Samsungilta paha ohilyönti: Galaxy S5:n myynti jäi kauas tavoitteista

29
Manu Pitkänen

Samsungilta paha ohilyönti: Galaxy S5:n myynti jäi kauas tavoitteista
Wall Street Journalin mukaan Samsung myi huhtikuun ja heinäkuun välissä suunnilleen 12 miljoonaa Galaxy S5 -puhelinta loppukäyttäjille asti. Keväällä Samsung kertoi toimittaneensa myyntikanaviin 10 miljoonaa Galaxy S5:tä 25 päivässä, mikä oli yhtiön uusi ennätys.

Samsung arvioi operaattoreiden kanssa Galaxy S5:n myyvän paremmin kuin edeltäjänsä, minkä vuoksi korealaisjätti valmisti puhelimia lanseerausta varten 20 prosenttia enemmän kuin Galaxy S4:ää. Todellisuus ei kuitenkaan vastannut odotuksia: puhelin kävi ensimmäisen kolmen kuukauden aikana kaupaksi 40 prosenttia heikommin kuin oli toivottu. Galaxy S4:ää myytiin maailmanlaajuisesti ensimmäisen kolmen kuukauden aikana 16 miljoonaa kappaletta ja Galaxy S5:tä vain 12 miljoonaa kappaletta.

Kovin pudotus nähtiin Xiaomin valloittamassa Kiinassa, jossa kauppa kävi 50 prosenttia hiljaisemmin. Ainoastaan Yhdysvalloissa Samsung onnistui kasvattamaan uuden Galaxy S:n myyntiä.Puhelinmyynnin hiipumisen takia Samsung on päättänyt aloittaa kulukuurin ja miettiä tuotevalikoimaansa uudelleen. Samsungin on kerrottu karsivan valikoimistaansa ensi vuonna noin joka kolmannen puhelimen. Säästöjä haetaan myös käyttämällä enemmän samoja komponentteja eri puhelimissa. Muotoilussa panostetaan jatkossa enemmän laadukkaisiin materiaaleihin.

Wall Street Journalin mukaan Samsug voi laittaa mobiiliyksikkönsä johtajan vaihtoon lähiaikoina.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -30%

Realme 11 (5G)
249 € Bigbox
388 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 353 €

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -28%

Motorola Razr 40 Ultra
699 € Verkkokauppa.com
699 € Power
699 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 968 €

Honor 90 Smart – hinta laskenut -28%

Honor 90 Smart
149 € Telia
189 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 206 €

Realme C33 – hinta laskenut -26%

Realme C33
103 € Bigbox
137 € Proshop
158 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Kommentit (29)

Anonyymi käyttäjä
ahaaaaa (vahvistamaton)

1

On tuo kyllä aivan hirveen ruma. En ymmärrä miks tollasta roskaa ostetaan?

Vastaa
pelce
pelce

2

Oli kyllä ennustettavissa. S3:n jälkeen ei oikeastaan ollut suurelle massalle mitään todellista syytä puhelimen päivitykselle uudemmalla Samsungin S-sarjan mallilla.

S2, S3 ja S4 ollut itsellä käytössä joista S4 jäi viimeiseksi Samsungiksi mm. vikojen (yhteensä 5 takuuhuollon piiriin tehtyä huoltokeikkaa kyseisillä luureilla), muovisuuden (vaikka kestääkin pudottelua) ja bloatwaren takia. Jos joskus vielä Androidin pariin palaan, on merkki joku muu jossa saa oikeasti vastinetta rahoilleen.

Vastaa
_-Jaska-_
_-Jaska-_

3

Ihmiset ovat vihdoin tajunneet ettei joka kerta, kun uusi lippulaiva tulee tarvitse ostaa sitä edellisen tilalle. S5:kään ei tarjonnut lähes mitään merkittävää muutosta S4:seen verrattuna, joten miksi ostaa. Itsellä on kiinasta parilla sadalla ostettu puhelin, eikä mitään valittamista ole ollut, joten miksi olisin ostanut 600e (tai Applen tapauksessa 800e) lippulaivan, jossa ei ole mitään merkittävää parannusta puhelimeeni?
Omilla vanhemmillakin on edelleen Galaxy S:t jotka aikanaan ostettiin, eikä mitään valittamista lagisuudesta/huonoudesta ole ollut, kun KitKat custom ROM pistettiin sisään.

