Honor 6:n näytönsäästötilalla lisäpotkua vaivatta

17
Jari Ketola

Pienellä jipolla lisätehoa Honor-luureihin
Käyttötestissämme oleva Honor 6-puhelin kätkee asetuksiinsa mielenkiintoisen näytönsäästö (Screen saving) -tilan, joka lupaa pidempää akkukestoa, matalampaa käyttölämpötilaa ja parempaa suorituskykyä näytön tarkkuutta laskemalla.

Käytännössä näytönsäästötila pudottaa näytöllä esitettävän kuvan resoluution Full HD -tasosta (1920x1080) HD-tasoon (1280x720), jolloin näytöllä näkyvien pikselien määrä putoaa yli 50%. Eroa tarkkuudessa on paljain silmin kuitenkin vaikea havaita 5" näytöllä. Paremmasta suorituskyvystä ei siis joudu välttämättä maksamaan kovaa hintaa.Näytön resoluution pudottaminen vaikuttaa suoraan myös testituloksiin. AnTuTu-testissä indeksi nousi lähes 5% (40762 pisteestä 42764 pisteeseen) GPU-suorituskyvyn kasvun myötä (n. 10500 pisteestä n. 13500 pisteeseen). Käyttöliittymän tai sovellusten nopeuteen muutoksella ei kuitenkaan ollut merkittävää vaikutusta – suuntaan tai toiseen. Vaikutusta akkukestoon ei ennättänyt muutaman päivän aikana vaihtelevassa käytössä huomata, mutta ainakaan huonompaan suuntaan se ei kääntynyt.

Päivitys 11.11.2014 klo 17:40: Korjattu uutisen primääriotsikko muodosta "Pienellä jipolla lisätehoa Androidiin" muotoon "Pienellä jipolla lisätehoa Honor-luureihin". Alkuperäinen otsikko antoi virheellisesti ymmärtää, että ominaisuus löytyy kaikista Androideista, mikä ei ollut jutun tarkoitus. Tarkoitus oli tuoda esiin Huawein käyttämä näppärä kikka, jota myös muiden valmistajien soisi hyödyntävän.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (17)

Anonyymi käyttäjä
androidiin (vahvistamaton)

2

Androidin vakio-ominaisuusko. Ei satu silmään Nexus-puhelimestani? Liekö harhaan johtava otsikko?

Vastaa
samfin
samfin

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti androidiin:

Liekö harhaan johtava otsikko?

Vastaan ylläpidon puolesta. :) Tiedän jo vastauksen nimittäin. Harhaanjohtavilla otsikoilla haetaan ainoastaan mahdollisimman monta klikkausta. Kuultu jo niin monesti niin vanha tarina jo. :)

Kyllä LG:ssäkin (g3) voisi olla varaa hiukka pudottaa resoluutiota tehon lisäykseen niin että ei huomaa. Mutta tuskin taitaa olla valittavissa.
Toisaalta, tarvitseeko... Ei mielestäni.

Vastaa
mcmopo
mcmopo

4

En kyllä ymmärrä tätä AD:n nykymenoa. Ennen sivu oli hyvä uutisten julkaisija ja asiallinen. Mutta nykyään sivulla näkee vain pelkkää paskaa. Harhaanjohtavia otsikoita ja satoja ohitettuha uutisia. Nykypäivänä katson enemmän englannin kielisiä sivuja jotka on simppelit ilman mitään turhuuksia ja tuottaa uutisia paljon paremmin kuin tämä suomipuoli. Harmi vain että muron lisäksi ei hirveästi ole suomenpuolellla kilpailua tämänkaltaisista sivuista.

Vastaa
dRD
dRD

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mcmopo:

En kyllä ymmärrä tätä AD:n nykymenoa. Ennen sivu oli hyvä uutisten julkaisija ja asiallinen. Mutta nykyään sivulla näkee vain pelkkää paskaa. Harhaanjohtavia otsikoita ja satoja ohitettuha uutisia.

Pahoittelen, jos tältä tuntuu. Toisaalta väitän, että asiallisten ja good olde uutisten määrä ei ole laskenut laisinkaan vuosien mittaan, kokonaismäärä on vain kasvanut kattamaan myös muita aihealueita kuin aiemmin.

Uutissivustonkin on teknologia-alalla pakko kokeilla myös aiheita, joita se ei ole aiemmin juuri käsitellyt, tai jämähdetään paikoilleen. Jos uutisoisimme samoista aiheista kuin 1999-2001, olisimme todennäköisesti maailman paras MP3- ja videoteknologian uutispalvelu, mutta viikkolukijoita palvelulla olisi arviolta 3kpl.

