Näin nollaat iPhonen ennen myyntiä

2
Manu Pitkänen

Näin nollaat iPhonen ennen myyntiä
Jos olet ostamassa uutta puhelinta ja suunnitelmissasi on sen vuoksi vanhan iPhonen myyminen, tulee puhelin palauttaa tehdasasetuksiin, jottei iPhonesi uusi omistaja pääse käsiksi sinun henkilökohtaisiin tietoihin.

Tietojen tyhjentäminen ja oletusasetusten palauttaminen on niin yleinen toimenpide, minkä vuoksi sen tekeminen on iPhonellakin melko suoraviivaista. Helposti unohtuu kuitenkin varmuuskopion tekeminen siltä varalta, että puhelimen nollauksessa menee jokin pieleen tai et huomannut ottaa talteen jotakin puhelimen muistiin tallennettua tiedostoa. Varmuuskopiolla huolehdit siitä, ettei mitään peruuttamatonta pääse tapahtumaan.

Puhelimen varmuuskopiointi iCloudiin on oletuksena päällä (kun Wi-Fi-verkossa), mutta jos olet kytkenyt sen pois päältä, niin sen saa aktivoitua uudelleen sijainnista Asetukset > iCloud > Varmuuskopio. Vanhemmissa iOS-versioissa varmuuskopioasetukset löytyvät sijainnista Asetukset > iCloud > Tallennus ja varmuuskopiot. Mikäli ajatus varmuuskopioiden tallentamisesta etoo NSA:n takia, niin voit tehdä paikallisen varmuuskopion iTunesilla (kytke puhelin tietokoneeseen, avaa iTunes ja valitse: " Arkisto > Laitteet > Varmuuskopioi").

Tämän jälkeen iPhonen tyhjennys onnistuu sijainnista Asetukset > Yleiset > Nollaa > Poista kaikki sisältö ja asetukset. Tyhjennyksessä ei kosketa iCloudiin tallennettuihin tiedostoihin, mutta puhelimen muistissa olevat tiedostot häviävät. Ennen tyhjennystä kannattaakin tarkistaa löytyykö puhelimen sisäisestä muistista tiedostoja, jotka haluaisit säilyttää, mutta joita ei ole tallennettu pilveen. Kannattaa myös varmistaa, että olet kirjautunut ulos Viestit-palvelusta (iMessage), jotta tekstarit tulevat varmasti perille uuteen puhelimeesi.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A78 – hinta laskenut -21%

Oppo A78
218 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 276 €

Apple iPhone 14 Pro Max – hinta laskenut -14%

Apple iPhone 14 Pro Max
949 € Teleoutlet
1249 € Elisa
1255 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 1109 €

Motorola Edge 30 Ultra – hinta laskenut -14%

Motorola Edge 30 Ultra
625 € CDON
730 € Hobby Hall
749 € Power

Alin hinta viikko sitten: 729 €

Apple iPhone 14 Pro – hinta laskenut -13%

Apple iPhone 14 Pro
849 € Teleoutlet
999 € DNA
1079 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 979 €

Kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
teksturi (vahvistamaton)

1

Kannattaa myös pyyhkiä muisti jollain siihen tarkoitetulla ohjelmalla. Kaikki tiedostot saa palautettua jos niitä ei ole poistettu ylikirjoittamalla moneen kertaan.

Vastaa
Abcabc375
Abcabc375

2

Ei tarvitse pyyhkiä erikseen, ellei sielä valtionsalaisuuksia ole, uudemmissa iPhoneissa on äärimmäisen vahva salaus. Suosittelen myös laittamaan artikkeliin kohdan, jossa suositellaan ottamaan Etsi iPhoneni toiminto pois päältä ennen iPhonen myymistä, sillä jos tämä on käytössä puhelimen nollautuessa, tarvitsee uuden omistajan tietää edellisen omistajan(jolla oli Etsi iPhoneni päällä) Apple ID:n salasana.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.