Ihmiset, jotka ostavat joka kerta sen parhaimman lippulaivan edellisen tilalle ovat, joko A) Menevät massan mukana, koska: "Naapurin Jarmo osti toissa viikolla iPhone 6:sen, minäpä ostan iPhone 6 Plussan, jotta näyttäisin paremmalta". tai B) Lellittyjä, C) Tyhmiä

Älykkäät ihmiset ostavat puhelimen, jossa on paras teho/hinta/laatusuhde (S5 vrt OPO) eivätkä sitä kalleinta puhelinta, jota Markku-myyjä Gigantissa tyrkyttää.

Vastaa
Sefriol
Sefriol

4

Ongelma on ollut Samsungilla jo pitkään. Lähes mitättömät innovaatiot eri puhelinmallien välillä, eikä Galaxy S5 kädessä pitäessä tunnu siltä, että kädessäsi olisi valmistajan huippumalli.
Samsung on jo vuosia ollut jäljessä jäljessä muotoilussa. Viimeisinä parina vuotena heidän tekemänsä etumatkansa niin laadussa kuin käytettävässä tekniikassa on kurottu umpeen muiden android-valmistajien toimesta.
Samsung on pitkään myynyt puhelimia pelkällä imagolla, joka luotiin S2 ja S3 aikoihin.

Vastaa
Mysticiza
Mysticiza

5

Ymmärrän hyvin, miksei S4:n ja S3:n käyttäjät ole kiinnostuneet päivittämään tähän. Mutta kun hyppää S5:een jostain muusta mallista ja merkistä, niin onhan tuo puhelin yksi parhaista, mitä voi saada. Itse kiitän tässä eniten huippuhyvää akkukestoa, näyttöä ja vesitiiviyttä, joista viimeeksimainittua ei ole varsinaisesti tullut käytettyä hyväksi, mutta se antaa kyllä mielenrauhan monissa tilanteissa.

Vastaa
jartar
jartar

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pelce:

Oli kyllä ennustettavissa. S3:n jälkeen ei oikeastaan ollut suurelle massalle mitään todellista syytä puhelimen päivitykselle uudemmalla Samsungin S-sarjan mallilla.


Samoilla linjoilla.

Vastaa
Jakele
Jakele

7

Näin kerroin jo ajat sitten käyvän. Silloin vain moni ei uskonut, mutt nyt näkyy, ett useampikin ois sen jo tajunnut... Taitaa joillain olla kääntötakki käytössään ;)

Vastaa
Abcabc375
Abcabc375

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti _-Jaska-_:

Ihmiset ovat vihdoin tajunneet ettei joka kerta, kun uusi lippulaiva tulee tarvitse ostaa sitä edellisen tilalle. S5:kään ei tarjonnut lähes mitään merkittävää muutosta S4:seen verrattuna, joten miksi ostaa. Itsellä on kiinasta parilla sadalla ostettu puhelin, eikä mitään valittamista ole ollut, joten miksi olisin ostanut 600e (tai Applen tapauksessa 800e) lippulaivan, jossa ei ole mitään merkittävää parannusta puhelimeeni?
Omilla vanhemmillakin on edelleen Galaxy S:t jotka aikanaan ostettiin, eikä mitään valittamista lagisuudesta/huonoudesta ole ollut, kun KitKat custom ROM pistettiin sisään.

Ihmiset, jotka ostavat joka kerta sen parhaimman lippulaivan edellisen tilalle ovat, joko A) Menevät massan mukana, koska: "Naapurin Jarmo osti toissa viikolla iPhone 6:sen, minäpä ostan iPhone 6 Plussan, jotta näyttäisin paremmalta". tai B) Lellittyjä, C) Tyhmiä

Älykkäät ihmiset ostavat puhelimen, jossa on paras teho/hinta/laatusuhde (S5 vrt OPO) eivätkä sitä kalleinta puhelinta, jota Markku-myyjä Gigantissa tyrkyttää.

