Lumia-myyntimenestys saa jatkoa: Lumia 535 on julkistettu

6
Manu Pitkänen

Lumia-myyntimenestys saa jatkoa: Lumia 535 on julkistettu
Microsoft on esitellyt ensimmäisen nokiattoman Lumia-älypuhelimen, kyseessä on Microsoft Lumia 535, josta on kovasti riittänyt huhuja ja kuvavuotoja viime päivinä.

Äkkiseltään Lumia 535 vaikuttaa edellisen malliston myyntimenestyjäksi nousseen Lumia 520:n todelliselta seuraajalta. Kesällä Microsoft esitteli kyllä Lumia 530:n, mutta sen tekniset ominaisuudet ovat heikompia kuin 520:ssa, minkä lisäksi se maksaa enemmän.

Lumia 535:ssä on viiden tuuman qHD-näyttö (960 x 540 pikseliä) Lumia 520:n nelituumaisen WVGA-näytön sijaan (800 x 480 pikseliä). Suorittimena käytetään neliytimistä Snapdragon 200 -suoritinta (1,2 GHz) ja keskusmuistia on gigatavun edestä. Sisäistä tallennustilaa on kahdeksan gigatavua, mutta lisää saa muistikorttipaikan avulla. Isompaan puhelimeen on lisätty myös isompi akku (1905 mAh), minkä johdosta Lumia 535:n 3G-puheaika on 13 tuntia.

Skypettäjien kannalta Lumia 520:ssa oli harmittava puute: ei lainkaan etukameraa. Tämä puute on nyt korjattu Lumia 535:ssä, jossa nimensä mukaisesti viiden megapikselin kamerat edessä ja takana. Tarkennus on automaattinen, toisin kuin Lumia 530:ssa.Lumia 535:n suositushinta ennen veroja on 110 euroa. Myynti valikoiduilla markkinoilla alkaa vielä tämän vuoden puolella.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -30%

Realme 11 (5G)
249 € Bigbox
388 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 353 €

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -28%

Motorola Razr 40 Ultra
699 € Verkkokauppa.com
699 € Power
699 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 968 €

Honor 90 Smart – hinta laskenut -28%

Honor 90 Smart
149 € Telia
189 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 206 €

Realme C33 – hinta laskenut -26%

Realme C33
103 € Bigbox
137 € Proshop
158 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Kommentit (6)

Anonyymi käyttäjä
wpuser (vahvistamaton)

1

Ja ennen kuin kukaan alkaa valittaa, miksi siinä pitäisi olla nokia logo, kun sillä ei ole Nokian kanssa mitään tekemistä?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
paletti sekaisin (vahvistamaton)

3

Kuulostaa kiinnostavalta tuotteelta, mutta täytyy ihmetellä, miten ne oikein taas onnistuvat sössimään tuotemiksinsä tällä tavoin harvinaisen epäjohdonmukaiseksi. Toisin sanoen melkoisen tuore 530 ja jopa 630 jäävät taas heti väliinputoajatuotteiksi, kun jäävät monissa ominaisuuksissa jälkeen, vaikka kilpailevat jokseenkin samassa hintaluokassa. Myös tuotenumerointi on hämmentävää, tässähän olisi ominaisuuksien puolesta ollut ainekset ainakin 600-sarjalaiseksi ja toisaalta se, että 5-päätteiset mieltyvät nyt uusimmaksi sukupolveksi, vanhentaa tuoreita 730-, 830- ja 930-malleja tarpeettomasti mielikuvatasolla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sillattiis (vahvistamaton)

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti paletti sekaisin:

Kuulostaa kiinnostavalta tuotteelta, mutta täytyy ihmetellä, miten ne oikein taas onnistuvat sössimään tuotemiksinsä tällä tavoin harvinaisen epäjohdonmukaiseksi. Toisin sanoen melkoisen tuore 530 ja jopa 630 jäävät taas heti väliinputoajatuotteiksi, kun jäävät monissa ominaisuuksissa jälkeen, vaikka kilpailevat jokseenkin samassa hintaluokassa. Myös tuotenumerointi on hämmentävää, tässähän olisi ominaisuuksien puolesta ollut ainekset ainakin 600-sarjalaiseksi ja toisaalta se, että 5-päätteiset mieltyvät nyt uusimmaksi sukupolveksi, vanhentaa tuoreita 730-, 830- ja 930-malleja tarpeettomasti mielikuvatasolla.

630:ssa on Snapdragon 400 ja tässä on Snapdragon 200. Uskoisin 630:ssä olevan myös paremman näytön. Ainakin 530 ja 630:n näytöissä on todella valtava ero.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti paletti sekaisin:

ja toisaalta se, että 5-päätteiset mieltyvät nyt uusimmaksi sukupolveksi, vanhentaa tuoreita 730-, 830- ja 930-malleja tarpeettomasti mielikuvatasolla.

5 loppuisia on julkaistu pidempään, ja välillä yhdessä sen 0 loppuisen kanssa esim 730, 735, 630, 635, 5 loppuinen on ollut vähän eri kokoonpanolla, paikallinen versio tai selkeäämin uusimalli (esim 925)

Lumioissa yllättävän selkeä numerointi, ensimmäinen kuvannus tasoa, seuraava rauta sukupolvea.

Vastaa
Bazilli
Bazilli

6

Hintansa puolesta todella kiinnostava tuote. Minua ei kiinnosta onko puhelin High End, jos se toimii sulavasti. Pelaamiset hoidan kuitenkin PC:llä ja konsoleilla.

Voisi vaihtaa Moto G:n tähän, ellei sitten Lollipop tuo parannusta Androidin surkeaan virranhallintaan. :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.