiempaa parempi. Kamerasovelluksesta löytyy mahdollisuus ottaa HDR-valokuvia sekä niin sanottu Moment Capture -sarjakuvaustila, jossa tallennettavan valokuvan voi valita lyhyestä videopätkästä (high-end-malleissa video kuvataan 4K-tarkkuudella, mutta Lumia 830:ssä video on Full HD -tasoista). Maininnan ansaitsee myös erittäin kätevältä vaikuttava Dynamic Flash -ominaisuus, joka mahdollistaa salaman ja ympäristön valon suhteen säätämisen jälkikäteen.

Uusien ominaisuuksien lisäksi käyttöjärjestelmään näyttää päässeen muutamia bugeja. Windows Phone on kantanut mainetta kevyenä käyttöjärjestelmänä, joka toimii sulavasti raudalla kuin raudalla. Tämä on tullut itsekin todettua useampaan kertaan, mutta Lumia 830:ssä vastaan tuli poikkeuksellisen paljon jähmeyttä.

Ensimmäisenä vastaan tuli Internet Explorerin äärimmäisen verkkainen tekstinsyöttö. Pahimmillaan dawn.fi-tekstin ilmestymistä osoiteriville saa odottaa kaksi kolme sekuntia kirjoituksen loppumisesta. Krooninen haitta tämä ei kuitenkaan ole, mutta parin viikon testin aikana tekstinsyöttö on hidastellut useamman kerran ilman mitään havaittavaa syytä.

Pientä hidastelua on havaittavissa myös ilmoituskeskuksen avaamisen aikana. Voimakkaampaa nykimistä näkyi joidenkin pelien kohdalla (kuten Benji Bananas Adventuresissa, kyse voi tietysti olla jostakin epäyhteensopivuudesta).

Toinen isompi ärsytystä herättävä "ominaisuus" on äänenvoimakkuuden säätäminen tilanteessa, jossa puhelimessa on kiinni kuulokkeet ja avoinna on esimerkiksi MixRadio tai jokin peli. Mikäli äänenvoimakkuutta nostaa tai laskee useamman pykälän kerralla, ei puhelin osaa oikein päättää muuttaako se media + sovellukset -voimakkuutta vai kuulokkeiden äänenvoimakkuutta. Tämän seurauksena koko järjestelmä jäätyy muutamaksi sekunniksi.

Hidasteluiden takia Lumia Denimistä jäi kuva keskeneräisenä markkinoille päästetystä käyttöjärjestelmästä. Ohjelmistovirheille mikään softa ei tietenkään ole immuuni ja onneksi ne pystytään korjaamaan päivitysten avulla.

Tekniikka

Kameraa lukuun ottamatta Lumia 830 ei varsinaisesti häikäise raudallaan, mikä käytännössä selittääkin sen miksi Microsoft on pystynyt tuomaan kalliimmista Lumioista tuttuja kamerarautaa näinkin edulliseen puhelimeen.

Suorittimena käytetään Qualcommin 1,2 gigahertsin kellotaajuudella tikittävää neliytimistä Snapdragon 400 -piiriä, jollaiseen törmää Android-puolella esimerkiksi alle 200 euroa maksavassa Moto G:ssä. Keskusmuistia Lumia 830:een on laitettu gigatavun verran. Ohjelmien lataantumista saa aina hetken aikaa odotella, mutta muutoin rauta täyttää Windows Phonen vaatimukset (kun unohdetaan edellä mainitut ohjelmistopuolen ongelmista aiheutuvat hidastelut). Vaativia mobiilipelejä pelaavien tarpeita 830:n rauta ei kuitenkaan oikein täytä.

Lumia 830:ssä on hyvä viisituumainen 720p-näyttö, jota on parannettu "Nokialle" ominaiseen tyyliin ClearBlack-tekniikalla sekä tarkemmin määrittelemättömällä "luettavuusparannuksilla auringonvalossa". LCD-näytön pikselitiheys on 296 PPI, joten erillisten pikseleiden havaitsemiseksi normaalin käyttöetäisyyden päästä ei onnistu ihan helposti.