Muista, että älykkäät ovat useimmiten rikkaita, joten heillä ei ole väliä maksaako puhelin parisataa enemmän. He haluavat parhaan ja ostavat iPhonen. Pitää myös muistaa, että kaikilla ihmisillä ei ole aikaa rämpläillä puhelimiinsa custom ROMeja, koska heillä on muutakin tekemistä kuin tapella puhelintensa kanssa.

Vastaa
delic
delic

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti _-Jaska-_:


Älykkäät ihmiset ostavat puhelimen, jossa on paras teho/hinta/laatusuhde

Tästä syystä iPhone onkin vuosi toisensa jälkeen maailman myydyin älyluuri ja yhä useampi sen ostaa ja sen myynti kasvaa jatkuvasti kun ihmiset on huomanneet kuinka pätevä vehje se on.

Vastaa
_-Jaska-_
_-Jaska-_

10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abcabc375:


Muista, että älykkäät ovat useimmiten rikkaita, joten heillä ei ole väliä maksaako puhelin parisataa enemmän. He haluavat parhaan ja ostavat iPhonen. Pitää myös muistaa, että kaikilla ihmisillä ei ole aikaa rämpläillä puhelimiinsa custom ROMeja, koska heillä on muutakin tekemistä kuin tapella puhelintensa kanssa.

Rikkaaksi tullaan kahdella keinolla, kunnianhimolla ja suhteilla tai sitten pitää olla oikeasti älykäs ja löytyä visiota. Älykkäät eivät siksi todellakaan ole useimmiten rikkaita, koska yhteiskunta ei osaa hyödyntää heidän osaamistaan. Samaa mieltä,ettei kaikilla ole aikaa näprätä puhelimien kanssa, mutta usein älykkäimmät ihmiset ovat myös säästeliäitä. Omasta mielestä iPhonet ovat hyviä puhelimia, mutta Applen (ja Samsungin) ylihinnoittelu on sairasta, siksi en kuitenkaa kutsuisi iPhoneja parhaiksi puhelimiksi ainoastaan hyviksi.
Mutta nyt mentiin taas sivuraiteille :D

Vastaa
R4ndom1
R4ndom1

11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti delic:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti _-Jaska-_:


Älykkäät ihmiset ostavat puhelimen, jossa on paras teho/hinta/laatusuhde

Tästä syystä iPhone onkin vuosi toisensa jälkeen maailman myydyin älyluuri ja yhä useampi sen ostaa ja sen myynti kasvaa jatkuvasti kun ihmiset on huomanneet kuinka pätevä vehje se on.

Iphone on juuri niitä puhelimia joissa teho/hinta/laatusuhde ei täsmää. Iphonet ovat ainoastaan ulkomuodoltaa "premiumia", muuten ne ovat ihan tavallisia puhelimia. Eli tyylikkään ulkomuodon ja applen brändin kanssa rahastetaan puhelimesta tuplahintaa. Samsunginki lippulaivat on reilusti ylihinnoiteltua, minkä Oneplus One todisti. Oneplus One on puhelin jossa teho/hinta/laatusuhde on hyvä. Applen hyvä puoli (ja samalla myös huono puoli) on se että se on turvallinen ja helppokäyttöinen, mutta sen varjopuolena on se että se on äärimmäisen "sulkeutunut", eikä Apple salli minkäänlaista customointia, juuri ja juuri sen taustakuvan voi vaihtaa.

Vastaa
JesuZeD
JesuZeD

12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti R4ndom1:

Iphone on juuri niitä puhelimia joissa teho/hinta/laatusuhde ei täsmää. Iphonet ovat ainoastaan ulkomuodoltaa "premiumia", muuten ne ovat ihan tavallisia puhelimia. Eli tyylikkään ulkomuodon ja applen brändin kanssa rahastetaan puhelimesta tuplahintaa. Samsunginki lippulaivat on reilusti ylihinnoiteltua, minkä Oneplus One todisti. Oneplus One on puhelin jossa teho/hinta/laatusuhde on hyvä. Applen hyvä puoli (ja samalla myös huono puoli) on se että se on turvallinen ja helppokäyttöinen, mutta sen varjopuolena on se että se on äärimmäisen "sulkeutunut", eikä Apple salli minkäänlaista customointia, juuri ja juuri sen taustakuvan voi vaihtaa.


