Hyundailta uusi sovellus: Käynnistä auton moottori älykellolla

8
Manu Pitkänen

Hyundailta uusi sovellus: Käynnistä auton moottori älykellolla
Älykelloja nähtiin viime vuoden aikana lukuisilta eri yrityksiltä ja uusia laitejulkistuksia tullaan varmasti näkemään tänäkin vuonna. Vaikka laitteita tarjolla on kymmenittäin erilaisia älykelloja, ei kukaan ole vielä keksinyt sille mitään varsinaista killer appsia – syytä, jonka takia kaikki haluavat ostaa pari sadan euron arvosta elektroniikkaa ranteeseensa muutaman vuoden välein.

Hyundain mielestä mahdollinen killer-tason sovellus voisi olla auton etäohjaus. Aivan James Bond -tason ohjaukseen korealaisyhtiön päivitetty Blue Link -sovellus ei yllä, mutta sen ansiosta Android Wear -kelloilla voi käynnistää ja sammuttaa auton moottorin, sulkea ja avata ovet, paikantaa auton sijainnin, vilkuttaa valoja ja painaa äänitorvea. Toimintojen tekeminen onnistuu tietysti myös puheen avulla.

Sovellusta esitellään CES-messuilla ja se tulee saataville tämän vuoden alussa. Älykellosovellus vaatii toimiakseen älypuhelimen, johon on asennettu myös Blue Link -ohjelma. Etäohjaus toimii missä päin tahansa Yhdysvaltoja ja vaatii toimiakseen Internet-yhteyden.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -25%

Xiaomi 13 Pro
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -11%

Motorola Moto E22i
77 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 87 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentit (8)

Vilperi13
Vilperi13

1

Internet yhteys onkin se turvallisin vaihtoehto. Sitähän ei voi onneksi kaapata haltuunsa ja aiheuttaa hengenvaarallisia tilanteita. Ja salasana on varmaankin 0000?

Vastaa
mcmopo
mcmopo

4

Eikös tuollauset viritykset ole ainakin jenkeissä nykyisin kiellettyjä. Siellähän oli aikoinaan joissain autoissa ajastimet joilla auton sai lämpenemään valmiiksi käynnistymällä aamulla. Mutta käsittääkseni tämä juurikin kiellettiin kun porukalta jäi vaihteet päälle.

Vastaa
Caliber
Caliber

5

Joo nykytekniikka ei millään taivu haistelemaan että onko pykälät päällä ja voiko sen auton käynnistää :)

Vastaa
perhana
perhana

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Caliber:

Joo nykytekniikka ei millään taivu haistelemaan että onko pykälät päällä ja voiko sen auton käynnistää :)

Juu ja kaikki nykyiset autoissa käytettävät anturit on jo niin varmoja ettei niissä ole ikinä häiriöitä... ainoastaan lentokoneissa käytetään enää nykyisin sellaisia antureita joihin voi tulla häiriöitä ;-)

Vastaa
Giis
Giis

7

Näitä etäkäynnistimiä on ollut jo vuosia erilaisten varashälyttimien kylkiäisinä. Manuaalivaihteisteistoille pitää asentaa erikseen anturi, jolla tarkistetaan vaihteen tilanne. Automaateissahan on ollut jo iät ja ajat vakiona se, ettei ne käynnisty vaihde päällä. Ettei kuuluisi ihan katsastuksen tarkastuskohtiin? Pitääkin ensi katsastuksessa kysyä tuota, kun omassa nyt automaatti on.

Oma tarinansa on ne autot, joissa etäkäynnistys on ollut jo. Esimerkiksi Cadilaci.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jakele:

Hitsi!!! ...vaihde oli jäänyt päälle 😱

Onko tuo nyt joko viimevosisadan tyylinen etäkäynnistin ? kuullostaa juurikin siltä tappajasovellukselta.

Itsellä tuli mieleen vanhanajan avaimenkorvike. tai nykyään paremminkin se nykyajan langattoman avaimen korvike. Eli toiminnallisuus tätäpäivää, ja taskusta/lompakosta jää se yksi ylimääräinen läpyskä pois.

Jos edes vähän panostettu niin tuolla voisi olla ihan aitoa lisäarvoa (uutisen esimerkkien lisäksi), varsinkin autojen kohdalla joilla useampi käyttäjä, tai käyttäjä joka käyttää useaa autoa.

Nettiyhteyden vaatimusta ei jutussa valaistu, mutta toisi mieleen mahdollisuuden käytön valvontaan ja rajoittamiseen, jopa ihan tilapäiseen käyttöön, ilman että tarvitsee fyysisiä avaimia kiikutella.

Oleellista olisi se että käyttö ei vaadi nettiyhteyttä (kiva katvealueella, esim moni maanalainenparkkihalli), eikä sitä myöskään käytetään tyypilliseen "anonyymi" käyttäjätiedon keräämiseen jne. (eli tuo nettiyhteyden viitiminen tarvii lisä selvitystä)

Lainaus:

Älykellosovellus vaatii toimiakseen älypuhelimen, johon on asennettu myös Blue Link -ohjelma.


Tämä älypuhelimen vaatiminen ei kyllä kuullostaa miltään _Älykello_sovellukselta. :-( vesittää ikävästi ideaa. Älypuhelin tuki tietenkin tärkeä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.