Näytön kokoonpanolaatu kärsii samasta ongelmasta kuin muutamat muutkin keskihintaiset puhelimet: kovemman painalluksen seurauksena näytölle ilmestyy useita aaltoilevia pisteitä, joita on saattanut nähdä esimerkiksi tietokoneen näyttöä painaessa. Corningin Gorilla Glass 3 -suojalasi taipuu painallusten seurauksena sen verran, että lasi pääsee koskettamaan näyttöä ja aiheuttaa LCD-paneelissa havaitun aaltoilun. Tavanomaisessa käytössä lasi ei kuitenkaan taivu niin paljoa, että ilmiötä pääsee tapahtumaan.

Kuten todettua, Lumia 830:ssä on LCD-näyttö. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että puhelin tukee niin sanottua vilkaisunäyttöä. Sen avulla kellonajat ja ilmoitukset näkyvät näytöllä puhelin ollessa lukittuna (ominaisuus puuttuu Lumia 930:stä). Lumia Denim -käyttöjärjestelmä tuo peliin mukaan myös säätiedot.

Lumia 830:ssä on irrotettava takakuori, jonka alle on piilotettu SIM-kortin ja akun lisäksi microSD-kortinlukija sekä langattoman latauksen mahdollistava johdinsilmukka. MicroSD-korttipaikka on vilkaisunäytön ohella Lumia 830:n suurimmista eduista high-end-malli Lumia 930:een.

Kaiuttimen Microsoft on sijoittanut fiksunoloisesti Lumia 830:n takakuoren alareunaan. Kuori kaareutuu reunaa kohti samassa kohtaa, joten kaiuttimelle jää sopivasti ilmatilaa kovilla laskupinnoilla. Kaiuttimessa löytyy hyvin potkua kovan melun tuottamiseen, mutta matalat taajuudet se jättää toistamatta. Tämän vuoksi kaiuttimen kautta kuunneltu musiikki kuulostaa kolkolta.

Teknisesti Lumia 830 ei erotu edukseen kun sitä verrataan edellisen generaation lippulaivoihin, jotka Android-puolella tarjoavat viisituumaista Full HD -näyttöä ja Snapdragon 800 -suoritinta. Lumia 925:ssä rauta on lähempänä 830:tä, mutta hinta on 925:n eduksi.

Kamera

Lumia 830:n kameran testaaminen tässä vaiheessa tuntuu vähän tyhmältä, koska Microsoft on jo luvannut korvata nykyisen Nokia Camera -ohjelman parannetulla Lumia Cameralla. Ohjelmistopäivityksessä kameraa on hiottu nopeammaksi ja uusilla algoritmeilla pitäisi pystyä ottamaan parempia kuvia heikoissa valaistusolosuhteissa. Nopeuspäivitys on erityisen tervetullut, sillä Nokia Camera käynnistyy turhan hitaasti Lumia 830:ssä.

Lumia 830:ssä on 10 megapikselin kenno, jonka videokuvaus- ja hämäräkuvausominaisuuksia on parannettu optisella kuvanvakaimella ja ZEISSin kuusilinssisellä optiikalla (aukkoluku f/2,2). Optinen kuvanvakain on puhelimen ehdottomasti tärkein ominaisuus, sillä sitä on aiemmin nähty vain kalliimmissa Lumioissa – kuvanvakaimella varustetun Lumian tai Androidin saa tietysti edullisemminkin, jos katselee vanhempia puhelinmalleja (esim. Lumia 925 ja Nexus 5).

Optista kuvanvakainta hyödynnetään Lumia 830:ssä yhtä rohkeasti tai tietyissä tilanteissa rohkeammin kuin esimerkiksi iPhone 6 Plussassa. Valotusajat ovat molemmilla puhelimilla otetuissa kuvissa samaa luokkaa samoissa olosuhteissa. Videokuvauksessa Lumia 830:n optinen kuvanvakain suoriutuu yhtä mallikkaasti kuin tuplasti kalliimmassa Galaxy Note 4:ssäkin.