Itse on tähän kyllä kommentoitava, että ehkä se äärimmäisen "sulkeutunut", ja lähes minkäänlainen kustomoinnin puute riittää valtaosalle porukasta?

Itse jaksoin vielä viitisen vuotta sitten juuri parin kympin paremmalla puolella räplätä luurin kanssa, ja tuhlata vapaa-aikaani sen puhelimen "virittelyyn", jotta saisin siitä juuri sellaisen kun haluan. Jos jokin meni metsään, niin tehdasresetti tai vastaava, ja ei kun uudestaan yrittämään.

Nykyään kiireinen työelämä, opiskelut ja muutenkin rajallinen vapaa-aika on saanut ennemmän arvostamaan sitä että kun ostan puhelimen kaupasta, en halua käyttää sekunttiakaan ylimääräistä aikaa minkään custom-romin sisäänajamiseen tai muuhun "turhanpäiväiseen". Riittää että saa sen taustakuvan ja soittoäänen vaihdettua, thats it.

Koska kuitenkin haluan saada laitteestani "kaiken" hyödyn irti, on valintani iPhone. Maksan mielelläni extraa siitä että kaikki toimii, kaikki viimeisimmät sovellukset tulevat lähes poikkeukseta iOS:lle ensimmäisessä aallossa, ja puhelinta ei ole pakko vaihtaa jokaisen sukupolven yhteydessä.

Vastaa
Mysticiza
Mysticiza

13

No, ei Samsungiakaan sen kummemmin tarvitse säädellä, jos ei huvita. Samalla tavalla sillä voi soittaa, viestitellä ja asentaa sovelluksia, jos huvittaa. Eihän tuolla tavalla nyt iOS:n sulkeutuneisuutta voi kääntää eduksi, minkäänlaisilla Apple-laseilla.

Vastaa
keijo123
keijo123

14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti R4ndom1:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti delic:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti _-Jaska-_:


Älykkäät ihmiset ostavat puhelimen, jossa on paras teho/hinta/laatusuhde

Tästä syystä iPhone onkin vuosi toisensa jälkeen maailman myydyin älyluuri ja yhä useampi sen ostaa ja sen myynti kasvaa jatkuvasti kun ihmiset on huomanneet kuinka pätevä vehje se on.

Iphone on juuri niitä puhelimia joissa teho/hinta/laatusuhde ei täsmää. Iphonet ovat ainoastaan ulkomuodoltaa "premiumia", muuten ne ovat ihan tavallisia puhelimia. Eli tyylikkään ulkomuodon ja applen brändin kanssa rahastetaan puhelimesta tuplahintaa. Samsunginki lippulaivat on reilusti ylihinnoiteltua, minkä Oneplus One todisti. Oneplus One on puhelin jossa teho/hinta/laatusuhde on hyvä. Applen hyvä puoli (ja samalla myös huono puoli) on se että se on turvallinen ja helppokäyttöinen, mutta sen varjopuolena on se että se on äärimmäisen "sulkeutunut", eikä Apple salli minkäänlaista customointia, juuri ja juuri sen taustakuvan voi vaihtaa.

Mistä kohtaa iPhone ei olisi tehokas jos kerran ihan tavallinen puhelin? Kiinnostaa että millä vertaat sitä?

Vastaa
R4ndom1
R4ndom1

15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti keijo123:

Mistä kohtaa iPhone ei olisi tehokas jos kerran ihan tavallinen puhelin? Kiinnostaa että millä vertaat sitä?