Harhaanjohtavista otsikoista toki haluamme rakentavaa palautetta, jos pahoitatte mielenne jostain otsikoinnista. Toki tässäkin täytyy muistaa, että kukin uutisjuttu tarvitsee tietyn määrän lukijoita ollakseen meille kannattava ja tietyissä, näennäisesti "tylsissä" aiheissa otsikkoon pitää ladata tietty määrä clickbaittia, jotta se ei jää täysin pimentoon. Tästä hommasta kun kuitenkin palkat maksetaan.

Vastaa
samfin
samfin

6

Itsellä harvoin mitään valittamista uutisen sisältöön. Enempikin itse rupeaa näkemään punaista juurikin noilla harhaanjohtavilla otsikoinneilla kalastuksen toivossa. Se on niin Iltalehden/Iltasanomien juttu (tunnettu myös roskajournalismina). :)

Mielestäni esim. nuo Afterdawnin nopeat ovat hyviä vaikka niissä ei hirveästi aihetta sivutakkaan, mutta sehän niitten tarkoitus onkin.

Ikävä pilata ketju näillä valituksilla, mutta täällä sentään ylläpito reagoi tavalla tai toisella. :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
pettynyt_ (vahvistamaton)

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:

Harhaanjohtavista otsikoista toki haluamme rakentavaa palautetta, jos pahoitatte mielenne jostain otsikoinnista. Toki tässäkin täytyy muistaa, että kukin uutisjuttu tarvitsee tietyn määrän lukijoita ollakseen meille kannattava ja tietyissä, näennäisesti "tylsissä" aiheissa otsikkoon pitää ladata tietty määrä clickbaittia, jotta se ei jää täysin pimentoon. Tästä hommasta kun kuitenkin palkat maksetaan.


Otsikkohan suorastaan valehtee. Ei Android ole yhtäkuin Honor6. Nyt otsikosta voi tulkita että se koskee kaikkia Android-laitteita ja suurin osa lukijoista pettyy ja negatiivisuus sivustoa kohtaan kasvaa. Vähemmän harhaanjohtava otsikko olisi voinut olla vaikka näin: "Pienellä jipolla lisätehoa valikoituihin Android-laitteisiin".

Vastaa
dRD
dRD

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti samfin:

Enempikin itse rupeaa näkemään punaista juurikin noilla harhaanjohtavilla otsikoinneilla kalastuksen toivossa.

Tunnetaan Suomessa nimellä ampparointi ja johtuu juurikin Amppareiden valtavasta vaikutuksesta uutissivujen lukumääriin. Sille ei valitettavasti mitään voida, niin kauan kuin Ampparit käyttää klikkejä ainoana mittarinaan, jolla suosituimmat-listoille noustaan, sen kanssa on pakko elää.

Lainaus:

Mielestäni esim. nuo Afterdawnin nopeat ovat hyviä vaikka niissä ei hirveästi aihetta sivutakkaan, mutta sehän niitten tarkoitus onkin.

Hyvä. Olemme näihin erityyppisiin kokeiluihin pyrkineet tuomaan hyvin, hyvin selkeät disclaimerit mukaan, selittämään mistä on kyse, jne. Esim. sponsoroitua sisältöä on nyt näkynyt pari kappaletta viimeisen parin viikon aikana, mutta koemme, että jos kerromme reilusti, isolla ja selkeällä selityksellä uutisen yhteydessä, mistä on kyse, vältymme enimmiltä ristiriidoilta.

Lainaus:

Ikävä pilata ketju näillä valituksilla, mutta täällä sentään ylläpito reagoi tavalla tai toisella. :)

Nojoo, meille meidän vakikäyttäjät ovat kuitenkin se pohja, jonka päälle tätä on reilun 15 vuoden ajan rakennettu. Välillä ollaan eri mieltä toki käyttäjäkunnan kanssa esim. saitin tulevista suunnista, mutta toisaalta myös hyvin herkästi pyrimme reagoimaan (perusteltuun) palautteeseenkin.

Vastaa
dRD
dRD

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pettynyt_:

Otsikkohan suorastaan valehtee. Ei Android ole yhtäkuin Honor6.

Totta, tässä tapauksessa lapsus on käynyt ja palaute jutun kirjoittajalle on välitetty. Uutisessa itsessään näkyvä otsikkohan onkin jo vaihdettu vastaamaan jutun sisältöä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pettynyt_:


Otsikkohan suorastaan valehtee. Ei Android ole yhtäkuin Honor6.


Totta, no joku tuossa kirjoitti aika osuvasti, tietoisesti harhaankohtavia otsikoita tehdään vain sen takia että saadaan rahaa. Sillä motiivilla voi tehdä mitä vain.