Lumia 830:llä otetuista kuvista tulee hämärässä kuvatessa korkean ISO-arvon ansiosta kirkkaita, kuten Microsoft puhelimen esittelytilaisuudessakin demosi. Puhelimella otetuissa kuvissa on myös havaittavissa sinertävyyttä, mihin tulee toivottavasti korjaus Lumia Cameran myötä. Kennon dynamiikkaa koetteleviin kuviin on ainakin tulossa parannusta, sillä Lumia Camera sisältää (vihdoin!) HDR-tilan.

Yhteenveto

Lumia 830 on kokonaisuutena "ihan hyvä" keskihintaiseksi älypuhelimeksi, mutta nykyhinnoilla (n. 365 euroa) se ei ole kilpailukykyinen, minkä takia sen olemassa ololle on vaikea nähdä päteviä perusteita. Microsoft on toisin sanoen hinnoitellut itsensä pihalle.

Miksi luoda "edullinen high-end-puhelin", kun edellisen generaation high-end-mallit ovat edelleen myynnissä edullisemmin hinnoin? En näe Lumia 830:ssä niin paljoa edistysaskeleita, että olisin valmis maksamaan siitä kymmeniä euroja enemmän kuin Lumia 925:stä. Nexus 5:kin on edullisempi kuin Lumia 830:tä ja tarjoaa edistyksellisempää rautaa sekä Androidin ansiosta laajemman sovellusvalikoiman.

Jos on kuitenkin tykästynyt Windows Phoneen ja kaipaa edistyksellisempää rautaa, kääntyisin silloin mieluummin Lumia 930:n puoleen – sen hintaa leikattiin juuri sadalla eurolla. Muutaman kympin hintaero on mielestäni satsaamisen arvoinen.

Lumia 830:tä jää ikävästi nykyisten ja vanhojen high-end-mallien väliin, eikä sen hinta ole kumpaankaan suuntaan enää perusteltu. Jos hinnasta saisi esimerkiksi satasen pois ja vanhat high-end-mallit häviävät markkinoilta, alkaisi Lumia 830 kiinnostaa jo aivan eri tavalla.

"Hinnoitteluongelman" takia Lumia 830:lle on vaikea antaa enempää tähtiä kuin 2 / 5.

Nokia Lumia 830

Käyttäjien kokemukset ja kommentit (14)

Happokala
Happokala

1

On muuten häikäisevää tämä teidän layouttaus näissä arvosteluissa. Millä työkaluilla / CMS:llä tämä sivusto pyörii vai onko omaa tuotantoa?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iKnow_ (vahvistamaton)

2

"Painikkeet on sijoitettu oikealle kyljelle reunaan, minkä takia virtapainike on oikeakätiselle hankalassa paikassa (kuten Lumia 930:ssäkin)"

Mitä ihmettä? Nehän on juuri ne kaikista parhaat sijoituspaikat. Peukalolla osuu helposti. Varsinkin ylälaidassa oleva virtanappi on kaikista huonoin mahdollinen sijoituspaikka.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ruuuberst (vahvistamaton)

3

En kyllä tykkää tästä puhelinvertailun tavasta käyttää hintaa näin suurena arvosteluperusteena. Hinnan perusteella näköjään tähänkin annettu todella alhaiset pisteet puhelimelle, jossa ei näköjään ole juuri muita puutteita kuin näytön resoluutio. Ja koska hintaa kuitenkin alennetaan kohta julkaisun jälkeen satasella, niin koko arvostelu muuttuu turhaksi.