Vertaan sitä muiden valmistajien lippulaivoihin. Eli ei se ole teholtaan tai ominaisuuksiltaan yhtään sen kummosempi ku vastaavat android lippulaivat. Ja niissä android lippulaivoissa on monesti paljon halvempi hinta ja se tippuu nopeampaa.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mysticiza:

No, ei Samsungiakaan sen kummemmin tarvitse säädellä, jos ei huvita. Samalla tavalla sillä voi soittaa, viestitellä ja asentaa sovelluksia, jos huvittaa. Eihän tuolla tavalla nyt iOS:n sulkeutuneisuutta voi kääntää eduksi, minkäänlaisilla Apple-laseilla.


Ne sampan puhelimet ovat täynnä ärsyttävää bloatwarea, joka häiritsee paljo. Vakiona siitä löytyy kaikki samat ominaisuudet ja jutut ku iphonesta (ehkä joitaki ominaisuuksia on enemmänki), mutta kun niihin sampan puhelimiin on tungettu täyteen kaikki turhia ominaisuuksia, asetuksia ja ohjelmia. Muilla android puhelinvalmistajilla ei ole niin paljon bloatwarea.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti R4ndom1:


Iphonet ovat ainoastaan ulkomuodoltaa "premiumia", muuten ne ovat ihan tavallisia puhelimia.

Niin "ihan tavallisia" markkinoiden nopeimpia ja parhaalla softavalikoimalla varustettuja puhelimia.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti R4ndom1:


Eli tyylikkään ulkomuodon ja applen brändin kanssa rahastetaan puhelimesta tuplahintaa. …

Oneplus One on puhelin jossa teho/hinta/laatusuhde on hyvä.

Jos katsoo vaikka Geekbench tuloksia on uusi iPhone jokseenkin tuplasti nopeampi verrattuna Oneplus Oneen. GPU:n osalta ero lienee vieläkin suurempi.

Ja ihan totta, teho ei ole kaikki kaikessa, softalla voi paikata, mutta kun siinäkin etu on ainakin toistaiseksi Applella.

Tuplasti nopeampi puhelin tuplahintaan ja vielä metallia ja kiva muotoilu.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti R4ndom1:


Applen hyvä puoli (ja samalla myös huono puoli) on se että se on turvallinen ja helppokäyttöinen

Turvallinen, helppokäyttöinen, nopein, parhaat softat, erittäin hyvä kamera, hyvä laatuvaikutelma, sormenjälkitunnistin ja varmat käyttispäivitykset moneksi vuodeksi. Aika hyvä yhdistelmä. Olen toistaiseksi varsin tyytyväinen, saisi olla vähän pienempi ruutu ja vähän parempi akkukesto.

Eikä se hintakaan ole paha, kun käy töissä ja ei ole pakko vaihtaa joka vuosi, ei edes joka toinen.

Vastaa
Abcabc375
Abcabc375

17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti R4ndom1:


Iphonet ovat ainoastaan ulkomuodoltaa "premiumia", muuten ne ovat ihan tavallisia puhelimia.

Niin "ihan tavallisia" markkinoiden nopeimpia ja parhaalla softavalikoimalla varustettuja puhelimia.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti R4ndom1:


Eli tyylikkään ulkomuodon ja applen brändin kanssa rahastetaan puhelimesta tuplahintaa. …

Oneplus One on puhelin jossa teho/hinta/laatusuhde on hyvä.

Jos katsoo vaikka Geekbench tuloksia on uusi iPhone jokseenkin tuplasti nopeampi verrattuna Oneplus Oneen. GPU:n osalta ero lienee vieläkin suurempi.

Ja ihan totta, teho ei ole kaikki kaikessa, softalla voi paikata, mutta kun siinäkin etu on ainakin toistaiseksi Applella.

Tuplasti nopeampi puhelin tuplahintaan ja vielä metallia ja kiva muotoilu.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti R4ndom1:


Applen hyvä puoli (ja samalla myös huono puoli) on se että se on turvallinen ja helppokäyttöinen

Turvallinen, helppokäyttöinen, nopein, parhaat softat, erittäin hyvä kamera, hyvä laatuvaikutelma, sormenjälkitunnistin ja varmat käyttispäivitykset moneksi vuodeksi. Aika hyvä yhdistelmä. Olen toistaiseksi varsin tyytyväinen, saisi olla vähän pienempi ruutu ja vähän parempi akkukesto.