Lainaus:

suurin osa lukijoista pettyy ja negatiivisuus sivustoa kohtaan kasvaa.


Otsikko vetoiset julkaisjoiden perustelu että rahaa kerätään että voi julkaista lukijoille sisältöä, eli siis sitä mitä lukijat ei halua.

Liikeideana se voi silti olla ihan hyvä, silloin ei niin väliä vaikka klikkailijat eivät tykkäisi, kunhan vain jatkavat touhuaan.

Vastaa
dRD
dRD

12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Krisu97:

Ihan mielenkiinnosta, mitäs siinä otsikossa alun perin luki?

"Pienellä jipolla lisäpotkua Androidiin"

Vastaa
Ketola
Ketola

13

Huomasin käydyn keskustelun vasta nyt, joten kommenttini tulevat melkoisen myöhässä. Juttu on siis kirjoittamani, ja otsikoinnin kanssa kävi selkeä moka – pahoitteluni tästä. Sivuilla käytetään kahta otsikointia (mm. etusivulla ja listoissa näkyvää, sekä artikkelissa näkyvää otsikkoa), ja näistä ensimmäiseen jäi epämääräinen otsikko ("Pienellä jipolla lisätehoa Androidiin"). Itse jutun kirjoittamisen kului sen verran paljon aikaa, että unohdin sen jälkeen vielä tarkistaa otsikot, joten tuo "huono" otsikko jäi elämään.

Etusivun otsikko on nyt (23h myöhässä) korjattu muotoon "Pienellä jipolla lisätehoa Honor-luureihin".

Tarkoitukseni oli tuoda otsikossa esille se, että kyseessä on (käsittääkseni) Honor-puhelimen erikoisuus. Muissa puhelimissa (edes Huawein) en ole ominaisuutta nähnyt, mutta kokemusten perusteella sellainen olisi hyvinkin tervetullut lisä.

Pahoitteluni vielä huonosta ja harhaanjohtavasta otsikosta – jatkossa olen tarkempi! Täsmensin jutun tekstiä virheen korjauksen osalta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
dollarihymy (vahvistamaton)

14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ketola:

Sivuilla käytetään kahta otsikointia (mm. etusivulla ja listoissa näkyvää, sekä artikkelissa näkyvää otsikkoa), ja näistä ensimmäiseen jäi epämääräinen otsikko ("Pienellä jipolla lisätehoa Androidiin").

Molemmissa oli alunperin tuo valheellinen otsikko. Uutisen otsikko korjattiin parin ensimmäisen kommentin jälkeen, mutta €tu$ivun ot$ikko "unohd€ttiin vahingo$$a" €nti$€ll€€n? ;)

Vastaa
samfin
samfin

15

Omasta puolesta positiivista palautetta sivustolle, kun palaute poksi tästä näköjään muodostui. Eli iso plussa, että huomioitiin käyttäjien mielipaha. Kuten aikaisemminkin maininnut
asiasta. :)

Vastaa
Ketola
Ketola

16

Lainaus:

Molemmissa oli alunperin tuo valheellinen otsikko. Uutisen otsikko korjattiin parin ensimmäisen kommentin jälkeen, mutta €tu$ivun ot$ikko "unohd€ttiin vahingo$$a" €nti$€ll€€n? ;)

Petteri (dRD) osaa kertoa tarkemmin tuosta, miten otsikot näkyvät. Jonkinlainen aikataulutus niissä on, ja tämä nyt näkyvä otsikko artikkelissa on koko ajan ollut ilman, että sitä on muuteltu. Ensimmäisen muutoksen otsikkoon tein eilen klo 17:40.

Vastaa
dRD
dRD

17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ketola:

Lainaus:

Molemmissa oli alunperin tuo valheellinen otsikko. Uutisen otsikko korjattiin parin ensimmäisen kommentin jälkeen, mutta €tu$ivun ot$ikko "unohd€ttiin vahingo$$a" €nti$€ll€€n? ;)

Petteri (dRD) osaa kertoa tarkemmin tuosta, miten otsikot näkyvät. Jonkinlainen aikataulutus niissä on, ja tämä nyt näkyvä otsikko artikkelissa on koko ajan ollut ilman, että sitä on muuteltu. Ensimmäisen muutoksen otsikkoon tein eilen klo 17:40.

Kahden otsikon tapauksessa ns. houkutusotsikko näkyy sekä uutisessa että saitin etusivulla tunnin ajan. Tämän jälkeen uutiseen vaihtuu "neutraalimpi" otsikko, mutta etusivulla pidetään edelleen "houkuttelevampi" otsikko.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.