Arvostelussa oli myös kiinnitetty huomiota aika hämmentäviin epäoleellisuuksiin kuten:

"Näyttöä kovasti painaessa tulee häiriöitä"
Öh, aivan niin, tulee kaikkiin puhelimiin. Äkkiseltään testattuna ainakin iphone 4s:ään, lumia 920 ja lumia 930:aan.

"Kömpelö virta- ja äänenvoimakkuusnappien sijoittelu"
Mitä ongelmaa oikean laidan virtanapissa oikein on? Näppäinasettelu on ollut sama kaikissa lumioissa jo monta vuotta ja mielestäni hyvä ratkaisu jättää vasen puoli kokonaan tyhjäksi pitelyotetta varten.

"Kaiutin ei toista matalia ääniä kovin hyvin"
Jälleen kerran, mikäpä kännykkä toistaisi?

Vastaavasti taas arvostelusta on jätetty pois aika oleellisia faktoja:

- Akkukesto, mielellään testattuna eikä pelkällä mutulla
- Näytön pikselien asettelu
- Näytön laatu noin yleisesti
- Rakenteen laatu, nitiseekö ja onko yleisfiilis premium vai Galaxy 5:sen tyyliin muoviämpäri.
- Antennin kuuluvuus
- Puhelun äänenlaatu
- yms.

Elikkä, käyttäkää vähän enemmän aikaa näihin arvosteluihin, varsinkin testeihin ja olisi kiva nähdä vähän ominaisuus-akkukesto-näyttö vertailutaulukoita muihin saman segmentin puhelimiin.

Vastaa
Uppokala
Uppokala

4

Pitää nyt kuitenkin muistaa, että Puhelinvertailu ei testaa puhelimia vaan kirjoittelee niistä lähinnä "mustatuntuu" juttuja. Tällaisen jutun voi siis kirjoittaa ihan omasta päästänsä, eikä puhelinta tarvitse edes oikeasti käyttää. Mukaan voi vielä heitellä kaikkia vanhoja ennakkoasenteita ja korostaa omia henkilökohtaisia mieltymyksiä olivat ne sitten kuinka typeriä tahansa. Jos kaveri pitää Applea tai Androidia ylivertaisena niin tottakai tämä kannattaa laittaa arvostelemaan Windows puhelimia ja päinvastoin. Jos Pitkänen on itseopiskellut kirjoittelija joka ei saa palkkaa, ei häntä voi vaatia olemaan puolueeton tähtijournalisti joka kirjoittaisi puuolueettomia arvosteluita. 3000 suomessa työskentelevän exnokialaisten muroihin kannattaa myös kusta aina jos on mahdollista ja jos otsikkoon saa hyvän klikkauskoukun. Se on kaikkien ja varsinkin Puhelinvertailun etu jos kaikki 3000 irtisanotaan mahdollisimman nopeasti ja maastamme loppuu vähäkin työnteko älypuhelinten parissa. Camoon hei jos jätkät ei osaa pistään edes virtaliitintä oikeaan päähän puhelinta, että Manu tykkäisi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ruuuberst (vahvistamaton)

5

Nyt kun olen vähän tutkinnut tarkemmin 830:n saamaa vastaanottoa, niin kyllä tästä arvostelusta paistaa läpi ennakko-asenne tai katkeruus. Muilla testisivustoilla 830 saa 4/5 tähtiarvioita.

Lisäksi Suomalainen Digitoday taas sanoo arvostelussaan, että:

Lainaus:

"Johtopäätöksenä on myönnettävä, että Microsoft on onnistunut Lumia 830:n hinnoittelussa hyvin. Noin 380 eurossa pyörivä hinta on mainio saavutus, kun ottaa huomioon edeltäjämalli 820:n maksaneen toissa vuonna myyntiin tullessaan noin 500 euroa. 830 on teknisesti paljon kehittyneempi ja samaan aikaan yli satasen halvempi, mitä on syytä pitää onnistumisena."

Eli toisen suomalaisen arvostelun mielestä hinnassa ei ole mitään ongelmaa.