Eikä se hintakaan ole paha, kun käy töissä ja ei ole pakko vaihtaa joka vuosi, ei edes joka toinen.

Eikä myöskään unohdeta Apple-laitteiden saumatonta yhteentoimivuutta ja luotettavuutta. Mielestäni kutosessa on akunkesto jo hyvällä mallilla, mutta näytön pienennyksen kanssa olen kanssasi samaa mieltä. Mielestäni noin 4,5 tuumaa olisi optimaalinen koko iPhonelle.

Vastaa
Abcabc375
Abcabc375

18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti _-Jaska-_:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abcabc375:


Muista, että älykkäät ovat useimmiten rikkaita, joten heillä ei ole väliä maksaako puhelin parisataa enemmän. He haluavat parhaan ja ostavat iPhonen. Pitää myös muistaa, että kaikilla ihmisillä ei ole aikaa rämpläillä puhelimiinsa custom ROMeja, koska heillä on muutakin tekemistä kuin tapella puhelintensa kanssa.

Rikkaaksi tullaan kahdella keinolla, kunnianhimolla ja suhteilla tai sitten pitää olla oikeasti älykäs ja löytyä visiota. Älykkäät eivät siksi todellakaan ole useimmiten rikkaita, koska yhteiskunta ei osaa hyödyntää heidän osaamistaan. Samaa mieltä,ettei kaikilla ole aikaa näprätä puhelimien kanssa, mutta usein älykkäimmät ihmiset ovat myös säästeliäitä. Omasta mielestä iPhonet ovat hyviä puhelimia, mutta Applen (ja Samsungin) ylihinnoittelu on sairasta, siksi en kuitenkaa kutsuisi iPhoneja parhaiksi puhelimiksi ainoastaan hyviksi.
Mutta nyt mentiin taas sivuraiteille :D

Itse olen ainakin ymmärtänyt, että tässä maassa pitää olla jonkinverran(paljon) järkeä päässä tullakseen rikkaaksi. Yleensä(tutkitusti) köyhillä on alempi älykkyysosamäärä kuin rikkailla, vaikka puhuttaisiin samasta kulttuurista ja samoista lähtökohdista. He, joita kauhistuttaa köyhistä ja rikkaista puhuminen, voivat vaihtaa köyhän tilalle vähävaraisen ja rikkaan tilalle varakkaan.

Vastaa
jartar
jartar

19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abcabc375:


Itse olen ainakin ymmärtänyt, että tässä maassa pitää olla jonkinverran(paljon) järkeä päässä tullakseen rikkaaksi. Yleensä(tutkitusti) köyhillä on alempi älykkyysosamäärä kuin rikkailla, vaikka puhuttaisiin samasta kulttuurista ja samoista lähtökohdista. He, joita kauhistuttaa köyhistä ja rikkaista puhuminen, voivat vaihtaa köyhän tilalle vähävaraisen ja rikkaan tilalle varakkaan.


Nyt kuitenkin puhutaan kännystä mikä on opiskelijan mahdollista ostaa osamaksulla itselleen. Mielestäni rikkaat vs. köyhät väittely ei tähän oikein sovi.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:


Eikä se hintakaan ole paha, kun käy töissä ja ei ole pakko vaihtaa joka vuosi, ei edes joka toinen.


Eiköhän se ole jokaisen ihmisen mielipide mikä on kallis ja mikä ei. Vaikka työssä käyn ja käteen jää kohtuullisesti "löysää rahaa" niin yli kuusi sataa kännyyn on MINUN mielestäni täyttä hulluutta.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

20

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:


Eiköhän se ole jokaisen ihmisen mielipide mikä on kallis ja mikä ei.

Tottakai. Se riippuu mm. käytöstä, maksukyvystä ja mieltymyksistä.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:


yli kuusi sataa kännyyn on MINUN mielestäni täyttä hulluutta.

Aivan varmasti se joillakin premisseillä on, mutta sama pätee toiseenkin suuntaan.

Minun mielestäni se on varsin edullista laadukkaasta laitteesta (ja softista), jota käytän erittäin paljon sekä työ- että vapaa-ajalla.

Vastaa
Abcabc375
Abcabc375

21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:


Eiköhän se ole jokaisen ihmisen mielipide mikä on kallis ja mikä ei.

Tottakai. Se riippuu mm. käytöstä, maksukyvystä ja mieltymyksistä.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:


yli kuusi sataa kännyyn on MINUN mielestäni täyttä hulluutta.

Aivan varmasti se joillakin premisseillä on, mutta sama pätee toiseenkin suuntaan.

Minun mielestäni se on varsin edullista laadukkaasta laitteesta (ja softista), jota käytän erittäin paljon sekä työ- että vapaa-ajalla.

Yhdyn mielipiteeseesi

Vastaa
Abcabc375
Abcabc375

22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abcabc375:


Itse olen ainakin ymmärtänyt, että tässä maassa pitää olla jonkinverran(paljon) järkeä päässä tullakseen rikkaaksi. Yleensä(tutkitusti) köyhillä on alempi älykkyysosamäärä kuin rikkailla, vaikka puhuttaisiin samasta kulttuurista ja samoista lähtökohdista. He, joita kauhistuttaa köyhistä ja rikkaista puhuminen, voivat vaihtaa köyhän tilalle vähävaraisen ja rikkaan tilalle varakkaan.


Nyt kuitenkin puhutaan kännystä mikä on opiskelijan mahdollista ostaa osamaksulla itselleen. Mielestäni rikkaat vs. köyhät väittely ei tähän oikein sovi.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:


Eikä se hintakaan ole paha, kun käy töissä ja ei ole pakko vaihtaa joka vuosi, ei edes joka toinen.


Eiköhän se ole jokaisen ihmisen mielipide mikä on kallis ja mikä ei. Vaikka työssä käyn ja käteen jää kohtuullisesti "löysää rahaa" niin yli kuusi sataa kännyyn on MINUN mielestäni täyttä hulluutta.

Kuka tässä opiskelijasta on puhunut?

Vastaa
jartar
jartar

23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abcabc375:


Kuka tässä opiskelijasta on puhunut?


Pointti on siinä, että iphone 6 tai mikä tahansa muu älypuhelimen huippumalli minkä voi kytkyllä ostaa, ei liity millään tavalla rikkauteen. Lähes kuka tahansa voi sellaisen ostaa.

Yleensäkkin monen huippumallin myynti tippuisi paljon suomessa jos kytkyllä ostaminen ei olisi mahdollista. Kyllä sitä tarkemmin mietittäisiin mitä ostettaisiin, jos rahat pitäisi iskeä tiskiin heti.

Kun perusmallit kehittyy ja "kiinan ihmeet" puskee markkinoille, niin pärjääminen kännykkämarkkinoilla muuttuu kokoajan vaikeammaksi.

Oma satasen Android känny on nopea ja siihen tulee tarvitsemani softat nopealla aikataululla. Käyttispäivityksetkin näyttää hyvältä. Kamera ei ole kummoinen eikä tallennustilaa paljon, mutta ei minua haittaa. Vaikea keksiä mitä oikeasti saisin lisää jos ostaisin kuusi kertaa kalliimman kännyn.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:


Oma satasen Android känny on nopea ja siihen tulee tarvitsemani softat nopealla aikataululla. Käyttispäivityksetkin näyttää hyvältä.

Mikä on tämä myyttinen satasen Androidkänny, joka on sekä nopea, että valmistaja tarjoaa käyttispäivityksiä?

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jartar:

Vaikea keksiä mitä oikeasti saisin lisää jos ostaisin kuusi kertaa kalliimman kännyn.

Sinä et ehkä saisi, se ei tarkoita etteikö joku muu saa, esimerkkiksi sen kameran laatu on monelle aika iso juttu.

Maksan mielelläni vajaan euron päivässä laitteesta, josta pidän. Ja se lisä joka pitää maksaa suhteessa "vastaavaan" on paljon pienempi, valinnanvara ei ole kauhean suuri.