Aikamoisia mielipidepieruja täällä Puhelinvertailussa näköjään.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ruuuberst (vahvistamaton)

6

Nyt kun olen vähän tutkinnut tarkemmin 830:n saamaa vastaanottoa, niin kyllä tästä arvostelusta paistaa läpi ennakko-asenne tai katkeruus. Muilla testisivustoilla 830 saa 4/5 tähtiarvioita.

Lisäksi Suomalainen Digitoday taas sanoo arvostelussaan, että:

Lainaus:

"Johtopäätöksenä on myönnettävä, että Microsoft on onnistunut Lumia 830:n hinnoittelussa hyvin. Noin 380 eurossa pyörivä hinta on mainio saavutus, kun ottaa huomioon edeltäjämalli 820:n maksaneen toissa vuonna myyntiin tullessaan noin 500 euroa. 830 on teknisesti paljon kehittyneempi ja samaan aikaan yli satasen halvempi, mitä on syytä pitää onnistumisena."

Eli toisen suomalaisen arvostelun mielestä hinnassa ei ole mitään ongelmaa.

Aikamoisia mielipidepieruja täällä Puhelinvertailussa näköjään.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti iKnow_:

"Painikkeet on sijoitettu oikealle kyljelle reunaan, minkä takia virtapainike on oikeakätiselle hankalassa paikassa (kuten Lumia 930:ssäkin)"

Mitä ihmettä? Nehän on juuri ne kaikista parhaat sijoituspaikat.


Ei täälläkään oikein avautunut tuo oikeakätisyys ongelma, kyse ei ole tabletista, niin tuo nappihan on oikeankäden peukalon käyttö alueella. Se millin sitä tarvii on "lukitsemiseen".

Kai kyse jostain nurkurin päivästä, sillä seuraavan

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti "juttu":

Kuten todettua, Lumia 830:ssä on LCD-näyttö. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että puhelin tukee niin sanottua vilkaisunäyttöä.


LCD kyllä tarkoittaa aivan muuta, varsinkin aktiivinäytöissä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
vänskä (vahvistamaton)

8

Joo ei vakuuta tämä arvostelu yhtään. Hommasin tuon puhelimen vasta ja olen ollut todella tyytyväinen, eikä itselläni hinta ollut paha kun maksan kympin kuussa. vertasin 930 kymppiseen kaupassa ja tämä vain tuntui paremmalle kädessä. Kamera on minulle riittävän hyvä -> enemmän kuin mitä osasin toivoa :D n9:stä siirtyessäni tähän niin ei voi muuta kuin kehua tätä luuria. en enää palaisi mistään hinnasta vanhaan puhelimeen sen verran sutjakkaasti mikkisofta pyörii ja akkua riittää vielä päivän päätteeksi. Sovelluskaupasssa on lähes kaikki tarpeellinen mitä tarvitsen. noh polarin flow appi uupuu, mutta eipä sekään suuresti haittaa, kun ei se estä käyttöä. Hyvä luuri kaikin puolin ja tätähän sai jo muutaman kympin havemmalla kuin mitä jutun "allekirjoittanut" mainitsi hinnaksi. Muutoinkin hieman naiivia selostaa että hinta on joku ongelma ja että 930:n hinta on tippunut satasella, kun puhelinta on vasta toimitettu ensimmäisille asiakkaille. Lienee selvää että tämänkin hinta laskee merkittävästi muutaman kuukauden sisällä. Takakuoren irroitus ja samalla vaihtomahdollisuus on vain pelkkää plussaa ja sim kortin piilotus kannen alle on hyvä juttu. Laturin paikka on tietty huono, mutta sehän ratkeaa langattomalla latauksella eiks juu? Ainakin n9 verrattuna loistava uudistus tuo langaton lataus.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Noeijaksa (vahvistamaton)

9

Useamman tästä puhelimesta luetun arvostelun perusteella kyseessä on laite, jonka voisin hankkia - ainut vika on vain se, että isommalla RAM- ja tallennusmuistilla, paremmalla kameralla ja huippumallin imagolla varustettu 930 on hinnassa niin lähellä, että se taitaa viedä kuitenkin voiton. Summa summarum, Lumialla on tämän mallin suhteen hinnoitteluongelma, jonka suhteen 930:n alentunut hinta on suurempi syy kuin se, että tämä olisi sinänsä muuten liian kallis ominaisuuksiinsa nähden. Jos hintaongelma poistuu, puhelin muuttuu olennaisesti kiinnostavammaksi.

Vastaa
jaska_70
jaska_70

10

Kokeilkaas käyttää Lumia 830:ssä isoa muistikorttia, jossa on paljon tiedostoja ja sitten kameraa tai katsoa valokuvia. Ei mene kuin Strömsössä. Puhelimen rauta tukee sitä, mutta softa ei. En ymmärrä mihin käyttöön 128GB kortti on tarkoitettu?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
raikulipoeka (vahvistamaton)

11

Menin erehdyksissä ostamaan tämän luurin ja siinä on sama "vika" kuin työ-Lumia 925:ssakin eli värinä on täysin onneton teholtaan. Olen missannut vaikka kuinka monta viestiä ja puhelua, koska värinä heikkoudessaan ei tunnu ollenkaan puhelimen ollessa housuntaskussa.

Oli pakko siirtyä takaisin Androidiin ja Huaweihin, jossa sentään vibra toimii kunnossa ja koko jalka tärisee kun puhelu tulee kun luuri on äänettömällä.

Miksi näidin ei saada kunnon vibraa?

Vastaa
Jakele
Jakele

12

...josko arvion kirjoittaja on saanut kokeilla parempiakin luureja, niin sellasten jälkeen tällainen vaatimattomampi voi kyll tuntua surkeelta oikeesti.
Joku vertas tän kameraa kolme vuotta vanhaan N9:n kameraan, juu...u. Silloin 2011 ei kamerohin kiinnitetty vielä nykyisenlaista huomiota. Se oli vähän niinku mukana vaan. N9:ssä oli muu käyttömukavuus ja toiminnallisuus tärkeimpiä asioita, jotka on vielä nytkin huippuluokkan oivalluksia.
Käytän silloista Nokian N9:ä vieläkin työpuhelimena, mutt en enää privaattipuhelimena. ...kamerat ja muutkin toiminnot ovat kehittyneet sen ajoista mukavasti ...tosin hinnatkin...

Ps. Huh, huh - on se vaan niin hellanveitin rumaan laatikkoon tungettu!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
lumialumia (vahvistamaton)

13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jakele:


Käytän silloista Nokian N9:ä vieläkin työpuhelimena, mutt en enää privaattipuhelimena. ...kamerat ja muutkin toiminnot ovat kehittyneet sen ajoista mukavasti ...tosin hinnatkin...

Uudempi ei välttämättä aina ole parempi. Tähän mennessä parhaat kännykkäkamerakuvat olen saanut Lumia 800:lla, 720:n kuvassa on selvästi enemmän vääristymiä ja valkotasapaino-ongelmia, ja uudemmissa 5/600-sarjalaisissa taas kuva vaikuttaa selvästi suttuisammalta. Toki 800 oli esittelynsä aikaan kallis malli, ja sisälsi laadukasta tekniikkaa, vaikka ylijäämät myytiinkin lopulta uuden os-version painaessa halvalla (eli raudan kustannuksiin nähden varmaan tappiollisesti) ulos.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jepajuudas (vahvistamaton)

14

Google on lopettanut Nexus5:n valmistuksen ja saatavuus on jo nyt heikko.

Lisäksi puhelimen saa monesta paikkaa alle 300e:llä.

Arvostelu vaikuttaa kuukauden julkaisunsa jälkeen entistäkin asenteellisemmalta.

Vastaa

Kokemuksia tästä tuotteesta? Kommentteja arvostelusta? Kerro!

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.