Itseasiassa jo iPhonen sormenjälkutunnistin on (minulle) hyvin arvokas. Se varmaan riittää selittämään hintaeron. En voi kuvitellakaan enää käyttäväni mobiililaitteita ilman sellaista. Ei enää salasanoja, kiitos.

Vastaa
jartar
jartar

25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:


Mikä on tämä myyttinen satasen Androidkänny, joka on sekä nopea, että valmistaja tarjoaa käyttispäivityksiä?


Motorola moto e.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:


Sinä et ehkä saisi, se ei tarkoita etteikö joku muu saa, esimerkkiksi sen kameran laatu on monelle aika iso juttu.

Maksan mielelläni vajaan euron päivässä laitteesta, josta pidän. Ja se lisä joka pitää maksaa suhteessa "vastaavaan" on paljon pienempi, valinnanvara ei ole kauhean suuri.

Itseasiassa jo iPhonen sormenjälkutunnistin on (minulle) hyvin arvokas. Se varmaan riittää selittämään hintaeron. En voi kuvitellakaan enää käyttäväni mobiililaitteita ilman sellaista. Ei enää salasanoja, kiitos.


Kuten sanoinkin, mielipidekysymyksiä. Minä taas maksan mielelläni muutamia senttejä päivässä kännykästä, mistä pidän. Vähemmänkin voisin maksaa ;)

Vastaa
Jonahan
Jonahan

26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:


Mikä on tämä myyttinen satasen Androidkänny, joka on sekä nopea, että valmistaja tarjoaa käyttispäivityksiä?


Motorola moto e.

Nopeahan se ei ole, noin puolet pari vuotta vanhan iPhone 5:n nopeudesta, jota Android vielä suhteessa hidastaa, mutta hintaansa nähden varmaan ihan hyvä peli jos ja kun rajoituksiin pystyy mukautumaan.

Vastaa
Abcabc375
Abcabc375

27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:


Mikä on tämä myyttinen satasen Androidkänny, joka on sekä nopea, että valmistaja tarjoaa käyttispäivityksiä?


Motorola moto e.

Nopeahan se ei ole, noin puolet pari vuotta vanhan iPhone 5:n nopeudesta, jota Android vielä suhteessa hidastaa, mutta hintaansa nähden varmaan ihan hyvä peli jos ja kun rajoituksiin pystyy mukautumaan.

On tuolla jartarilla aikamoiset hermot kun on aikaa ja viitseliäisyyttä odotella ja katsella sadan euron androidin lagimista ja oikkuja... Itse en kyllä kestäisi päivääkään.

Vastaa
jartar
jartar

28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:


Nopeahan se ei ole, noin puolet pari vuotta vanhan iPhone 5:n nopeudesta, jota Android vielä suhteessa hidastaa, mutta hintaansa nähden varmaan ihan hyvä peli jos ja kun rajoituksiin pystyy mukautumaan.


Peruskäytössä se on kyllä nopea eikä viivettä ole. Käyttis on hyvin lähellä vanilla androidia joka pyörii kyllä yllättävän nopeasti. Tietenkään mihinkään raskaaseen tuota ei ole tehty. Hintakin sen jo kertoo.

Toimiva kompromissi, jos vaan omaan käyttöön sopii. Kuka taas haluaa kännykän mahdollisimman vähillä kompromisseillä, ostaa sellaisen. Ymmärrän hyvin miksi sinä valitset iPhonen.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abcabc375:


On tuolla jartarilla aikamoiset hermot kun on aikaa ja viitseliäisyyttä odotella ja katsella sadan euron androidin lagimista ja oikkuja... Itse en kyllä kestäisi päivääkään.


:D Elämä on helppoa kun ei tarvitse palvoa mitään puhelinvalmistajaa...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Reunis (vahvistamaton)

29

Kyllä on mukuloita nämä "mun fööni on parempi kun sun isin ostama" Ei ihan oikeesti, hankkikaa elämä kakarat. Teistä ei yksikään ole yli 12v, se on varma, siis henkiseltä iältään.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.